+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Mexikói körutazás Cancun-i pihenéssel

11 nap/9 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! VÉGIG MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Mexikóvárosban (3 éj),  Meridában (2 éj) középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák 2-3 ágyas szobákban, Cancúnban (4 éj) szép, jó színvonalú négycsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban 

 


Ellátás

Svédasztalos reggeli a körutazás alatt, Cancunban all inclusive, mely napi háromszoros büféétkezést, helyi snack-eket és minden helyi alkoholos és alkoholmentes italt magában foglal.  A körutazás alatt félpanzió is kérhető.


Utazás

Menetrendszerinti repülőjárattal egy európai átszállással Mexikóvárosba, belső járattal Mexikóvárosból Meridába, illetve Cancunból Budapestre egy európai átszállással Budapestre.  A programok során Mexikóban légkondicionált autóbusszal

Tervezett menetrend:

2023. november 12. Budapest (BUD) - Párizs (CDG) 06:00 - 08:25

2023. november 12. Párizs (CDG) - Mexikóváros (MEX) 11:35 - 16:55

2023. november 21. Cancun (CUN) - Amsterdam (AMS)17:00 - 08:20 +1

2023. november 22. Amsterdam (AMS) - Budapest (BUD) 10:05 - 12:05

 


Trenszfer lehetőség

Szombathely - Sárvár - Veszprém - Budapest és vissza útvonalon

Mexikó a több ezeréves maja kultúra, így számos rejtély és érdekesség bölcsője. A kalandok, az indián kultúra vagy az ősi romok iránt érdeklődődők számára talán nincs ideálisabb hely, mint Mexikó és akkor még nem is beszéltünk a Sombreroról, a tortilláról, tequiláról, a mariachiról és a gyönyörű tengerpartokról. Mexikó olyan élményeket rejteget a víz alatt és felett, melyek ámulatba ejtenek mindenkit. Az országban találkozhatunk őslakos indiánokkal, akik a mai napig őrzik kultúrájukat. Ugyanakkor belekeveredhetünk a modern metropoliszok nyüzsgő forgatagába. Ámulhatunk a Karib-tenger vakító homokján és azúrkék vizén, és elgondolkodhatunk az európai civilizáció "nagyságán" a több ezer éves piramisok és templomok láttán.

Program:

1. nap: Elutazás menetrend szerinti járatokkal, egyszeri átszállással Mexikóvárosba. A megérkezést követően transzfer a szállodába.Szállás Mexikóvárosban (3 éj).

2. nap:  Reggeli után látogatás az Istenek városában, Teotihuacanba, a Világörökség részét képező romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben Teotichuacan volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések i.e. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen fekvő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Délután városnézés Mexikóvárosban, az ország fővárosában. A nagy felfedezők korában, 1519-ben érkezett ide Herman Cortéz konkvisztádor és a lerombolt azték főváros romjaira építette fel a várost. Szerencsére ma már békésen él egymás mellett a három kultúra: a rangját visszanyert indián, a spanyol és a kettőből lett mexikói. Megtekintjük a főváros legfőbb látnivalóit:, a főteret (Zocalo), itt áll Mexikó és Amerika legnagyobb katedrálisa, a Metropolitan Katedrális, valamint a történelmi központ és a szövetségi negyed épületei, továbbá a Nemzeti Palotát, az Alameda Parkot, a Szépművészeti Palotát (kívülről). Végül ellátogatunk a Plaza Garibaldira, a hangulatos „mariachik terére”, ahol mariachi zenészek szórakoztatják a turistákat fülbemászó dallamaikkal. Visszatérés a szállásra.

3. nap: Reggeli után a városnézés folytatása Mexikóvárosban, látogatás az Antropológiai Múzeumban. A múzeumban az ország prekolumbiai és még létező indián kultúráinak páratlan gyűjteménye látható, itt tekinthető meg többek között a 24 tonnás bazalttömbből kifaragott híres Napkő vagy Naptár, az azték kultúra jelképe is. Délután megtekintjük a Guadalupei Szűz bazilikáját. Guadalupe, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely Mexikóvárostól északra, annak a helynek a közelében fekszik, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. A búcsújáróhelyre az országból és a világ számos pontjáról érkeznek nagy tömegben hívők és gyógyulni vágyók, színes forgataggá varázsolva a helyet. Visszatérés  a szállásra.

4. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Méridába, Mexikó Yucatán szövetségi államának fővárosába. Megérkezés után városnézés a spanyol Francisco de Montejo „El Mozo” alapította városban, mely meghódításakor még T’ho néven volt maja romváros. A város lenyűgöző látnvalói közé tartozik a Plaza keleti oldalán lévő katedrális, a XVIII. századi Plaza a Palacio Municipal, vagy a XV. századi Casa de Montejo, mely a Yucatán uralkodó egykori otthona. Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a XX. században számos milliomos épített csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. Transzfer a szállodába, szállás Méridában (2 éj). 

5. nap: Reggeli után egész napos kirándulás a Puuc régió két legnagyobb városába, Kabah és Uxmal régészeti lelőhelyeire. A városok a maja civilizáció késői, klasszikus korában, i.sz.700 és 1000 között élték virágzásukat. Kabah legkiemelkedőbb látnivalója a Maszkok Palotája, ahol a hosszú orrú Chaac esőisten képmása látható, összesen 260 változatban. Uxmal, a maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Máig is rejtély, miért építettek itt várost, hiszen nincsenek, s nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely szintén Chaac-ot, az esőistent ábrázolja. Fakultatív programlehetőség az Uxmal mellett található különleges Kakaó Múzeum megtekintésére. Visszatérés Méridába.

6. nap: Reggeli után elutazás Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába, Chichén Itzába, ahol az ősi maja és a tolték idők emlékei keverednek. Útközben a varázslatos „sárga” város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó kultuszának központja volt. Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik az El Castillo (a Kastély), melyet Kukulkan, a tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. Az 55 méter magas templomra 91 lépcső visz fel (a piramistemplomot megmászni, annak megóvása érdekében nem lehet). A Labdajáték tere különleges akusztikával a maja élet mindennapjait idézi meg. A látogatás után utazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Továbbitazás Cancunba, szállás elfoglalása (4 éj).

7.nap: Reggeli után szabadprogram, pihenés, strandolás a karibi tengerparton vagy fakultatív kirándulás Xaretbe. Xcaret fantasztikus eco-parkja egy festői tengerparton fekszik, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édesvízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel várja a kalandokra és a feltöltődésre vágyókat. Több mint negyven attrakciója a történelem, a kultúra, a gasztronómia és a természet világához visz közelebb, mindenki számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Az itt eltöltött nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban, ahol egy látványos előadás során megismerjük a mexikói népviseletet, népzenét és néptáncokat.  A program tartalmaz egy napközbeni büféétkezést alkoholmentes italokkal, snorkeling felszerelést, valamint személyenként egy törölközőt és öltözőszekrényt.

8. nap: Reggeli után szabadprogram, pihenés, strandolás a karibi tengerparton vagy fakultatív kirándulás Tulumba és Xel-Ha-ba. A program a maja történelmi látnivalókat kombinálja egy felejthetetlen strandolással. Reggel elutazás autóbusszal a Cancúntól délre fekvő Tulum romvárosába, mely a legnagyobb épségben megmaradt tengerparti maja rom, és a spanyol hódítások idején még fontos jelentőségű maja kikötőváros volt. A tulumi romvárosba tett idegenvezetéses látogatás után rövid buszos utazás Xel-Ha all inclusive öko-parkjába. A délutánt itt töltjük, ahol megcsodálhatjuk a félsziget növény- és állatvilágát mind a parton, mind a vízben sznorkelezve. A parkban tartózkodás teljes ideje alatt korlátlan étel- és italfogyasztás áll a rendelkezésünkre. Felárért lehetőség van delfinekkel is úszni. 

9. nap: Reggeli után szabadprogram, pihenés, strandolás a karibi tengerparton vagy fakultatív program keretén belül egész napos vitorlás katamaránnal. A paradicsomi szépségű, csupán 8 km hosszú Isla Mujeres Cancún partjaitól rövid hajóútra tökéletes kikapcsolódással, a legszebb strandokkal és búvárkodási lehetőséggel várja az idelátogatókat. Utazás autóbusszal a kikötőbe, majd onnan hajóval az „asszonyok szigetére”. A hajóút során bár és snackek, a szigeten snorkel felszerelés biztosított. A búvárkodás után séta a szigeten, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután visszautazás Cancúnba hajóval. 

10. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással 

11. nap: Érkezés menetrend függvényében Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtérre.

2023.11.12 - 22.
3 499 EUR  (1 400 300 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
200 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
600 EUR/fő
Repülőtéri transzfer
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- a repülőjegyeket (nemzetközi- és belső járatokon)

- a repülőtéri illetéket

- a 9 éjszaka szállást reggelivel a körút alatt és all inclusive ellátást Cancunban

- a kinti autóbusz költségeit

- a felsorolt programokat belépőkkel

- a sztornó biztosítást

- a csoportvezető és helyi idegenvezetők költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP Prémium biztosítást: 850 Ft/fő/nap

- a fakultatív programokat Cancunból (belépőkkel együtt) 

- budapesti reptéri transzfert: 50 EUR/fő (retúr) 

- javasolt borravalót: kb: 35 USD/fő (helyszínen fizetendő) 

 

 Helyi fakultatív kirándulások Cancunból (EUR/fő):

Xaret ebéddel tematikus park 185 EUR
Tulum - Xel-Ha ebéddel romváros + vizipark 170 EUR
Isla Mujeres vitorlás katamarán hajókirándulás 120 EUR

 Hasonló úticéljaink

Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
1 399 EUR (559 880 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Marokkó - A királyi városok nyomában
Marokkó - A királyi városok nyomában
0 HUF/fő - től
Foglaljon most!
Izrael, körutazás a Szentföldön
Izrael, körutazás a Szentföldön
1 799 EUR (719 960 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Izland - vulkánok és gejzírek földjén
Izland - vulkánok és gejzírek földjén
2 129 EUR (852 026 HUF)/fő - től
Foglaljon most!