+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Berlin és Szászország

kelet-német nosztalgia

6 nap / 5 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Berlinben (2 éj): városközponti, metróközeli hotel***, igényesen berendezett kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV, wi-fi
Drezdában (3 éj): hotel***, igényesen berendezett kétágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, TV
 

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
 

Németországban is felnõtt már egy generáció, amelyik csak a szülõk elbeszélésébõl tudja, hogy nem is oly régen ketté volt osztva a hazája, sõt a fõváros is. A berlini fal és környéke több kilométer széles sávban ledózerolt terület volt, környéke kiürített, sorsára hagyott lakóházakból állt. Ezt a hatalmas területet kellett újra élettel megtölteni. A német fõváros az utóbbi évtizedekben lélegzetelállító világvárossá nõtte ki magát, de hasonló megújuláson ment keresztül Szászország legtöbb városa is, Drezda, Meissen, Lipcse, stb. Meggyõzõdhetünk magunk is e rejtett kincsek új hazájáról, amelyek nélkül nem érdemes hazajönni Szász-Svájcból.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül Németországba rövid pihenőkkel. Szállás Berlinben (2 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés Berlinben. Városnézésünk során képet alkothatunk, a 20 éve újraegyesített német fõváros folyamatos megújulásáról. Gyalogos és autóbuszos városnézés során felkeressük Berlin jelképét, a Brandenburgi kaput, az újjáépített Reichstagot, Berlin legfényesebb útjának egyikét, az Unter den Lindent, a Német Állami Operaszínházat, a világörökség részét képzõ Múzeum-szigetet, a berlini dómot. Felkeressük a Potsdami teret, a híres berlini falat, a csendõrpiacot, a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenõrzõpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. A városnézést az Alexanderplatz-on fejezzük be. Itt áll Berlin egyik nevezetessége, a Világóra, a tévétorony, a gótikus Mária-templom és a Vörös Városháza. 

3. nap: Reggeli után a kastélyok és kertek városába, Potsdamba utazunk, mely egy csodálatos tó- és erdõs vidéken fekszik. A város híres látványosságai, így a Sanssouci kastély és csodálatos kastélyparkja az UNESCO világörökség részét képezik. Továbbutazás Lipcsébe, mely Európa egyik legnagyobb zenei nagyvárosa. A városképet a reneszánsz, a barokk stílus és a történelmiség határozza meg. Megtekintjük a Tamás-templomot, Bach sírhelyét, valamint a Nikolai-templomot, a híres Auerbach-pincét, mely Goethe törzshelye volt, az „Arab Coffe fánál” pedig valaha Schumann és Mendelssohn találkoztak. A hatalmas népek csatája emlékmû az 1813- ban Napóleon ellen vívott csatára emlékeztet. Továbbutazás Drezdába, szállás (3 éj). Figyelem: a Sanssouci kastély belépõjegyét már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

4. nap: Reggeli után Szászország „fõvárosával”, Drezdával ismerkedünk meg, melyet „az Elba Firenzéjének” is neveznek. Látnivalói közül felkeressük a Zwingert, a német barokk egyik legkiemelkedõbb remekét, világhírû képtárával ill. porcelángyûjteményével; valamint a Sempler-operaházat, az ezeréves történelemmel rendelkezõ Frauenkirchét, a Hofkirchét, ill. a Drezdai-kastélyt, mely a szász választófejedelmek és királyok kastélya volt. Tovább utazás Meissen-be, mely város világhírű porcelánmanufaktúrával rendelkezik. Látnivalóink között szerepel a 10. században alapított vár- és gótikus dóm, a városháza, illetve a Frauenkirche, mely a világ első, ma is működő porcelán harangjátékával rendelkezik.

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Szász-Svájc legérdekesebb helyeihez. Utunk először Pirnába vezet, melyet Szász-Svájc kapujának is neveznek. Séta az Elba partján fekvő régi kereskedővárosban, melynek bájos óvárosa a szűk utcácskákkal ma is nyugalmat áraszt. Ezt követően Basteibe utazunk, mely a környék kihagyhatatlan, páratlan látnivalója. Szokták Szász-Svájc jelképének is nevezni, különleges sziklaképződményei és a káprázatos, merész vonalvezetésű hídja pedig Bastei legtöbbet fotózott szimbóluma. Utolsó állomásunk Königstein vára. A jelenleg múzeumként működő, hajdani bevehetetlen erőd 247 méter magasra tornyosul a folyó fölé. Legnépszerűbb látnivalója, a falai tetején kiépített, elképesztő kilátást nyújtó panorámaút. Végül hajóra szállunk és visszatérünk Drezdába, a sétahajókázás alatt megcsodáljuk az Elba folyó- és környékének szépségét. 

6. nap: Reggeli után hazaindulás. Útközben megtekintjük az UNESCO-Világörökség részét képező csehországi Lednice-kastélyt. Ezt követően hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.07.23 - 28.
519 EUR  (212 172 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
140 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
100 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- 5 éjszaka szállodai elhelyezést, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a kötelező BBP-biztosítást: 730 Ft/fő/nap

- a fakultatív kirándulást Szász-Svájcba hajójeggyel együtt: 80 €/fő + belépők 

- Potsdamban a Sanssouci kastély + rezervációs díj: 20 €

- a belépődíjakat és hajójegy árát

- a 3%-os sztornóbiztosítást

Belépődíjak (az árak az út során kis mértékben változhatnak!)

Berlin dóm 10,00 €
Lipcse Tamás-templom 1,00 €
Drezda Zwinger képtár 12,50 €
Meissen Porcelángyár bemutatóterem és múzeum 10,00 €
Königstein Vármúzeum 12,00 €
Lednice Kastély 240 CZK/190 CZK (65+)

 Hasonló úticéljaink

Hallstattól a bajor kastélyokig
Hallstattól a bajor kastélyokig
659 EUR (269 406 HUF)/fő - től
Foglaljon most!