"AKI ÉL SOKAT LÁT, AKI UTAZIK MÉG TÖBBET"

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Marokkó - A királyi városok nyomában

8 nap / 7 éjszaka

Prémium ajánlat! Exkluzív kis létszámú csoport !

Elhelyezés

Marrakeshben (4 éj), Fezben (2 éj), Casablancán (1 éj): Hotel**** igényesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdő/WC, telefon, légkondicionálás, SAT-TV

 

Ellátás

Félpanzió (Svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora)

Utazás

Menetrendszerinti repülőjárattal egyszeri átszálással. Marokkóban a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Idôpontok

Részvételi díj

2018.03.10 - 17. Betelt
   
A részvételi díj tartalmazza:
 • a repülőjegyet és az autóbusz költségeit a körutazás alatt
 • a 7 éjszaka szállást félpanzióval
 • a felsorolt programokat belépőkkel
 • a sztornó biztosítást
 • az idegenvezető és a helyi kísérő költségeit
 • szállodákban az idegenforgalmi és a hordár szolgálatot

A részvételi díj NEM tartalmazza:
 • a kötelező BBP biztosítást: 550 Ft/fő/nap
 • a repülőtéri illetéket: kb. 49 900 Ft/fő  (indulás elõtt 1 hónappal válik véglegessé)
 • két belépõjegyet: Casablanca, Nagy mecset és Marrakesh, Majorelle kert
 • a kötelezõ szervízdíjat

Az utazás betelt

Marokkót a csodák és az ellentétek országaként említik. Nagy uralkodók harcoltak érte, dinasztiák örökölték, minden idők bölcsei, építészei, festői, kézművesei és szobrászai építették hatalmas palotáit, mecseteit, kertjeit, Korán-iskoláit. A "legnyugatibb Kelet" országa, az "arab Nyugat", mese, romantika, egzotikum keveredése. Utunk során megismerkedünk a varázslatos királyi városokkal, az Atlasz-hegység hófödte csúcsaival, cédrus erdőkkel és a homoksivataggal. Fantasztikus érzés lesz megismerkedni a Kelet rejtelmeivel, Humphrey Bogart Casablancájával, a tündöklő Marrakesh-sel és megannyi más meseszerű látnivalóval.

Program:

1. nap: Elutazás Budapestről a Lufthansa menetrendszerinti járatával Münchenen keresztül Marokkóba. Megérkezést követően panorámikus városnézés Marrakeshben. Szállás elfoglalása és vacsora Marrakeshben (2 éj).

2. nap: Reggeli után Marrakesh látnivalóiban gyönyörködünk. Az egyszerre berber, francia és arab egzotikus jegyeket magán viselő királyi várost méltán tartják Marokkó legigazibb és egyben legelegánsabb pontjának. Megismerkedünk a városfalak mentén 5 különböző negyeddel, s már ezen a napon csodás felvételeket készíthetünk a Koutoubia Mecsetről. Bejárjuk a Medina minden zegét-zugát. Járunk a Jemma el Fna téren, a híres mesemondók fórumán. Felkeressük a legendás Saadi dinasztia sírjait és sétálunk a Bahia Palota falai között. Visszatérés a szállodába. 

3. nap: Reggeli után elindulunk a legnagyobb és legismertebb város, Casablanca felé. Elbúcsúzunk ideiglenesen a mediterrán vörös házaktól és körutunk első állomásaként megismerkedünk a hófehér, óceán-parti metropolisszal. Felkeressük az V. Mohamed teret, az 
Egyesült Nemzetek terét, végigsiklunk az Anfa negyed villái között és ezen a napon bejutunk az egyetlen belülről is megcsodálható mecsetbe, a II. Hassan király nevét viselő Nagymecsetbe. Szállás és vacsora Casablancan (1 éj).

4. nap: Reggeli után a királyság fővárosát, második királyi városunkat, Rabatot tekintjük meg. Rabat legszebb látványossága a 12. századból megmaradt egykori mecsetkörzet V. Mohammed légiesen szép mauzóleumával. Bejárjuk az Oudajjai Kasbah zegzugos utcáit, majd tovább utazunk Meknesbe. Útközben megállunk Afrika egyik legépebben megmaradt romai városánál, Volubilisnél. A déli órákban érkezünk a harmadik királyi városba, Meknesbe. Meknes beceneve a Marokkói Versailles. XIV. Lajos kortársa és csodálója hasonló birodalmi palotarendszer kiépítésben dolgozott, mint példaképe. S bár a terv nem sikerült az elképzelés szerint, a királyság legnagyobb egykori istállója, magtára és elképesztő győzelmi kapuja mai napig megtekinthető. Tovább utazás Fezbe, szállás, vacsora (2 éj).

5. nap: Ezt a napot Fezben töltjük. Negyedik királyi városunk a tudás, a mesterségek és a keleti életmód legtipikusabb példája. Őrizik is féltve minden sikátorát, palotáját. Bemegyünk a középkori Medina mélyére, rácsodálkozunk a helyi építészet díszeinek gazdagságára. Felkeressük a zsidó negyedet, egy Korán iskolát, körbe sétáljuk a Karaouin mecsetet és a világ egyik legrégibb egyetemét. Délután megismerkedünk a középkorból fennmaradt mesterségekkel. Garantált időutazás! Visszatérés a szállodába.

6. nap: Reggeli után a rendkívüli szépségű Közép Atlaszon átkelve megérezzük Marokkó legendás diverzitását. Az ősi Fezből indulva sípályák mentén autózunk át a hegyvidékre. Immouzer du Kandarnál átkelünk a hágón és a végtelen platókon átutazva megérkezünk a marokkói mezőgazdaság fővárosába Beni Mellalba. Rövid pihenést követően folytatjuk utunkat dél felé. Mire a nap lenyugszik a zeniten, megérkezünk Marrakeshbe. Szállás, vacsora Marrakeshben (2 éj).

7. nap: Reggeli után Marrakesh ikonikus kertjeit keressük fel. Meglátogatjuk az olajfáiról es víztároló medencéjéről híres Menara kertet és a világhírű Yves Saint Laurent villa kertjét, a Majorelle-t. Délután szabadidő, lovaskocsizási és vásárlási lehetőség. Visszatérés a szállásra.

8. nap: Reggeli után szabadidő, majd a déli órákban transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa menetrendszerinti járatával Frankfurton keresztül Budapestre. Megérkezés Budapestre a késő esti órákban.