+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Nyár a varázslatos Provence-ban és a Francia Riviérán

Dél-Franciaország gyöngyszemei

11 nap / 10 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszállásokon (oda-vissza 1-1 éj): Genova és a Garda-tó környékén ízlésesen berendezett, kétágyas, fürdőszobás, WC-s szobákban

Nimes környékén (4 éj): szépen berendezett, kétágyas szobákban, fürdő/WC, Sat-TV, légkondicionálás, wifi

Nizza környékén (4 éj): szépen berendezett, kétágyas szobákban, fürdő/WC, Sat-TV, légkondicionálás, wifi

 


Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora


Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

A Bor ,mámor Provence filmet nem kell bemutatnunk. A gyönyörű szőlőskertek, hangulatos piacok, levendulamezők, bájos kávéházak és a hihetetlen kék ég látványa mindenkit magával ragadott a képsorok által. Ha még az illatokat is éreztük volna a moziban! Ebbe a különleges, fűszeraromájú világba utazunk most, hogy meghallgassuk  Avignon ódon pápai palotájának történetét, sétáljunk Aix-en Provence festői óvárosában, megkóstoljuk Dél -Franciaország világhírű kézműves ínyencségeit egy tipikus provanszál piacon.  A beavatottak titkos címei: a Camarque-i mocsarak , Gordes belvárosa, Arles antik csodái és Van Gogh-i  táj várnak ránk ezen a  nyaraláson. Az út második szakaszában  a világhírű Francia Riviérán folytatjuk utunkat az azúr tenger, a vitorlások és megajachtok, a parfümgyárak és kaszinók világában. Monaco káprázatos gazdagsága, Nizza mediterrán nyüzsgése, csodás strandok és Saint Tropez várnak bennünket!

​1. nap: A csoport reggel 5:45 órakor indul Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás az Olasz Riviérán (1 éj).

2. nap: Reggeli után tovább utazás Franciaországba, első megállónk Grasse, ahol felkeressük a világhírû Fragonard parfümgyárat. Betekinthetünk a parfümkészítés titkaiba és ízelítõt kapunk a legújabb divatirányzatokból, kompozíciókból is. Továbbutazás Provence-ba. Szállás Nimes környékén (4 éj).

3. nap: Reggeli után a Rhone-folyó mentén fekvő Tarascon várához utazunk, mely Franciaország egyik legszebb középkori vára a 12. századból. Következő állomásunk Provence egyik legszebb kisvárosa, Les Baux de Provance. Az erőddel koronázott, páratlan fekvésű középkori város a 19. század elején az itt bányászott bauxitról kapta nevét. Különlegessége a „Holt városként” említett negyed, melynek különleges hangulata mindenkit magával ragad. A középületek és templomok között sétálva felfedezhetjük a település ódon utcáit, gyönyörködve egy-egy festői részletben, ablak- vagy ajtónyílás hangulatában, egyéni karakterében. Mai napunk utolsó állomása az UNESCO világörökség részét képző Pont du Gard római kori vízvezetékhez. A háromszintes építmény 49 méter magas, mely a Gard folyó völgyén keresztül szállította a vizet a római kori Nimes városába. Visszatérés a szállásra.

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Arles-ba és Camargue-ba. Arles, a Camargue szélén fekvő és római kori műemlékekben ugyancsak gazdag város, legtöbb római kori emléke az 1. századból származik, ekkor épült meg amfiteátruma és színháza, valamint létrejött az Alyscamps temető, római sírokkal. Később az arles-i királyság majd a provence-i grófok székhelye és Provence fővárosa volt. Ebből a korból származik a csodálatos Saint Trophime templom és kerengője. Ezt követően ellátogatunk a rózsaszín flamingóiról világszerte híres Camargue nádasok, homokos strandok és sós mocsarak változatos területére. A Rhône-deltában található hatalmas vizes élőhely, a Camargue a provence-i kultúra fontos központja, és lenyűgöző úti cél gazdag biológiájával, változatos növény- és állatvilágával, változatos tájaival és egyedülálló mezőgazdasági tevékenységével. A nap fénypontja egy bikafarm látogatás, melynek során kikocsikázunk a bikákhoz, filmes bemutató keretén belül megismerkedünk a helyi bikaviadallal, majd elfogyasztunk egy tipikus bikahúsból készült vacsorát borral. Visszatérés a szállásra.

5. nap: Reggeli után az ősi Gordes-ba látogatunk. A hegyoldalban ülő, szinte a sziklából kinövő házainak látképe a levendulamezők mellett egész Provence talán legtöbbet fotózott, jellegzetes pontja. Menedéke volt sok híres művésznek, többek közt Marc Chagall, Victor Vasarely, valamint az egykori köztársasági elnök, Francois Mitterand is élt hosszabb-rövidebb ideig falai között. Számos művésznek, üzletembernek, politikusnak van itt nyári rezidenciája. Ezt követően Coustellet-et keressük fel. Ez a falu Provence emblematikus helye. Meglátogatjuk a Levendula Múzeumot, melynek tulajdonosa  négy generáción keresztül építette és fejlesztette termelőkből és lepárlókból álló múzeumot. Életüket teljes mértékben a "kék aranynak" szentelték, annak történelmének, parfümjének, erényeinek és kultúrájának megismertetésére. Végül a Pápák városának is említett Avignon városába utazunk. mely 1309-1377-ig a pápaság székhelye volt.  A város még ma is őrzi a nagyratörő múlt emlékét. Séta az UNESCO világörökség részeként számon tartott műemlékek között: Pápai Palota, Avignon-i híd, valamint a katedrális, városháza megtekintése, melyek egyedülálló hangulatot kölcsönöznek a városnak. Visszatérés a szállásra.

6. nap: Reggeli után továbbutazás Salon de Provence-ba, itt élt haláláig Nostradamus, a 16. század leghíresebb orvosa, jósa és a Próféciák c. mű megalkotója. Az óvárosban ma is látogatható a múzeummá alakított lakóháza. Gyalogos séta az óvárosban: Szt. Mihály-templom, Óratorony, Városháza, Nostradamus lakóháza. Innen Aix en Provence városába utazunk. Provence egykori fővárosa ma gyógyfürdőhelyek, a művészetek és a díszkutak városa. Gyalogos séta az óvárosban (Saint Sauveur-székesegyház, városháza, gótikus óratorony, Mirabeau udvar és teraszos kávézók, stb.). Tovább utazás a Francia Riviérára, szállás Nizza környékén (4 éj).

7. nap: Reggel után pihenés a szálláson vagy egész napos fakultatív kirándulás Saint Tropez-ba, a filmmûvészet és a ‘70-es évek francia színészeinek törzshelyére. Saint Tropez-ban élvezhetjük az egykori kis halászfalu utcácskáit, kávéházait. Ezt követõen lehetõség hajókirándulásra Saint Tropez partjai mentén, ahol megcsodálhatjuk világhírû színészek és a nemzetközi felsõ tízezer luxusvilláit. Visszatérés a szállásra.

Figyelem: A fakultatv kirándulást már jelentkezéskor foglalni kell!

8.nap: Reggel után egész napos kirándulás a Francia Riviéra gyöngyszemeihez. Európa egyik legszebb panorámaútján Eze-Village-ba utazunk. A sasfészek kiképzésû település apró – szamárháton vagy gyalog járható – sikátorai, a tenger fölé magasló botanikus parkja miatt vált híressé. Délután a világ egyik leggazdagabb mini államába látogatunk. Monacot nemcsak gyönyörû fekvése, de növényzete és kaszinói tették világhírûvé. Megtekintjük a katedrálist, a hercegi palotát és ellátogatunk az Óceánográfiai Múzeumba, majd kipróbáljuk szerencsénket a monte-carlo-i kaszinóban. Visszatérés a szállásra.

9. nap: Reggeli után utazás Cannes-ba, ahol megtekintjük a pálmasétányt, a Fesztivál Palotát, láthatjuk a Riviéra legszebb szállodáit, az éttermek utcáján felsétálunk az óvárosba, ahonnan belátható a teljes cannes-i öböl. Délután Antibes-ba látogatunk, mely város a Cote d’ Azur gyönygyszeme. A XVII. századig Monaco urai, a Grimaldiak birtokolták. A Grimaldi palotában felkereshetjük a Picasso Múzeumot. Sétálhatunk a Provanszál piacon, és gyönyörködhetünk az antibes-i kikötõ luxusjachtjaiban. 

10. nap: Reggeli után Cote d’ Azur fõvárosával, Nizzával ismerkedünk. Ez a város hangulatában egyszerre francia és olasz, ugyanakkor elegáns és egyben zsibongó is. Végighaladunk az Angol sétányon, ellátogatunk a virág- és zöldségpiacra, megtekintjük az olasz városok nyüzsgését felidézõ óvárost. Búcsú a Riviérától, tovább utazás az olasz Riviérára, szállás (1 éj).

11. nap:  Reggeli után hazautazás, rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késõ esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

 

2024.07.17 - 27.
1 199 EUR  (490 163 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
300 EUR/fő/9 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
480 EUR/fő
Felnőtt pótágy felár
200 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 10 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a camargue-i bikafarm látogatást vacsorával együtt
- az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a kötelező BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegy árát
- a fakultatív kirándulást St. Tropez-ba: 60 EUR/fő + hajójegy (külön fizetendő)
- a fakultatív 3%-os sztornó biztosítást
 
Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő
Tarascon Vár 7,00
Le Baux de Provence Várnegyed 10,00
Pont du Gard Római híd 6,50
Arles Amfiteatrum + Színház 9,00
  Alyscamp temető 5,00
Coustellet  Levendula múzeum 8,00
Avignon Avignon híd + Pápai Palota 14,50
Salon de Provence Nostredamus szülőháza 5,50
Saint Tropez Hajójegy 15,00
Eze Village Botanikus kert 4,00
Monaco Óceonográfiai Múzeum 19,00
  Hercegi Palota 10,00
Antibes Picasso múzeum 8,00


Hasonló úticéljaink

Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
829 EUR (338 903 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Párizs és Versailles
Párizs és Versailles
699 EUR (285 758 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
889 EUR (363 432 HUF)/fő - től
Foglaljon most!