Már elérhető 2020. évi Dubai és Földközi-tengeri hajóutunk is!

UNESCO világörökségek

  • Jungfrau régió
  • Bern városa

Nagy svájci körút

kirándulással a Mont Blanc-ra

7 nap / 6 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): hotel **** Innsbruck környékén,  festői környezetben, kényelmes, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Svájcban
 - Vierwaldstädtersee partján (2 éj) és Montreux környékén (2 éj) : festői környezetben fekvő hotelek*** ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, telefon, kábel TV (Tóra néző szoba foglalása lehetséges a Vierwalsdtattersee partján fekvő szálláson)
 
 

Ellátás

Svédasztalos reggeli és fakultatív 3 fogásos menüvacsora.

 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
 

Idôpontok

Részvételi díj

2019.06.04 - 10. Betelt
2019.08.01 - 07. Betelt
   
Félpanziós felár29 900 Ft/fő/6 vacsora
Egyágyas felár (Részletek) 46 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény5 000 Ft/fő
Tóra néző szoba felára (Vierwaldstädtersee)3 900 Ft/fő/2 éj
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 6 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a hajójegy árát
  • a fakultatív kirándulást a Mont Blanc-ra és Genfbe 12 900 Ft/fő + belépők

Az utazás betelt

Svájcot sokan csak óráiról és csokoládéjáról ismerik, de nem tudják róla, hogy micsoda kulturális és természeti kincsekkel rendelkezik. Ezenkívül a pénzügyi világ és a bankok hazája. Csodás hegyei, sípályái, történelmi városai, mesebeli kis falvai, tavai és gazdag hagyományai vonzzák a turisták sokaságát. A sajátos kultúrával rendelkezô országban a magyar látogatónak azonnal feltûnik az utcák és a levegô tisztasága, a kitûnô infrastruktúra, valamint a turizmusból élôk elôzékenysége, udvariassága.

Program:

1. nap: Elutazás 5.30 órakor Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Utazás a salzkammerguti tavakhoz, ahol a Wolfgangsee gyöngyszemével, St. Wolfganggal ismerkedünk meg. A festôi kisvárosok megtekintése után továbbutazás az Innsbruck környéki szállásunkra (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás az Arlberg-hágón keresztül Liechtensteinbe, séta és vonatozás Vaduzban, a miniállam fővárosában. Ezt követően utunk a Vallen-see és a Zürichi-tó mentén Svájc fővárosába, Bernbe vezet. A hangulatos belváros megtekintése (Óratorony, Medveárok, Városháza, Münster, Parlament), mely az UNESCO-világörökség részét képezi. Folytatjuk tovább utunkat a Genfi-tó irányába, szállás Montreux környékén (2 éj).

3. nap: Reggeli után szabadprogram, pihenés szállodában, ill. fakultatív kirándulás „a francia Svájcba”. Utunk a franciaországi Chamonix-ba, a Mont Blanc híres turistaparadicsomába vezet. A városkából drótkötélpálya segítségével közelítjük meg kontinensünk legmagasabb, turisták által is elérhető hegycsúcsát a 3842 m magas Mont Blanc-t, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk. Délután Nyugat-Európa legnagyobb tava, a Genfi-tó mentén haladva Genfbe érkezünk. Ismerkedés a város látnivalóival (Kálvinista katedrális, Reformáció emlékműve, Városháza, Nemzetek Palotája…), majd rövid szabadprogram a városban. 

Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

 

4. nap: Reggeli után utunk a Berni-Alpok legcsodálatosabb hegycsoportjába (Jungfrau–Mönch–Eiger) vezet, mely Európa talán legkülönlegesebb gleccservölgye és a közel 4000 m magas hegyekkel körbevett lauterbrunneni völgyben helyezkedik el, melynek kilátóiból – amit egy fogaskerekû vasúttal közelítünk meg – csodálatos panoráma tárul az idelátogatók elé. Utunk a Trümmelbach-gleccservízeséshez vezet tovább. Délután Gstaadba látogatunk, a milliomosok közkedvelt üdülôparadicsomába, melynek szépsége többek között Roger Moore-t ill. Diana hercegnôt is megihlette. Majd továbbutazás a Brünnig-hágón keresztül a Vierwaldstättersee partján lévő szállásunkra. (2 éj)

 

5. nap: Reggeli után Európa legbővízűbb vízeséshez, a schaffhauseni Rajna-vízeséshez látogatunk el, majd utazás Zürichbe, Svájc legnagyobb városába. Séta a belvárosban (Grossmünster, Fraumünster, Városháza, Bahnhofstrasse…). Délután Svájc egyik legszebb fekvésű taván, a Vierwaldstätterseen hajókázva Svájc leghangulatosabb városába, Luzernbe érkezünk, ahol a város legfőbb nevezetességeit tekintjük meg (Oroszlános emlékmű, Fedett fahíd, Városháza, Hofkirche).

 

6. nap: Reggeli után utazás a lélegzetelállító Gotthard-hágón keresztül az észak-olaszországi tavaknál fekvő Luganoba, rövid városnézés, majd lehetőség nyílik a közeli Svájc-miniatúra megtekintésére is. Folytatjuk utunkat Bernardino-hágón keresztül a Via Malához, amely szurdok 3000 méter magas hagycsúcsok között helyezkedik el. Továbbutazás a festői Inn-völgyén és az osztrák Alpokon át az Innsbruck környéki szállásra (1 éj).

7. nap: Reggeli után Innsbruckban, Tirol fôvárosában teszünk látogatást. Séta és lovaskocsikázás az óvárosban, majd folytatjuk tovább utunkat hazafelé. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késô esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

Figeyelem! A júniusi csoport a programot fordított sorrendben teszi meg, vagyis az olasz Svájccal kezd.

Figyelem! Abban az esetben, ha az útviszonyok nem teszik lehetővé a hágókon való átkelést, az utat az alagutakon (Alberg, Gotthard) keresztül folytatjuk.