+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Angliai és skóciai barangolás

10 nap / 9 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Angliában (3 éj): igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV
Skóciában (3 éj): ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, telefon, Sat-TV, tea- és kávéfôzési lehetôség
Komphajón (1 éj): Newcastle és Amszterdam közötti útvonalon 2-3 ágyas belső kabinokban
 

Ellátás
Svédasztalos reggeli (Londonban angol-meleg reggelivel kiegészítve), ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. A komphajón nincs ellátás, de van lehetõség étkezni a hajó éttermében a csoportnak
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Skócia nemcsak fizikai valójában létezik, hanem mindazoknak az álmaiban és képzeletében is, akik még õrzik az emlékét a ködborította völgyekben legelészõ hegyi szarvasmarháknak és a mellettük árválkodó magányos határõrtornyoknak. Skóciának legendákkal övezett, képeslapokon megörökített része a Felföld és a szigetek, a hangába öltözött hegyoldalak, a hófödte csúcsok és a szikrázó tavak. A már közhelynek számító, mégis valós képeken kívül Skóciáról, a skótokról eszünkbe juthat még a „pibroch”, a dudák siránkozó-zümmögõ panaszos éneke, „Mary Queen of Skotch” (Stuart Mária), és „Bonnie Prince Charlie” („a csinos Károly herceg”) kudarcra ítéltetett, de ma is szórakoztató kalandjai, a whisky íze, a tiszta levegõ és a homokos partokon beszippantott tengerillat.

Program:

1. nap: Indulás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Tranzitszállás Németországban, Frankfurt környékén(1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás Anglia felé. Átkelés a Csalagúton, majd továbbutazás Anglia egyik legcsodálatosabb kisvárosába, Canterburybe, az anglikán egyház központjába. A városnézés után továbbutazás London felé. A szállás elfoglalása (2 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Parlament, Big Ben, Westminster-apátság, Buckingham Palace, Trafalgar square, Picadilly, City felhõkarcolói). Ezt követõen a város egyik szimbólumához, a Tower-hez látogatunk, mely hosszú idõn keresztül Anglia legrettegettebb helye volt, ma pedig a világ leghíresebb koronázási ékszereit õrzik itt. Délután gyõnyörködhetünk a város panorámájában a London Eye-ról. 

4. nap: Reggeli után  folytatjuk utunkat York-ba, mely Anglia egyik legszebb kisvárosa. Megtekintjük a város szimbólumát, a csodálatos York Minster-t.Továbbutazás, szállás Newcastle környékén (1 éj).

5. nap: Reggeli után továbbutazás Skóciába. Első megállónk Abbotsford, ahol megtekintjük Sir Walter Scott kastélyát, ahol a skót költő élete utolsó 20 évét töltötte. A lenyűgöző birtok és épület egyben a skót történelem egy része. Könyvtára mintegy 9 ezer kötet könyvet számlál, a falakon értékes festmények és fegyverek függnek, zsúfolásig tele van lovagi páncélokkal, relikviákkal. Ezt követõen tovább utazás Edingburgh-ba, városnézés Skócia fõvárosában: Vár – a skót történelem minden mozzanatának tanúja, a skót koronázási ékszerek és a „Végzet kövének” otthona –, a Royal Mile-on álló St. Giles-katedrális, Hollyrood-kastély, mely a királynõ hivatalos rezidenciája a skóciai tartózkodása alatt. A városnézést követõen séta és vásárlási lehetõség a Princess Streeten. Szállás Edinburgh környékén (3 éj).

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulás a skót Felföld legszebb és legromantikusabb tájain. Utunk elõször a Blair-kastélyhoz vezet, melyet a legszebben berendezett skót kastélynak tartanak. Majd továbbutazás a híres Loch Ness-i tóhoz. A tóparton álló Urquart-vár megtekintése, ahonnan gyönyörû rálátás nyílik az egész környékre és természetesen a misztikus szörny tavára. Visszaútban a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül utazva megelevenedik elõttünk a MacDonald család tragikus története.

7. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Legelőször Nagy-Britannia legkísértetiesebb kastélyához, a Glamis-kastélyhoz látogatunk. Ezt a gyönyörû kastélyt a Strathmore-grófok birtokolták régen, mely hátborzongató titkokat rejt még ma is. Ezt követõen az 1620-ban királyi várossá nyilvánított St. Andrews-ba utazunk. Egykor Skócia egyházi központja volt, hatalmas katedrálisát a 12. században kezdték el építeni. Séta a katedrális romjai között, ahol korai és középkori keresztény ereklyéket õriznek. Délután Stirlingbe látogatunk, ahol megtekintjük az egyik legnagyobb és legfontosabb skóciai várat. Több skót királyt és királynõt koronáztak a vár falai között, többek között Stuart Máriát is, akinek a vár lakhelye is volt. Visszaútban a szállodához rövid fényképszünet a linlithgowi kastélynál, ahol Stuart Mária született. 

8. nap: Reggeli után Jedburgh-be látogatunk, ahol megtekintjük a 12. századi apátság romjait. Ezt jövetően búcsú Skóciától, visszatérünk Angliába, és folytatjuk utunkat Továbbutazás Newcastle-ba, behajózás Amszerdam felé, éjszaka a komphajón (1 éj).

9. nap: A délelőtti megérkezést követõen továbbutazás Németországba, szállás Frankfurt környékén (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késõ esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!


Felárak
Félpanziós felár
64 900 Ft/fő/8 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
135 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
20 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit 
- kompátkeléseket
- a 8 éjszaka szállást, 8 reggelivel
- az 1 éjszaka szállást hazafelé a komphajón
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- a csoportvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
- a London Eye belépőjegyet: 10.900 Ft/fő
- a Westminster Apátság belépőjegyet: 8.900 Ft/fő
- a fakultatív program árát: Glamis - St. Andrews - Stirling 14.900 Ft/fő 
- a helyszínen fizetendő belépődíjakat
 
Belépődíjak (az árak évközben változhatnak!): GBP/fő
 
Canterbury Katedrális 11,50
London Tower 23,50
York Székesegyház 8,50
  Nyugdíjas 7,50
Skócia Múzeumbérlet 35,00
  Nyugdíjas 28,00
Edinburgh Hollyroodhouse 13,50
  Nyugdíjas 12,50
Blair Kastély 10,20
Glamish Kastélybelépő 10,50
Abbotsford Sir Walter Scott háza 9,50

 

 Hasonló úticéljaink

Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék
Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék
0 Ft/fő - től
Folglaljon most!