Már foglalhatók téli és 2020. tavaszi ajánlataink!

UNESCO világörökségek

 • Verona
 • Mantova
 • Vicenza
 •  

Garda-tótól Milánóig

az észak-olasz tóvidék és történelmi városok

6 nap / 5 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Montichiari: hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, Sat-TV, telefon, légkondiciónálás, minibár (térítés ellenében), széf
 
 

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3- fogásos menüvacsora
 
 

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-,
videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
 
 
 

Idôpontok

Részvételi díj

2020.07.23 - 28. 0 Ft/fő
   
Félpanziós felár21 900 Ft/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek) 29 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény3 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
 • az autóbusz költségeit
 • az 5 éjszaka szállást, reggelivel
 • a felsorolt programokat
 • a sztornóbiztosítást
 • az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
 • a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
 • a fakultatív kirándulás árát Milánóba és Bergamóba: 12 900 Ft/fő + belépők
 • a belépődíjakat
 • az idegenforgalmi adót
 • (Részletek)

online jelentkezés »

A mediterrán klímájú és páratlan szépségû növényzettel rendelkezõ Garda-tó méltán sorolható a turisták legkedveltebb úti céljai közé. A mediterrán hangulatot a tó körül elhelyezkedõ városok Malcesine, Arco, Limone, Sirmione is tükrözik. Ahogy a Pó-síkságon elterülõ lombard fõváros, Itália második legnagyobb városa, Milánó is elragadó a maga nemében, a rengeteg történelmi vonatkozású épületével, a dómmal és a világhírû operaházával együtt. A kultúrát sem hagyhatjuk ki a térség életébõl, hiszen számos mûvész mellett, Shakespeare-t is megihlette a varázslatos és titokzatos észak-olasz kisvárosok hangulata, legfõképpen a középkori város, Verona, Rómeó és Júlia történetének helyszíne.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45-kor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Látogatás, a Trieszt mellett fekvõ különleges Miramare kastélyhoz. A tenger fölé kiugró sziklán épült kastélyt Habsburg Miksa fõherceg építette isztriai fehér márványból. A kastély termeiben megismerhetjük a Habsburgok életét, megtekinthetjük Miksa és feleségének, Charlotte, belga hercegnõ lakosztályait. Továbbutazás a Garda-tó környéki szállásra (5 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Észak- Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó körül. A tó, akár egy fjord, úgy nyúlik be az Alpokba, fantasztikus mediterrán klímával és növényzettel rendelkezik. Utunk elõször a tó keleti partján fekvõ Malcesinébe vezet, mely egyike a környék legelegánsabb helyeinek. A kis kikötõ, a terek, boltokkal teli utcák, bárok és festõi éttermek varázslatos hangulatot kölcsönöznek az óvárosnak. A városból libegõvel juthatunk fel az 1780 m magas Monte Baldo hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és az alpesi hegyekre. Malcesinébõl lehetõség nyílik áthajózni a Garda-tó túloldalán fekvõ Limone városába. E vadregényes partszakasz minden tenyérnyi területét megmûvelnek a helyiek, domboldala olajfáktól, ill. mediterrán növényektõl pompázik. Séta a szûk középkori sikátorok mentén, ill. fürdési lehetõség a Gardatóban. Napunk utolsó állomása a Garda-tó legnépszerûbb üdülõvárosának számító Sirmione. Séta, a tóba mélyen benyúló félszigeten épült város, középkori hangulatot árasztó sikátoraiban, ill. fakultatív hajókirándulás a tó körül.

 

3. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Milánóba és Bergamóba. A lombard fõváros történelmi belvárosa Milánó legnagyobb látnivalóinak helyszíne. Városnézésünk során megtekintjük a dómot, mely Olaszország legnagyobb gótikus stílusú temploma, valamint megcsodálhatjuk az óriási méretû, elegáns bevásárló csarnokot, a Victor Emánuel Galériát, a világhírû operaházat, a Scalat, a Palazzo Marinot, melyben ma a városháza székel, a volt Királyi palotát és a Sforza várat. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetõség. Kora délután utazás Bergamoba. Az Alpok lábánál fekvõ város régi központja a Felsõváros, melyet fogaskerekûvel közelítünk meg. A városfal csaknem érintetlenül megõrizte középkori jellegét. Fõbb látnivalóinak (Piazza Vecchia, Igazságügyi Palota, Várostorony, dóm, Santa Maria Maggiore-templom, Colleoni kápolna, keresztelõkápolna) megtekintése. 

4.nap: Reggeli után utazás Mantovába, a Gonzaga hercegek székhelyére, mely egyben Vergilius, a római költõ szülõvárosa is. A különleges fekvésû város a Mincio folyó partján fekszik, látnivalói közül megcsodálhatjuk gótikus palotáit, majd a város fõterét az Igazságügyi palotával és a Szent András-bazilikát. Délután Trentóba utazunk. A város szépségét a középkori és reneszánsz látnivalók adják, többek között a Geremia Palota, a városháza, Palazzo Pretorio és a híres tridenti zsinat színhelye, a dóm.
 

5.nap: Reggeli után utazás az ezerarcú és festõien szép Iseo-tóhoz. Séta a hangulatos kisvárosban, Iseoban, ill. lehetõség részt venni egy fantasztikus sétahajókázáson, melynek során megcsodálhatjuk az Iseo-tó három gyöngyszemét, a Szent Pál, a Loretto és a Monte Isola szigeteket. Ez utóbbi Európa legnagyobb tavi szigete, mely hegyként emelkedik ki a tó vízébõl, látványa páratlan élménynyel ajándékozza meg az embert. Délután Veronába látogatunk. Az Adige folyó kanyarulatában épült csodálatos középkori várost elsõsorban Shakespeare, Rómeó és Júlia szerelmének története és a híres erkély teszi igazán ismertté. Városnézésünk során megtekintjük Verona híres tereit és nevezetességeit (San Zeno-templom, Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Szent Anasztázia-bazilika). A látnivalók megtekintése után szabadidõ.  

6.nap: Reggeli után hazautazás. Útközben a festõi környezetben fekvõ Vicenza városát tekintjük meg. A város neve egyet jelent Palladio, a nagy reneszánsz építõmesterrel. Mûvészetét az utcákat járva fedezhetjük fel: Teatro Olimpico, Palazzo Chiericati, St. Corona-templom, Loggia dei Capitano és a mester fõmûve, a Basilica. A látnivalok megtekintése után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!