"AKI ÉL SOKAT LÁT, AKI UTAZIK MÉG TÖBBET"

UNESCO világörökség


 • Portoi-öböl: Les Calanches sziklái

Korzika és Szardínia

A Földközi-tenger páratlan szépségű szigetei

8 nap / 7 éjszaka

Nincs éjszaka az autóbuszon

Elhelyezés

Livorno környékén (1 éj) Korzikán (4 éj), Szardínián (1 éj) Hotel***/Hotel**** ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, SAT-TV
Komphajón (1 éj): Olbia és Livorno közötti útvonalon 2-3 ágyas belső kabinokban

Ellátás

Bővített kontinentális reggeli (helyenként svédasztalos) ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora. A komphajón nincs a csoportnak ellátás (reggeli és vacsora), de van lehetõség fakultatív étkezésre a komp éttermében.

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-és leszállási lehetőség

Márkó. Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

Idôpontok

Részvételi díj

2018.09.04 - 11. Betelt
   
Félpanziós felár32 900 Ft/fő
Egyágyas felár (Részletek) 59 900 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza:
 • az autóbusz költségeit
 • 7 éjszaka szállást és 6 reggelit
 • a felsorolt programot
 • a sztornó biztosítást
 • az idegenvezető költségeit 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
 • a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap
 • a fakultatív kirándulást a Portói-öbölbe: 10 900 Ft/fő
 • a belépődíjak és hajójegyek árait
 • az idegenforgalmi adó költségeit
 • (Részletek)

Az utazás betelt

Korzikát a "szépség szigete"-ként emlegetik és méltán kapta ezt a nevet, hiszen a franciaországi kis sziget a Földközi-tenger egyik legszebb csodája. Vadregényes táj, sziklák, hegyek és a tenger jellemzik azt a helyet, ahol lélegzetelállító kilátásban és élményekben lehet részünk. Szardínia a Földközi-tenger legszebb tengeröbleit mondhatja magáénak. Azúrkék öblök, hófehér homokos tengerpartok és szikrázó napsütés jellemzi Európa egyik legtradicionálisabb kultúrájával rendelkező olaszországi szigetét, amely a múltból jövő történelmet és a csodás természeti érintetlenséget hordozza magában. A két sziget így együtt egy életre szóló élmény!

Program:

1. nap: A csoport reggel 5:30 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián keresztül Olaszországba. Szállás Livorno környékén (1 éj).
2. nap: Reggeli után kompátkelés Livornóból Korzikára, megérkezés a sziget kapujának is nevezett Bastiába. Megérkezésünket követően kirándulás Cap Corse-ra, „a sziget ujjára”, mely az egyik legszebb a korzikai kirándulások közül, máig megőrizte sajátos jellegét. A partszakaszon ősi települések, genovai őrtornyok és halászfalvak sorakoznak. Séta a festői szépségű Erbalunga-n, majd d
élután városnézés Korzika második legnagyobb városában, Bastiában. Gyönyörködhetünk és élvezhetjük a régi kikötő hangulatát, melyet egykoron csak a halászok lakták, ma ez luxusjachtok, vitorlások kikötője. Megtekintjük a nyüzsgő Szent Miklós teret, melynek közepén Korzika szülöttjének, Bonaparte Napóleonnak áll szobra, illetve ellátogatunk Keresztelő Szent János templomához, mely a sziget legnagyobb temploma és a város fölé nyúló két harangtornyával Bastia jelképe. Szállás Bastia környékén (1 éj). 

3. nap: Reggeli után Korzika szívébe vezet az utunk. Felkeressük a sziget hajdani fővárosát, Corte-t. A városkát és az egész környéket uralja a már messziről feltűnő Fellegvár. Séta a hangulatos, szűk kis utcákon, melyeken keresztül felsétálunk a kilátóhoz, ahonnan szép panoráma nyílik a városra és a környező, magas hegyekre. Továbbutazás Ajaccioba, Korzika jelenlegi fővárosába. Az azúrkék vizű, tágas öbölben kialakult mozgalmas város elsősorban Bonaparte Napóleon emlékeit őrzi. Itt született a sziget valaha élt leghíresebb fia 1769. augusztus 15-én. Séta az óvárosban és a kikötőben. Megtekintjük Napóleon szülőházát, melyben a francia császár és családjának emléktárgyait, ill. fegyvereket és festményeket tekinthetünk meg, illetve ellátogatunk a 16. századi katedrálishoz is, melyben a kis Napóleont 2 évesen megkeresztelték. Szállás Ajaccio környékére (2 éj).
4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a Portói-öbölbe. A sziget legszebb természeti látványossága közé tartoznak az itt található Les Calanche különös tornyai, vörös porfírból álló sziklaképződményei. Évmilliók munkájával a szél, a víz és a nap faragták ki a lyukakkal és repedésekkel teli furcsa alakzatokat. Nem csoda, hogy az UNESCO az öblöt a világ legvédettebb természeti kincsei közé sorolta. Séta a vörös sziklák mögött megbújó hangulatos Portóban, majd a visszafelé vezető úton szabadidő a Calanches előterében megbújó apró kis településen, Pianában, ebéd-és vásárlási lehetőséggel. 

5. nap: Reggeli után a sziget déli része felé vesszük az irányt. Legelőször Sartene-be látogatunk, mely a Rizanesse-folyó völgye fölötti 300 méter magas lejtőre települt. Ezt a sziget félreeső sarkában fekvő várost a „legkorzikaibb városnak” nevezték el magas, erődszerű házaival és szűk utcáival. Folytatjuk tovább utunkat  Bonifacioba. Magasan a tenger felett, 60 m magas fehér krétasziklán trónol Korzika legeredetibb városa, mely lélegzetelállító fekvése miatt mindenkit elbűvöl. Kikötője már önmagában is képeslapra való. A város sziget a szigeten, hiszen egy keskeny 1,5 km hosszú fjord választja el a szárazföldtől. A délelőtt folyamán sétahajókázás a híres tengeri balanghoz, melynek során elhaladunk a szédítően magas sziklafal alatt.  Visszatérve séta a felsővárosban, ahol a szűk utcák és középkori házak hangulata egy életre szóló élményt adnak.. Szállás Bonifacio környékén (1 éj). 
6. nap: Reggeli után búcsú Korzikától, átkompolunk a mindössze 15 km-re található Szardínia szigetére. Megérkezve Santa Teresa kikötőjébe folytatjuk utunkat Szardínia nyugati partvidékén Castelsardóba. A festői fekvésű hangulatos kisváros, mely a tenger fölé magasodó sziklaszirten helyezkedik el egész Szardínia egyik legszebb, legjellegzetesebb látnivalója. Rövid kitérőt teszünk a híres Elefánt sziklánál, majd folytatjuk tovább utunkat Algheroba. A középkori falakkal körülvett óvárosban sétálva úgy érezzük, hogy egy elvarázsolt világba csöppenünk: a macskaköves sikátorokat magas, zsalugáteres házak szegélyezik. A 400 éves katalán ill. spanyol befolyás ma is érződik a várfallal körbezárt óvároson. Szűk utcácskáival, pálmafákkal szegélyzett romantikus kikötői sétányával és végtelen homokos partszakaszával kétségtelenül Szardínia egyik legérdekesebb városa. Továbbutazás a keleti partra. szállás Olbia környékén (1éj).
7. nap: Reggeli után Szardínia egyik kiemelkedő természeti látványosságát tekintjük meg, a szépséges Maddalena-szigetet, melyet Palauból közelítünk meg hajóval. Séta a hangulatos utcákban ill. kikötőben. Visszafelé vezető utunkon a híres Smaragd part mentén haladva megcsodálhatjuk a keleti partszakasz festői öbleit, illetve Porto Cervot, a milliárdosok kedvelt üdülőparadicsomát. Visszatérés Olbiába, majd este behajózás Livornó felé. Szállás a hajón (1 éj).
8. nap: A reggeli kikötést követően hazautazás Olaszországon és Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.