"AKI ÉL SOKAT LÁT, AKI UTAZIK MÉG TÖBBET"

  Thüringia - Szászország - Berlin és a Hanza városok

  6 nap / 5 éjszaka

  Nincs éjszaka az autóbuszon

  Elhelyezés

  Weimar környékén (1 éj): hotel***, ízlésesen berendezett kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV
  Hannover környékén (1 éj):  hotel***, ízlésesen berendezett, kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV,  légkondicionálás
  Berlinben (2 éj): városközponti, metróközeli hotel***, modernül berendezett kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV, széf, ingyenes wi-fi
  Weimar környékén (1 éj): hotel***, ízlésesen berendezett kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV
   

  Ellátás

  Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora
   

  Utazás

  Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
   

  Ingyenes fel-leszállási lehetőség

  Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Csorna és Mosonmagyaróvár (csak felszállás)
   

  Idôpontok

  Részvételi díj

  2018.07.13 - 18. Betelt
     
  Félpanziós felár32 900 Ft/fő/5 vacsora
  Egyágyas felár (Részletek) 32 900 Ft/fő
  A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • 5 éjszaka szállodai elhelyezést, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenzevető költségeit

  A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat
  • a fakultatív kirándulást Potsdamba 10 900 Ft/fő + belépők
  • TV-torony belépődíját Berlinben: 7 900 Ft/fő

  Az utazás betelt

  Németországban is felnõtt már egy generáció, amelyik csak a szülõk elbeszélésébõl tudja, hogy nem is oly régen ketté volt osztva a hazája, sõt a fõváros is. A berlini fal és környéke több kilométer széles sávban ledózerolt terület volt, környéke kiürített, sorsára hagyott lakóházakból állt. Ezt a hatalmas területet kellett újra élettel megtölteni. A német fõváros az utóbbi évtizedekben lélegzetelállító világvárossá nõtte ki magát, de hasonló megújuláson ment keresztül Szászország legtöbb városa is, Drezda, Meissen, Lipcse, stb. Meggyõzõdhetünk magunk is e rejtett kincsek új hazájáról, amelyek nélkül nem érdemes hazajönni Szász-Svájcból.

  Program:

  1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül Németországba rövid pihenőkke. Szállás Weimar környékén (1 éj).

  2. nap: Reggeli után városnézés Weimarban, Goethe és Schiller városában. A 18. század végén és 19. század elején szellemi centrumként kimagasló szere-pével, valamint hivatali és privát épületeinek nagy mûvészettörténeti jelentõségével a klasszikus Weimar 11 része vált az UNESCO világörökség részévé. Továbbutazás Eisenach városa felé, ahol Wartburg várát tekintjük meg. A város felett magasodó, erdőkkel körbevett sziklaorom tetején trónoló erősség 1068-ban épült. Mesebeli kastélyra emlékeztető külső megjelenése, termei díszítése és gyűjteményeivalóságos időutazást jelentenek. A vár a 16. században több hónapig nyújtott menedéket  a bújkáló Luther számára, 1999 óta az UNESCO világörökség része. Szállás Hannover környékén (1 éj).

  3. nap: Reggeli után utazás a Hanza-szövetség két legjelentősebb városába. Legelőször Hamburgot, Németország második legnagyobb városát keressük fel. Az Elba parti város lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt 25 évben, bája és varázsa mindenkit elbűvöl. Megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: Alster-kikötő negyed, raktárnegyed, halpiac, Reeperbahn, St. Pauli mulatónegyed. Ezt követően a Hanza-szövetség egykori központjába, Lübeckbe utazunk. A város az építészeti öröksége miatt az UNESCO világörökség része. Ma a város egyik jelképének számít a 15. századi Holsten Kapu, de a legfőbb látnivalói között említhetjük még a régi kikötőt, ahol a parton sorakozó házak tökéletes állapotukban őrzik a dicsőséges idők hangulatát, a 13. században épült városházát, amely az egyik legrégibb és legnagyobb ilyen jellegű épület Németországban valamint a középkori eredetű dómot is. Továbbutazás Berlinbe, szállás (2 éj).

  4. nap: Reggeli után városnézés Berlinben. Városnézésünk során képet alkothatunk, a 20 éve újraegyesített német fõváros folyamatos megújulásáról. Gyalogos és autóbuszos városnézés során felkeressük Berlin jelképét, a Brandenburgikaput, az újjáépített Reichstagot, Berlin legfényesebb útjának egyikét, az Unter den Lindent, a Német Állami Operaszínházat, a világörökség részét képzõ Múzeum-szigetet, a berlini dómot. A városnézést az Alexanderplatz-on fejezzük be. Itt áll Berlin egyik nevezetessége, a Világóra, a tévétorony, a gótikus Mária-templom és a Vörös Városháza. Délután fakultatív kirándulási lehetõség Potsdamba, a kastélyok és kertek városába, mely csodálatos tó- és erdõs vidéken fekszik. A város híres látványosságai, így a Sanssouci kastély és csodálatos kastélyparkja az UNESCO világörökség részét képzik.  Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

  5. nap: Reggeli után folytatjuk városnézésünket Berlinben. Ma felkeressük a Potsdami teret, a híres berlini falat, a csendõrpiacot, a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenõrzõpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. Ezt követõen megtekintjük az East Side Gallery-t, mely mintegy másfél kilométeres területen fekszik és a világ legnagyobb szabadtéri képzõmûvészeti alkotása. Továbbutazás Lipcsébe, mely Európa egyik legnagyobb zenei nagyvárosa. A városképet a reneszánsz, a barokk stílus és a történelmiség határozza meg. Megtekintjük a Tamás-templomot, Bach sírhelyét, valamint a Nikolai-templomot, a híres Auerbach-pincét, mely Goethe törzshelye volt, az „Arab Coffe fánál” pedig valaha Schumann és Mendelssohn találkoztak. A hatalmas népek csatája emlékmû az 1813- ban Napóleon ellen vívott csatára emlékeztet. Továbbutazás, szállás Drezda környékén (1 éj). 

  6. nap: Reggeli után Szászország „fõvárosával”, Drezdával ismerkedünk meg, melyet „az Elba Firenzéjének” is neveznek. Látnivalói közül felkeressük a Zwingert, a német barokk egyik legkiemelkedõbb remekét, világhírû képtárával ill. porcelángyûjteményével; valamint a Sempler-operaházat, az ezeréves történelemmel rendelkezõ Frauenkirchét, a Hofkirchét, ill. a Drezdai-kastélyt, mely a szász választófejedelmek és királyok kastélya volt. A déli órákban hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMVbenzinkúthoz az esti órákban.

  A programok sorrendje felcserélõdhet!