"AKI ÉL SOKAT LÁT, AKI UTAZIK MÉG TÖBBET"

UNESCO világörökségek

 • Velence és lagúnái
 • Róma óvárosa
 • Firenze óvárosa

Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova

6 nap / 5 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Tranzitszállásokon: oda:  Velence környékén (1 éj), vissza: Firenze környékén (1 éj):  hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hûtõ, széf, 

Róma keleti részén (3 éj): hotel***, minibár, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ- WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, minibár

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. Odaútban a tranzitszálláson csak reggeli.

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2019.05.03 - 08. 119 900 Ft/fő
2019.06.14 - 19. 119 900 Ft/fő
2019.09.27 - 10.02. 124 900 Ft/fő
2019.10.18 - 23. 124 900 Ft/fő
   
Félpanziós felár19 900 Ft/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek) 34 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény3 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
 • az autóbusz költségeit
 • a 5 éjszaka szállást, reggelivel
 • a felsorolt programokat
 • a sztornóbiztosítást
 • a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit Rómában (3 napra) és Firenzében
 • Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyét

A részvételi díj NEM tartalmazza:
 • a kötelező BBP biztosítást:565 Ft/fő/nap
 • a belépődíjakat és a hajójegy árát
 • az idegenforgalmi adót Velencében és Rómában
 • (Részletek)

online jelentkezés »

„Minden út Rómába vezet”– tartja a régi szólás, vélhetôen a Caput Mundinak (a világ fejének) nevezett város nagyságának és fontosságának magasztalásaképpen. Róma utcáin kószálva egyszerre elevenedik meg elôttünk a császárság és a pápaság kora, olyan remekmûveknek köszönhetôen, mint a Colosseum, Forum Romanum, Szent Péter-bazilika, vatikáni paloták. Utunk során megérinti Önöket a történelem szele, amely az örök város minden romjából, minden mûemlékébôl árad.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OVM-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Érkezés a Velence környéki szállásra a délutáni órákban. Este rövid városnézés Velencében (Szent Márk tér, Dózse palota, Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) (1 éj). 

 


2. nap: Reggeli után továbbutazás az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába, majd a falakon kívüli Róma (Szt. Pál-katedrális, Lateráni Szt. János bazilika, szent lépcsõ) megtekintése helyi magyar idegenvezetõnkkel. Szállás elfoglalása Rómában (3 éj). 

3. nap: Reggeli után egész napos városnézés helyi magyar idegenvezetõnkkel az antik-reneszánsz Rómában (S. Pietro in Vincoli-bazilika, Colosseum, Forum Romanum, Capitolium, Velence tér, Victor Emanuelle-emlékmû, autóbuszos panorámikus városnézés, Trevi-kút, Spanyol-lépcsô, Popolo-tér, S. Maria Maggiore-templom), ill. szabadprogram.

4. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetõnkkel a barokk Róma megtekintése (Pantheon, Navona tér), majd látogatást teszünk a Vatikán területén, ahol legelôször a híres Vatikáni Múzeumokba látogatunk, mely olyan csodálatos remekmûveket tartalmaz, mint a Raffaelo-stanzák, a híres Laokoón-szoborcsoport, a belvederi Apolló-szobor és a világhírû Sixtusi- kápolna. Ezután a világ legnagyobb székesegyházának, a Szent Péter-bazilikának a megtekintése következik, mely hasonló nagy remekmûveket tartalmaz. 

5. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Megtekintjük a Santa Croce-templomot, az impozáns dómot és keresztelõkápolnát, a Piazza della Signoria teret és a Ponte Vecchio-t. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik a város panorámájában gyönyörködni a harangtoronyból ill. a kupola tetejérõl, vagy megtekinteni a világhírû Uffizi képtárat. Szállás Bologna környékén (1 éj). 

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

6. nap: Reggeli után rövid városnézés Padovában, Szent Antal városában. A városnézés során a legfõbb nevezetességek (Szent Antal-bazilika, Prato della Valle tér) megtekintése, majd hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OVM-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!