+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Szlovén Alpok - tavak - tengerpart

5 nap / 4 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Bohinji-tó (2 éj): csodálatos környezetben, a tó partján fekvő Hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Kábel TV, minibár (térítés ellenében), széf
Portorozban (2 éj): tengerparti hotel*** közvetlenül a promenádon, saját stranddal, külsõ-belsõ medencével, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondiciónálás, széf

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely, Körmend

Szlovénia egyre többször és méltán javasolt úti cél az európai országok listáján, hiszen a piciny ország tengerrel és Alpokkal, tavi szigetekkel, lenyûgözõ barlangrendszerekkel, vadvízi evezéssel és történelmi városokkal szolgál akár pár napos, akár több hetes látogatást tervezõknek. Mindaz, ami bájos és lenyûgözõ volt az Osztrák-Magyar Monarchiában, érintetlenül megmaradt itt, és a tisztaság, az ausztriai faluképekre emlékeztetõ ápoltság külön meglepetést jelent.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMVbenzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovéniába. Elsõ állomásunk a Dráva partján fekvõ Ptuj, mely középkori jellegét jól megõrzõ igen hangulatos kisváros. Séta az óvárosban, felkeressük a gótikus Szt. György-székesegyházat, a városházát, a minorita- kolostort, majd meglátogatjuk a város felé magasodó Ptuj várát, amely rövid ideig Mátyás király uralma alatt állt, és ahonnan remek kilátás nyílik a városra és a Drávára. Következõ állomásunk Skofja Loka. A legrégibb szlovén város szûk tereivel, kacskaringós utcáival, régi hídjaival, a város fölé magasodó püspöki várral és a környezõ hegyekkel meseszerû látványt nyújt. Továbbutazás a szálláshelyre, a Bohinji-tóhoz (2 éj).

2. nap: Reggeli után megcsodáljuk a Bohinji tavat, mely Szlovénia legnagyobb és legmélyebb tava, majd kabinos felvonóval az 1530 m magas Vogel-hegyre érkezünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és Júlia-Alpok csúcsaira. Ezt követően utazás Bledbe. A város felett a Triglav, a Júlia- Alpok legmagasabb, szinte állandóan hófödte csúcsa emelkedik. Bled egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a gleccser vájta Bledi-tó. Pletnázás (20 fõs jellegzetes kis hajók) a tó közepén található kis szigetre, melynek érdekessége a Szûz Mária kegytemplom. Ezt követõen látogatás a tó fölé magasodó középkori várhoz. A tó vize fjordként nyúlik be a Triglav hegyei közé.  Mai napunk utolsó állomása a vadregényes Vintgar-szurdok, melyet Szlovénia legnépszerûbb természetes jellegzetességei között tartanak számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Sumvízeséssel hagyja el a szurdokot, ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga.

3. nap: Reggeli után utazás Kranska Gorán és az 1156 méter magas Predel-hágón keresztül az Isonzo-völgyébe. A Soca folyó vadregényes tájain keresztül utazva nagy katonatemetõk maradtak fenn az 1. világháború alatt vívott nagy csaták során. Ebben a völgyben húzódott a front az Osztrák- Magyar Monarchia és Olaszország között. Rövid pihenõ a Kluze-erõdnél, mely mindkét világháború idején fontos védelmi szerepet töltött be. Látogatást teszünk egy katonatemetõben is. Továbbutazás a szálláshelyünkre, a szlovén tengerpartra, Portorozba. Délután pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Szállás Portorozban (2 éj).

4. nap: Szabadprogram, pihenés a szlovén tengerparton, illetve fakultatív kirándulás a meghökkentõen érdekes Predjamai várhoz, mely egy 123 méteres függõ sziklafalba épített erõd. Ezt követõen a Karszt-hegységben, Trieszttõl 20 kilométerre, kontinensünk egyik legszebb üregrendszerét, az 1986 óta UNESCO Világörökségként jegyzett, 5,8 kilométer hosszúságban feltárt Skocjani-cseppkõbarlangot tekinthetjük meg. A cseppkövekben gazdag barlangot Szlovénia egyik legnagyobb, fõleg föld alatti folyója, a Reka folyó vájta ki, amely 1400 méter hosszan halad a barlangban, egyes helyeken 150 m mély kanyonban. A barlang legemlékezetesebb szakasza kétségkívül az 1933-ban létesített és néhány éve felújított Cerkvenik-híd, amely 45 méteres magasságban, mint egy viadukt íveli át a föld alatti szurdokot. (A barlangban körülbelül 500 lépcsõfok található, de nem egy helyen, hanem elszórva a barlangrendszer területén.) Délután visszatérés Portoroz-ba a szállásra, pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után utazás Ljubjanaba. A szlovén fõváros sajátos hangulattal rendelkezik. Sétánk során felkeressük a Szent Miklós-katedrálist, a Püspöki Palotát, a városházát, a Hármas hidat és a Preseren teret. Folytatjuk utunkat Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. A város a Pohorje-hegy lábánál, a Dráva két partján terül el. Megtekintjük a városházát és a Keresztelõ Szent János-székesegyházat, majd séta az óváros ódon hangulatú, keskeny kövezett utcái között, melynek hangulata mindenkit elbûvöl. A látnivalók megtekintése után hazautazás. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban. 

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2021.06.03 - 07.
109 900 Ft/fő

Felárak
Félpanziós felár
19 900 Ft/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
39 900 Ft/fő/4éj
Felnőtt pótágykedvezmény
5 000 Ft/fő
Gyermek kedvezmény (11,99 évig)
30 000 Ft/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
3 000 Ft/fő
Üdülőhelyi díj
5 500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 4 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegyek árait
- a fakultatív kirándulást Predjama-ba és Skocjanba 12 900 Ft/fő + belépők
                                                           (2021. évben: 14 900 Ft/fő + belépők)
- az üdülőhelyi díjat 4 900 Ft/fő/4 éj (2021. évben: 5 500 Ft/fő/4 éj)
 
 
Belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben váltohatnak): EUR/fő
Ptuj Vár (belépő + helyi idegenvezető) 6,50
Bled Pletnázás a tavon 14,00
  Szűz Mária kegytemplom 7,00
  Vár  9,50
Bohinji-tó Vogel-hegy felvonó 24,00
  Ribcev Laz - templom 3,00
Vintgár-szurdok Parkbelépő 7,00
Isonzó völgye Kluze erőd 3,00
Skocjan Barlang 20,00
Predjama Vár 13,00
Ljubjana Vár 2,00

 Hasonló úticéljaink

Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel
Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel
144 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Montenegró, a fekete-hegyek országa
Montenegró, a fekete-hegyek országa
179 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Szlovén Alpok - tavak - tengerpart portoroz-i pihenéssel
Szlovén Alpok - tavak - tengerpart portoroz-i pihenéssel
139 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Isztriai-félsziget, az Adria ékköve porec-i pihenéssel
Isztriai-félsziget, az Adria ékköve porec-i pihenéssel
104 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!