+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Angliai és skóciai barangolás

10 nap / 9 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Angliában (3 éj): igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV
Skóciában (3 éj): ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdô-WC, telefon, Sat-TV, tea- és kávéfôzési lehetôség
Komphajón (1 éj): Newcastle és Amszterdam közötti útvonalon 2-3 ágyas belső kabinokban
 

Ellátás
Svédasztalos reggeli (Londonban angol-meleg reggelivel kiegészítve), ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. A komphajón nincs ellátás, de van lehetõség étkezni a hajó éttermében a csoportnak
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely
 

Skócia nemcsak fizikai valójában létezik, hanem mindazoknak az álmaiban és képzeletében is, akik még õrzik az emlékét a ködborította völgyekben legelészõ hegyi szarvasmarháknak és a mellettük árválkodó magányos határõrtornyoknak. Skóciának legendákkal övezett, képeslapokon megörökített része a Felföld és a szigetek, a hangába öltözött hegyoldalak, a hófödte csúcsok és a szikrázó tavak. A már közhelynek számító, mégis valós képeken kívül Skóciáról, a skótokról eszünkbe juthat még a „pibroch”, a dudák siránkozó-zümmögõ panaszos éneke, „Mary Queen of Skotch” (Stuart Mária), és „Bonnie Prince Charlie” („a csinos Károly herceg”) kudarcra ítéltetett, de ma is szórakoztató kalandjai, a whisky íze, a tiszta levegõ és a homokos partokon beszippantott tengerillat.

Program:

1. nap: Indulás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Tranzitszállás Németországban, Frankfurt környékén(1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás Anglia felé. Átkelés a Csalagúton, majd továbbutazás Anglia egyik legcsodálatosabb kisvárosába, Canterburybe, az anglikán egyház központjába. A városnézés után továbbutazás London felé. A szállás elfoglalása (2 éj).

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Parlament, Big Ben, Westminster-apátság, Buckingham Palace, Trafalgar square, Picadilly, City felhõkarcolói). Ezt követõen a város egyik szimbólumához, a Tower-hez látogatunk, mely hosszú idõn keresztül Anglia legrettegettebb helye volt, ma pedig a világ leghíresebb koronázási ékszereit õrzik itt. Délután gyõnyörködhetünk a város panorámájában a London Eye-ról. 

4. nap: Reggeli után  folytatjuk utunkat York-ba, mely Anglia egyik legszebb kisvárosa. Megtekintjük a város szimbólumát, a csodálatos York Minster-t.Továbbutazás, szállás Newcastle környékén (1 éj).

5. nap: Reggeli után továbbutazás Skóciába. Első megállónk Abbotsford, ahol megtekintjük Sir Walter Scott kastélyát, ahol a skót költő élete utolsó 20 évét töltötte. A lenyűgöző birtok és épület egyben a skót történelem egy része. Könyvtára mintegy 9 ezer kötet könyvet számlál, a falakon értékes festmények és fegyverek függnek, zsúfolásig tele van lovagi páncélokkal, relikviákkal. Ezt követõen tovább utazás Edingburgh-ba, városnézés Skócia fõvárosában: Vár – a skót történelem minden mozzanatának tanúja, a skót koronázási ékszerek és a „Végzet kövének” otthona –, a Royal Mile-on álló St. Giles-katedrális, Hollyrood-kastély, mely a királynõ hivatalos rezidenciája a skóciai tartózkodása alatt. A városnézést követõen séta és vásárlási lehetõség a Princess Streeten. Szállás Edinburgh környékén (3 éj).

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulás a skót Felföld legszebb és legromantikusabb tájain. Utunk elõször a Blair-kastélyhoz vezet, melyet a legszebben berendezett skót kastélynak tartanak. Majd továbbutazás a híres Loch Ness-i tóhoz. A tóparton álló Urquart-vár megtekintése, ahonnan gyönyörû rálátás nyílik az egész környékre és természetesen a misztikus szörny tavára. Visszaútban a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül utazva megelevenedik elõttünk a MacDonald család tragikus története.

7. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Legelőször Nagy-Britannia legkísértetiesebb kastélyához, a Glamis-kastélyhoz látogatunk. Ezt a gyönyörû kastélyt a Strathmore-grófok birtokolták régen, mely hátborzongató titkokat rejt még ma is. Ezt követõen az 1620-ban királyi várossá nyilvánított St. Andrews-ba utazunk. Egykor Skócia egyházi központja volt, hatalmas katedrálisát a 12. században kezdték el építeni. Séta a katedrális romjai között, ahol korai és középkori keresztény ereklyéket õriznek. Délután Stirlingbe látogatunk, ahol megtekintjük az egyik legnagyobb és legfontosabb skóciai várat. Több skót királyt és királynõt koronáztak a vár falai között, többek között Stuart Máriát is, akinek a vár lakhelye is volt. Visszaútban a szállodához rövid fényképszünet a linlithgowi kastélynál, ahol Stuart Mária született. 

8. nap: Reggeli után Jedburgh-be látogatunk, ahol megtekintjük a 12. századi apátság romjait. Ezt jövetően búcsú Skóciától, visszatérünk Angliába, és folytatjuk utunkat Továbbutazás Newcastle-ba, behajózás Amszerdam felé, éjszaka a komphajón (1 éj).

9. nap: A délelőtti megérkezést követõen továbbutazás Németországba, szállás Frankfurt környékén (1 éj).

10. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késõ esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2021.08.01 - 10.
309 900 Ft/fő

Felárak
Félpanziós felár
64 900 Ft/fő/8 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
135 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
20 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit 
- kompátkeléseket
- a 8 éjszaka szállást, 8 reggelivel
- az 1 éjszaka szállást hazafelé a komphajón
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- a csoportvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
- a London Eye belépőjegyet: 10.900 Ft/fő
- a Westminster Apátság belépőjegyet: 8.900 Ft/fő
- a fakultatív program árát: Glamis - St. Andrews - Stirling 14.900 Ft/fő 
- a helyszínen fizetendő belépődíjakat


Hasonló úticéljaink

Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék
Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék
184 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!