+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Prága és a dél-csehországi kastélyok

kirándulással Karlovy Varyba

5 nap / 4 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
České Budejovicében (1 éj): városközponti hotel****, igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, széf, légkondicionálás, Sat-TV, minibár (térítés ellenében), wi-fi
Prágában (3 éj): belvárosi, városközponthoz közeli hotel****, igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat TV, széf, minibár (térítés ellenében), légkondicionálás, wi-fi

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Prágát, a Moldva folyó két partján elterülô városkát nemcsak Európa, hanem a világ egyik legszebb városának tartják. Ódon voltában, sokszor zord történelme ellenére hangulatos, kedélyes város. Az óváros híven megôrzött régi házai, szép utcái ma is eleven történelmi levegôt árasztanak. Talán nincs is még egy olyan város, amelyet az elmúlt évszázadok során annyi dicsô jelzôvel illettek volna, mint Prágát. Nevezték és nevezik „aranynak” és „száztornyúnak”. Richard Wagner „hasonlíthatatlannak” mondta, míg Rodin „az egyik leginkább tiszteletreméltó” városnak nevezte.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Első állomásunk Česky Krumlov, mely város egy, a középkorból ránk maradt gyöngyszem, az UNESCO-világörökség része. Óvárosa, mely a Vltava folyó kanyarulatában helyezkedik el. Megtekintjük a meghökkentôen érdekes „Krumau” várat– a Rosenbergerek ôsi fészke – , mely sokáig emlékezetes marad a turistáknak. Továbbutazás České Budejovicébe, amely Közép-Európa legszebb fôterével büszkélkedhet, belvárosa mûemléki védelem alatt áll. Nevezetességei: Fekete-torony, barokk szökôkút, 11 híd, lábasházak és nem utolsósorban a budweisi sör. A szállás elfoglalása České Budejovicében (1 éj), fakultatív vacsora a Maly Pivovar étterem-sörözõben. 

2. nap: Reggeli után utunk a szintén világörökség kincsei között számon tartott hlubokai várkastélyhoz vezet. A kastélyt romantikus Tudor-stílusban, az angol uralkodó rezidenciájának, a Windsorkastélynak a mintájára építették át, és ma Csehország egyik legpompásabb várkastélya kívülbelül. Majd továbbutazás Prágába, megérkezés a déli órákban. Ismerkedés Prága újvárosával (Köztársaság tér, Vencel tér, Havas Boldogasszonytemplom, Nemzeti Színház). Majd a szállás elfoglalása Prágában (3 éj), fakultatív vacsora az újvárosi étterem-sörözôben.

3. nap: Délelôtt ismerkedés a prágai várnegyeddel (Sztrahovi kolostor, Loretto-templom, Szent Vitusszékesegyház, királyi palota, Szent György-bazilika, Arany utcácska stb.). A déli órákban fakultatív hajókirándulás a Moldva folyón ebéddel. A hajókirándulás során megcsodálhatjuk Prága szépségét, a folyót átszelõ hidakat, az óvárosi palotákat és  a város számtalan szebbnél-szebb középkori tornyát. Délután séta a Károly hídon át az Óvárosba, mely a város legfestôibb részének mondható. Prága e városrésze (Szent Miklós-templom, óvárosi városháza, óvárosi fôtér, óratorony, Husz-emlékmû, Tyntemplom, lôportorony, stb.) rusztikus hangulatot áraszt. Ezt követõen fakultatív vacsora a szállodában. Figyelem: a fakultatív hajókirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után szabadprogram Prágában, illetve fakultatív kirándulás a csodás fekvésű és gazdag történelmi múltra visszatekintő Loket várához. A vár a varázslatos Ohle folyó völgyében fekszik és egyike Csehország legrégebbi építményeinek, több mint 800 éves múltra tekint vissza. Ezt követően Európa egyik leghíresebb fürdõvárosába, Karlovy Varyba utazunk. A fürdõváros központja a fenséges oszlopcsarnok, a Mlynska kolonádok, mely épület nem kevesebb, mint 4 forrást rejt. Majd a piactér környéki mûemlékek megtekintése (Mária Magdolna-templom, pestisoszlop), melyek ma is az Osztrák-Magyar Monarchia pompáját elevenítik fel. Visszaérkezés Prágába az esti órákban. Fakultatív vacsora a szállodában.

Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után rövid városnézés a dél-morvaországi Telčben, az óváros megtekintése, mely az UNESCO világörökség része. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.
A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.05.23 - 27.
359 EUR  (146 763 HUF) /fő
2024.10.23 - 27.
359 EUR  (146 763 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
90 EUR/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
130 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
20 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 4 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót
- az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulást Karlovy Vary-ba és Loketbe 40 EUR/fő + belépők
- a fakultatív hajókirándulást a Moldván, ebéddel 28 EUR/fő         
- a 3%-os sztornóbiztosítást                               
 
Helyszíni belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak): CZK/fő
Cesky Krumlov  Vár 240,00
  - 65 év felett 190,00
Hluboka Vár 240,00
  - 65 év felett 190,00
Prága

Várnegyed (kombinált jegy + helyi idegenvezető)

(Királyi Palota, Arany utcácska, Szt. György bazilika,

Szt. Vitus székesegyház, Dalibor-torony)

350,00
 
   - Nyugdíjas (65 év felett), Gyermek (6-16 évig) 225,00
Karlovy Vary  sikló 130,00
Loket  Vár 220,00
  - 65 év felett 190,00

 

INGYENES FEL-ÉS LESZÁLLÁSI HELYEKHasonló úticéljaink

Róma, az örök város
Róma, az örök város
649 EUR (265 318 HUF)/fő - től
Foglaljon most!