+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Adventi varázslat a salzkammerguti tavaknál és Münchenben

Hallstatti látogatással

3 nap / 2 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Ruhpoldingban (2 éj): bajor stílusban épült alpesi panziókban, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdô/WC, hajszárító, TV
 

Ellátás
Gazdag svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely
 

Ausztriában és Münchenben megmaradt az advent igazi, különleges hangulata. Karácsonyi énekek, versek beszélnek az év legcsendesebb idejérõl. A hóborította táj varázsos nyugalmat áraszt. Európa ezen tájegységében részesei lehetünk a hiteles néphagyománynak. Kicsi és nagy ámulva csodálja az adventi vásár ragyogását: minden fénylik, ragyog, csillog, hópelyhek táncolnak a fejünk felett – ünneplõbe öltöztetik az egész vidéket. Aki megéli a romantikus téli táj felejthetetlen hangulatát, az adventi készülõdés és vásár õseredetiségét, az átéli a karácsony erejét, elragadtatását. Ezzel az egyedülálló élményvilággal Salzkammergutban és Münchenben bárhol találkozhatunk, ennek hangulata évrõl évre visszahozza a látogatót.

Program:

1. nap: Indulás 5.30-kor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás az osztrák Alpok legszebb tájain keresztül Hallstattba.  Séta a Hallstatti tó partján elterülő barokk kisvárosban, mely Ausztria egyik legszebb helye. A város egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll.A festõi Hallstatt az adventi idõszakban még bájosabb arcát mutatja. Csodálatosan díszített házak, mesés kivilágítás, egyedi, illetve különleges karácsonyi hagyományok és ünnepi hangulat vár mindenkit.Ezt követően a salzkammerguti tavak egyik legismertebb tavához, a Wolfgangseehez utazunk. A Wolfgang tavi adventet Ausztria legszebb adventi vásárai közé sorolják. A fantasztikus fényekbe öltözött St. Wolfgang meseszép karácsonyi vásárral vár minden látogatót. Salzkammergutban megmaradt az advent igazi, különleges hangulata. A tavat körbevevõ hóborította táj varázsos nyugalmat áraszt. Minden agyondíszítettség helyett, távol a nagystílű „events”- tõl gondosan ápolják a néphagyományt. Gazdag rendezvényprogramok, pásztorjátékok, karácsonyi dallamok és utcai fáklyák „melegítik” minden látogató szívét. Szállás a már bajor területen fekvõ elbûvölõ alpesi településen, Ruhpoldingban (2 éj).

2. nap: Reggeli után a karácsonyi vásárok forgatagát a híres müncheni Weihnachtsmarkttal folytatjuk. A fõtéren, a Marienplatzon megcsodáljuk az óriás méretû karácsonyfát, melyet a hagyományoknak megfelelõen minden évben az Erz-hegységbõl hoznak. A fenyõfát körbevevõ különlegesen díszített faházakban páratlan karácsonyi díszeket, üveggömböket, gyertyákat, az Erz-hegységbõl származó zenélõ fadíszeket, s megannyi apró kincseket vásárolhatunk. A vásárlás közben megkóstolhatjuk az ízletes mézes puszedliket, a fahéjas illatot árasztó puncsot vagy forralt bort, a sült gesztenyét és a bajor virslit. Szállás Ruhpoldingban.

3. nap: Reggeli után Ausztria egyik legszebb városának, Salzburgnak a híres adventi vásárát keressük fel. A híres Christkindlmarkt idején vidám forgatag, forraltbor-, mézeskalács- és pirítottmandula- illat tölti be az óváros tereit. A behavazott kupolák és tetõk díszletei között kórusok énekelnek a dóm elõtt; a gyerekeket feldíszített lovaskocsi viszi körbe az óvároson. Mozart városának fõterén és hangulatos utcáin számos kávézó és cukrászda is várja a melegedni vágyókat almás rétessel, forró csoki- és kávé-különlegességekkel. A déli órákban, meghitt karácsonyi hangulattal a szívünkben búcsút veszünk Salzburgtól, hazautazás, megérkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.12.06 - 08.
349 EUR  (142 675 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
50 EUR/fő/2 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
100 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 2 éjszaka szállást reggelivel
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 


Hasonló úticéljaink

Prága és Drezda adventi fényben
Prága és Drezda adventi fényben
289 EUR (118 146 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Téli varázs Zakopanéban és Krakkóban
Téli varázs Zakopanéban és Krakkóban
299 EUR (122 234 HUF)/fő - től
Foglaljon most!