+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Busójárás Mohácson és Pécs öröksége - plusz egy extra nappal fűszerezve

Villányi borkóstolóval vagy harkányi gyógyfürdővel megspékelve

3 nap/2 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Harkányban (2 éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondicionálás, minibárhűtő, wellness részleg  (finn szauna, infrakabin, gőzkabin, sókamra, pezsgőfürdő, belső wellness medence, fitneszterem, stb.) ingyenes használata


Ellátás

Félpanzió (svédasztalos reggeli illetve vacsora)


Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém  útvonalon

Program:

A mohácsi busójárás Magyarország legrégibb és legismertebb télűző farsangi karneválja. Farsang idején a mohácsi busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva hagyományosan vidám forgataggá varázsolják a várost. A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít, ami elsősorban a mohácsi civil társadalom, a busócsoportok, a maszkfaragók és jelmezkészítők sikere. A Busójárás felejthetetlen élmény és csak Mohácson látható!

1. nap: Elutazás reggel 7:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Megérkezve Mohácsra, megtekintjük a Busóudvart, ahol megismerhetjük a több évszázados népi farsangi népszokást és azok részletével, a kolomptól a koporsóig.  Ezt követően átadjuk magunkat a farsangi karneválnak és annak fergeteges hangulatának. Részesei lehetünk, ahogy a busók átkelnek a Dunán, felvonulnak a belvárosban, miközben kerepelnek, ijesztegetnek és elvegyülnek közöttünk. Az utcákon mindenhol maszkfaragók kínálják portékáikat és kézműves termékeiket, míg az utcai árusok pedig finom harapnivalókról gondoskodnak az éhes gyomrúak számára. Délután új busókat avatnak, majd vízre eresztik a farsangi koporsót a kikötőnél, végül pedig hatalmas máglyát gyújtanak a Széchenyi téren, ahol megkezdődik a kólózás a busókkal. A páratlan hangulatú eseményt követően tovább utazás a szállásra, Harkányba (2 éj).

2. nap: Reggeli után szabadprogram, fürdési és wellness lehetőség a Harkányi Gyógyfürdőben, vagy fakultatív kirándulás Harkány környékén. Legelőször felkeressük a máriagyüdi kegytemplomot. A csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templom és környezete a Villányi-hegység és a híres borvidék kihagyhatatlan látnivalója. Folytatjuk utunkat Siklósra. Már messziről feltűnik Siklós várának lenyűgöző látványa. A közel 750 éves múltra visszatekintő vár falai között a magyar történelem jelentős alakjai fordultak meg. Itt raboskodott Luxemburgi Zsigmond királyunk, de a Tenkes kapitánya c. filmsorozat forgatási helyszíneként is jól ismert. Mai napunk utolsó állomása a történelmi borvidék névadója, Villány. Végigsétálunk Villány főutcáján, a történelmi pincesoron, majd ellátogatunk Villány egyik legismertebb pincéjébe is, ahol ebéddel egybekötött borkóstolón veszünk részt. Késő délután visszatérés a szállodába, pihenés és fürdési lehetőség a szálloda wellness részlegében.

3. nap: Reggeli után Pécsre látogatunk. A Mecsek lábánál fekvő város számos történelmi és kulturális kinccsel rendelkezik, 2010-be Európa kulturális fővárosa volt.  Séta a belvárosban, felkeressük a Dzsámit, a Széchenyi teret, a Pécsi Bazilikát, Barbakánt, stb. Ezt követően felkeressük a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyedet. Itt élt és alkotott a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a XIX-XX. században. Világhírű kerámiagyáruk területén új tartalommal, méltó módon él tovább a Zsolnay örökség egy gyönyörűen felújított, 5 hektáros területen. Összesen 15 védett műemléképület és 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a festői parkokat, sétányokat. A látnivalók megtekintése után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

 

2021.02.14 - 16.
Betelt

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
16 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 2 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat

- a csoportvezető költségeit

- az idegenforgalmi adót


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fakultatív kirándulást ebéddel-borkóstolval (Máriagyüd-Siklós-Villány): 8 900 Ft/fő + belépők

- a belépődíjakat (összesen kb. 7 000 Ft/fő)Hasonló úticéljaink

Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
119 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Bor, mámor, Villány - magyar várak és történelmi borvidékek nyomában
Bor, mámor, Villány - magyar várak és történelmi borvidékek nyomában
82 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
79 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
94 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!