+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Csillagtúra Angliában

London - Windsor - Oxford - Stratford - Stonehenge - Salisbury

8 nap / 7 éjszaka
Nincs éjszaka az autóbuszon
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Londonban (5 éj): jó színvonalú Hotel*** , igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás

Ellátás
Svédasztalos reggeli, ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

London az a nagyváros, amibe egybõl beleszerethet mindenki, aki állandó mozgásra, mindig új élményre vágyik. London a brit világbirodalom egykori metropolisza, a mai napig megtartotta csillogását. Nem utolsósorban a máig megõrzött tradíciók és a szimpatikus, segítõkész lakosok miatt. Úgy tartják, aki már egyszer járt Londonban, az biztos, hogy élete során legalább még egyszer vissza fog térni oda. Nem is csoda, hisz ahhoz, hogy minden látnivalót, nevezetes épületet, hidat és múzeumot végig tudjon járni az ember, egy hét is kevés. S miközben a belváros a metropolisz nyüzsgését kínálja, a központtól nem messze az angol vidék nyugalmát is megtalálhatjuk a külvárosokban vagy akár a belvárosi parkokban is. Ahogy a világon mindenütt, Londont is igazán izgalmassá lakói teszik.

Program:

1. nap: Indulás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Tranzitszállás Németországban (1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás Anglia felé. Átkelés a Csalagúton. Megérkezve Angliában feltűnnek Dover fehér sziklái.  Továbbutazás Anglia egyik legcsodálatosabb kisvárosába, Canterburybe, az anglikán egyház központjába. A városnézés után továbbutazás London felé. A szállás elfoglalása (5 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Parlament, Big Ben, Westminster-apátság, Buckingham Palace, Trafalgar square, Picadilly, Szt. Pál-katedrális, City felhõkarcolói). Délután a város egyik szimbólumához, a Tower Bridge-hez látogatunk, majd a Tower megtekintése következik, mely hosszú idõn keresztül Anglia legrettegettebb helye volt, ma pedig a világ leghíresebb koronázási ékszereit õrzik itt.

4. nap: Reggeli után Greenwichbe látogatunk. Greenwich neve fogalommá vált az elmúlt évezred utolsó harmadában. A csillagászat, a térképészet és geográfia egyaránt kultikus helyként tartja számon, ahol kelet és nyugat, a két félteke találkozik. Délután tovább ismerkedünk London számtalan nevezetességeivel. Utunk elõször a híres Temze parti óriáskerékhez, a London Eye-hoz vezet, ahol London panorámájában gyönyörködhetünk, majd szabadprogram, vásárlási lehetõség illetve lehetõség további látnivalók megtekintésére (Madame Tussaud panoptikum, British Museum). 

5. nap: Reggeli után szabadprogram. szabadprogram Londonban, vagy fakultatív kirándulás London környékén. Látogatás Windsorba, mely a világ legrégebbi és legnagyobb, ma is lakott kastélya. A királyi lakosztályok és a Szt. Györgykápolna megtekintése után rövid szabad program. Ezt követõen Salisbury-t fedezzük fel. Séta a hangulatos óvárosban, ill. a csodálatos katedrális megtekintése, mely Anglia legmagasabb templomtornyával (123 méter) rendelkezik. Végül Stonehenge-be utazunk, mely az ország egyik nemzeti szimbóluma. Egyszerre szimbolizálja a misztikumot, a titokzatosságot, az erõt és a maradandóságot. 

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Oxfordba, az oktatás fellegvárába. A városnézés keretében a város legnagyobb kollégiumának, a Christ Church kollégiumnak megtekintése. Ezt követõen továbbutazás Stratford-upon Avon-ba, Shakespeare szülõvárosába. Látogatás a múzeumként mûködõ szülõházba, majd séta Shakespeare családi emlékhelyei és a folyóparti színház között. Útban visszafelé látogatás a hatalmas Warwick-kastélyba és parkba, mely a világ egyik legszebb és legérdekesebb középkori kastélya.

7. nap: Reggeli után a festõien szép leedsi várkastély megtekintése, mely egy kis tó közepén lévõ két kis szigetre épült. A kastély egy csodálatos parkban helyezkedik el, ahol az évszaknak megfelelõ színpompás virágok sokaságában gyönyörködhetünk. Ezt követõen búcsúzunk Angliától, a Csalagúton át visszatérés a kontinensre és utazás a németországi tranzitszállásra (1 éj). 

8. nap: Hazautazás Németországon és Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késõ esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 


Felárak
Félpanziós felár
49 900 Ft/fő/7 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
75 900 Ft/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
15 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit (Csalagút átkeléssel oda-vissza)
- a 7 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornó biztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulást Windsorba, Stonehenge-be és Salisbury-ba 14 900 Ft/fő + belépők
- a fakultatív kiránduláést Oxford - Stratford - Warwickba: 14 900 Ft/fő + belépők
- a belépőjegyet a Westminster Apátságba: 8 900 Ft/fő, nyugdíjas (60 év felett) 7 500 Ft/fő
- a belépőjegyet a London Eye-ra: 9 900 Ft/fő
- a belépőjegyet Greenwich, Obszervatóriumba: 6 900 Ft/fő
 
 

Belépődíj ( az árak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak)
(GBP/fő)

Canterbury Katedrális 11,50
London Szt. Pál-székesegyház 16,00
  nyugdíjas* 14,00
  Tower 24,00
  Sétahajókázás a Temzén 10,50
Windsor Kastélybelépő 19,50
  nyugdíjas* 17,50
Stonehenge belépő+kisbusz 16,00
  nyugdíjas* 14,50
Salisbury Katedrális 6,50
Warwick Kastély 21,50
Stratford Shakespeare-szülőháza 17,50
  nyugdíjas* 16,50
Oxford Christ Church kollégium 9,50
  nyugdíjas* 8,50
Leeds Kastély 20,00
  nyugdíjas* 19,00
* a diákok és 60 éven felüliek kedvezményben részesülnek, ennek elengedhetetlen feltétele ISIC nemzetközi diákigazolvány, illetve idősebb állampolgárok esetében az útlevél vagy a személyi igazolvány felmutatása!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova
Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova
129 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Párizs - Versailles - Euro Disney
Párizs - Versailles - Euro Disney
155 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Prága és a dél-csehországi kastélyok
Prága és a dél-csehországi kastélyok
79 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!