"AKI ÉL SOKAT LÁT, AKI UTAZIK MÉG TÖBBET"

UNESCO örökségek

 • Valencia, Selyembörze
 • El Escorial
 • Segovia és az Aqueduct
 • Toledo óvárosa
 • Cordoba óvárosa
 • Sevilla, katedráls
 • Granada - Alhambra
 • Barcelona, Gaudi munkássága

Spanyolországi nagy körutazás

Katalóniától Madridon át Andalúiáig

14 nap / 13 éj

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Hotel***/**** Ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat-TV
 

Ellátás

Félpanzió (svédasztalos reggeli illetve 3-fogásos vacsora, helyenként svédasztalos)
 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
 

Idôpontok

Részvételi díj

2018.10.07 - 20. 299 900 Ft/fő
   
Egyágyas felár (Részletek) 99 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény12 000 Ft/fő
Lehetõség van REPÜLŐS CSATLAKO- ZÁSRA is Budapest-Barcelona-Budapest útvonalon. Ezzel kapcsolatban érdeklõdjön irodánkban.
A részvételi díj tartalmazza:
 • az autóbusz költségeit
 • a 13 éjszaka szállást, félpanzióval
 • a felsorolt programokat
 • a sztornóbiztosítást
 • az idegenvezető és helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
 • a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap
 • a belépődíjakat
 • a fakultatív programot az El Escorial-ba és Segoviaba: 10 900 /fő + belépők
 • a fakultatív programot Gibraltárba (kisbuszokkal együtt): 12 900 /fő
 • az Alhambra belépőjegyét: 9 900 Ft/fő
 • a fakultatív programot Barcelonába: 9 900 Ft/fő
 • a Sagrada Familia belépőjegyét vezetéssel együtt: 9 900 Ft/fő
 • az idegenforgalmi adót a körút során
 • (Részletek)

online jelentkezés »

Spanyolországot a turisták eldorádójaként tartják számon. Legendás építészeti remekmûvek, híres múzeumok, csodálatos tengerpartok csak úgy vonzzák ide a turistákat. A célpontok is olyan sokszínûek, mint maga az ország. A két folyamatosan rivalizáló metropolisz, Madrid és Barcelona mellett felfedezhetjük Andalúzia csodálatos iszlám múlttal teli városait, hiszen, tudnunk kell, hogy ezen a földön találkozott Nyugat és Kelet, Európa és Afrika, a kereszténység és az iszlám kultúra. E vidék urai hét évszázadon át a mórok voltak. Örökségük ma is szembetûnõ: az óvárosok kusza hálózatát alkotó girbegurba utcái, a fehérre meszelt falvak házai és a mindenütt jelenlévõ színpompás virágok. Emellett nekik köszönhetõ a tartomány világhírû mûemlékeinek jelentõs része: a córdobai Mezquita, a granadai Alhambra, a sevillai Giralda és Alcázar - hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki közülük.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5:45-kor indul Veszprémbõl, az OMV-benzikúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Szállás az olasz Riviérán (1 éj).

2. nap: Továbbutazás az Appeninek csodás tájain és Dél- Franciaország változatos részein keresztül Spanyolországba. Megérkezés a késõ délutáni órákban a spanyol tengerpartra. Szállás a Calellában (1 éj).

3. nap: Reggeli után továbbutazás Aragónia tartomány fõvárosába, Zaragózába. A város az Ebro folyó partján fekszik és egyben az õsi aragón királyok székhelye. Sétánk során megtekintjük a város legfõbb nevezetességeit (Pilar katedrális, Városháza, Tõzsdepalota, Megváltó Katedrális). Továbbutazás Kasztília tartomány és egyben az ország fõvárosa, Madrid felé. Érkezés a Madrid környéki szálláshelyre az esti órákban, szállás elfoglalása (3 éj).

4. nap: Reggeli után városnézés a spanyol fõvárosban, Madridban: Puerto del Sol, Gran Via, Plaza Mayor, Városháza, Almudenai Miasszonyunk Katedrális, Királyi Palota, Plaza Oriente, Királyi Opera, Plaza d’Espana, Cervantes emlékmû. Délután szabadprogram, ill. lehetõség a Prado múzeum megtekintésére.

5. nap: Reggeli után szabadprogram Madridban, vagy fakultatív kirándulás az UNESCO világörökség gyöngyszemeihez. Elõször az El Escorial kolostor- és királyi palotához látogatunk, melyet II. Fülöp spanyol király építtetett királyi lakhelyül a 16. században. A gigantikus méretû együttes magába foglalja a bazilikát, a kolostort, a királyi sírokat (V. Károlyét és II. Fülöpét is) és a lakosztályokat. Ezt követõen Kasztíllia és Leon tartomány fõvárosába, Segoviába utazunk. A város jelképe a Traianus korában épült, 17 km hosszú vízvezeték. A 15. században Segovia volt az uralkodó tartozkodási helye, ezt paloták sora igazolja, melyek közül a leghíresebb az Alcazar.

6. nap: Reggeli után a Tajo folyó kanyarulatában és az 500 méter magas gránittömbre épült Toledoba utazunk, mely a spanyol királyok õsi székvárosa volt. Felkeressük a Toledo jelképének számító csodálatos katedrálist, a városházát, a zsidó negyedet és a Szt. Tamás-templomot, itt található el Greco mestermûve, az Orgaz gróf temetése. Továbbutazás Andalúzia tartományba, városnézés Córdobában. A város a 10. században a nyugati civilizáció egyik legjelentõsebb városa és az ibériai iszlám világ vallási központja volt. Legnagyobb nevezetessége a 12. században épült nagymecsete, a Mezquida, mely az iszlám ibériai hatalmát jelképezte. A tetõt tartó több mint 850 márványból, jáspisból és gránitból készült oszlop pazar látványt nyújt. Szállás Córdoba környékén, (1 éj).

7. nap: Reggeli után utazás Sevillába. Megcsodálhatjuk az andalúz fõváros legfõbb látnivalóit: székesegyházát, mely a világ legnagyobb gótikus temploma; harangtornyát (La Giralda) és Narancs-udvarát – melyek a mór építészet örökségei, az egykori zsidónegyedet (Santa Cruz) és a Spanyol teret. Továbbutazás a csodálatos andalúz tengerpartra, Costa del Sol-ra. Szállás Torremolinban (2 éj).

8. nap: Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Gibraltárba, a brit koronagyarmathoz. Séta a fõtéren és a fõutcán, majd ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a Gibraltár sziklára, elõbb az Európa Point-hoz, mely Gibraltár legdélibb csücske (egyben a farkatlan majmok otthona) és ahonnan jó és tiszta idõben átlátunk Afrika partjaira, majd ellátogatunk a Szt. Mihály cseppkõbarlanghoz, ami kórházként mûködött a háborús idõkben, ma pedig számos hangversenynek ad otthont.

9. nap: Reggeli után Rondába utazunk. A meredek sziklahasadék tetején álló város környezete az egyik legszebb egész Spanyolországban. 100 méter mély Tajo-szurdokot átívelõ új híd a régi és az új városrészt köti össze. Séta az óváros megkapó hangulatú macskaköves sikátorai és szikrázóan fehér házi között. Továbbutazás a flamenco szülõhazájába, Granadába, ahol számos csodálatos szépségû mûemlék található. Megtekintjük az óváros nevezetességeit, ahol megcsodálhatjuk a katolikus királyok által építtetett reneszánsz katedrálist, királyi kápolnát és sétálhatunk a régi mór városnegyedben, mely 1984 óta az UNESCO-világörökség része. Szállás Granadában (1 éj).

10. nap: Reggeli után megtekintjük Granada fõ látványosságát, a lenyûgözõ Alhambrát, az ókori Mór Monarchia szenthelyét. Figyelem! Az Alhambrában való jelentkezést már jelentkezéskor, de legkésõbb indulás eltõt 3 hónappal foglalni kell (korlátozott létszám)! Búcsú Andalúziától és továbbutazás a Costa Blanca tengerpart felé, szállás Alicantén (1 éj).

11. nap: Reggeli után Valenciába utazunk, az ország 3. legnagyobb városába. A gazdag múltú Valencia a 14. és 15. században élte fénykorát Ebbõl a korból maradt ránk a katedrális az El Miquelet harangtoronnyal és a Lonja – a régi selyembörze épülete. A látnivalók megtekintése után továbbutazás a Costa del Azahar (Narancsvirágpart) mentén. Szállás a Calellában (2 éj).

12. nap: Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Barcelonába, ahol autóbuszos és gyalogos városnézés keretében megtekintjük a legfõbb nevezetességeket: Olimpiai kikötõ, Casa Battló (kivülrõl), Casa Mila (kivülrõl), Sagrada Familia-templom (kivül-belül), Olimpiai stadion, Montjuich-kilátó, Espana-tér, gótikus negyed, Rambla, Kolombusz szobor. A látnivalók megtekintése után rövid szabad program. Figyelem! A Sagrada Familiába való jelentkezést már foglaláskor jelezni kell (korlátozott létszám)!

13. nap: Reggeli után búcsú Spanyolországtól és utazás Franciaország és a Francia Riviérán keresztül Olaszországba. Tranzitszállás az olasz Riviérán (1 éj).

14. nap: Reggeli után hazautazás Olaszországon és Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz, az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!