+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Virágkarnevál Nizzában és Citromfesztivál Mentonban

karneválok kavalkádja a Francia Riviérán

6 nap / 5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson a Garda-tó környékén (1 éj): hotel****, szépen berendezett, 2-3 ágyas, fürdõszobás, WC-s szállodai szobákban
Francia Riviérán (4 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdô/WC, telefon, Sat-TV, tea-és kávéfőzési lehetőség, wi-fi

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora (a csoport 4 vacsorát fogyaszt el közösen, mert a 3. nap estéjét Mentonban, a karneválon töltjük, de lesz lehetõség egyénileg étkezni a városban)

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás/fűtés)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

A nizzai és mentoni karneválok Franciaország legnépszerûbb és leglátványosabb karneváljai. Már a 19. század végétõl kezdve létezik ez az ünnep, mely világszerte híres a minõségérõl, eredeti ötleteirõl és látványos programjairól. A nizzai karnevál ideje alatt igazi színorgia uralja a várost, csodaszép virágköltemények, színpompás ruhákba bújt karneváli felvonulók, hatalmas díszes kocsik, virágokból készített óriáskompozíciók vonulnak végig a város híres tengerparti sétányán, a Promenade des Anglais-on. A virágözönbõl az utcai fák sem maradnak ki, azokra is kerül egy-egy szép virágdísz. A mentoni citromfesztivál apropóját az év elsõ citrom és narancsszürete szolgáltatja, melyek a térség fõ terményeit is jelentik egyben, nem csoda hát a méltó ünneplés. A karnevál ideje alatt citrommal és naranccsal díszített óriásméretû kocsik vonulnak végig a városon, hatalmas, életnagyságú narancs-és citromszobrok lepik el az apró utcákat, tereket. Városszerte érezhetõ lesz az energia, ritmus, zene és buli. A karnevál idõszaka kitûnõ alkalom a Riviéra téli elfedezésére: kellemes klíma, a Riviéra fényei, természeti látnivalók, pezsgõ kulturális és mûvészeti élet, kiváló gasztronómia!

Program:

1. nap: A csoport reggel 5:45 órakor indul  Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos  utazás rövid pihenõkkel Olaszországba. Útközben rövid látogatást teszünk Veronában, ahol megtekintjük a város híres tereit és  nevezetességeit (Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori). A látnivalók megtekintése után továbbutazás a Garda-tó  környéki szállásra (1 éj).

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat a virágok riviérája, vagyis az olasz-francia riviéra felé. Útközben Grasse-ba látogatunk, ahol felkeressük a világhírû Fragonard parfümgyárat. Betekinthetünk a parfümkészítés titkaiba és ízelítõt kaphatunk a legújabb divatirányzatokból, kompozíciókból. Ezt követően tovább utazás a szállásra (4 éj).

3. nap: Reggeli után indulás Cannes-ba utazunk. ahol megtekintjük a pálmasétányt, a Fesztivál Palotát, láthatjuk a Riviéra legszebb szállodáit, az éttermek utcáján felsétálunk az óvárosba, ahonnan belátható a teljes cannes-i öböl. Délután  a „citromok városába” Mentonba  látogatunk, ahol megtekintjük a Bioves Parkban  kiállított citrom- és narancsszobrokat, majd rövid szabadprogramot követően este elmerülünk a citromfesztiválon, a „Holdfény  Parádé” karneváli kavalkádjában. 

4. nap: Reggeli után pihenés a szállodában, szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás a Francia Riviéra gyöngyszemeihez. Legelőször Európa egyik legszebb  panorámaútján Eze-Village-ba utazunk. A sasfészek  kiképzésû település apró – szamárháton  vagy gyalog járható – sikátorai, a tenger fölé  magasló botanikus parkja miatt vált híressé.  Délután a világ egyik leggazdagabb mini  államába utazunk. Monacot nemcsak gyönyörû  fekvése, de növényzete és kaszinói tették világhírûvé. Megtekintjük a katedrálist, a hercegi  palotát kívülrõl és ellátogatunk az Óceanográfiai  Múzeumba, majd kipróbálhatjuk szerencsénket a monte-carlói kaszinóban. A programok után visszatérés a szállásra.

5. nap: Reggeli után a Riviéra egyik legbájosabb falujába, Saint Paul de Vence-ba látogatunk. A hegyi falu gyönyörű fekvésének és modern szellemiségének köszönhetően rendkívül közkedvelt kirándulóhely az ínyencek és művészkedvelők körében. Ezt követõen  a Francia Riviéra fõvárosába, Nizzába  utazunk. Ez a város hangulatában egyszerre  francia és olasz, ugyanakkor elegáns és zsibongó.  Végighaladunk a gyönyörû pálmafás és  mediterrán virágokkal tarkított Angol sétányon,  ellátogatunk a virágpiacra és megtekintjük az  olasz városok nyüzsgését felidézõ óvárost. A  látnivalók megtekintése után szabadidõ, majd  részvétel a „Virágok Csatája” néven elhíresült színpompás nizzai virág karneválon.

6. nap: Reggeli után búcsú a Francia Riviérától,  hazautazás, rövid pihenõkkel. Megérkezés  Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz, a késõ esti  órákban.

Figyelem: Amennyiben a karneváli programok időpontjai eltérnek a szervezők által jelenleg megadott tervezettől, úgy a programok napi sorrendje ennek megfelelően változhat!

2024.02.20 - 25.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
130 EUR/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
150 EUR/fő
Felnőtt pótágy felár
20 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- az 5 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az állójegyet a mentoni és nizzai karneválon
- az idegenforgalmi adót
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulás árát Eze-be és Monacoba: 60 EUR/fő + belépők
- az Óceonográfiai Múzeum belépőjét: 20 EUR/fő
- a fakultatív 3% sztornóbiztosítást
 

Helyszíni belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): 

Eze-Village
Botanikus kert
4,00 €/fő

 Hasonló úticéljaink

Nyár a varázslatos Provence-ban és a Francia Riviérán
Nyár a varázslatos Provence-ban és a Francia Riviérán
1 199 EUR (478 089 HUF)/fő - től
Foglaljon most!