+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Normandia - Bretagne

Mont St. Michel és a partraszállás emlékei

8 nap / 7 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdô-WC 
Párizsban (2 éj): ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV, igyenes wi-fi
Normandiában (3 éj): ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdõ-WC, telefon, Sat-TV 
 

Ellátás

Félpanzió (svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora)


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely
 

Az észak-francia partoknál, a normann és breton vidéknél vadregényesebb táj kevés létezik a világon. Csodálatos romantikus városokat, különleges építészeti stílusokat, felejthetetlen szépségû sziklás tengerpartokat, az õsi bretonok és normannok hagyományõrzõ világát kínálja. Bretagne vadregényes vidékei és Normandia békés lankás tájai olyan világhírû látnivalókat rejtenek, mint Mont St. Michel, St. Malo, Rouen.

Program:

1. nap: Elutazás reggel 5:45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül Németországba rövid pihenõkkel. Szállás Darmstadt környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás a francia fõvárosba. Kora délután érkezés Párizsba, a Notre Dame (kívülről) és környékének megtekintése. Ezt követõen sétahajókázás a Szajnán, ahol magunkkal ragad Párizs fantasztikus hangulata. Szállás Párizsban (1 éj).

3. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat Normandia felé. Legelõször Givernybe látogatunk, ahol megtekintjük a híres impresszionista festõ, Calude Monet villáját és kertjét, ahol élete jelentõs részét töltötte. Ezt követõen Rouen-ba látogatunk, ahol megtekintjük a normann fõváros gyönyörû katedrálisát, gótikus templomait, fagerendás, normann házakkal teli óvárosát. Utána a festõi Honfleur-be utazunk. Halászkikötõjével és régi házakkal határolt festõi utcáival Honfleur megõrizte a régmúlt idõk hangulatát. Bájához hozzájárulnak a sópadlások, a Szent Katalin templom, amely Franciaország legnagyobb fából épült temploma. Ezt követõen festõi normann falvakon keresztül érkezünk a tengerpart mentén Deauville-be. Ez az elegáns üdülõváros a párizsiak kedvelt fürdõhelye patinás stranddal és sétányokkal. Továbbutazás a szállásra, Caenbe (3 éj).

4. nap: Reggeli után Caennel ismerkedünk meg. A várost a „normann Athén“-ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentõsége miatt. Fotószünet a Férfiak apátságánál, melyet még Hódító Vilmos építtetett. Ezt követõen a normann partok felé utazunk, ahol a partraszállás emlékeivel ismerkedünk meg. Legelõször Arromanchesba látogatunk, mely a partraszállás leghíresebb és legfestõibb színhelye. Itt a gömbmoziban megtekintjük a Partraszállás emlékfilmjét, utána pedig a Mulberry kikötõ maradványait. Fotószünet Longues-sur-Mer-ben, ahol a világháborús bunkereket tekintjük meg és rövid megállás Colleville-sur-Mer-ben az Omaha beach, híres amerikai temetõjénél. A nap hátralévõ részét Bayeuxban töltjük. Itt megtekintjük azt a hosszú hímzett falikárpitot, amely színes képekben meséli el Anglia 1066-os normannok általi elfoglalását. Az alkotók közel 75 különálló jelenetben mintegy 70 méter hosszan, képregényszerûen jelenítették meg 1064 és 1066 közötti évek történéseit.

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás az UNESCO-világörökség részét képzõ Mont Saint-Michel-be, mely egyike Franciaország legragyogóbb gyöngyszemeinek. A sziget egy 78 méter magas gránitsziklatömb tetején emelkedik. Megtekintjük a normann gótika jegyeit magán viselõ bencés kolostort, majd séta a fallal körülvett sziget misztikus élménnyel teli utcáin. A nap hátralévõ részét már Bretagne-ban töltjük. Felkeressük Saint-Malo-t, az egykori kalózvárost, városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erõdítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idézõ szûk utcácskáit, valamint a Saint Vincent-katedrálist. Ezt követõen szabadprogram, vásárlási lehetõség.

6. nap: Reggeli után a világhírû katedrálisáról híres Chartresbe látogatunk. Sétánk során megcsodálhatjuk a csinos kis utcák fabetétes házait, a városka öreg hídjait és a 12. századi látványos Notre Dame-ot. Továbbutazás a szállásra Párizsba (1 éj).

7. nap: Reggeli után utazás Strassbourgba. Itt található az Európai Unió parlamentje és Európai Tanács székhelye. A Rajna partján álló város történelmi városmagja (Grand Ile), az UNESCO világörökség része, és az Ill folyócska szigetén terül el. Ezt követõen séta a hangulatos „Petit France” negyedben. Továbbutazás a németországi szálláshelyre, Darmstadt környékére (1 éj). 

8. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!

2023.08.01 - 08.
959 EUR  (383 792 HUF) /fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
200 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 7 éjszaka szállást, félpanzióval
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- az idegenzevető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a sétahajókázást a Szajnán
- a fakultatív kirándulás árát Mont Saint-Michel-be és Saint Malo-ba: 70 €/fő belépővel
 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Párizs Sétahajókázás a Szajnán 17,00
Giverny  Monet ház és kert 11,00
Arromanches Panoráma mozi és Partraszállás múzeum 16,50
Bayeux Falikárpit múzeum + foglalási díj 10,00
Mont Saint Michel Apátság + foglalási díj szervezés alatt

 Hasonló úticéljaink

Párizs - Versailles - Euro Disney
Párizs - Versailles - Euro Disney
599 EUR (239 720 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék
Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék
599 EUR (239 720 HUF)/fő - től
Foglaljon most!