+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu
Híreink
alt
Svájc is nyit!

Örömteli, hogy egyre több európai országban is jelentősen csökkent a koronavírus napi fertőzéseinek száma. Ennek köszönhetően Svájc is megkezdte a járványügyi korlátozások feloldását.

RÉSZLETEK ITT

alt
Szlovéniában tovább enyhítenek a korlátozásokon

Egyre több oltóanyagot fogadnak el az országban. 

A CIKK ITT OLVASHATÓ

alt

MÁJUSTÓL ÚJRA FOGAD TURISTA CSOPORTOKAT IZRAEL

RÉSZLETEK ITT

alt
Járványhelyzet és szigorítások árnyékában

Ahogy mi látjuk a 2021-es évet... Riportunkat megtekinthetik a VEOL, Veszprém megyei hírportálon ITT

alt

Tisztelt Utasaink!

A kormányrendelet értelmében irodánkban a személyes ügyfélfogadás 2021. március 8-29. között nem lehetséges.

Természetesen az ügyintézés továbbra is folyamatos, telefonon és e-mailben is elérhetők vagyunk H-P: 9:00-15:00 óráig.

E-mail címünk: lovasitourist@lovasitourist.hu

Telefonszámaink: 88/422 912, 405 200, 405 220

Várjuk érdeklődésüket!

alt
Kolodkó szobrai Magyarország-szerte

"Ínyencségeink" címen az útjainkhoz köthető egy-egy érdekes témát szeretnénk mostantól megosztani Önökkel.

Ma budapesti idegenvezetőnk, Zita gondolatait olvashatjátok Kolodko Mihály gerillaszobrairól, aki egyben ezeknek az utaknak a házigazdája. Miért gerilla? Mert eleinte a művész apró szobrai megrendelő nélkül bukkantak fel Budapest terein. E tipikus budapesti látványosságok ma már országszerte is jelen vannak és rendelésre készülnek. Mi Pesten legjobban a kis búvárt szeretjük a nagy kulccsal, amely állítólag azt a legendát idézi fel amikor Molnár Ferenc a nyitás napján a Dunába dobta a New York kávéház kulcsát, hogy a híres kávéház soha ne zárhasson be.

A budai oldal sztárja a kockásfülű nyúl, aki a Várhegyről szemléli a hidakat. Túránk során felkeressük ezt a bájos szobrocskát is. Sőt, egri túránkon a Szépasszonyvölgyben is mutatunk egyet! Ha felkeltettük érdeklődését, meglesheti Veszprém és Tihany befogadott mini sztárjait is, amíg útra nem kelünk! Ugye Önök is várják már?

             

alt
Ma van a pizza világnapja, auguri!

Ínyencségeink folytatódnak!

A mai modern pizza receptje hatalmas utat járt be azóta, hogy Margit királyné, az olasz Umberto király felesége először megkóstolta. Elődje, az ókori római kenyérlepény még nagy mértékben különbözött a maitól. A 19. századig csupán egy egyszerű, fehér pizzatészta volt, amit tejföllel vagy zsírral locsoltak meg. A nápolyi pizza alapja ma a paradicsom, a bivalytejből készült mozzarella és a bazsalikom. A 18. század előtt sem paradicsomot (mérgezőnek gondolták), sem mozzarellát (nem ismerték a vizibivalyt) nem használtak a konyhában. A modern pizza feltalálását Raffaelle Espositonak köszönhetjük, aki 1780-ban Nápolyban megalaptotta a ma is működő Brandi Pizzériát és itt 1889-ben az olasz királyi pár látogatása céljából különleges pizzát készítettek. A pizza az olasz nemzeti lobogó színeivel készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom). A pizzát óriási lelkesedéssel fogadta Margit olasz királyné, hálából készítője róla nevezte el.

Az 1830-as évekig utcai árusok kínálták a pizzát, majd Nápolyban megnyíltak az első igazi pizzeriák, ahol ma is az eredeti recept szerint, fatüzeléses kemencékben sütik ezeket az ínycsiklandó fimomságokat. Innen olasz bevándorlók vitték magukkal Amerikába a receptet 19. században, ahonan az 1950-es években indult világhódító útjára. Akinek már volt alkalma megkóstolni ezt a fantasztikus ételt, annak most valószínű már össze is futott a nyál a szájában. Dél-olaszországi és szicíliai utunkon mi is megismerkedünk ezzel a fantasztikus és utánozhatatlan ízvilággal, sőt felkeressük az erdeti Brandi Pizzeriát is, ahol ma is lelkesen készítik ezeket a finomságokat!

alt
Olaszország újraindul!

Február 1-től Olaszország egész területén feloldják a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat, ami többek között azt jelenti, hogy újraindul a vendéglátás és újranyitnak a múzeumok, például a novembertől lezárt Vatikáni Múzeum és a Colosseum is. 

forrás

alt
ÚJJÁSZÜLETETT POMPEJI MÚZEUMA

Felvatták a dél-olaszországi Pompeji ásatások Antiquarium múzeumát. A múzeum azzal a céllal jött létre, hogy az 1748-ban feltárt régészeti emlékeket legyen hol elhelyezni. Sajnos előbb a II. világháború súlyos bombatámadásai miatt sérült meg, majd 1980-ban, a térség egyik legerősebb földrengése pusztított. A múzeum olyan mértékben sérült, hogy be kellett zárni. 2016-ban helyén egy új látogatóközpont létesült, ahol Pompeji történetét elmesélő állandó kiállítást nyitottak. Olyan mesés kincsek tekinthetők most meg, mint a Menander-ház ezüstkincsei, de a legújabb feltárások anyagai, mint az Orion-ház stukkói is helyet kaptak benne. Alig várjuk, hogy láthassuk! 

forrás

alt
ÚJRA A REGINA TV VENDÉGEI VOLTUNK...

Stúdióbeszégetés Hagemann-Lovasi Beatrix-szal a turizmus aktuális helyzetéről és 2021-es szezonról...

MEGTEKINTÉS ITT

alt
BELFÖLDI ÚTJAINK MÁR A SZÉP-KÁRTYA ÖSSZES ALSZÁMLÁJÁRÓL IS FIZETHETŐK!

A kormányrendelet értelmében belföldi útjainknál SZÉP-kártyával való fizetés esetén már mindhárom zsebből (szállás, vendéglátás, szabadidő) van lehetőség fizetni! Várjuk érdeklődésüket! 

BELFÖLDI ÚTJAINK

alt
alt
MEGJELENT 2021-ES KATALÓGUSUNK!

Minden eddiginél nagyobb tartalommal, 68 oldallal jelent meg legújabb katalógusunk, melyet a mai napon MINDEN TÖRZSUTASUNKNAK MÁR POSTÁZTUNK IS, partnerirodáink számára pedig a mai napon kézbesítjük! Katalógusunkban helyet kaptak az eddig már megszokott és közkedvelt repülős és autóbuszos kulturális kötutazásaink, illetve nyaralóprogramjaink, valamint újdonságaink, a szervezett belföldi ajánlataink is. Ne feledje, ezekre a belföldi utakra már SZÉP-kártyával is lehet fizetni! Mostantól érdemes lesz figyelni a postaládát, mert bármikor megérkezhet és alig várja, hogy lapozgassa!

INGYENES KATALÓGUS RENDELÉS

alt
BELFÖLDI UTAK MÁR SZÉP-KÁRTYÁVAL IS!

Ha szeretné felfedezni Magyarország kincseit, itt a remek alkalom! 2021-től már Szép-kártyával (szállás zseb) is lehet fizetni belföldi útjainkra! Kínálatunkban 4 csodálatos tájegység szerepel, mindegyik számos kuriózumot, látványt és gasztronómiai élményt kínál! Részletek ITT, illetve irodánkban!

alt
AJÁNDÉKOZZON ÉLMÉNYT!

Lassan közelegnek az ünnepek és még nincs ötlete karácsonyra? Lepje meg őket LOVASI TOURIST UTAZÁSI UTALVÁNNYAL és az élményt mi garantáljuk! Az utalványokat tetszőleges mennyiségben vásárolhatók meg, a többit pedig bátran bízza ránk! Részletekért keressen bennünket telefonon, e-mailben vagy személyesen!

alt
HAMAROSAN ELKÉSZÜL 2021-ES KATALÓGUSUNK!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2021-es katalógusunk szerkesztése lezárult, jelenleg nyomdai előkészítése történik. Várhatóan december közepén már mindenki lapozgathatja, forgathatja és szövögetheti álmait egy újabb utazás reményében. Törzsutasainknak a katalógust a megjelenést követően postázzuk! Sok újdonsággal készültünk most is, 5 vadonatúj BELFÖLDI ÚTTAL, melyekre lehetőség van már SZÉP-kártyával is fizetni. Ajánlatainkat megtalálják weboldalunkon illetve partnerirodáinknál is. Várjuk érdeklődésüket és foglalásukat! Az online katalógus ITT töltheti le.

alt
BRUTTÓ ÁRAZÁST ALKALMAZUNK!

2021. évi útjaink során irodánk is átállt a bruttó összegű árazásra, azaz a teljes részvételi díj alkalmazására. Ez azt jelenti, hogy az utaknál megadott teljes részvételi díjak már tartalmazzák az utazáshoz szükséges valamennyi kötelezően fizetendő költségeket (pl. reptéri illeték, üdülőhelyi díj). A megadott árakon felül csak az opcionálisan kérhető díjak lesznek, így például a fakultatív kirándulások, egyágyas felár, étkezési felárak, belépőjegyek, vízumdíjak (utasok már rendelkezhetnek az adott országba szóló vízummal). A teljes részvételi díj nem tartalmazza a borravalót sem, hiszen ez legtöbbször nem kötelező, csak ajánlott. Minden egyes programnál külön feltüntetjük, hogy mit tartalmaz a teljes részvételi díj és mely szolgáltatások választhatóak opcionálisan.

alt
2021. évi katalógusunk előkészületben!

Már javában folynak 2021-es katalógusunk előkészületei! Ahogy a korábbi években, most is készültünk újdonságokkal. Ezekkel az új utakkal most Magyarország varázslatos tájegységeit fedezzük fel, ahol egyszerre részesei lehetünk a természeti, kulturális és gasztronómai élményeknek, illetve megismerkedünk az őshonos magyar hagyományokkal, hungarikumokkal is. Természetesen már korábban megszokott úti céljaink is megtalálhatók lesznek az új katalógusban, melynek megjelenése november végén/december elején várható. Ugye mindenki várja már? 

alt
Remek programokat hozunk az őszi szünetre is!

Jöjjön és élje át az ősz színeit hazánk mediterrán vidékén! Utunk során megismerjük az elmúlt két évezred történelméről mesélő épületeket, egymásba fonódó kultúrákat és az egyedi bor- és gasztronómia élményeket, de legfőbbképp Pécs-Villány-Szekszárd térségének utánozhatatlan varázsát. A Mecsek és a Gemenci erdő festői látványa ősszel, a különleges Abaligeti-barlang, az Orfűi-tó, és a Duna-Dráva Nemzeti Park tökéletes stesszmentes kikapcsolódást ígérnek, míg a villányi és szekszárdi borvidéken nyitott pincék, szívélyes gazdák és vendéglátóhelyek várják vendégeinket! Ne csüggedjen otthon, ezernyi élmény várja itthon! Részletek ITT

 

 

alt
A Dunakanyar és Budapest csodái

Újabb belföldi programmal gazdagodunk a 2021-es évben! Bár Magyarország kicsiny ország, mégis számos olyan mesés helyszínnel rendelkezik, mely brilliáns úti céllá teszi. Egyik ilyen ékkövünk a Dunakanyar, olyan mesés helyszínekkel, mint Esztergom, Visegrád, Szentendre illetve Vác, másik pedig hazánk fővárosa, a számos világörökségi helyszínt felmutató Budapest. Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár macskaköves utcákon sétálva, akár siklón, turistabuszon, vagy nosztalgiavillamoson utazva ugyanolyan remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. Tartson velünk most is, élvezze a természet csodálatos szépségét és élje át, hogyan kel újra életre a magyar királyság fénykora!

RÉSZLETES PROGRAM

alt
BUSÓJÁRÁS MOHÁCSON

AJÁNDÉKOZZON PÁRJÁNAK ÉLMÉNYT!

Télüző programunk 2021-évben egybeesik Valentin nappal. A mohácsi busójárás Magyarország legrégibb és legismertebb télűző farsangi karneválja.  2 illetve 3 napos kínálatunkban megismerhetik a hungarikumnak számító és felejthetelen hangulatú, színpompás mulatságot, valamint a kulturális élmények sokaságát kínáló Pécs örökségét. És ha ez nem lenne elég, akkor 3 napos kínálatunkban tovább gazdagodhatnak Máriagyűd, Siklós és Villány pazar látványával vagy a Harkányi Gyógy- és Wellnessfürdő egyedi élményével.

Ne búslakodjon otthon, ezernyi élmény vár Önre itthon és a Lovasi Touristtal!

Részletekért keressenek bennünket vagy kattintsanak ide:

 3 nap/2 éj

 2 nap/1 éj

 

 

alt
VENDÉGVÁRÓ - STÚDIÓBESZÉLGETÉS A REGINA TV-BEN

Svájci körút után, hazai utak előtt - beszélgetés Hagemann-Lovasi Beatrixszal a hat hónap kényszerszünetről és a jövő terveiről...

MEGTEKINTÉS ITT

alt
TÖBB MINT 25 ÉVE ÖNÖKKEL ÉS ÖNÖKÉRT

VIDEÓ 1 PERCBEN

alt
NE MARADJON LE A NYÁR NAGY ÉLMÉNYEIRŐL!

Svájci csoportunk utasai csodálatos élményekkel gazdagodnak ezekben a napokban is. Az elmúlt napokban már bejárták Luganot, felmásztak a Gotthárd-hágón, gyönyörködtek a Rajna-vízesésben, hajókáztak a Vierwaldstättersee taván, sétátak Zürichben és Luzernben. Jelenleg épp a Jungfrau hegyeit hódítják meg. Ha szeretnék nyomon követni csoportunkat, kövessenek bennünket Facebook illetve Instagram oldalunkon!

Ugye Ön is kedvet kapott az utazáshoz? Ne búslakodjon otthon, csatlakozzon hozzánk, Európa és a Lovasi Tourist is csak Önre vár!

 

alt
BEVETTÜK A DÉL-ALFÖLDET IS!

Ismét bővült belföldi kínálatunk!

KÖRÖSÖK SZÍVÉBEN, LEGENDÁK FÖLDJÉN címen új programot indítunk! A Dél-Alföld régió történelmi városok, hungarikumok és természeti kincsek hazája! Szarvasról kiindulva ellátogatunk Gyulára, Ópusztaszerre, Szegedre, Kecskemétre és nem marad ki a hamisítatlan puszta látványa és hangulata se. A programok után pedig felfrissülhetünk a szálloda wellness részlegében és élvezhetjük a csodás környezetet. Részletekért keressen bennünket vagy kattintson IDE

alt
ÚJABB BELFÖLDI ÚTI CÉL!

Bor, mámor, Villány! A hatalmas sikerre való tekintettel tovább bővítettük belföldi ajánlatainkat! Mostantól a villányi borvidék is elérhető kínálatunkban, már őszi időpontban is! A programból nem hiányzik Szekszárd, Gemenci Erdő, Mohács, Pécs, Szigetvár, Siklós, Duna - Dráva Nemzeti Park, Villány, Abaliget és Orfű. Részletekért hívjon minket vagy kattintson IDE

alt
MÁR BELFÖLDI ÚTI CÉL IS!

Már belföldi út is foglalható a Lovasi Touristnál! Döntésünkben nagyrészt közrejátszott  a tavasszal kirobbant koronavírus és ezzel összefüggésbe hozott rendelkezések. Így áprilisban úgy döntöttünk, belevágunk a belföldi utak szervezésébe is, hiszen Magyarország is rengeteg természeti kiinccsel rendelkezik. Elsőként Észak-Magyarország varázslatos helyeire utazunk. A programból nem hiányzik Hollókő, az Aggteleki-cseppkőbarlang, Eger, Szépasszony-völgy, Noszvaj, Szilvásvárad, Sárospatak, Tokaj és a Hortobágyi Nemzeti Park se. Részletes programunk ITT olvasható! Várjuk  érdeklődésüket! 

alt
MÁR FOGLALHATÓK 2021-ES ÚTJAINK NAGY RÉSZE

A több hónapos kényszerpihenő alatt elkezdtük 2021-es útjaink lekérését partnereinktől. Ennek köszönhetően sikerült ajánlatainkat a korábbi évekhez képest jóval hamarabb realizálni. Így mára örömmel értesítünk mindenkit, hogy  2021-es útjaink nagy része weboldalunkon már elérhető és foglalható! Előfoglalási kedvezményeink 2021-es utakra már élnek! Várjuk érdeklődésüket illetve jelentkezésüket! 

alt
ÚJRAINDULTUNK!!

Kedves Utasaink!

Örömmel tölt el bennünket, hogy a több hónapos kihagyás után végre ÚJRAINDULHATUNK!

Minden nap egyre több ország nyitja meg határait és törli el korlátozásait. Kinyitottak a szállodák, éttermek, parkok, turista látványosságok, mely lehetővé teszik, hogy augusztusban induló útjainkat már biztonsággal indítani tudjuk! A biztonságos újraindulásra természetesen autóbuszaink is felkészültek, hiszen egy speciális technológiával kerülnek fertőtlenítésre. Egy innovatív és professzionális nanotechnológiás fertőtlenítő szolgáltatásról van szó, amely hosszútávú hatékonyságának köszönhetően megfelelő megoldás az utasok és a személyzet egészségvédelme érdekében. A kivitelezéshez hideg ködképző berendezéseket és egy hazai fejlesztésű, többek közt a Magyar Tudományos Akadémia által is bevizsgált és az Országos Katasztrófavédelem által hivatalosan ajánlott fertőtlenítőszert használunk (Nanosept). Bővebb tájékoztatást a technológiáról  IDE KATTINTVA olvashatnak! 

A karantén ideje alatt sem tétlenkedtünk, ennek eredményeképp egy vadonatúj úti céllal lepjük meg utasinkat méghozzá egy régóta várt belföldi programmal: "Barangolás Észak Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos Hortobágyra" címen. Ezen kívül 2021. útjaink nagy része is elérhető már, melyeket folyamatosan töltünk fel weboldalunkra. MEGÚJULT KEDVEZMÉNY RENDSZERREL várunk minden utazni vágyót, melyről bővebben ITT olvashatnak.

Köszönjük mindenkinek, akik jó szóval, bizalommal és hittel fordulnak hozzánk ebben a nehéz időszakban, rengeteg energiát adva, hogy továbbra is elszántan és kitartóan végezhessük munkánkat. Mi továbbra is mindent megteszünk, hogy felejthetetlen és élménydús utazásban részesülhessenek!

2020.06.02.

Lovasi Zsuzsanna (ügyvezető) és Hagemann-Lovasi Beatrix (ügyvezető)

alt

Újra a megszokott nyitvatartási időnkben: H-P: 9:00 - 17:00 óráig várunk mindenkit szeretettel!

Tel: + 36 88 422 912, 405 200, 405 220

E-mail: lovasitourist@lovasitourist.hu

facebook/lovasitourist, instagram/lovasitourist