Már elérhető 2020. évi Dubai és Földközi-tengeri hajóutunk is!

UNESCO világörökségek

 • Wismar
 • Szentpétervár óvárosa
 • Tallin óvárosa
 • Vilnius óvárosa
 • Riga óvárosa

Skandinávia - Szentpétervár - Baltikum

13 nap / 12 éj

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, telefon, fürdõ/WC, Sat-TV ill. 2 éjszaka komphajón 2-3 ágyas  belső kabinokban
 
 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora. A Travemünde-Trelleborg között közlekedõ komphajón nincs a csoportnak ellátás (reggeli és vacsora), de lesz lehetõség fakultatív étkezésre a hajó éttermében. A Stockholm-Turku között közlekedõ komphajón, van reggeli a csoportnak, de nincs vacsora, azonban lesz lehetőség étkezni a hajó éttrmében. 
 
 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Csorna, Mosonmagyaróvár
 
 

Idôpontok

Részvételi díj

2019.06.23 - 07.05. Betelt
   
Félpanziós felár64 900 Ft/fő/10 vacsora
Egyágyas felár (Részletek) 149 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény40 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
 • az autóbusz költségeit
 • a 12 éjszaka szállást, 11 reggelivel
 • a felsorolt programokat
 • a sztornóbiztosítást
 • az idegenvezető és helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
 • a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
 • a belépődíjakat 
 • Az alábbi belépő díjak foglalskor fizetendőek:
 • Puskin belépőjegy: 8 900 Ft/fő
 • Petrodvorec belépőjegy: 10 900 Ft/fő
 • Ermitázs belépőjegy: 4 900 Ft/fő
 • az oroszországi vízumdíjat: 25 000 Ft/fő

Az utazás betelt

Skandinávia ma a világ egyik utolsó olyan oázisa, ahol érintetlen természetet, emberközeli városokat, nyugodt körülményeket, kiegyensúlyozott társadalmakat és egyenletesen színvonalas szolgáltatásokat találhatunk. Utunkat folytatva ellátogatunk még Oroszország második fõvárosába, Szentpétervárra. „Észak Velencéje” megúszta a sztálinizmus építészeti rongálását, így az orosz cári világ grandiózus, hatalmas fényûzéssel megépített kastély remekeit tökéletes épségben csodálhatjuk meg manapság is. Az apró szigetekkel tûzdelt Néva, az elegancia, a lélegzetelállító pompa felejthetetlen élményt nyújtanak annak, aki ide látogat. Utunk során megcsodálhatjuk még a Baltikum lüktetõ fõvárosait. Megtudhatjuk, hogy milyen kincseket rejt a szecessziós hangulatú Riga, a középkori Tallinn és a barokk Vilnius.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5:45 órakor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Szlovákián és Csehországon keresztül rövid pihenõkkel Németországba. Szállás Berlinben (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Schwerinbe. A 7 tó városának emlegetett Schwerin, festõi szépségû környezetben, a területén elhelyezkedõ tavak mentén fekszik. Megtekintjük szimbólumát, a kastélyt, majd séta a kisváros macskaköves kis utcáin, a középkori dóm megtekintése. Ezt követően a Hanza-szövetség egykori központjába, Lübeckbe utazunk. A város az építészeti öröksége miatt az UNESCO világörökség része. Ma a város egyik jelképének számít a 15. századi Holsten Kapu, de a legfőbb látnivalói között említhetjük még a régi kikötőt, ahol a parton sorakozó házak tökéletes állapotukban őrzik a dicsőséges idők hangulatát, a 13. században épült városházát, amely az egyik legrégibb és legnagyobb ilyen jellegű épület Németországban valamint a középkori eredetű dómot is. Továbbutazás Travenmündébe, behajózás Svédországba. Éjszaka a komphajón (1 éj).

3. nap: Megérkezés a reggeli órákban Trelleborgba, ahol folytatjuk utunkat Dánia fõvárosába, Koppenhágába Európa leghosszabb hídján, az Öresund- hídon át, amely összeköti Svédországot és Dániát. Városnézés a dán fõvárosban: Városháza, Stroget, Nyhaven kikötõ, Christiansborg - a királyi palota, IV. Keresztély által épített Rosenborg kastély, Márvány-templom, Amalienborg, Gefion-szökõkút, Kis Szirén a város jelképe. Majd átkelés újra az Öresund hídon át Svédországba. Továbbutazás a Vättern-tó felé, útközben látogatás egy jávorszarvas farmon. Szállás Jönköpingben, mely az ország legrégibb városa (1 éj).

4. nap: Reggeli után utazás a svéd fõvárosba, Stockholmba. Autóbuszos és gyalogos városnézés „Észak Velencéjében”: Városháza, királyi palota, Gamla Stan – a középkori óváros a zegzugos utcákkal, sikátorokkal, stb. Délután szabadprogram ill. lehetõség nyílik a Vasa múzeum – csatahajó megtekintésére is. Este behajózás és utazás a finn Turku városába. Éjszaka a komphajón (1 éj).

5. nap: Megérkezés a reggeli órákba Turkuba, reggeli a komphajón. Rövid városnézés az egykori finn fõvárosban, mely az ország legrégibb, egyben egyik legjelentõsebb történelmi városa, tavaly Európa kulturális fõvárosa volt. Továbbutazás Helsinkibe, a jelenlegi finn fõvárosba. Megtekintjük az Uspenski-székesegyház - Nyugat-Európa legnagyobb ortodox templomát, Temppeliaukio – sziklatemplomot, Sibelius emlékmûvét, az olimpiai stadiont, a parlamentet, a koncerteknek helyt adó Finlandia házat stb. Szállás Helsinki környékén (1 éj).

6. nap: Reggeli után utazás Oroszország 2. legnagyobb városába, Szentpétervárra. Késõ délután érkezés a Néva parti városba, melynek történelmi központja a Világörökség része. Autóbuszos városnézés: Néva folyó, Auróra cirkáló, Néva sugárút, Péter- Pál Erõd, Tõzsdepalota, Mensikov palota, Mûvészeti Akadémia, Bronzlovas-szobor, Admiralitás, stb. Szállás Szentpéterváron (3 éj).

7. nap: Reggeli után Puskinba utazunk, az orosz cárok egykori nyári rezidenciájára. Megtekintjük a világhírû Katalin palotát, mely az orosz barokk csúcsteljesítménye. A 300 méter hosszú, 3 emeletes palota egyik legszebb része a Borostyánterem, mely az orosz pompa egyik remek példája. Visszatérve Szentpétervárra folytatjuk városnézésünket. Helyi idegenvezetõvel látogatás a Téli Palotában, mely a világ egyik legnagyobb képzõmûvészeti gyûjteményének, az Ermitázsnak ad otthont. Ezt követően ellátogatunk a csodálatra méltó Izsák székesegyházhoz, mely a város fõtemploma lett.

8. nap: Reggeli után felkeressük Péter cár Nyári Palotáját Petrodvorecben. Itt található a világ legnagyobb szökõkút-rendszere. A mintegy 140 szemkápráztató szökõkút talán az épületeknél is izgalmasabb látványosságot nyújt, különösen az Alsó Parknak nevezett térségben alkotnak soha nem látott együttest. Visszatérve Szentpétervárra, megtekintjük a Péter Pál erõdöt és székesegyházat, ahol az orosz cárok szarkofágjai vannak Nagy Pétertõl III. Sándorig bezárólag. Ezt követõen ellátogatunk a Véren Megváltó-templomhoz, majd szabadidõ a Néva sugárúton.

9. nap: Reggeli után utazás Narvan keresztül a finnöböl partján elhelyezkedõ Tallinnba, a megérkezést követõen városnézés az észt fõvárosban. Látnivalói zömmel a történelmi városközpontban találhatók, mely az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a dómot, az ortodox katedrálist, a parlamentet, a Baltikum legszebb, eredeti állapotában megmaradt gótikus városházát, séta az óváros utcáin. Szállás Tallinnban (1 éj).

10. nap: Reggeli után utazás a lett fõvárosba, Rigába. A Baltikum legnagyobb városának legfõbb látványossága, az óváros, mely szintén felkerült az UNESCO listájára. Különösen jelentõsek a 19-20. század fordulóján épült szecessziós épületegyüttesek. Megtekintjük a Szt. Péter templomot, a Feketefejûek házát, a dómot, a 15. századi Három Testvér épületét, a csodálatos homlokzatú kereskedõházakat, stb. Szállás Rigában (1 éj).

11. nap: Reggeli után utazás Litvánia kiemelkedõ turisztikai látványosságához, a katolikus zarándokhelyre, a Keresztek hegyéhez, ahol a legkülönbözõbb anyagból készült és a legkülönbözõbb méretû kereszteket láthatunk a kb. 10 méter magas dombon. A Keresztek hegye évszázadok óta a litvánok egyik legerõsebb nemzeti szimbóluma az orosz uralommal szemben. Továbbutazás a festõi szépségû Vilniusba, Litvánia fõvárosába, amit Kelet-Európa egyik legszebb városának tartanak. Barokk stílusú óvárosának sziluettjét (UNESCO világörökség része) a 13-19. század között épített, különféle stílusú és felekezethez tartozó templomok tornyai töltik be. Felkeressük a Hajnal-kaput a híres Madonna ikonnal, a katedrálist és a város jelképét, a Harangtornyot, a Szent Anna templomot, az Elnöki Palotát, a Báthory István által alapított egyetemet, az ortodox templomot. Szállás Vilniusban (1 éj).

12. nap: Reggeli után látogatás Trakai romantikus vízi várához, mely a lovagkor idején Litvánia székhelye volt. A várkastély egy kis szigeten található, ahova egy kis hídon lehet átsétálni. Búcsú Litvániától, és továbbutazás, Varsóba. Rövid városnézés a lengyel fõvárosban, majd a szállás elfoglalása (1 éj).

13. nap: Reggeli után hazautazás Csehországon és Szlovákián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz, az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!