+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Adventi varázslat a salzkammerguti tavaknál és Münchenben

3 nap / 2 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Ruhpoldingban (2 éj): 2-3 ágyas, ízlésesen berendezett, fürdôszobás-WC-s, bajor stílusban épült alpesi panziókban
 

Ellátás
Bõvített kontinentális reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely
 

Salzkammergutban és Münchenben megmaradt az advent igazi, különleges hangulata. Karácsonyi énekek, versek beszélnek az év legcsendesebb idejérõl. A hóborította táj varázsos nyugalmat áraszt. Európa ezen tájegységében részesei lehetünk a hiteles néphagyománynak. Kicsi és nagy ámulva csodálja az adventi vásár ragyogását: minden fénylik, ragyog, csillog, hópelyhek táncolnak a fejünk felett – ünneplõbe öltöztetik az egész vidéket. Aki megéli a romantikus téli táj felejthetetlen hangulatát, az adventi készülõdés és vásár õseredetiségét, az átéli a karácsony erejét, elragadtatását. Ezzel az egyedülálló élményvilággal Salzkammergutban és Münchenben bárhol találkozhatunk, ennek hangulata évrõl évre visszahozza a látogatót.

Program:

1. nap: Indulás 5.30-kor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás az osztrák Alpok legszebb tájain keresztül a salzkammerguti tavak egyik legismertebb tavához, a Wolfgangseehez. A Wolfgang tavi adventet Ausztria legszebb adventi vásárai közé sorolják. A fantasztikus fényekbe öltözött St. Gilgen és St. Wolfgang meseszép karácsonyi vásárral vár minden látogatót. Salzkammergutban megmaradt az advent igazi, különleges hangulata. A tavat körbevevõ hóborította táj varázsos nyugalmat áraszt. Minden agyondíszítettség helyett, távol a nagystílû „events”- tõl gondosan ápolják a néphagyományt. Gazdag rendezvényprogramok, pásztorjátékok, karácsonyi dallamok és utcai fáklyák „melegítik” minden látogató szívét. Szállás a már bajor területen fekvõ elbûvölõ alpesi településen, Ruhpoldingban (2 éj).

922. nap: Reggeli után a karácsonyi vásárok forgatagát a híres müncheni Weihnachtsmarkttal folytatjuk. A fõtéren, a Marienplatzon megcsodáljuk az óriás méretû karácsonyfát, melyet a hagyományoknak megfelelõen minden évben az Erz-hegységbõl hoznak. A fenyõfát körbevevõ különlegesen díszített faházakban páratlan karácsonyi díszeket, üveggömböket, gyertyákat, az Erz-hegységbõl származó zenélõ fadíszeket, s megannyi apró kincseket vásárolhatunk. A vásárlás közben megkóstolhatjuk az ízletes mézes puszedliket, a fahéjas illatot árasztó puncsot vagy forralt bort, a sült gesztenyét és a bajor virslit. Szállás Ruhpoldingban.

3. nap: Reggeli után Ausztria egyik legszebb városának, Salzburgnak a híres adventi vásárát keressük fel. A híres Christkindlmarkt idején vidám forgatag, forraltbor-, mézeskalács- és pirítottmandula- illat tölti be az óváros tereit. A behavazott kupolák és tetõk díszletei között kórusok énekelnek a dóm elõtt; a gyerekeket feldíszített lovaskocsi viszi körbe az óvároson. Mozart városának fõterén és hangulatos utcáin számos kávézó és cukrászda is várja a melegedni vágyókat almás rétessel, forró csoki- és kávé-különlegességekkel. A déli órákban, meghitt karácsonyi hangulattal a szívünkben búcsút veszünk Salzburgtól, hazautazás, megérkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2022.12.02 - 04.
69 900 Ft/fő

Felárak
Félpanziós felár
16 900 Ft/fő/2 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
14 900 Ft/fő
Deviza- és üzemanyag felár
15 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 2 éjszaka szállást reggelivel
- a sztornó biztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap


Hasonló úticéljaink

Prága és Drezda adventi fényben
Prága és Drezda adventi fényben
62 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Advent Zágrábban és Ljubljanában
Advent Zágrábban és Ljubljanában
46 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!