+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Körutazás Dél-Erdélyben, Herkulesfürdő, Kazán-szoros

4 nap / 3 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Szörényvár környékén (2 éj) Hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, TV, telefon, légkondicionálás
Kolozsvár környékén (1 éj) jó színvonalú, igényes panzióban 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, SatTV
 

Ellátás

Félpanzió

 


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Szombathely, Sárvár, Jánosháza, Devecser, Bakonygyepes, Városlõd, Herend, Márkó, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest-M0, Kecskemét (csak felszállás)
 

Dél-Erdély mesés várai és csodálatos városai a középkor hangulatát elevenítik fel. Ez a terület Temesvárral együtt egy színes, kultúrában és történelemben gazdag táj, mely az idelátogatók számára élménydús kirándulásokat, változatos ízeket tartogat. A dél-erdélyi tájakon kalandozva számtalan magyar vonatkozású emlékkel is találkozunk, emellett a vidék számos neves magyarnak a szülõföldje is. E környék egyik leglátogatottabb része a Kazán-szoros, mely a Duna leglátványosabb és a legfestõibb szorosai közé tartozik, elválasztva Keletet és Nyugatot, ahol õseink egykor súlyos harcokat vívtak. Az õsi Duna e gyönyörû részét leginkább hajóval csodálhatjuk meg Orsováról. Innen nem messze, a Cserna patak völgyében helyezkedik el a Herkulesfürdõ, ahol még ma is felfedezhetjük a 19. század második felének barokk stílusú Habsburg eleganciáját.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Kiszombor határállomás után Nagyszentmiklós érintésével megérkezés Temesvárra. Temesvár az 1989-es forradalom városa, a barokk dóm tér után a stílusában teljesen különálló szecessziós belvárost tekintjük meg (Opera, Nemzeti Színház, Hunyadi vár, ortodox katedrális, Mária-szobor, - Dózsa György kivégzésének helye -, református templom), majd szabadidõ. Továbbutazás Lugoson át Karánsebes érintésével Herkulesfürdõre. A Cserna-patak völgyében megbúvó egykori híres fürdõvárosban a Habsburg elegancia nyomai mindmáig fellelhetõek. Szállás Szörényváron, vacsora  (2 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Orsovára, majd 3 órás fakultatív hajókirándulás az Al-Dunán, ahol a több km széles Duna, alig pár 100 m-es folyóvá szûkül. A Kis-, és Nagy-Kazán szoros és a Vaskapu látványa felejthetetlen élményt nyújt. A hajókirándulás követõen rövid városnézés Orsován, lehetõség fakultatív ebédelésre. Ezt követõen a Vaskapu zsilip és múzeum megtekintése, majd a délutáni órákban visszatérés Herkulesfürdõre, ahol autóbuszos városnézés és gyalogos séta keretén belül megtekintjük a Monarchia stílusában épült Herkulesfürdõt. Szállás, vacsora a panzióban.

3. nap: Reggeli után indulás Karánsebesen át Sarmizegetusába, ahol megtekintjük a római kori birodalom maradványait. Továbbutazás Hátszegen át Gyulafehérvárra. Gyulafehérváron gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a püspöki székesegyházzal és a várral. Továbbutazás Nagyenyedre, ahol a neves nagyenyedi diákkollégiumot és a várat tekintjük meg. Ezt követõen fakultatív program lehetõség résztvenni egy borkóstolón. Továbbutazás a népmûvészetérõl méltán híres és nevezetes Torockóra. Torockó központja a Néprajzi Múzeum és a környék épületei, melyek a hajdani gazdagságot sugalják napjainkban is. Továbbutazás, szállás Kolozsvár környékén, vacsora a panzióban. (1 éj).

4. nap: Reggeli után utazás Kõrösfõre, ahol lehetõség nyílik szabadidõre és vásárlásra. Továbbutazás Királyhágón át Nagyváradra. Rövid gyalogos városnézés után megtekintjük a püspöki székesegyházat, Szent zló hermáját. Ezt követõen hazautazás Magyarországra. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!


Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
16 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 3 éjszaka szállást félpanzióval
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat (kb. 8 000 Ft/fő) és a sétahajózást a Kazán-szorosban (kb. 8 000 Ft/fő)


Hasonló úticéljaink

Varázslatos Erdély - Székelyföld-nagykörút
Varázslatos Erdély - Székelyföld-nagykörút
0 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Krakkó és Dél-Lengyelország kincsei
Krakkó és Dél-Lengyelország kincsei
104 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!