"AKI ÉL SOKAT LÁT, AKI UTAZIK MÉG TÖBBET"

  Moszkva - Szentpétervár

  8 nap/7éj

  BELSŐ REPÜLŐJÁRATTAL!

  Elhelyezés

  Moszkvában (4 éj) és Szentpéterváron (3 éj): metróközeli hotel****, ízlésesen berendezett 2-ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, Sat-TV, légkondicionálás, széf, wi-fi

  Ellátás

  Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora

  Utazás

  Menetrendszerinti közvetlen repülőjárattal Budapest - Moszkva -  Szentpétervár - Moszkva - Budapest útvonalon A városokban partnerirodánk általt biztosított légkondicionált autóbusszal

  Transzfer lehetőség

  Szombathely  - Sárvár - 8. sz. főút - Veszprém - Budapest  és vissza útvonalon.

  Idôpontok

  Részvételi díj

  2019.08.16 - 23. 0 Ft/fő
     
  Félpanziós felár0 Ft/fő/7 vacsora
  Egyágyas felár (Részletek) 0 Ft/fő
  A részvételi díj tartalmazza:
  • a repülőjegy költségeit
  • 7 éjszaka szállást reggelivel
  • a felsorolt programot
  • egyes belépődíjakat
  • a sztornó biztosítást
  • az idegenvezető és a helyi idegenvezető költségeit

  A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap
  • a repülőtéri illetéket: kb. 59 900 Ft/fő (indulás előtt 1 hónappal válik véglegessé) 
  • a fakultatív kirándulást Szergijev Poszádba: 12 900 Ft/fő
  • a fakultatív kirándulást Pushkinba: 15 900 Ft/fő
  • a fakultatív programot az Ermitázsba: 7 900 Ft/fő
  • a vízumdíjat: kb. 25 000 Ft/fő
  • a reptéri transzfert: kb. 12 900 Ft/fő (retúr)

  online jelentkezés »

  Moszkva sokáig ellentmondásos városnévként élt az emberek fejében, hiszen a XX. század nagy részében a szocializmus főhadiszállása volt. Ma Moszkva a világ egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Az orosz kultúra korábbi századai számtalan említésre méltó, páratlan alkotással hagytak nyomot a történelemben, a XX-XXI. század fordulója pedig szédítő iramú, a nyugati világot is megszégyenítő fejlesztésekkel járult hozzá Oroszország fővárosának modernizálásához. Ennek következtében Moszkva ma egy igazán izgalmas, lenyűgöző, turistabarát úti cél, mely bár télen a legszebb, amikor a hóborította város festői látványt nyújt, de a gyakori szélsőséges hideg miatt leginkább nyáron a legkellemesebb odalátogatni. Utunk másik kiemelkedő úti célja, , Szentpétervár, Oroszország második fõvárosa. „Észak Velencéje” megúszta a sztálinizmus építészeti rongálását, így az orosz cári világ grandiózus, hatalmas fényûzéssel megépített kastély remekeit tökéletes épségben csodálhatjuk meg manapság is. Az apró szigetekkel tûzdelt Néva, az elegancia, a lélegzetelállító pompa felejthetetlen élményt nyújtanak annak, aki ide látogat. A két metropolisz, így együtt maga a csoda!

  Program:

  1. nap: Elutazás Budapestről, közvetlen menetrend szerinti járattal Moszkvába. Megérkezést követően transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása (4 éj). 

  2. nap:  Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézés Moszkvában. Az orosz főváros évezredes történelme során az uralkodó cárok minduntalan szebbnél-szebb épületekkel gyarapították. Mai nap megtekintjük a Vörös téren fekvő gigantikus Kreml épületegyüttesét, mely Oroszországban a hatalom és a kultúra szimbóluma, 1990 óta a Világörökség részét képzi. A 15. században III. Iván nagyfejedelem idején épültek hatalmas falai, 18 bástyája valamint a komplexum részeként álló, az öt aranykupolájáról ismert Uszpenszkij székesegyház, a kilenc arany hagymakupolával büszkélkedő Angyali-üdvözlet székesegyház (nagyfejedelmek és cárok házi temploma volt). A Romanovok uralma alatt újabb fényűző paloták épültek benne, majd a napóleoni megszállás után készült el a Fegyver – Palota, mely ma kincstárként üzemel, benne fegyverek, ékszerek, arany és ezüst tárgyak. Végül megérkezünk a Vörös térre, mely Oroszország és a világtörténelem építészeti csodája. Éke a Vaszilij Blazsennij székesegyház, melynek csodás, ezer színben pompázó hagymakupoláit Rettegett Iván építtette az 1500-as években. Felkeressük a híres Gum áruházat, mely ma luxus termékektől roskadozik, szabad program.

  3. nap: Reggeli után folytatjuk városnézésünket Moszkvában. Felkeressük a Veréb-hegyet, ahonnan fenséges panoráma nyílik Moszkvára. Innen megcsodálhatjuk a híres Lomonoszov egyetemét, majd továbbutazás a Moszkva folyó kanyarulatában fekvő Novogyevicsij kolostorhoz, mely a 16-17. század orosz építőművészet kiemelkedő remekműve, Moszkva legfontosabb vallási központja. Ezt követően felkeressük a Szófia rakpartot és az új Arbat utcát, majd a világ legnagyobb ortodox templomát, a Megmentő Krisztus székesegyházat, Moszkva egyik jelképét, mely jól ötvözi a múltat és a jelent. Végül megcsodálhatjuk Nagy Péter kolosszális hajós szobrát, mely a folyóparton, talapzatában a vízben áll. Ezt követően megtekintjük a világhírű Tretyakov képtárat, mely az orosz képzőművészet leghíresebb alkotásit mutatja be. 

  4. nap:  Reggeli után fakultatív kirándulás Szergijev Poszád-ba. A város az ortodox egyház egyik legjelentősebb központja. Az úgynevezett "Arany gyűrű" része, amely a Moszkva körüli kisebb, nevezetes településeket foglalja magába. A város legismertebb épületegyüttese a Szentháromság - Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. A székesegyházat és körülötte elhelyezkedő színpompás templomokat Oroszország legszebbjeiként tartják számon. Délután Moszkvában hangulatos séta a fényűző üzletekkel teli híres régi Arbat utcán, ahol egykor számos híresség élt, kávéházai helyet adtak az értelmiségnek. Visszafelé a szállásra kipróbáljuk a híres orosz metrót. Állomásai hatalmasak, valóságos csarnokok, melyek gyönyörűen fel vannak díszítve. A legszebbek talán a körgyűrűn található állomások. Óriási belmagasság, mozaikok, szobrok… 

  5. nap:  A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és utazás Oroszország második legnagyobb városába, Szentpétervárra. Megérkezés a déli órákban a Néva parti városba, melynek történelmi központja a világörökség része. Sétahajókázás a Néva folyó, ahonnan megcsodálhatjuk a város különlegességeit: Auróra cirkáló, Néva sugárút, Péter- Pál Erõd, Tõzsdepalota, Mensikov palota, Mûvészeti Akadémia, Bronzlovas-szobor, Admiralitás, stb. Szállás Szentpéterváron (3 éj).

  6. nap: Reggeli után felkeressük Péter cár Nyári Palotáját Petrodvorecben. Itt található a világ legnagyobb szökõkút-rendszere. A mintegy 140 szemkápráztató szökõkút talán az épületeknél is izgalmasabb látványosságot nyújt, különösen az Alsó Parknak nevezett térségben alkotnak soha nem látott együttest. Visszatérve Szentpétervárra, megtekintjük a Péter Pál erõdöt és székesegyházat, ahol az orosz cárok szarkofágjai vannak Nagy Pétertõl III. Sándorig bezárólag. Mai napunk utolsó állomása a Véren Megváltó-templom,  majd szabadidõ a Néva sugárúton. 

  7. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás, melynek során először Pushkinba utazunk, az orosz cárok egykori nyári rezidenciájára. Megtekintjük a világhírû Katalin palotát, mely az orosz barokk csúcsteljesítménye. A 300 méter hosszú, 3 emeletes palota egyik legszebb része a Borostyánterem, mely az orosz pompa egyik remek példája. Ezt követően visszatérünk Szentpétervárra, ahol helyi idegenvezetõvel látogatás a Téli Palotában, mely a világ egyik legnagyobb képzõmûvészeti gyûjteményének, az Ermitázsnak ad otthont. Ezt követően ellátogatunk a csodálatra méltó Izsák székesegyházhoz, mely a város fõtemploma lett. 

  8. nap: Reggeli után szabadidő, majd a déli órákban transzfer a repülőtérre. Megérkezés Budapestre Moszkván keresztül várhatóan az esti órákban. 

  A programok sorrendje felcserélődhet!