+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget

11 nap / 10 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Firenze környékén igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, széf, mini hűtő
Sorrentóban (3 éj): hotel***, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, telefon, Sat-TV, mini hűtő, légkondicionálás
Szicíliában (4 éj): hotel***, ízlésesen berendezett, 2–3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, telefon, Sat-TV
Komphajón (1 éj): Palermo és Nápoly közötti útvonalon 2-3 ágyas belsõ kabinokban

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. A komphajón nincs a csoportnak ellátás (reggeli és vacsora), de van lehetőség fakultatív étkezésre a komp éttermében.

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Szicília....Középkori, keskeny és kacskaringós utcácskák magasában száradó ruhák, mélykék tenger, csábító teraszok, pálmák és kaktuszok, citromfák, napfényes tengerpart, füstölgô vulkánok, barátságos emberek. A történelem és a kultúrák keveréke, észak és dél, kelet és nyugat találkozása. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért, mert utána egész életünkben visszakívánkozunk.

Program:

1. nap: Elutazás Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól 5.45 órakor. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Szállás Firenze környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. A reneszánsz város legszebb mûemlékeinek (Santa Croce-templom, dóm, harangtorony, Piazza della Signoria tér, Ponte Vecchio stb.) megtekintése, majd utazás a csodálatos Appenninek-hegyvonulat mentén dél-olaszországi szálláshelyünkre. (3 éj).

3. nap: Reggeli után szabadprogram illetve egész napos fakultatív kirándulás a Sorrentói-félsziget egyik legcsodálatosabb kisvárosába, Amalfiba, mely a kék szalag útvonalon halad és a világ talán legfestõibb partszakaszának is mondható. Minden pontjáról lélegzeteláűllító látvány tárul elénk. Rövid fotószünet a festői Positanonál, majd továbbutazás. Utunk fénypontja, Amalfi, ahol megtekintjük a világhírű Szent András dómot. Ezt követően szabadprogram Amalfiban.  Délután a világ legrégebbi romvárosába, Pompejibe látogatunk, melyet a Vezúv pusztított el i.sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

4. nap: Reggeli után hajókirándulás Capri szigetére, amit sokan a világ legszebb szigeteként emlegetnek. Megérkezésünkkor lehetõség van részt venni egy feledhetetlen sziget körüli sétahajókázáson, miközben a vízrõl megcsodálhatjuk Capri természetes szépségét, szebbnél szebb barlangjait és a Faraglioni sziklákat. Ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a sziget két városába, elõbb Capriba, ahol végigsétálunk a híres Corsón és megtekintjük az Augusztus kertet, majd Anacapriba látogatunk, ahol megnézzük a sasfészek kiképzésû és antik tárgyakkal teli Axel Munthe villát, majd szabadprogram, ill. lehetõség libegõvel feljutni a Monte Solarora, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a szigetre és a Nápolyi öbölre.

5. nap: Reggeli után utazás a festõi Campania és Calabria tartományokon keresztül Szicíliába. Kompátkelés a Messinai-szoroson. Megérkezve Szicíliába rövid városnézés Messinában (dóm, harangtorony, Orion-kút, városháza), majd továbbutazás a Taormina környéki szállásunkra. (3 éj).

6. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Szicília egyik leglátványosabb részéhez, az Etnához, mely Európa legjelentõsebb és legnagyobb mûködõ vulkánja. Délután ismerkedés Szicília egyik legelragadóbb kisvárosával, Taorminával. Séta a hangulatos óvárosban, melynek hangulatos teraszairól csodálatos kilátás nyílik a Jón-tenger partszakaszára. Látogatás a híres görög-római színházhoz, mely Csontváryt is megihlette.

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

7. nap: Reggeli után a keleti part legérdekesebb városába, Siracusába utazunk, az antik görög kultúra egyik legjelentõsebb városába. A szigetvárosnak is nevezett Siracusa legfontosabb látnivalóinak (ásatási terület: amfiteátrum, II. Hieron áldozati oltára, Dionüszosz füle, görög-színház) megtekintése, majd végigsétálunk Siracusa legendás óvárosának, Ortügiának zegzúgos utcáin, mely félsziget a tengerpart mentén helyezkedik el. Délután visszatérés a szálláshelyre, szabadidõ.

8. nap: Reggeli után utazás Közép-Szicílián át Piazza Armerinába. Legérdekesebb látnivalója a Villa Casale, ahol a látogatók kb. 4000 m2-es csodaszép, színes, teljesen ép állapotban fennmaradt mozaikokban gyönyörködhetnek. Ezt követôen az antik templomok városába, Agrigentóba, a híres Templomok-völgyébe utazunk. Megcsodálhatjuk az ókor 7 görög templomának romjait, továbbutazás a Palermó környéki szálláshelyünkre (1 éj).

9. nap: Reggeli után kirándulás Palermóba, melyet Szicília fôvárosának is neveznek. Legelõször a közeli Monreale városkát keressük fel, mely a normann kori Szicília legszebb székesegyházával és mozaikjaival büszkélkedik, majd visszatérve Palermóba, a város legfôbb látnivalóinak megtekintése (Palatinus kápolna, Porta Nuova, dóm, autóbuszos panorámikus városnézés, Teatro Massimo, kikötő, Teatro Polimico). Délután szabadidő. Este behajózás Nápoly felé, éjszaka a komphajón.

10. nap: A reggeli megérkezést követôen városnézés Dél-Olaszország fôvárosában, Nápolyban, megtekintjük a város jelképét, Castel Nuovo-t, a királyi palotát, a csodálatosan elegáns bevásárló csarnokot, a Galeria Umbertot, a nápolyi operaházat, a Plebiscito teret majd autóbuszos városnézés Nápoly kertvárosában (Santa Lucia negyed, Castel dell’ Ovo, Posilippo-kilátó), melynek hangulata sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Továbbutazás Orvietoba, séta az óvárosban ill. az „Itália csodája“-ként számon tartott dóm megtekintése. Szállás Firenze környékén (1 éj).

11. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2020.09.23 - 10.03.
219 900 Ft/fő

Felárak
Félpanziós felár
32 900 Ft/fő/9 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
65 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
10 000 Ft/fő
Tengerre néző szoba felára
14 900 Ft/fő/6 éj

A részvételi díj tartalmazza:
az autóbusz költségeit (kompátkelésekkel)
a 10 éjszaka szállást 9 reggelivel
a felsorolt programokat
a sztornó biztosítást
a csoportvezető és a helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
a belépődíjakat
a fakultatív kirándulás árát Amalfiba és Pompeibe 13900 Ft/fő + belépők
a fakultatív kirándulás árát az Etnára és Taorminába 12 900 Ft/fő + belépők
az idegenforgalmi adót a körút során
 
 
Belépődíjak  (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak)  EUR/fő
Firenze Santa Croce-templom 6,00
Capri  Hajójegy + idegenvezető+kisbusz 57,00
  Capri szigettúra hajóval 18,00
  Villa San Michele  8,00
  Augusztus-kert 1,00
  Monte Solaro lbegő 12,00
Pompeji Romváros 15,00
  18 év alatt ingyenes
Amalfi Dóm 3,00
Taormina Görög-római színház 10,00
  Libegő (retúr) 6,00
Etna Libegő 2500 méterig 30,00
  Libegő 2500 méterig + dzsip 2900 méterig 65,00
Siracusa Archeológiai terület 10,00
  Dóm 2,00
Piazza Armerina Római villa 10,00
Agrigento Templomok völgye 12,00
Palermo Palotakápolna 8,50
  Katedrális -császár sírok 1,50
Monreale Katedrális 4,00
  Kerengő 6,00
Orvieto Sikló+kisbusz 2,50
  Dóm+Brizio-kápolna 4,00

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova
Róma, az örök város - Velence - Firenze - Padova
129 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
189 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
179 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Puglia - az olasz csizma féltve őrzött kincse
Puglia - az olasz csizma féltve őrzött kincse
169 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!