Már foglalhatók téli és 2020. tavaszi ajánlataink!

  Ausztria, az Alpok kincse

  Tirol és Dél-Tirol legszebb tájain

  5 nap / 4 éjszaka

  Nincs éjszaka az autóbuszon

  Elhelyezés

  Innsbruck és a Brenner-hágó között (4 éj): csodálatos környezetben fekvõ alpesi hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, wi-fi
   

  Ellátás

  Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüválasztásos vacsora helyi specialitásokkal és salátabárral
   

  Utazás

  Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
   

  Ingyenes fel-leszállási lehetőség

  Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser,Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
   

  Idôpontok

  Részvételi díj

  2020.07.31 - 08.04. 0 Ft/fő
     
  Félpanziós felár23 900 Ft/fő/4 vacsora
  Egyágyas felár (Részletek) 25 900 Ft/fő/4 éj
  A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • 4 éjszakát alpesi szállodában, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • a csoportvezető költségeit

  A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat
  • a fakultatív kirándulást a Grossglocknerre és Krimml-vízeséshez: 12 900  Ft/fő + belépők

  online jelentkezés »

  Tirol Ausztria harmadik legnagyobb tartománya és egyben a legtöbb látogatót Ausztriába vonzó térség. Lélegzetelállító természeti adottságai és sok programlehetõséget kináló fekvése miatt mind télen, mind a nyári szezonban ideális úti cél. A tiroli hegység egyedülálló festõi tája, amelyet zöldellõ rétek és nagy kiterjedésû legelõk váltanak fel, felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatónak. A havasi legelõk virágpompája éles ellenpontja a Dolomitok kopár sziklavilágának. A számos természeti szépség mellett Tirol nagy történelmi múlttal rendelkezõ városokkal, kellemes atmoszférával, rendkívüli vendégszeretetével is vonzza az idelátogatókat. Legyen ennek részese Ön is!

  Program:

   
   

   1 nap: Indulás 5.30-kor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás az osztrák Alpok legszebb tájain keresztül Ausztriába. Délután megérkezés Innsbruckba, Tirol fõvárosába. Séta és lovaskocsikázás az óvárosban. Ezt követõen utazás szálláshelyünkre, a Brenner-hágó tövében lévõ, csodálatos környezetben fekvõ alpesi szállodához (4 éj). 

   2 nap: Reggeli után a Brenner-hágón keresztül a Dolomitok csodálatos világába utazunk. Utunk elsõ állomása, a Pordói-hágó, ahol lehetõség nyílik kabinos felvonó segítségével feljutni a 2950 m magas Sasso Pordoira. Ezt követõen folytatjuk utunkat a Nagy   Dolomitok országútján, 2000-3000 m magas hegyóriások között, a Karer-hágón keresztül Dél- Tirolba. Megérkezés Meranoba a kora délutáni órákban. A város a 19. században tett szert jelentõségre, amikor csodálatos klímája miatt igen kedvelt üdülõváros lett az   európai arisztokraták körében, többek között a Habsburg császárné, Sisi is sokat tartózkodott itt. Séta a megkapóan szép, mediterrán városban, majd ellátogatunk a közelében fekvõ Trauttmansdorff kastélyhoz. Séta a szemet gyönyörködtetõ, egzotikus szépségû     kastélyparkban, melyet 2005-ben „Olaszország legszebb kertjének” választottak. Visszatérés a szállodába.

  3 nap: Reggeli után az Inn völgyébe látogatunk, ahol legelõször a gyönyörû fekvésû Tratzberg várát tekintjük meg, mely Európa egyik legszebb reneszánsz kastélya. Császárok, lovagok és a Tratzberg kastély egykori tulajdonosai mutatják be az eredeti bútorokkal berendezett, több mint 500 éves kastélyt. Ezt követõen Wattensbe látogatunk, ahol megtekintjük a csodálatos Swarovski kristály-kiállítást. Délután visszatérünk szállásunkra, szabadprogram, ill. fakultatív programlehetõség nyílik egy felejthetetlen alpesi kisvonatozásra a „Stolz Express”-en. Ennek során Wipptaal legvarázslatosabb és leglátványosabb pontjait keressük fel, ahonnan pazar kilátás nyílik a környezõ hegycsúcsokra. A kisvonatozás után visszatérünk a szállodába.

  4 nap: Reggeli után szabadidõ, pihenés a festõi környezetben fekvõ szállodában, illetve fakultatív kirándulás az osztrák Alpok hegyóriásai, vízesései és tavai világába. Ausztria leghíresebb alpesi útját, a Grossglockner Alpenstrasset közelítjük meg. Elsõ állomásunk Heiligenblut, ahol megtekintjük a Szt. Vince-templomot, itt õrzik Krisztus vérét, ahonnan a település a nevét kapta. Ezt követõen a híres Ferenc József-kilátónál tartunk pihenõt, ahonnan megcsodálhatjuk az alattunk fekvõ gleccserfolyót és gyönyörködhetünk a változatos alpesi virágokban. Ismét szerpentinek és vízesések mentén érkezünk a hegy túloldalának lábánál fekvõ gyöngyszemhez, a Zell am See tó partjára. Továbbutazás Európa legmagasabb vízeséséhez, a Krimml-vízeséshez, rövid fotószünet, majd  a Gerloss-hágón keresztül visszatérés a szállodába.

  5 nap: Reggeli után hazautazás, útközben Tirol egyik legérdekesebb városát, Kufsteint tekintjük meg, melyet a történelembõl is jól ismerünk, hiszen várában Kazinczy és Wesselényi mellett Rózsa Sándor is raboskodott. A kufsteini vártúra után hazaindulás az Inn völgyén át Salzburg-Graz útvonalon, rövid pihenõkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

  A programok sorrendje felcserélõdhet!