"AKI ÉL SOKAT LÁT, AKI UTAZIK MÉG TÖBBET"

  Szlovén Alpok - tavak - tengerpart portoroz-i pihenéssel

  6 nap /5 éj

  Nincs éjszaka az autóbuszon

  Elhelyezés

  Bled (2 éj): Hotel***, 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Kábel TV
  Portorozban (3 éj): tengerparti hotel, közvetlenül a promenádon, saját stranddal, külsõ-belsõ medencével, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondiciónálás, széf

  Ellátás

  Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora

  Utazás

  Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

  Ingyenes fel-leszállási lehetőség

  Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely, Körmend

  Idôpontok

  Részvételi díj

  2018.08.11 - 16. Betelt
  2018.08.10 - 15. Betelt
     
  Félpanziós felár22 900 Ft/fő/5 vacsora
  Egyágyas felár (Részletek) 36 900 Ft/fő/5éj
  Felnőtt pótágy kedvezmény8 000 Ft/fő/5éj
  Üdülőhelyi díj3 500 Ft/fő/5éj
  A részvételi díj tartalmazza:
  • az autóbusz költségeit
  • az 5 éjszaka szállást, reggelivel
  • a felsorolt programokat
  • a sztornóbiztosítást
  • az idegenvezető költségeit

  A részvételi díj NEM tartalmazza:
  • a kötelező BBP biztosítást: 565 Ft/fő/nap
  • a belépődíjakat és a hajójegyek árait
  • a fakultatív kirándulást Predjama-ba és Skocjanba 9 900 Ft/fő + belépők
  • az üdülőhelyi díjat 3 500 Ft/fő/5 éj

  Az utazás betelt

  Szlovénia egyre többször és méltán javasolt úti cél az európai országok listáján, hiszen a piciny ország tengerrel és Alpokkal, tavi szigetekkel, lenyûgözõ barlangrendszerekkel, vadvízi evezéssel és történelmi városokkal szolgál akár pár napos, akár több hetes látogatást tervezõknek. Mindaz, ami bájos és lenyûgözõ volt az Osztrák-Magyar Monarchiában, érintetlenül megmaradt itt, és a tisztaság, az ausztriai faluképekre emlékeztetõ ápoltság külön meglepetést jelent.

  Program:

  1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMVbenzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovéniába. Elsõ állomásunk a Dráva partján fekvõ Ptuj, mely középkori jellegét jól megõrzõ igen hangulatos kisváros. Séta az óvárosban, felkeressük a gótikus Szt. György-székesegyházat, a városházát, a minorita- kolostort, majd meglátogatjuk a város felé magasodó Ptuj várát, amely rövid ideig Mátyás király uralma alatt állt, és ahonnan remek kilátás nyílik a városra és a Drávára. Következõ állomásunk Skofja Loka. A legrégibb szlovén város szûk tereivel, kacskaringós utcáival, régi hídjaival, a város fölé magasodó püspöki várral és a környezõ hegyekkel meseszerû látványt nyújt. Továbbutazás a szálláshelyre, a Bledbe (2 éj).

  2. nap: Reggeli után megcsodáljuk a Bohinji tavat, mely Szlovénia legnagyobb és legmélyebb tava, majd kabinos felvonóval az 1530 m magas Vogel-hegyre érkezünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és Júlia-Alpok csúcsaira. Ezt követően utazás Bledbe. A város felett a Triglav, a Júlia- Alpok legmagasabb, szinte állandóan hófödte csúcsa emelkedik. Bled egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a gleccser vájta Bledi-tó. Pletnázás (20 fõs jellegzetes kis hajók) a tó közepén található kis szigetre, melynek érdekessége a Szûz Mária kegytemplom. Ezt követõen látogatás a tó fölé magasodó középkori várhoz. A tó vize fjordként nyúlik be a Triglav hegyei közé.  Mai napunk utolsó állomása a vadregényes Vintgar-szurdok, melyet Szlovénia legnépszerûbb természetes jellegzetességei között tartanak számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Sumvízeséssel hagyja el a szurdokot, ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga.

  3. nap: Reggeli után utazás Kranska Gorán és az 1156 méter magas Predel-hágón keresztül az Isonzo-völgyébe. A Soca folyó vadregényes tájain keresztül utazva nagy katonatemetõk maradtak fenn az 1. világháború alatt vívott nagy csaták során. Ebben a völgyben húzódott a front az Osztrák- Magyar Monarchia és Olaszország között. Rövid pihenõ a Kluze-erõdnél, mely mindkét világháború idején fontos védelmi szerepet töltött be. Látogatást teszünk egy katonatemetõben is. Továbbutazás a szálláshelyünkre, a szlovén tengerpartra, Portorozba. Délután pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Szállás Portorozban (3 éj).

  4. nap: Szabadprogram, pihenés a szlovén tengerparton, illetve fakultatív kirándulás a meghökkentõen érdekes Predjamai várhoz, mely egy 123 méteres függõ sziklafalba épített erõd. Ezt követõen a Karszt-hegységben, Trieszttõl 20 kilométerre, kontinensünk egyik legszebb üregrendszerét, az 1986 óta UNESCO Világörökségként jegyzett, 5,8 kilométer hosszúságban feltárt Skocjani-cseppkõbarlangot tekinthetjük meg. A cseppkövekben gazdag barlangot Szlovénia egyik legnagyobb, fõleg föld alatti folyója, a Reka folyó vájta ki, amely 1400 méter hosszan halad a barlangban, egyes helyeken 150 m mély kanyonban. A barlang legemlékezetesebb szakasza kétségkívül az 1933-ban létesített és néhány éve felújított Cerkvenik-híd, amely 45 méteres magasságban, mint egy viadukt íveli át a föld alatti szurdokot. (A barlangban körülbelül 500 lépcsõfok található, de nem egy helyen, hanem elszórva a barlangrendszer területén.) Kora délután visszatérés Portoroz-ba a szállásra, pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton.

  Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

  5. nap:   Reggeli után egész napos szabadprogram, pihenés, fürdés a portoroz-i tengerparton.

  6. nap: Reggeli után utazás Ljubjanaba. A szlovén fõváros sajátos hangulattal rendelkezik. Sétánk során felkeressük a Szent Miklós-katedrálist, a Püspöki Palotát, a városházát, a Hármas hidat és a Preseren teret. Folytatjuk utunkat Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. A város a Pohorje-hegy lábánál, a Dráva két partján terül el. Megtekintjük a városházát és a Keresztelõ Szent János-székesegyházat, majd séta az óváros ódon hangulatú, keskeny kövezett utcái között, melynek hangulata mindenkit elbûvöl. A látnivalók megtekintése után hazautazás. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban

  FIGYELEM! Az augusztus 10-i PÓTCSOPORT programja fordított sorrendben teszi meg, azaz Portoroz-zsal kezd és Bleddel fejez!