+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Szlovén Alpok - tavak - tengerpart

5 nap / 4 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Bohinji-tó (2 éj): csodálatos környezetben, a tó partján fekvő Hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Kábel TV, minibár (térítés ellenében), széf
Portorozban (2 éj): tengerparti hotel*** közvetlenül a promenádon, saját stranddal, külsõ-belsõ medencével, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondiciónálás, széf

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely, Körmend

Szlovénia egyre többször és méltán javasolt úti cél az európai országok listáján, hiszen a piciny ország tengerrel és Alpokkal, tavi szigetekkel, lenyûgözõ barlangrendszerekkel, vadvízi evezéssel és történelmi városokkal szolgál akár pár napos, akár több hetes látogatást tervezõknek. Mindaz, ami bájos és lenyûgözõ volt az Osztrák-Magyar Monarchiában, érintetlenül megmaradt itt, és a tisztaság, az ausztriai faluképekre emlékeztetõ ápoltság külön meglepetést jelent.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovéniába. Elsõ állomásunk a Dráva partján fekvõ Ptuj, mely középkori jellegét jól megõrzõ igen hangulatos kisváros. Séta az óvárosban, felkeressük a gótikus Szt. György-székesegyházat, a városházát, a minorita- kolostort, majd meglátogatjuk a város felé magasodó Ptuj várát, amely rövid ideig Mátyás király uralma alatt állt, és ahonnan remek kilátás nyílik a városra és a Drávára. Következõ állomásunk Skofja Loka. A legrégibb szlovén város szûk tereivel, kacskaringós utcáival, régi hídjaival, a város fölé magasodó püspöki várral és a környezõ hegyekkel meseszerû látványt nyújt. Továbbutazás a szálláshelyre, a Bledbe (2 éj).

2. nap: Reggeli után megcsodáljuk a Bohinji tavat, mely Szlovénia legnagyobb és legmélyebb tava, majd kabinos felvonóval az 1530 m magas Vogel-hegyre érkezünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és Júlia-Alpok csúcsaira. Ezt követően utazás Bledbe. A város felett a Triglav, a Júlia- Alpok legmagasabb, szinte állandóan hófödte csúcsa emelkedik. Bled egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a gleccser vájta Bledi-tó. Pletnázás (20 fõs jellegzetes kis hajók) a tó közepén található kis szigetre, melynek érdekessége a Szûz Mária kegytemplom. Ezt követõen látogatás a tó fölé magasodó középkori várhoz. A tó vize fjordként nyúlik be a Triglav hegyei közé.  Mai napunk utolsó állomása a vadregényes Vintgar-szurdok, melyet Szlovénia legnépszerûbb természetes jellegzetességei között tartanak számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Sumvízeséssel hagyja el a szurdokot, ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga.

Figyelem: Amennyiben a Vintgar-szurdokhoz vezető út karbantartása nem fejeződik be, úgy a szurdok helyett a Savica-vízeséssel helyettesítjük a programot!

3. nap: Reggeli után utazás Kranska Gorán és az 1156 méter magas Predel-hágón keresztül az Isonzo-völgyébe. A Soca folyó vadregényes tájain keresztül utazva nagy katonatemetõk maradtak fenn az 1. világháború alatt vívott nagy csaták során. Ebben a völgyben húzódott a front az Osztrák- Magyar Monarchia és Olaszország között. Látogatást teszünk a Kobaridi Múzeumnál, mely az Isonzó-front I. világháborús eseményeit idézi fel.  Bemutatja a Felső-Isonzó menti két és fél évig tartó harcokat, különösen a caporettói  áttörés néven is ismert 12. isonzói csatát. A számos érdekes tárgy, az Isonzó menti terep makettje, a gazdag képanyag, a rekonstruált kaverna és a dokumentumfilm az emberiség történetének egyik legnagyobb hegyi csatáját jeleníti meg. Továbbutazás a szálláshelyünkre, a szlovén tengerpartra, Portorozba. Délután pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Szállás Portorozban (3 éj).

4. nap: Szabadprogram, pihenés a szlovén tengerparton, illetve fakultatív kirándulás a világ egyik legelragadóbb cseppkőbarlangjához, Postojnába. A barlang kisvasútján megtapasztaljuk a parányi vízcseppek által évmilliók által formált magával ragadó földalatti paradicsomot. Ezt követően a meghökkentõen érdekes Predjamai várhoz látogatunk, mely egy 123 méteres függõ sziklafalba épített erõd.  Kora délután visszatérés Portoroz-ba a szállásra, pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után utazás Ljubjanaba. A szlovén fõváros sajátos hangulattal rendelkezik. Sétánk során felkeressük a Szent Miklós-katedrálist, a Püspöki Palotát, a városházát, a Hármas hidat és a Preseren teret. Folytatjuk utunkat Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. A város a Pohorje-hegy lábánál, a Dráva két partján terül el. Megtekintjük a városházát és a Keresztelõ Szent János-székesegyházat, majd séta az óváros ódon hangulatú, keskeny kövezett utcái között, melynek hangulata mindenkit elbûvöl. A látnivalók megtekintése után hazautazás. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban

A programok sorrendje felcserélődhet!


Felárak
Félpanziós felár
75 EUR/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
110 EUR/fő/4éj
Felnőtt pótágy kedvezmény
30 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 4 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az üdülőhelyi díjat 
- a sztornóbiztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 700 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegyek árait
- a fakultatív kirándulást  Postojnába és Predjamába 50 EUR/fő + belépők
 
 
Belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben váltohatnak): EUR/fő
Ptuj Vár (belépő + helyi idegenvezető) 10,00
Bled Pletnázás a tavon 15,00
  Szűz Mária kegytemplom 10,50
  Vár  10,00
Bohinji-tó Vogel-hegy felvonó 24,00
  65 év felett 21,00
  Ribcev Laz - templom 3,00
Vintgár-szurdok Parkbelépő 8,00
  - Nyugdíjas: 65 év felett 5,00
Isonzó völgye Kobarid múzeum 3,00
  - Nyugdíjas: 65 év felett 2,00
Postojna + Predjama Barlang + vár 40,00
Ljubjana Katedrális 2,00

 Hasonló úticéljaink

Montenegró, a fekete-hegyek országa
Montenegró, a fekete-hegyek országa
679 EUR (270 744 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Szlovén Alpok - tavak - tengerpart portoroz-i pihenéssel
Szlovén Alpok - tavak - tengerpart portoroz-i pihenéssel
659 EUR (262 770 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Isztriai-félsziget, az Adria ékköve porec-i pihenéssel
Isztriai-félsziget, az Adria ékköve porec-i pihenéssel
459 EUR (183 022 HUF)/fő - től
Foglaljon most!