+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Marokkó - A királyi városok nyomában

8 nap / 7 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! VÉGIG MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Marrakeshben (4 éj), Fezben (2 éj), Rabatban (1 éj): Hotel**** igényesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdő/WC, telefon, légkondicionálás, SAT-TV


Ellátás

Félpanzió (Svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora - Rabatban háromfogásos menüvacsora)


Utazás

Budapest - Marrakesh - Budapest menetrendszerinti Lufthansa repülőjárattal müncheni átszállással. Marokkóban a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.


Reptéri transzfer lehetőség

Veszprém - Sárvár - Szombathely - Budapest és vissza útvonalon

Marokkót a csodák és az ellentétek országaként említik. Nagy uralkodók harcoltak érte, dinasztiák örökölték, minden idők bölcsei, építészei, festői, kézművesei és szobrászai építették hatalmas palotáit, mecseteit, kertjeit, Korán-iskoláit. A "legnyugatibb Kelet" országa, az "arab Nyugat", mese, romantika, egzotikum keveredése. Utunk során megismerkedünk a varázslatos királyi városokkal, az Atlasz-hegység hófödte csúcsaival, cédrus erdőkkel és a homoksivataggal. Fantasztikus érzés lesz megismerkedni a Kelet rejtelmeivel, Humphrey Bogart Casablancájával, a tündöklő Marrakesh-sel és megannyi más meseszerű látnivalóval.

Program:

1. nap: Elutazás Budapestről Marrakeshbe az Lufthansa menetrendszerinti járatával müncheni átszállással. Szállás elfoglalása és vacsora Marrakeshben (2 éj).
2. nap: Reggeli után Marrakesh látnivalóiban gyönyörködünk. Az egyszerre berber, francia és arab egzotikus jegyeket magán viselő királyi várost méltán tartják Marokkó legigazibb és egyben legelegánsabb pontjának. Megismerkedünk a városfalak mentén 5 különböző negyeddel, s már ezen a napon csodás felvételeket készíthetünk a Koutoubia Mecsetről. Bejárjuk a Medina minden zegét-zugát. Járunk a Jemma el Fna téren, a híres mesemondók fórumán. Felkeressük a legendás Saadi dinasztia sírjait és sétálunk a Bahia Palota falai között. Visszatérés a szállodába. 
3. nap: Reggeli után elindulunk a legnagyobb és legismertebb város, Casablanca felé. Elbúcsúzunk ideiglenesen a mediterrán vörös házaktól és körutunk első állomásaként megismerkedünk a hófehér, óceán-parti metropolisszal. Felkeressük az V. Mohamed teret, az Egyesült Nemzetek terét, végigsiklunk az Anfa negyed villái között és ezen a napon bejutunk az egyetlen belülről is megcsodálható mecsetbe, a II. Hassan király nevét viselő Nagymecsetbe. Szállás és vacsora Rabatban (1 éj).

4. nap: Reggeli után a királyság fővárosát, második királyi városunkat, Rabatot tekintjük meg. Rabat legszebb látványossága a 12. századból megmaradt egykori mecsetkörzet V. Mohammed légiesen szép mauzóleumával. Bejárjuk az Oudajjai Kasbah zegzugos utcáit, majd tovább utazunk Meknesbe. Útközben megállunk Afrika egyik legépebben megmaradt romai városánál, Volubilisnél. A déli órákban érkezünk a harmadik királyi városba, Meknesbe. Meknes beceneve a Marokkói Versailles. XIV. Lajos kortársa és csodálója hasonló birodalmi palotarendszer kiépítésben dolgozott, mint példaképe. S bár a terv nem sikerült az elképzelés szerint, a királyság legnagyobb egykori istállója, magtára és elképesztő győzelmi kapuja mai napig megtekinthető. Tovább utazás Fezbe, szállás, vacsora (2 éj).

5. nap: Reggeli után szabad program és pihenés, vagy fakultatív kirándulás Fezben. Negyedik királyi városunk a tudás, a mesterségek és a keleti életmód legtipikusabb példája. Őrizik is féltve minden sikátorát, palotáját. Bemegyünk a középkori Medina mélyére, rácsodálkozunk a helyi építészet díszeinek gazdagságára. Felkeressük a zsidó negyedet, egy Korán iskolát, körbe sétáljuk a Karaouin mecsetet és a világ egyik legrégibb egyetemét. Délután megismerkedünk a középkorból fennmaradt mesterségekkel. Garantált időutazás! Visszatérés a szállodába.  

6. nap: Reggeli után visszautazunk Marakesh-be. Érkezés a délutáni órákban. Átadjuk magunkat a megérdemelt pihenésnek. Szállás és vacsora Marakesh-ben.Szállás, vacsora Marrakeshben (2 éj).

7. nap: Reggeli után Marrakesh ikonikus kertjeit keressük fel. Meglátogatjuk az olajfáiról es víztároló medencéjéről híres Menara kertet és a világhírű Yves Saint Laurent villa kertjét, a Majorelle-t. Délután szabadidő, lovaskocsizási és vásárlási lehetőség. Visszatérés a szállásra.

8. nap: Transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa menetrendszerinti járatával Budapestre müncheni átszállással.

 
2022.04.04 - 11.
439 900 Ft/fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
69 900 Ft/fő
budapesti reptéri transzfer (retúr)
12 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- a repülőjegyet és a kinti autóbusz költségeit 

- a repülőtéri illetéket

- a 7 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat belépőkkel, kivétel Nagymecset és Mayorelle-kert

- a sztornó biztosítást

- az idegenvezető és a helyi kísérő költségeit

- szállodákban az idegenforgalmi adót és a hordár szolgálatot


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 740 Ft/fő/nap

- két belépõjegyet: Casablanca, Nagy mecset és Marrakesh, Majorelle kert

- a budapesti reptéri transzfert:12 900 Ft/fő (retúr)

 a- fakultatív kirándulást Fez városába: 14 900 Ft/fő

 

Belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak):  EUR/fő

Casablanca  Nagymecset és Marrakesh Majorelle kert        25 EUR

 Hasonló úticéljaink

Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
385 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Izrael, körutazás a Szentföldön
Izrael, körutazás a Szentföldön
489 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Újabb csodák Dubaiban és az Egyesült Arab Emirátusokban
Újabb csodák Dubaiban és az Egyesült Arab Emirátusokban
369 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!