+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Róma, az örök város

- Tivoli szökőkútjaival

6 nap / 5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszállásokon: oda:  Velence környékén (1 éj), vissza: Firenze környékén (1 éj):  hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hûtõ, széf, wifi

Róma keleti részén (3 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ- WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hűtő, wifi


Ellátás
Reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

„Minden út Rómába vezet”– tartja a régi szólás, vélhetôen a Caput Mundinak (a világ fejének) nevezett város nagyságának és fontosságának magasztalásaképpen. Róma utcáin kószálva egyszerre elevenedik meg elôttünk a császárság és a pápaság kora, olyan remekmûveknek köszönhetôen, mint a Colosseum, Palatinus, Forum Romanum, és Róma bazilikái. Utunk során megérinti Önöket a történelem szele, amely az örök város minden romjából, minden műemlékébôl árad. Nem szabad szó nélkül hagyni a közelben fekvő Tivolit sem, melynek 16. századi villája leginkább teraszos domboldaláról, olasz reneszánsz kertjéről és különösen a rengeteg szökőkutjáról híres , mára az UNESCO Világörökség része  lett.

Program:

 

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OVM-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Délután rövid városnézés Velencében (Dózse palota (kívülről), Szent Márk tér és Bazilika (kívülről) Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) Tovább utazás a Velence környéki szállásra az esti órákban (1 éj). 

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Megérkezés az olasz fővárosba a kora délutáni órákban. Helyi magyar idegenvezetõnkkel legelőször az antik Róma területére látogatunk el, ahol felkeressük a híres császárpalotákat a Palatinus dombon, majd az ókori Róma leghíresebb terét, a Forum Romanum-ot tekintjük meg. Végül felkeressük a világ legnagyobb amfiteátrumát, a Colosseumot (kívülről), ahol egykor véres állathajszák és gladiátorküzdelmek folytak. Szállás elfoglalása Rómában (3 éj). 

Figyelem: A Palatinus+Forum Romanum kombinált jegyet már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

3. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetõnkkel látogatást teszünk a Vatikán területén, ahol a világ legnagyobb székesegyházát, a Szent Péter Bazilikát tekintjük meg, mely több nagy remekművet (Pieta, Szent Péter ülőszobra, Baldachin, stb.) tartalmaz. Ezt követően séta a gyönyörű reneszánsz és barokk belvárosban (Popolo tér, Spanyol lépcső, Trevi-kút), majd a déli órákban szabadidő, vásárlási lehetőség. Folytatjuk sétánkat a Velence térre. Itt áll a híres Victor Emanuelle-emlékmû és mögötte Róma büszkesége a Capitolium tér.  Délután a falakon kívüli Szt. Pál Bazilikát telintjük meg.  A hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Ez a hely Pál halálakor az Ostia felé vezető úton, a városfalakon kívül esett, innen származik a bazilika elnevezése.

4. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetőnkkel Róma legszebb Mária templomához, a S. Maria Maggiore-templomhoz látogatunk. Ezt követően folytatjuk a barokk Róma megtekintését (Navona tér, Pantheon), majd szabadidő, vásárlási lehetőség. Délután Tivoliba látogatunk. Az itt található Villa d'Este az itáliai késő-reneszánsz építészet remekműve. Mesebeli szökőkútjai Liszt Ferencet is megihlették. Mintha csak egy mesevilágba csöppennénk - árnyas fák, lugasok és lila akáccal futtatott loggiák, rengeteg szökőkút, vízköpő, hidraulikus orgona, rafináltan elhelyezett szobrok, bájos mesterséges grották és az ókori antikvitást dicsérő nimphaeumok. A Villa d'Este - mint a reneszánsz építészet és az itáliai reneszánsz kerttervezés kimagasló példája - 2001 óta az UNESCO Világörökségének része. 

5. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Séta a hangulatos középkori házak között, melyek minden szeglete csupa érdekességet rejt. Megtekintjük az impozáns dómot (kívülről) és keresztelõkápolnát (kívülről), a Piazza della Signoria teret, a Palazzo Vecchiot és megcsodáljuk az előtte álló Dávid szobrot, majd kisétálunk az Arno folyóhoz és a Ponte Vecchiohoz. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik megtekinteni a világhírû Uffizi képtárat. Szállás Firenze környékén (1 éj). 

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

6. nap: Reggeli után  hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OVM-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.06.14 - 19.
649 EUR  (263 825 HUF) /fő
2024.10.25 - 30.
649 EUR  (263 825 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
110 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
160 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
10 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 5 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- az idegenforgalmi adót

- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit Rómában és Firenzében

- Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyét


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 700 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegy árát

- Rómában, a Palatinus és a Forum Romanum belépőjegyét foglalási díjjal: 25 EUR/fő

- Tivoliban, a Villa d'Este belépőjegyét foglalási díjjal: 20 EUR/fő

- Firenzében, az Uffizi képtár regisztrációját: 5 EUR/fő  (belépőjegy helyszínen fizetendő)

- a 2,8%-os sztornóbiztosítást

 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Program Felnőtt:
Velence hajóút (retúr) 20,00
Róma Szent Pál katedrális kerengője 3,00
  Santa Maria Maggiore Bazilika regisztráció 2,00
Firenze Uffizi-képtár tárlatvezetéssel  45,00
  18 év alatt vezetéssel 20,00

 

 

 

 

 

 



Hasonló úticéljaink

Toszkána és Umbria kincsei
Toszkána és Umbria kincsei
519 EUR (210 979 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Garda-tótól Milánóig
Garda-tótól Milánóig
579 EUR (235 369 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
889 EUR (361 387 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Róma, az örök város plusz
Róma, az örök város plusz
699 EUR (284 150 HUF)/fő - től
Foglaljon most!