+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Angliai és skóciai barangolás

10 nap / 9 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Angliában (3 éj): igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV
Skóciában (3 éj): ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, telefon, Sat-TV, tea- és kávéfôzési lehetôség
Komphajón (1 éj): Newcastle és Amszterdam közötti útvonalon 2-3 ágyas belső kabinokban
 

Ellátás
Svédasztalos reggeli (Londonban angol-meleg reggelivel kiegészítve), ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. A Newcastle - Amsterdam között közlekedő komphajón van reggeli foglalva a csoportnak és a félpanzió tartalmazza a komphajón a vacsorát is.
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Skócia nemcsak fizikai valójában létezik, hanem mindazoknak az álmaiban és képzeletében is, akik még õrzik az emlékét a ködborította völgyekben legelészõ hegyi szarvasmarháknak és a mellettük árválkodó magányos határõrtornyoknak. Skóciának legendákkal övezett, képeslapokon megörökített része a Felföld és a szigetek, a hangába öltözött hegyoldalak, a hófödte csúcsok és a szikrázó tavak. A már közhelynek számító, mégis valós képeken kívül Skóciáról, a skótokról eszünkbe juthat még a „pibroch”, a dudák siránkozó-zümmögõ panaszos éneke, „Mary Queen of Skotch” (Stuart Mária), és „Bonnie Prince Charlie” („a csinos Károly herceg”) kudarcra ítéltetett, de ma is szórakoztató kalandjai, a whisky íze, a tiszta levegõ és a homokos partokon beszippantott tengerillat.

Program:

1. nap: Indulás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Tranzitszállás Németországban, Frankfurt környékén(1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás Anglia felé. Átkelés komppal, majd továbbutazás  London felé. Útközben rövid fényképszünet Canterburyben, a katedrálisnál. Megérkezés Lonndonba az esti órákban, a szállás elfoglalása (2 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Parlament, Big Ben, Westminster-apátság, Buckingham Palace, Trafalgar square, Picadilly, City felhõkarcolói). Ezt követõen a város egyik szimbólumához, a Tower-hez látogatunk, mely hosszú idõn keresztül Anglia legrettegettebb helye volt, ma pedig a világ leghíresebb koronázási ékszereit õrzik itt. Délután gyõnyörködhetünk a város panorámájában a London Eye-ról. 

4. nap: Reggeli után  folytatjuk utunkat York-ba, mely Anglia egyik legszebb kisvárosa. Megtekintjük a város szimbólumát, a csodálatos York Minster-t.Továbbutazás, szállás Newcastle környékén (1 éj).

5. nap: Reggeli után továbbutazás Skóciába. Első megállónk Abbotsford, ahol megtekintjük Sir Walter Scott kastélyát, ahol a skót költő élete utolsó 20 évét töltötte. A lenyűgöző birtok és épület egyben a skót történelem egy része. Könyvtára mintegy 9 ezer kötet könyvet számlál, a falakon értékes festmények és fegyverek függnek, zsúfolásig tele van lovagi páncélokkal, relikviákkal. Ezt követõen tovább utazás Edingburgh-ba, városnézés Skócia fõvárosában: Vár – a skót történelem minden mozzanatának tanúja, a skót koronázási ékszerek és a „Végzet kövének” otthona –, a Royal Mile-on álló St. Giles-katedrális, Hollyrood-kastély, mely a királynõ hivatalos rezidenciája a skóciai tartózkodása alatt. A városnézést követõen séta és vásárlási lehetõség a Princess Streeten. Szállás Edinburgh környékén (3 éj).

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulás a skót Felföld legszebb és legromantikusabb tájain. Utunk elõször a Blair-kastélyhoz vezet, melyet a legszebben berendezett skót kastélynak tartanak. Majd továbbutazás a híres Loch Ness-i tóhoz. A tóparton álló Urquart-vár megtekintése, ahonnan gyönyörû rálátás nyílik az egész környékre és természetesen a misztikus szörny tavára. Visszaútban a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül utazva megelevenedik elõttünk a MacDonald család tragikus története.

7. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Legelőször Nagy-Britannia legkísértetiesebb kastélyához, a Glamis-kastélyhoz látogatunk. Ezt a gyönyörû kastélyt a Strathmore-grófok birtokolták régen, mely hátborzongató titkokat rejt még ma is. Ezt követõen az 1620-ban királyi várossá nyilvánított St. Andrews-ba utazunk. Egykor Skócia egyházi központja volt, hatalmas katedrálisát a 12. században kezdték el építeni. Séta a katedrális romjai között, ahol korai és középkori keresztény ereklyéket õriznek. Délután Stirlingbe látogatunk, ahol megtekintjük az egyik legnagyobb és legfontosabb skóciai várat. Több skót királyt és királynõt koronáztak a vár falai között, többek között Stuart Máriát is, akinek a vár lakhelye is volt. Visszaútban a szállodához rövid fényképszünet a linlithgowi kastélynál, ahol Stuart Mária született. 

8. nap: Reggeli után Jedburgh-be látogatunk, ahol megtekintjük a 12. századi apátság romjait. Ezt jövetően búcsú Skóciától, visszatérünk Angliába, és folytatjuk utunkat Továbbutazás Newcastle-ba, behajózás Amszerdam felé, éjszaka a komphajón (1 éj).

9. nap: A délelőtti megérkezést követõen továbbutazás Németországba, szállás Frankfurt környékén (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késõ esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2022.07.07 - 16.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
85 900 Ft/fő/9 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
135 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
15 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit 
- kompátkeléseket
- a 8 éjszaka szállást reggelivel
- az 1 éjszaka szállást hazafelé a komphajón reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- a csoportvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a fakultatív program árát: Glamis - St. Andrews - Stirling 15 900 Ft/fő 
- a London Eye belépőjegyet: 14 900 Ft/fő
- a Westminster apátság belépőjegyet: 12 900 Ft/fő (65 év felett: 10 900 Ft/fő)
- a helyszínen fizetendő belépődíjakat
 
Belépődíjak (az árak évközben változhatnak!): GBP/fő
 
London Tower 27,60
York Székesegyház 12,50
Skócia Múzeumbérlet 35,00
  Nyugdíjas 28,00
Edinburgh Hollyroodhouse 16,60
  Nyugdíjas 10,80
Blair Kastély 13,30
Glamish Kastélybelépő 11,50
Abbotsford Sir Walter Scott háza 12,20

 

 



Hasonló úticéljaink

Párizs és Versailles
Párizs és Versailles
699 EUR (284 905 HUF)/fő - től
Foglaljon most!