+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu
Híreink
alt
30 évesek lettünk

1994-től napjainkig....azaz Spanyolországtól egészen Dubajig repítettek álmaink!

alt
MEGJELENT A KATALÓGUSUNK!

A katalógusban rengeteg új úti céllal találkozhatnak, így reményeink szerint mindenki megtalája álmai útját!

alt
2 HÉT MÚLVA MEGJELENIK KATALÓGUSUNK!

Számos újdonsággal készültünk most is, jubileumi katalógusunk minden eddiginél nagyobb tartalommal érkezik!

alt
2 HÉT MÚLVA MEGJELENIK KATALÓGUSUNK!

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy 2023-as katalógusunk szerkesztése a mai napon lezárult, várhatóan két hét múlva (december 19-i héten) megjelenik. Minden törzsutasunknak (2020, 2021, 2022-ben utazó) automatikusan postázzuk a katalógus tiszteletpéldányát, tehát NEM KELL előre megigényelniük. A katalógusban rengeteg új úti céllal találkozhatnak, így reményeink szerint mindenki megtalája álmai útját!

Útjaink már elérhetők weboldalunkon is, illetve foglalhatók online és személyesen, irodánkban is! Várjuk érdeklődésüket!

alt
ELŐKÉSZÜLETBEN!

Készül már 2023-as katalógusunk, mely várhatóan december közepén készül el. Ajánlatainkat addig is folyamatosan töltjük fel weboldalunkra.

Jövőre is SZÁMOS ÚJDONSÁGGAL készülünk:

- Mexikói körutazás Cancun.i phenéssel

- Csoportos hajóút a Costa Frenzével - a norvég fjordvidék

- Csoprtos hajóút a Costa Toscanaval - a spanyol és olasz partok mentén

- Svájc Plusz- a természet bűvöletében

- Róma, az örök város - Tivoli szökőkútjaival

- Berlin és Szászország

- Normandia és Breatgne

 

alt
EURÓS ÁRKÉPZÉS

Kedves Utasaink!

Sajnos a 2022-ben történt hatalmas árfolyam ingadozások arra kényszerítenek bennünket, hogy a 2023-as útjaink árát már euróban határozzuk meg. Ezzel tudunk az Önök számára árgaranciát biztosítani, így biztosan nem kell év közben árat emelnünk, ami rengeteg kellemetlenségtől véd meg mindannyiunkat.. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy csak euróban lehet az útra befizetni, az Önök döntése, hogy a részvételi díjat euróban vagy forintban  (Erste Bank, napi eladási valuta árfolyamán) szeretnék kiegyenlíteni. Bízunk benne, hogy ezzel az árképzéssel mindenki számára még kiszámíthatóbbá tudjuk tenni utazásaik tervezését.

alt
Olaszország teljesen szabad!

Végre itt van a várva várt jó hír minden Olaszországba utazó számára!

Június 1-től teljesen szabaddá válik az út, vagyis beutazáshoz sem kérnek semmilyen igazolást a határon.Újra zökkenőmentes az utazás!

Várjuk minden utazni vágyó érdeklődését!

alt
Izrael is újra szabad!

Május 21-től Izrael is törli Covid- intézkedéseit. Ez azt jelenti, hogy szombattól már nem kell sem Covid-igazolványt, sem negatív teszt eredményt felmutatni a beutazáshoz! Így minden akadály elhárult június 21-én és október 18-án induló Izrael, körutazás a Szentföldön c. utunk előtt.

Részletek itt: IZRAEL, KÖRUTAZÁS A SZENTFÖLDÖN

 

 

 

alt
Horvátország is korlátozásmentes!

Megszűnt a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban is! Már nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél sem, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken - jelentette be  a horvát belügyminiszter.

Újabb ország vált ezzel szabaddá mindannyiunk számára! 

alt
MAROKKÓ ÚJRA KÍNÁLATUNKBAN!

A marokkói határzár feloldása után ismét elérhető Marokkó - a királyi városok nyomában c. utunk. Marokkó a "legnyugatibb Kelet" országa, az "arab Nyugat", mese, romantika, egzotikum keveredése. Utunk során a varázslatos  királyi városokon kívül megismerkedünk az Atlasz-hegység hófödte csúcsaival, cédruserdőkkel és a homoksivataggal is. Időpontunk: 2022. október 13-20.  Részletek itt: MAROKKÓ - A KIRÁLYI VÁROSOK NYOMÁBAN

 

alt
Olaszország is újra látogatható!

Április 1-től Olaszország is feloldja járványügyi korlátozásainak nagy részét, vagyis szállodákban, múzeumokban, archeológiai parkokban, éttermek külső teraszán már nem lesz szükség a green pass felmutatására! További enyhítések várhatók május 1-től, előreláthatólag minden még érvényben lévő korlátozást feloldanak. 

alt
Keukenhof újra nyitva a látogatók előtt

Március 24-én nyílt meg Hollandia egyik legnagyobb látványossága, a keukenhof-i tulipánpark. A járványügyi korlátozások feloldását követően, 2 év után ismét kinyitott Keukenhof "varázsereje". A parkban tavaly ősszel 7 millió hagymásvirágot ültettek, többek között tulipánt, nárciszt, jácintot, krókuszt, fürtös gyöngyikét, amelyek a következő 8 hétben virágoznak majd. Mi már nagyon várjuk, hogy újra megcsodálhassuk!

NAGY BENELUX KÖRÚT ÉS A KEUKENHOFI TULIPÁNPARK

alt
Újra szabaddá válik az utazás!

Az elmúlt napokban egyre több ország jelentette be, hogy feloldja járványügyi korátozásainak nagy részét. Franciaország, Ausztria, Nagy-Británnia, Izland, Montenegró, Madeira, Szlovénia, Csehország, Lengyelország, Románia, Svájc, Hollandia már szabaddá vált mindenki számára, Olaszország pedig május 1-ével oldja fel az összes korlátozást. Így 2 év óta először ismét szabadon utazhatunk és látogatjatjuk Európa legtöbb turisztikai célpontját. A bejelentést követően nálunk is ugrásszerűen megnőtt a foglalások száma, remélhetőleg újra  teltházas csoportokkal inulhatunk meg Európa felfedezésére!

 

 

alt
GARANTÁLT INDULÁS!

Busójárás Mohácson és Pécs öröksége!

A mohácsi busójárás hazánk legrégebbi és legismertebb télűző farsangi karneválja. A mohácsi busók, sokacok fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcokban kereplőket forgatva, kolompokat rázva hagyományosan vidám forgataggá varázsolják a várost. A mohácsi busójárás 2009-től szerepeé az Unesco szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta hungarikumnak számít, ami elsősorban a mohácsi civil társadalom, a maszkfaragók és jelmezkészítők sikere. A Busójárás felejthetelen élmény és csak Mohácson látható! A programot követően Harkányba utazunk, ahol két éjszakát töltünk. Másnap lehetőség nyíilik megtekinteni a siklósi várat és Villányt, majd délután felkeresni a Harkányi Gyógyfürdőt vagy a szálloda wellness részlegét, Úton hazafelé pedig Pécs látnivalóit fedezzük fel, többek között a Zsolnay Kulturális Negyedet is!

Részletek ITT

alt
MEGJELENT 2022. ÉVI KATALÓGOSUNK!

az új katalógusban ismét találkozhatnak új úti célokkal a már meglévők mellett. 

Az egyik újdonság Izland, a gejzírek és vulkánok földjén c. programunk, a másik pedig egy hazai út, Busójárás Mohácson és Pécs öröksége. 

Mindkét új úti cél már weboldalunkon is megtekinthető és online foglalható csakúgy, mint minden más 2022. évi utunk.

Várjuk érdeklődésüket!

alt
UTAZÁSRA FEL!

2022. ÉVI UTAZÁSAINK MÁR FELKERÜLTEK WEBOLDALUNKRA, KÖZELJÖVŐBEN INDULÓ ÚTJAINK LISTÁJÁT ITT TALÁLJÁK:

FEBRUÁR 25 - MÁRCIUS 4.  DUBAI ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMÍRSÉGEK

FEBRUÁR 25 - MÁRCIUS 4. ÚJABB CSODÁK DUBAIBAN ÉS AZ EGYESÜLT ARAB EMIRSÉGEKBEN

FEBRUÁR 27-MÁRCIUS 2.  BUSÓJÁRÁS MOHÁCSON ÉS PÉCS ÖRÖKSÉGE

ÁPRILIS 22-29.  NAGY BENELUX-KÖRÚT ÉS A RAJNA VIDÉK

MÁJUS 2-8. PÁRIZS - VERSAILLES - LOIRE-VÖLGYE

MÁJUS 6-11. RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS - FIRENZE - VELENCE

MÁJUS 12-16. PRÁGA ÉS A DÉL-CSEHORSZÁGI KASTÉLYOK

MÁJUS 14-19. BARANGOLÁS ÉSZAK-MAGYARORSZÁG LENYŰGÖZŐ TÁJAIN

MÁJUS 22-29. PUGLIA - AZ OLASZ CSIZMA FÉLTVE ŐRZÖTT KINCSE

 

VÁRJUK ÉRDEKLŐDÉSÜKET, JELENTKEZÉSÜKET!

frissítve: 2021.12.05.

alt
Újra nyitva vannak a határok bárki számára!

Megszűnt a beutazási korlátozás Magyarországra 6 szomszédos országból.

forrás

alt
Utazási kisokos országokra szabva

Nyakunkon a nyár és a vakáció ideje, összefoglaltuk, hogy jelenleg hol tartunk a szabályozások terén, ha utazni szeretnénk.

- A napokban lényegében minden fontos akadály elhárult a  magyar turisták szabad utazása elől. Hazatéréskor már nem kell karanténba menni senkinek, miután Magyarország megszüntette a határzárat és nincs ellenőrzés visszatéréskor (kivétel Ukrajna felől és légi úton). forrás

- újabb és újabb országok jelentik be, hogy korlátozások nélkül léphetnek be a turisták védettségi igazolvány tekintetében (tehát nem kell teszt, és nem kell karanténba vonulni, oltással szabadon utazhatunk (bármelyik vakcina). Ezek az országok, ahol a kétoldalú megállapodás már megszületett: Szlovénia, Montenegró, Horvátország, Észak-Macedónia, Csehország, Szlovákia, Románia, Törökország, Szerbia, Grúzia, Mongólia, Moldova, Ciprus, Albánia, Marokkó, Ukrajna, Bahrein, Kazahsztán. Sok ország azonban továbbra is kéri az angol nyelvű fehér oltási illetve átesettséget igazoló dokumentumot.

- Szabad bejárású országok oltással: Ausztria (EMA és WHO-jóváhagyott oltások (Sinopharm igen, Szputnyik még nem, vagy antigén gyorsteszttel/PCR teszttel), Görögország (mindegyik oltással vagy antigén gyorsteszttel/PCR teszttel), Lengyelország (csak EMA-jóváhagyott oltással vagy antigén gyorsteszttel/PCR teszttel), Franciaország (csak EMA-jóváhagyott oltással, vagy antigén gyorsteszttel/PCR teszttel), Olaszország (csak EMA-jóváhagyott oltással, vagy antigén gyorstesszte/PCR-teszttel). A védett szülővel együtt utazó gyerekeknek általában kell a teszt, kivétel a kicsik, országonként változó korhatár alatt.)

- Teljesen szabadon utazható országok, azaz Magyarország lekerült a kockázatos országokból érkezők listájáról (sem teszt, sem oltás, sem átesettséget igazoló dokumetum nem kell): Svájc, Montenegró, Németország, Spanyolország

Ha újabb információk birtokába kerülünk, frissítjük listánkat!

utolsó frissítés: 2022.06.23.

 

alt
Spanyolország is nyit a turisták előtt

forrás

alt
Összefoglaló az eddigi utazási szabályokról

Örömteli, hogy a koronavírus szerte a világon visszaszorulóban van és hamarosan újra megindulhat a turizmus. Tudjuk, hogy a naponta frissülő híreket nehéz folyamatosan nyomon követni és eligazodni a legújabb szabályokon, rendelkezéseken. Hogy naprakész információkkal tudjuk Önöket ellátni, készítettünk egy összefoglalót az eddig megjelent és rendelkezésre álló információkról, aktuális be-és kiuatazási szabályokról. Bízunk benne, hogy ezzel sokat tudunk segíteni Önöknek!

- Irodánk és munkatársaink minden tőlünk telhetőt megtesznek, hogy Önök  mihamarabb egy újabb csodálatos utazáson vehessenek részt. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ahogy a járványhelyzet és hatályos jogszabályok megengedik, elindíthassuk első csoportjainkat akár kis létszámmal is. Belföldi csoportjainkat már júniusban, külföldi útjainkat pedig várakozásainknak megfelelően júliusban indítani tudjuk. Célunk amellett, hogy Önök utazhassanak, hogy idegenvezetőink és gépkocsivezetőink is újra munkába állhasanak. A biztonságos utaztatást szolgálja, hogy valamennyi idegenvezetőnk és gépkocsivezetőnk oltással vagy védettségi igazolvánnyal rendelkezik. 

- A védettségi igazolvánnyal rendelkező utasok és a velük együtt utazó 18 éven aluli kiskorúak is május 1-től külföldről karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza

- A védettségi igazolvány birtokában lévő utasaink a hazai belföldi szolgáltatásokat (szállások, éttermek belső terei, múzeumok, turisztikai nevezetességek, stb.) korlátozások nélkül vehetik igénybe. A jelenlegi (a Kormány tájékoztatása szerint előreláthatólag augusztusig fennálló) jogszabályok szerint belföldi utazásainkon csak védettségi igazolvány birtokában tudnak az utazáson részt venni. A védettségi igazolvánnyal rendelkező személlyel együtt utazó 18 éven aluli kiskorúak is igénybe vehetik a hazai belföldi szolgáltatásokat.  Belföldi útjainkat ITT TALÁLJÁK MEG 

-  A Külügyminisztérium májustól folyamatosan egyre több országgal köt kétoldalú (bilaterális) szerződést, melynek értelmében az érintett országok (jelenleg Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Szerbia, Észak-Macedónia, Bahrein, Törökország, Csehország) kölcsönösen elfogadják egymás védettségi kártyáját. Ez azt jelenti, hogy a védettségi kártyával rendelkezők korlátozás nélkül utazhatnak be az érintett országokba, Mostantól korlátozás nélkül Görögországba is be lehet utazni bármelyik vakcinával oltott személyek számára, amennyiben erről egy angol nyelvű oltási igazolást mutatunk fel. A beutazás további feltétele a fenti országokba, hogy a kétdózisú vakcinák esetében a második oltás beadása után 14 napnak kell eltelnie. Tekintettel arra, hogy a védettségi kártyán csak az első dózis beadásának ideje van feltüntetve, vinni kell a fehér oltási igazolási dokumentumot is. Frissített hír (05.27): A védettségi kártyát elfogadó országok száma a napokban folyamatosan nő,  ROMÁNIÁVAL is is sikerült megkötni az egyezményt és SZLOVÁKIA is megerősítette, hogy el fogja fogadni a magyar védettségi igazolványokat. A már beoltott, de védettségi kártyával még nem rendelkező személyek számára elkészült a védőoltást igazoló mobilapplikáció. Az alkalmazás használatának lépései ITT OLVASHATÓ Az előzetes tájékoztatás szerint az applikációban hamarosan már elérhetővé válik az oltóanyag típusa és a második oltás időpontja is. 

- Az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által jóváhagyott oltással (jelenleg Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Johnson &Johnson) rendelkező utasok számára az előzetes hírek szerint az összes Európai Unió országa szabadon utazható lesz. Jó hír, hogy ma Ausztria bejelentette, hogy elfogadja a kínai Sinopharm vakcinát is, miután a WHO május 7-én elismerte a vészhelyzeti használatát. Várhatóan az orosz Szputnyik is hamarosan felkerül az elfogadott vakcinák közé, miután már az EMA előtt van az engedélyezésének folyamata, melyről ITT OLVASHATNAK Amennyiben ez megtörénik, természetesen azonnal jelezzük. 

- Május 16-tól Olaszország területére az EU országaiból egy maximum 48 órás negatív teszttel (antigén, vagy PCR teszt) szabadon lehet érkezni. A rendelet Roberto Speranza egészségügyi miniszter aláírásával, május 16-tól van érvényben.

- Olaszországba a 2, Görögországba az 5, Horvátországba a 12 év alatti gyerekek utazhatnak teszt nélkül.

- Tervben van az európai zöldkártya bevezetése is, mely várhatóan június második felére készül el. 

- Ha valaki nem akar oltatni, vagy nem esett át a Covid-on és nem rendelkezik védettségi kártyával, esetleg oltását nem fogadják el az adott célországban, de utazni szeretne, akkor negatív PCR vagy antigén gyorsteszttel szinte bármelyik országba utazhat, tehát nem zárja ki magát az utazásból. Az adott célországba érvényes beutazási feltételekről  érdemes a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódni.

Amennyiben új információk birtokába kerülünk, frissíteni fogjuk bejegyzésünket!

Utoljára frissítve: 2021. 06.07.

alt
Ausztria elismeri a kínai Sinopharm vakcinát!

Az osztrák egészségügyi miniszter hétfőn este bejelentette, hogy elismerik a keleti vakcinát Ausztriában. A változás oka, hogy a WHO május 7-én elismerte a Sinopharm vészhelyzeti használatát. 

forrás

alt
Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet a kínai Sinopharm vakcinát!

 

forrás

 

alt
Horvátország és Szlovénia felé is szabad az út!

Nem lesz gond a nyaralás Horvátországban és Szlovéniában sem! Mindkét országba lehet menni védettségi igazolvánnyal vagy PCR teszttel! 

forrás

alt
Mától karantén nélkül!

Mától ismét karantén nélkül lehet visszatérni Magyarországra a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. 

forrás

alt
Montenegró és Szerbia bejelentette, elfogadja a védettségi igazolványokat!!

Ez a két ország már biztosan elfogadja a védettségi igazolványt, így  szabaddá válik az utazás ezekbe az országokba. További jó hír, hogy a visszaérkezéskor sem kell már karanténba vonulni. Már foltytatják a tárgyalásokat más országokkal is, mint Izrael és Görögország.

forrás

alt
Mától Olaszország is nyit!

Április 26-án másodjára nyit Olaszország a tavaly tavaszi első hullámot követő korlátozásenyhítés után. A korlátozások feloldása a lakosság nyolcvanöt százalékának mindennapjait könnyíti meg. A sárgazónákban újraindul a szabadtéri vendéglátás: Olaszországban is újranyitják a bárok, éttermek teraszait, melyek este tíz óráig fogadhatják a vendégeket. A Vatikáni Múzeum május 3-tól, a többi olasz múzeum május 4-től nyit újra, a firenzei Uffizi képtár igazgatója bejelentette, hogy ahogyan tavaly, most is személyesen várja az első látogatókat. A tervek szerint május közepétől megnyitják a szabadtéri uszodákat és strandokat, júniustól az edzőtermeket és a sportcsarnokokat. Júliustól újra rendezhetnek vásárokat is. 

forrás

alt
BELFÖLD ELŐTT MÁR SZABAD AZ ÚT!

Nagyon örülünk, hogy hazánkban 4 millió beoltottnál (várhatóan 2021. május 1-től) a Kormány ismét lehetővé teszi a szolgáltatások (szállodák, vendéglátóegységek belső tere, múzeumok, színházak, fittness-termek, sportesemények, állatkertek, stb.)  megnyitását és látogatását mindazok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Ez azt jelenti, hogy az utolsó akadály is elhárul, hogy belföldi útjainkat elindíthassuk. A védettségi igazolvánnyal az utazás során is nagyobb biztonságban érezhetik magukat utasaink, hiszen nem kell egy esetleges koronavírus megbetegedéstől tartani, nem lesz szorongás az utazás során, ezáltal az élmények még élvezhetőbbé válnak.

Forrás

alt
Svájc is nyit!

Örömteli, hogy egyre több európai országban is jelentősen csökkent a koronavírus napi fertőzéseinek száma. Ennek köszönhetően Svájc is megkezdte a járványügyi korlátozások feloldását.

RÉSZLETEK ITT

alt
Szlovéniában tovább enyhítenek a korlátozásokon

Egyre több oltóanyagot fogadnak el az országban. 

A CIKK ITT OLVASHATÓ

alt

MÁJUSTÓL ÚJRA FOGAD TURISTA CSOPORTOKAT IZRAEL

RÉSZLETEK ITT

alt
Járványhelyzet és szigorítások árnyékában

Ahogy mi látjuk a 2021-es évet... Riportunkat megtekinthetik a VEOL, Veszprém megyei hírportálon ITT

alt

Tisztelt Utasaink!

A kormányrendelet értelmében irodánkban a személyes ügyfélfogadás 2021. március 8-29. között nem lehetséges.

Természetesen az ügyintézés továbbra is folyamatos, telefonon és e-mailben is elérhetők vagyunk H-P: 9:00-15:00 óráig.

E-mail címünk: lovasitourist@lovasitourist.hu

Telefonszámaink: 88/422 912, 405 200, 405 220

Várjuk érdeklődésüket!

alt
Kolodkó szobrai Magyarország-szerte

"Ínyencségeink" címen az útjainkhoz köthető egy-egy érdekes témát szeretnénk mostantól megosztani Önökkel.

Ma budapesti idegenvezetőnk, Zita gondolatait olvashatjátok Kolodko Mihály gerillaszobrairól, aki egyben ezeknek az utaknak a házigazdája. Miért gerilla? Mert eleinte a művész apró szobrai megrendelő nélkül bukkantak fel Budapest terein. E tipikus budapesti látványosságok ma már országszerte is jelen vannak és rendelésre készülnek. Mi Pesten legjobban a kis búvárt szeretjük a nagy kulccsal, amely állítólag azt a legendát idézi fel amikor Molnár Ferenc a nyitás napján a Dunába dobta a New York kávéház kulcsát, hogy a híres kávéház soha ne zárhasson be.

A budai oldal sztárja a kockásfülű nyúl, aki a Várhegyről szemléli a hidakat. Túránk során felkeressük ezt a bájos szobrocskát is. Sőt, egri túránkon a Szépasszonyvölgyben is mutatunk egyet! Ha felkeltettük érdeklődését, meglesheti Veszprém és Tihany befogadott mini sztárjait is, amíg útra nem kelünk! Ugye Önök is várják már?

             

alt
Ma van a pizza világnapja, auguri!

Ínyencségeink folytatódnak!

A mai modern pizza receptje hatalmas utat járt be azóta, hogy Margit királyné, az olasz Umberto király felesége először megkóstolta. Elődje, az ókori római kenyérlepény még nagy mértékben különbözött a maitól. A 19. századig csupán egy egyszerű, fehér pizzatészta volt, amit tejföllel vagy zsírral locsoltak meg. A nápolyi pizza alapja ma a paradicsom, a bivalytejből készült mozzarella és a bazsalikom. A 18. század előtt sem paradicsomot (mérgezőnek gondolták), sem mozzarellát (nem ismerték a vizibivalyt) nem használtak a konyhában. A modern pizza feltalálását Raffaelle Espositonak köszönhetjük, aki 1780-ban Nápolyban megalaptotta a ma is működő Brandi Pizzériát és itt 1889-ben az olasz királyi pár látogatása céljából különleges pizzát készítettek. A pizza az olasz nemzeti lobogó színeivel készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom). A pizzát óriási lelkesedéssel fogadta Margit olasz királyné, hálából készítője róla nevezte el.

Az 1830-as évekig utcai árusok kínálták a pizzát, majd Nápolyban megnyíltak az első igazi pizzeriák, ahol ma is az eredeti recept szerint, fatüzeléses kemencékben sütik ezeket az ínycsiklandó fimomságokat. Innen olasz bevándorlók vitték magukkal Amerikába a receptet 19. században, ahonan az 1950-es években indult világhódító útjára. Akinek már volt alkalma megkóstolni ezt a fantasztikus ételt, annak most valószínű már össze is futott a nyál a szájában. Dél-olaszországi és szicíliai utunkon mi is megismerkedünk ezzel a fantasztikus és utánozhatatlan ízvilággal, sőt felkeressük az erdeti Brandi Pizzeriát is, ahol ma is lelkesen készítik ezeket a finomságokat!

alt
Olaszország újraindul!

Február 1-től Olaszország egész területén feloldják a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat, ami többek között azt jelenti, hogy újraindul a vendéglátás és újranyitnak a múzeumok, például a novembertől lezárt Vatikáni Múzeum és a Colosseum is. 

forrás

alt
ÚJJÁSZÜLETETT POMPEJI MÚZEUMA

Felvatták a dél-olaszországi Pompeji ásatások Antiquarium múzeumát. A múzeum azzal a céllal jött létre, hogy az 1748-ban feltárt régészeti emlékeket legyen hol elhelyezni. Sajnos előbb a II. világháború súlyos bombatámadásai miatt sérült meg, majd 1980-ban, a térség egyik legerősebb földrengése pusztított. A múzeum olyan mértékben sérült, hogy be kellett zárni. 2016-ban helyén egy új látogatóközpont létesült, ahol Pompeji történetét elmesélő állandó kiállítást nyitottak. Olyan mesés kincsek tekinthetők most meg, mint a Menander-ház ezüstkincsei, de a legújabb feltárások anyagai, mint az Orion-ház stukkói is helyet kaptak benne. Alig várjuk, hogy láthassuk! 

forrás

alt
ÚJRA A REGINA TV VENDÉGEI VOLTUNK...

Stúdióbeszégetés Hagemann-Lovasi Beatrix-szal a turizmus aktuális helyzetéről és 2021-es szezonról...

MEGTEKINTÉS ITT

alt
BELFÖLDI ÚTJAINK MÁR A SZÉP-KÁRTYA ÖSSZES ALSZÁMLÁJÁRÓL IS FIZETHETŐK!

A kormányrendelet értelmében belföldi útjainknál SZÉP-kártyával való fizetés esetén már mindhárom zsebből (szállás, vendéglátás, szabadidő) van lehetőség fizetni! Várjuk érdeklődésüket! 

BELFÖLDI ÚTJAINK

alt
alt
MEGJELENT 2021-ES KATALÓGUSUNK!

Minden eddiginél nagyobb tartalommal, 68 oldallal jelent meg legújabb katalógusunk, melyet a mai napon MINDEN TÖRZSUTASUNKNAK MÁR POSTÁZTUNK IS, partnerirodáink számára pedig a mai napon kézbesítjük! Katalógusunkban helyet kaptak az eddig már megszokott és közkedvelt repülős és autóbuszos kulturális kötutazásaink, illetve nyaralóprogramjaink, valamint újdonságaink, a szervezett belföldi ajánlataink is. Ne feledje, ezekre a belföldi utakra már SZÉP-kártyával is lehet fizetni! Mostantól érdemes lesz figyelni a postaládát, mert bármikor megérkezhet és alig várja, hogy lapozgassa!

INGYENES KATALÓGUS RENDELÉS

alt
BELFÖLDI UTAK MÁR SZÉP-KÁRTYÁVAL IS!

Ha szeretné felfedezni Magyarország kincseit, itt a remek alkalom! 2021-től már Szép-kártyával (szállás zseb) is lehet fizetni belföldi útjainkra! Kínálatunkban 4 csodálatos tájegység szerepel, mindegyik számos kuriózumot, látványt és gasztronómiai élményt kínál! Részletek ITT, illetve irodánkban!

alt
AJÁNDÉKOZZON ÉLMÉNYT!

Lassan közelegnek az ünnepek és még nincs ötlete karácsonyra? Lepje meg őket LOVASI TOURIST UTAZÁSI UTALVÁNNYAL és az élményt mi garantáljuk! Az utalványokat tetszőleges mennyiségben vásárolhatók meg, a többit pedig bátran bízza ránk! Részletekért keressen bennünket telefonon, e-mailben vagy személyesen!

alt
HAMAROSAN ELKÉSZÜL 2021-ES KATALÓGUSUNK!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2021-es katalógusunk szerkesztése lezárult, jelenleg nyomdai előkészítése történik. Várhatóan december közepén már mindenki lapozgathatja, forgathatja és szövögetheti álmait egy újabb utazás reményében. Törzsutasainknak a katalógust a megjelenést követően postázzuk! Sok újdonsággal készültünk most is, 5 vadonatúj BELFÖLDI ÚTTAL, melyekre lehetőség van már SZÉP-kártyával is fizetni. Ajánlatainkat megtalálják weboldalunkon illetve partnerirodáinknál is. Várjuk érdeklődésüket és foglalásukat! Az online katalógus ITT töltheti le.

alt
BRUTTÓ ÁRAZÁST ALKALMAZUNK!

2021. évi útjaink során irodánk is átállt a bruttó összegű árazásra, azaz a teljes részvételi díj alkalmazására. Ez azt jelenti, hogy az utaknál megadott teljes részvételi díjak már tartalmazzák az utazáshoz szükséges valamennyi kötelezően fizetendő költségeket (pl. reptéri illeték, üdülőhelyi díj). A megadott árakon felül csak az opcionálisan kérhető díjak lesznek, így például a fakultatív kirándulások, egyágyas felár, étkezési felárak, belépőjegyek, vízumdíjak (utasok már rendelkezhetnek az adott országba szóló vízummal). A teljes részvételi díj nem tartalmazza a borravalót sem, hiszen ez legtöbbször nem kötelező, csak ajánlott. Minden egyes programnál külön feltüntetjük, hogy mit tartalmaz a teljes részvételi díj és mely szolgáltatások választhatóak opcionálisan.

alt
2021. évi katalógusunk előkészületben!

Már javában folynak 2021-es katalógusunk előkészületei! Ahogy a korábbi években, most is készültünk újdonságokkal. Ezekkel az új utakkal most Magyarország varázslatos tájegységeit fedezzük fel, ahol egyszerre részesei lehetünk a természeti, kulturális és gasztronómai élményeknek, illetve megismerkedünk az őshonos magyar hagyományokkal, hungarikumokkal is. Természetesen már korábban megszokott úti céljaink is megtalálhatók lesznek az új katalógusban, melynek megjelenése november végén/december elején várható. Ugye mindenki várja már? 

alt
Remek programokat hozunk az őszi szünetre is!

Jöjjön és élje át az ősz színeit hazánk mediterrán vidékén! Utunk során megismerjük az elmúlt két évezred történelméről mesélő épületeket, egymásba fonódó kultúrákat és az egyedi bor- és gasztronómia élményeket, de legfőbbképp Pécs-Villány-Szekszárd térségének utánozhatatlan varázsát. A Mecsek és a Gemenci erdő festői látványa ősszel, a különleges Abaligeti-barlang, az Orfűi-tó, és a Duna-Dráva Nemzeti Park tökéletes stesszmentes kikapcsolódást ígérnek, míg a villányi és szekszárdi borvidéken nyitott pincék, szívélyes gazdák és vendéglátóhelyek várják vendégeinket! Ne csüggedjen otthon, ezernyi élmény várja itthon! Részletek ITT

 

 

alt
A Dunakanyar és Budapest csodái

Újabb belföldi programmal gazdagodunk a 2021-es évben! Bár Magyarország kicsiny ország, mégis számos olyan mesés helyszínnel rendelkezik, mely brilliáns úti céllá teszi. Egyik ilyen ékkövünk a Dunakanyar, olyan mesés helyszínekkel, mint Esztergom, Visegrád, Szentendre illetve Vác, másik pedig hazánk fővárosa, a számos világörökségi helyszínt felmutató Budapest. Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár macskaköves utcákon sétálva, akár siklón, turistabuszon, vagy nosztalgiavillamoson utazva ugyanolyan remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. Tartson velünk most is, élvezze a természet csodálatos szépségét és élje át, hogyan kel újra életre a magyar királyság fénykora!

RÉSZLETES PROGRAM

alt
BUSÓJÁRÁS MOHÁCSON

AJÁNDÉKOZZON PÁRJÁNAK ÉLMÉNYT!

Télüző programunk 2021-évben egybeesik Valentin nappal. A mohácsi busójárás Magyarország legrégibb és legismertebb télűző farsangi karneválja.  2 illetve 3 napos kínálatunkban megismerhetik a hungarikumnak számító és felejthetelen hangulatú, színpompás mulatságot, valamint a kulturális élmények sokaságát kínáló Pécs örökségét. És ha ez nem lenne elég, akkor 3 napos kínálatunkban tovább gazdagodhatnak Máriagyűd, Siklós és Villány pazar látványával vagy a Harkányi Gyógy- és Wellnessfürdő egyedi élményével.

Ne búslakodjon otthon, ezernyi élmény vár Önre itthon és a Lovasi Touristtal!

Részletekért keressenek bennünket vagy kattintsanak ide:

 3 nap/2 éj

 2 nap/1 éj

 

 

alt
VENDÉGVÁRÓ - STÚDIÓBESZÉLGETÉS A REGINA TV-BEN

Svájci körút után, hazai utak előtt - beszélgetés Hagemann-Lovasi Beatrixszal a hat hónap kényszerszünetről és a jövő terveiről...

MEGTEKINTÉS ITT

alt
TÖBB MINT 25 ÉVE ÖNÖKKEL ÉS ÖNÖKÉRT

VIDEÓ 1 PERCBEN

alt
NE MARADJON LE A NYÁR NAGY ÉLMÉNYEIRŐL!

Svájci csoportunk utasai csodálatos élményekkel gazdagodnak ezekben a napokban is. Az elmúlt napokban már bejárták Luganot, felmásztak a Gotthárd-hágón, gyönyörködtek a Rajna-vízesésben, hajókáztak a Vierwaldstättersee taván, sétátak Zürichben és Luzernben. Jelenleg épp a Jungfrau hegyeit hódítják meg. Ha szeretnék nyomon követni csoportunkat, kövessenek bennünket Facebook illetve Instagram oldalunkon!

Ugye Ön is kedvet kapott az utazáshoz? Ne búslakodjon otthon, csatlakozzon hozzánk, Európa és a Lovasi Tourist is csak Önre vár!

 

alt
BEVETTÜK A DÉL-ALFÖLDET IS!

Ismét bővült belföldi kínálatunk!

KÖRÖSÖK SZÍVÉBEN, LEGENDÁK FÖLDJÉN címen új programot indítunk! A Dél-Alföld régió történelmi városok, hungarikumok és természeti kincsek hazája! Szarvasról kiindulva ellátogatunk Gyulára, Ópusztaszerre, Szegedre, Kecskemétre és nem marad ki a hamisítatlan puszta látványa és hangulata se. A programok után pedig felfrissülhetünk a szálloda wellness részlegében és élvezhetjük a csodás környezetet. Részletekért keressen bennünket vagy kattintson IDE

alt
ÚJABB BELFÖLDI ÚTI CÉL!

Bor, mámor, Villány! A hatalmas sikerre való tekintettel tovább bővítettük belföldi ajánlatainkat! Mostantól a villányi borvidék is elérhető kínálatunkban, már őszi időpontban is! A programból nem hiányzik Szekszárd, Gemenci Erdő, Mohács, Pécs, Szigetvár, Siklós, Duna - Dráva Nemzeti Park, Villány, Abaliget és Orfű. Részletekért hívjon minket vagy kattintson IDE

alt
MÁR BELFÖLDI ÚTI CÉL IS!

Már belföldi út is foglalható a Lovasi Touristnál! Döntésünkben nagyrészt közrejátszott  a tavasszal kirobbant koronavírus és ezzel összefüggésbe hozott rendelkezések. Így áprilisban úgy döntöttünk, belevágunk a belföldi utak szervezésébe is, hiszen Magyarország is rengeteg természeti kiinccsel rendelkezik. Elsőként Észak-Magyarország varázslatos helyeire utazunk. A programból nem hiányzik Hollókő, az Aggteleki-cseppkőbarlang, Eger, Szépasszony-völgy, Noszvaj, Szilvásvárad, Sárospatak, Tokaj és a Hortobágyi Nemzeti Park se. Részletes programunk ITT olvasható! Várjuk  érdeklődésüket! 

alt
MÁR FOGLALHATÓK 2021-ES ÚTJAINK NAGY RÉSZE

A több hónapos kényszerpihenő alatt elkezdtük 2021-es útjaink lekérését partnereinktől. Ennek köszönhetően sikerült ajánlatainkat a korábbi évekhez képest jóval hamarabb realizálni. Így mára örömmel értesítünk mindenkit, hogy  2021-es útjaink nagy része weboldalunkon már elérhető és foglalható! Előfoglalási kedvezményeink 2021-es utakra már élnek! Várjuk érdeklődésüket illetve jelentkezésüket! 

alt
ÚJRAINDULTUNK!!

Kedves Utasaink!

Örömmel tölt el bennünket, hogy a több hónapos kihagyás után végre ÚJRAINDULHATUNK!

Minden nap egyre több ország nyitja meg határait és törli el korlátozásait. Kinyitottak a szállodák, éttermek, parkok, turista látványosságok, mely lehetővé teszik, hogy augusztusban induló útjainkat már biztonsággal indítani tudjuk! A biztonságos újraindulásra természetesen autóbuszaink is felkészültek, hiszen egy speciális technológiával kerülnek fertőtlenítésre. Egy innovatív és professzionális nanotechnológiás fertőtlenítő szolgáltatásról van szó, amely hosszútávú hatékonyságának köszönhetően megfelelő megoldás az utasok és a személyzet egészségvédelme érdekében. A kivitelezéshez hideg ködképző berendezéseket és egy hazai fejlesztésű, többek közt a Magyar Tudományos Akadémia által is bevizsgált és az Országos Katasztrófavédelem által hivatalosan ajánlott fertőtlenítőszert használunk (Nanosept). Bővebb tájékoztatást a technológiáról  IDE KATTINTVA olvashatnak! 

A karantén ideje alatt sem tétlenkedtünk, ennek eredményeképp egy vadonatúj úti céllal lepjük meg utasinkat méghozzá egy régóta várt belföldi programmal: "Barangolás Észak Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos Hortobágyra" címen. Ezen kívül 2021. útjaink nagy része is elérhető már, melyeket folyamatosan töltünk fel weboldalunkra. MEGÚJULT KEDVEZMÉNY RENDSZERREL várunk minden utazni vágyót, melyről bővebben ITT olvashatnak.

Köszönjük mindenkinek, akik jó szóval, bizalommal és hittel fordulnak hozzánk ebben a nehéz időszakban, rengeteg energiát adva, hogy továbbra is elszántan és kitartóan végezhessük munkánkat. Mi továbbra is mindent megteszünk, hogy felejthetetlen és élménydús utazásban részesülhessenek!

2020.06.02.

Lovasi Zsuzsanna (ügyvezető) és Hagemann-Lovasi Beatrix (ügyvezető)

alt

Újra a megszokott nyitvatartási időnkben: H-P: 9:00 - 17:00 óráig várunk mindenkit szeretettel!

Tel: + 36 88 422 912, 405 200, 405 220

E-mail: lovasitourist@lovasitourist.hu

facebook/lovasitourist, instagram/lovasitourist