+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Berlin és Szászország

kelet-német nosztalgia

6 nap / 5 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Berlinben (2 éj): városközponti, metróközeli hotel***, igényesen berendezett kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV, wi-fi
Drezdában (3 éj): hotel***, ígényesen berendezett kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV
 

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
 

Németországban is felnõtt már egy generáció, amelyik csak a szülõk elbeszélésébõl tudja, hogy nem is oly régen ketté volt osztva a hazája, sõt a fõváros is. A berlini fal és környéke több kilométer széles sávban ledózerolt terület volt, környéke kiürített, sorsára hagyott lakóházakból állt. Ezt a hatalmas területet kellett újra élettel megtölteni. A német fõváros az utóbbi évtizedekben lélegzetelállító világvárossá nõtte ki magát, de hasonló megújuláson ment keresztül Szászország legtöbb városa is, Drezda, Meissen, Lipcse, stb. Meggyõzõdhetünk magunk is e rejtett kincsek új hazájáról, amelyek nélkül nem érdemes hazajönni Szász-Svájcból.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül Németországba rövid pihenőkkel. Szállás Berlinben (2 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés Berlinben. Városnézésünk során képet alkothatunk, a 20 éve újraegyesített német fõváros folyamatos megújulásáról. Gyalogos és autóbuszos városnézés során felkeressük Berlin jelképét, a Brandenburgi kaput, az újjáépített Reichstagot, Berlin legfényesebb útjának egyikét, az Unter den Lindent, a Német Állami Operaszínházat, a világörökség részét képzõ Múzeum-szigetet, a berlini dómot. Felkeressük a Potsdami teret, a híres berlini falat, a csendõrpiacot, a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenõrzõpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. A városnézést az Alexanderplatz-on fejezzük be. Itt áll Berlin egyik nevezetessége, a Világóra, a tévétorony, a gótikus Mária-templom és a Vörös Városháza. 

3. nap: Reggeli után a kastélyok és kertek városába, Potsdamba utazunk, mely egy csodálatos tó- és erdõs vidéken fekszik. A város híres látványosságai, így a Sanssouci kastély és csodálatos kastélyparkja az UNESCO világörökség részét képefqzik. Továbbutazás Lipcsébe, mely Európa egyik legnagyobb zenei nagyvárosa. A városképet a reneszánsz, a barokk stílus és a történelmiség határozza meg. Megtekintjük a Tamás-templomot, Bach sírhelyét, valamint a Nikolai-templomot, a híres Auerbach-pincét, mely Goethe törzshelye volt, az „Arab Coffe fánál” pedig valaha Schumann és Mendelssohn találkoztak. A hatalmas népek csatája emlékmû az 1813- ban Napóleon ellen vívott csatára emlékeztet. Továbbutazás Drezdába, szállás (3 éj). 

4. nap: Reggeli után Szászország „fõvárosával”, Drezdával ismerkedünk meg, melyet „az Elba Firenzéjének” is neveznek. Látnivalói közül felkeressük a Zwingert, a német barokk egyik legkiemelkedõbb remekét, világhírû képtárával ill. porcelángyûjteményével; valamint a Sempler-operaházat, az ezeréves történelemmel rendelkezõ Frauenkirchét, a Hofkirchét, ill. a Drezdai-kastélyt, mely a szász választófejedelmek és királyok kastélya volt. Tovább utazás Meissen-bem mely város világhírű porcelánmanufaktúrával rendelkezik. Látnivalóink között szerepel a 10. században alapított vár- és gótikus dóm, a városháza illetve a Frauenkirche, mely a világ első, ma is működő porcelán harangjátékával rendelkezik.

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Szász-Svájc legérdekesebb helyeihez. Utunk először Pirnába vezet, melyet Szász-Svájc kapujának is neveznek. Séta az Elba partján fekvő régi kereskedővárosban, melynek bájos óvárosa a szűk utcácskákkal ma is nyugalmat áraszt. Ezt követően Basteibe utazunk, mely a környék kihagyhatatlan, páratlan látnivalója. Szokták Szász-Svájc jelképének is nevezni, különleges sziklaképződményei és a káprázatos, merész vonalvezetésű hídja pedig Bastei legtöbbet fotózott szimbóluma. Utolsó állomásunk Königstein vára. A jelenleg múzeumként működő, hajdani bevehetetlen erőd 247 méter magasra tornyosul a folyó fölé. Legnépszerűbb látnivalója, a falai tetején kiépített, elképesztő kilátást nyújtó panorámaút. Végül hajóra szállunk és visszatérünk Drezdába, a sétahajókázás alatt megcsodáljuk az Elba folyó és környékének szépségét. 

6. nap: Reggeli után hazaindulás. Útközben megtekintjük az UNESCO-Világörökséghajdani bevehetetlen erőd 247 méter magasra tornyosul a folyó fölé, impozáns, komor falai beleépültek a sötét színű, koporsó alakú hegy szikláiba. Legnépszerűbb látnivalója, a falai tetején kiépített, elképesztő kilátást nyújtó panorámaút. részét képező csehországi Lednice-kastélyt. Ezt követően hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2023.07.24 - 29.
479 EUR  (191 696 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
130 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
100 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- 5 éjszaka szállodai elhelyezést, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- az idegenzevető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
-a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulást Szász-Svájcba: 50 EUR/fő +belépők
 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő, vagy CZK/fő

Program Felnőtt:
Berlin Dóm 9,00 EUR
  Múzeum-sziget (múzeumonként) 12,00 EUR
Postdam Sanssouci kastély 12,00 EUR
Lipcse Tamás-templom 1,00 EUR
Drezda Zwinger képtár 9,00 EUR
Königstein Vármúzeum 10,00 EUR
  Sétahajókázás vissza Drezdába 26,00 EUR
Lednice Kastély 240 CZK

 Hasonló úticéljaink

Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke
Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke
559 EUR (223 712 HUF)/fő - től
Foglaljon most!