+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Marokkó - A királyi városok nyomában

8 nap / 7 éjszaka
Exkluzív, kis létszámú csoport!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Marrakeshben (4 éj), Fezben (2 éj), Rabatban (1 éj): Hotel**** igényesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdő/WC, telefon, légkondicionálás, SAT-TV


Ellátás

Félpanzió (Svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora)


Utazás

Bécs - Marrakesh - Bécs közvetlen menetrendszerinti Austrian Airlines repülőjárattal. Marokkóban a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.


Reptéri transzfer lehetőség

Veszprém - Sárvár - Szombathely - Bécs és vissza útvonalon

Marokkót a csodák és az ellentétek országaként említik. Nagy uralkodók harcoltak érte, dinasztiák örökölték, minden idők bölcsei, építészei, festői, kézművesei és szobrászai építették hatalmas palotáit, mecseteit, kertjeit, Korán-iskoláit. A "legnyugatibb Kelet" országa, az "arab Nyugat", mese, romantika, egzotikum keveredése. Utunk során megismerkedünk a varázslatos királyi városokkal, az Atlasz-hegység hófödte csúcsaival, cédrus erdőkkel és a homoksivataggal. Fantasztikus érzés lesz megismerkedni a Kelet rejtelmeivel, Humphrey Bogart Casablancájával, a tündöklő Marrakesh-sel és megannyi más meseszerű látnivalóval.

Program:

1. nap: Elutazás reggel Bécsből Marrakeshbe az Austrian Airlines közvetlen menetrendszerinti járatával. Megérkezést követően panorámikus városnézés Marrakeshben. Szállás elfoglalása és vacsora Marrakeshben (2 éj).

2. nap: Reggeli után Marrakesh látnivalóiban gyönyörködünk. Az egyszerre berber, francia és arab egzotikus jegyeket magán viselő királyi várost méltán tartják Marokkó legigazibb és egyben legelegánsabb pontjának. Megismerkedünk a városfalak mentén 5 különböző negyeddel, s már ezen a napon csodás felvételeket készíthetünk a Koutoubia Mecsetről. Bejárjuk a Medina minden zegét-zugát. Járunk a Jemma el Fna téren, a híres mesemondók fórumán. Felkeressük a legendás Saadi dinasztia sírjait és sétálunk a Bahia Palota falai között. Visszatérés a szállodába. 

3. nap: Reggeli után elindulunk a legnagyobb és legismertebb város, Casablanca felé. Elbúcsúzunk ideiglenesen a mediterrán vörös házaktól és körutunk első állomásaként megismerkedünk a hófehér, óceán-parti metropolisszal. Felkeressük az V. Mohamed teret, az Egyesült Nemzetek terét, végigsiklunk az Anfa negyed villái között és ezen a napon bejutunk az egyetlen belülről is megcsodálható mecsetbe, a II. Hassan király nevét viselő Nagymecsetbe. Szállás és vacsora Rabatban (1 éj).

4. nap: Reggeli után a királyság fővárosát, második királyi városunkat, Rabatot tekintjük meg. Rabat legszebb látványossága a 12. századból megmaradt egykori mecsetkörzet V. Mohammed légiesen szép mauzóleumával. Bejárjuk az Oudajjai Kasbah zegzugos utcáit, majd tovább utazunk Meknesbe. Útközben megállunk Afrika egyik legépebben megmaradt romai városánál, Volubilisnél. A déli órákban érkezünk a harmadik királyi városba, Meknesbe. Meknes beceneve a Marokkói Versailles. XIV. Lajos kortársa és csodálója hasonló birodalmi palotarendszer kiépítésben dolgozott, mint példaképe. S bár a terv nem sikerült az elképzelés szerint, a királyság legnagyobb egykori istállója, magtára és elképesztő győzelmi kapuja mai napig megtekinthető. Tovább utazás Fezbe, szállás, vacsora (2 éj).

5. nap: Ezt a napot Fezben töltjük. Negyedik királyi városunk a tudás, a mesterségek és a keleti életmód legtipikusabb példája. Őrizik is féltve minden sikátorát, palotáját. Bemegyünk a középkori Medina mélyére, rácsodálkozunk a helyi építészet díszeinek gazdagságára. Felkeressük a zsidó negyedet, egy Korán iskolát, körbe sétáljuk a Karaouin mecsetet és a világ egyik legrégibb egyetemét. Délután megismerkedünk a középkorból fennmaradt mesterségekkel. Garantált időutazás! Visszatérés a szállodába.  

6. nap: Reggeli után a rendkívüli szépségű Közép Atlaszon átkelve megérezzük Marokkó legendás diverzitását. Az ősi Fezből indulva sípályák mentén autózunk át a hegyvidékre. Immouzer du Kandarnál átkelünk a hágón és a végtelen platókon átutazva megérkezünk a marokkói mezőgazdaság fővárosába Beni Mellalba. Rövid pihenést követően folytatjuk utunkat dél felé. Mire a nap lenyugszik a zeniten, megérkezünk Marrakeshbe. Szállás, vacsora Marrakeshben (2 éj).

7. nap: Reggeli után Marrakesh ikonikus kertjeit keressük fel. Meglátogatjuk az olajfáiról es víztároló medencéjéről híres Menara kertet és a világhírű Yves Saint Laurent villa kertjét, a Majorelle-t. Délután szabadidő, lovaskocsizási és vásárlási lehetőség. Visszatérés a szállásra.

8. nap: Reggeli után szabadidő, majd a déli órákban transzfer a repülőtérre. Hazautazás az Austrian Airlines menetrendszerinti közvetlen járatával Bécsbe. Megérkezés Bécsbe a esti órákban.

 
2021.03.28 - 04.04.
379 900 Ft/fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
89 900 Ft/fő
bécsi reptéri transzfer (retúr)
12 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- a repülőjegyet és a kinti autóbusz költségeit 

- a 7 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat belépőkkel, kivétel Nagymecset és Mayorelle-kert

- a sztornó biztosítást

- az idegenvezető és a helyi kísérő költségeit

- szállodákban az idegenforgalmi adót és a hordár szolgálatot


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a kötelező BBP biztosítást: 740 Ft/fő/nap

- a repülőtéri illetéket: kb. 49 900 Ft/fő  (indulás elõtt 1 hónappal válik véglegessé)

- két belépõjegyet: Casablanca, Nagy mecset és Marrakesh, Majorelle kert

- a kötelezõ szervízdíjat, kb. 45 EUR

- a bécsi reptéri transzfert:12 900 Ft/fő (retúr)

 

Belépők (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak):  EUR/fő

Casablanca       Nagymecset        25 EUR

Marrakesh         Majorelle kert      45 EURHasonló úticéljaink

Isztambul, Bizánc mesés kincse
Isztambul, Bizánc mesés kincse
135 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
249 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Izrael, körutazás a Szentföldön
Izrael, körutazás a Szentföldön
379 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!