Már foglalhatók téli és 2020. tavaszi ajánlataink!

UNESCO világörökségek

  • Dobsinai jégbarlang
  • Lőcse

Szlovákiai körutazás

a Tátra természeti szépségei és a Felvidék történelmi városai

5 nap / 4 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Csorba-tónál (3 éj): festõi környezetben elhelyezkedõ hotel***, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, Sat-TV, hajszárító, WiFi
Kassán (1 éj): belvárosi, városközponthoz közeli hotel***, modernül berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás
 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Gyõr, Komárom (csak felszállás)
 

Idôpontok

Részvételi díj

2020.08.25 - 29. 0 Ft/fő
   
Félpanziós felár15 900 Ft/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek) 32 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény10 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • a 4 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat

online jelentkezés »

Szlovákia méltán büszkélkedhet kulturális és természeti értékkel. Felvidéki városai, mint Körmöcbánya, Besztercebánya, Lõcse, Eperjes, Kassa páratlan szépséggel bírnak, ugyanakkor több régi, magyar vonatkozású várai is sok érdekességet rejtenek. Megcsodálhatjuk a rengeteg természeti csodával megáldott Magas-Tátrát, völgyeket, megbúvó patakokat, tavakat. Különösen megkapó a Csorba-tavat körülölelõ élõvilág, a hangulatos üdülõváros Ótátrafüred zegzugos utcái, a Tátralomnic kisvárosát körülvevõ hegycsúcsok, illetve felejthetetlen élményt nyújt a Dunajec folyó kanyarulataiban való tutajozás.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovákiába. Utunk elõször az Alacsony-Tátrába, Körmöcbányába vezet, mely egykoron a Magyar Királyság egyik legjelentõsebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosa és pénzverõhelye volt. Séta a városban (fõtér, pénzverde, várnegyed, Szent Katalin-templom, stb.). Folytatjuk utunkat Besztercebányába. Az egykor szintén bányászváros ma Közép-Szlovákia központja, a város központját történelmi örökségként, míg a vár környékét nemzeti kulturális örökségként jegyzik. Séta a városban (Fõtér, Óratorony, Thurzó-ház, Városháza, Mátyás-király háza, püspöki székesegyház, stb.). Továbbutazás, szállás a Csorba-tónál (3 éj).

2. nap: Reggeli után Lõcsebe utazunk, mely egyike a szép szepességi középkori szász, cipszer városoknak, óvárosa az UNESCO világörökség része. Híres látnivalói között szerepel a Szent- Jakab katedrális, a világ egyik legszebb és legnagyobb gótikus oltárával, a városháza, a Thurzó-ház, a szégyenketrec. Ezt követõen látogatás a Dobsinai-jégbarlangba, mely Európa egyik legkorábban ismert és legnagyobb barlangja a maga nemében. A jégbarlangot a Gölnic folyó felszín alatti vízfolyásai alakították ki három szinten. Az óriási földalatti jégtömegbõl varázslatos jégzuhatagok, jégsztalagmitok és jégoszlopok alakultak ki az idõk folyamán. A jégbarlang az UNESCO világörökség része. Ezt követõen látogatás a reneszánsz-barokk stílusú Betléri-kastélyhoz, mely az Andrássy család birtokában állt. Fényûzõen berendezett szalonjai mûkincsekben, festményekben gazdagok. Továbbutazás Krasznahorkaváralja-ra, ahol megtekintjük az Andrássy Mauzóleumot, Szlovákia egyik legértékesebb szecessziós mûemlékét. Az egyiptomi és bizánci jelképekkel díszített épület a krasznahorkai uradalom utolsó birtokosai – Andrássy Dénes és hitvese, Franciska – örök nyughelye.

3. nap: Reggeli után  egész napos kirándulás a Felvidék természeti látványosságaihoz, a Magas-Tátrába. Utunk elõször a legismertebb és leglátogatottabb tátrai tóhoz, Csorba-tóhoz vezet, séta a tó körül, majd továbbutazás a Magas-Tátra legnagyobb és legrégibb üdülõvárosába, Ótátrafüredre. Séta a hangulatos kisvárosban, ill. sikló segítségével lehetõség felmenni az 1263 méter magas Tarajkára, ahonnan elsétálunk a Tarpataki-vízesésekhez. Mindezek a Magas-Tátra legkönynyebben megközelíthetõ, leghíresebb látványosságai közé tartoznak, ahol a Tar-patak egy óriási terepküszöbön folyik le, és gyönyörû vízeséseket alkot. Végül Tátralomnicra utazunk, séta a városban ill. jó idõ esetén lehetõség kabinos felvonóval felmenni az 1751 méteres magasságban fekvõ Kõpataki tóhoz, ahol csodálatos panoráma tárul az ember elé.

4. nap: Reggeli után Késmárkra utazunk, ahol látogatást teszünk a Thököly várnál, majd sétánk során megtekintjük a városházát, a különleges szépségû, fából készült ill. a mellette fekvõ új evangélikus templomot, benne Thököly mauzóleumával. Ezt követõen tutajtúra a Dunajec folyó festõi kanyonjában, ahol megcsodálhatjuk a kanyon fölé magasló varázslatos sziklaormokat és megismerhetjük a Pieniny Nemzeti Park legszebb tájait. Továbbutazás Eperjesre, ahol megtekintjük a város legfõbb látnivalóit (Rákóczi-ház, városháza, Szent Miklós székesegyház, stb.). Továbbutazás Kassára, a szálláshely elfoglalása (1 éj).

5. nap: Reggeli után városnézés Kassán, mely Szlovákia második legnagyobb városa. A történelmi városközpont építészeti remekmûnek számít, mely egy lencse alakú tér köré épült. Megtekintjük a fõutcát, rajta Szent Erzsébet-székesegyházat, a Szent Mihály-kápolnát, az Orbán-tornyot, a régi városházát, az Andrássy Palotát, a Rodostói-házat, melyek maradandó emléket fognak nyújtani. A látnivalók megtekintése után szabadidõ, majd búcsú Szlovákiától és hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!