+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Puglia - az olasz csizma féltve őrzött kincse

Alberobello - Bari - Matera - Ostuni és a Gargano-félsziget

8 nap/7 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszálláson oda-vissza (1-1 éj): Riminiben hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV 

Bari környékén (5 éj) hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő-WC, telefon, Sat-TV , minibár, széf, wifi 


Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora


Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Fel-és leszállási lehetőség

Márkó, Bánd, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Az "olasz csizma sarkán" végighúzódó Puglia tartomány rendkívül színes és változatos látnivalói ellenére még nem tartozik a tömegturizmus célpontjai közé, ezért igazi, háborítatlan olasz hangulat uralkodik itt. A vidéket olajfaligetek és szőlőbirtokok tarkítják, a kisvárosok keskeny utcáin számtalan érdekes látnivalót fedezhetünk fel, és lépten-nyomon a hagyományos olasz konyha remekeibe botlunk.
Fedezze fel velünk Lecce, a "rózsaszín város" barokk emlékeit, a Világörökség részeként számon tartott Alberobello trulloit, Matera sziklába vájt házait és a görög stílusra emlékeztető Ostuni fehérre meszelt, csodálatos óvárosát! Sütkérezzen a májusi napsütésben, élvezze a tengert és a Dolce Vitát!

Program:

1. nap: Elutazás Veszprémből, az OMV-benzinkútról 5:30 órakor. Utazás Ausztrián keresztül Olaszországba rövid pihenőkkel. Szállás Riminiben (1 éj).

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Útközben ellátogatunk Raffaelo szülővárosába, Urbinoba. A dombra épült város szűk utcáin sétálva mindenhol az Urbinoi hercegség nyomait találjuk. Megtekintjük a város történelmi központját (Palazzo Ducale, dóm Raffaello szülőháza – kívülről, városfalak), mely az UNESCO-világörökség része. Továbbutazás Puglia tartományba, szállás Bari környékén (5 éj). 

3. nap: Reggeli után felfedezzük a környék gyöngyszemeit. Legelőször ellátogatunk Castel del Montebe.  A várat II. Frigyes építtette a 13. században, különleges nyolcszögletű alaprajza miatt „Puglia kőkoronájaként” említik. A vár építészeti különlegessége és szépsége okán is az UNESCO világörökség része, hogy pontosan milyen okból építtette a császár, nem tudni, ezzel kapcsolatban számos rejtély látott már napvilágot. Útban visszafelé a szállásra megcsodáljuk Tranit, Puglia tartomány egyik gyöngyszemét. A város aranykorára a tengerparton található San Nicola Pellegrino katedrális emlékeztet, mely az apuliai romantika kiemelkedő alkotása. 

4. nap: Reggeli után a dombtetőre épült Ostuniba látogatunk, melyet a legszebb pugliai városok között emlegetnek, fehérre festett falai messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. Óvárosában keskeny utcák és sikátorok kanyarognak, látnivalói közül kiemelkedik a gyönyörű, homokszín katedrális és a püspöki palota díszes épülete.  Ellátogatunk egy helyi olívagazdaságban, ahol kóstolási és vásárlási lehetőség is nyílik a helyi termékekből. Ezt követően a Trullik mesevilágába utazunk. A szőlővel és olajfaligetekkel borított alacsony dombságból kis fehér süvegekként emelkednek ki ezek a hagyományos kúpos tetejű házak, melyek közül sokat máig is laknak. Alberobellot tekintjük „a trullik Hollóköjének” ahol ezek a kunyhók évszázadok óta őrzik időtlen szépségüket. Séta az UNESCO-Világörökség részeként álló ősi történelmi magban, majd szabadidő, vásárlási lehetőség a kis üzletekben, kézműves műhelyekben. Végül látogatást teszünk egy helyi borgazdaságban, ahol kóstolási és vásárlási lehetőség is nyílik a helyi termékekből.

5. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy egész napos fakultatív kirándulás az olasz csizma legdélibb pontjára. Legelőször Lecce városát keressük fel, melynek városképét számos barokk épület uralja. A gazadagon díszített építészeti stílusnak a geológiai adottságok is segítettek, hiszen a leccei mészkő puha és könnyen megmunkálható, így sikerült aprólékos részletekkel teli homlokzatokat készíteni. Ennek köszönhetően Lecce-t a „Dél Firenzéjének” is nevezik. Délután visszatérve Bariba, megtekintjük Puglia tartomány fővárosát, mely egyben Dél-Itália második legnagyobb városa. Bari egyike volt Európa legjelentősebb keresztény központjainak, miután a 11. század végén Szent Miklós ereklyéit a városba hozták. Az ereklyék elhelyezésére építették fel a Szent Miklós bazilikát. Séta az óvárosban, mely labirintusszerű, rendszertelenül szerteágazó utcácskákkal rendelkezik, megtekintjük a Szent Miklós- és Szent Sabinus-bazilikákat, melyek az apuliai romantika kiemelkedő alkotásai.

6. nap:  Reggeli után Puglia tartomány egykori fővárosát, Altamurát tekintjük meg, melynek ovális alakú óvárosa egy domb tetején alakult ki. Sétánk során megtekintjük a Dóm-teret a híres katedrálissal, illetve az impozáns városházával. Az óváros többi része zegzugos, labirintusszerű, jellegzetessége még a közös udvarok, az úgynevezett „claustrik”. Majd folytatjuk tovább utunkat Materába, a Föld egyik legszebb és legérdekesebb világörökségének színhelyére. Matera a 2. világháború után lett igazán ismert, miután Carlo Levi, olasz polihisztor könyvében felhívta a figyelmet arra, hogy itt bizony emberek még barlangokban laknak, az állataikkal közös "szobákban", áram, ivóvíz és csatorna nélkül. Ezek a barlanglakások legalább nyolcszáz éve léteznek Materában, ahol a helyi szegények, főleg parasztok éltek az évszázadok során, amíg az 1950-es években az olasz kormány át nem költöztette őket rendes házakba. Az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. 

7. nap: Reggeli után a Gargano-félszigeten fekvő Monte San Angeloba utazunk, a város fő látnivalója a Monte Sant’Angelo-szentély. A keresztény hagyományok szerint az itt található barlangban több alkalommal is megjelent Mihály arkangyal. A szentélyt  I. Anjou Károly építette. Ezt követően búcsú Pugliától, utazás vissza Közép-Itáliába. Megérkezés Riminibe a délutáni órákban, jó idő esetén fürdési lehetőség. Szállás Riminiben (1 éj)

8. nap: Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel Ausztrián keresztül. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet!


Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
42 900 Ft/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
5 000 Ft/fő
Félpanziós felár
34 900 Ft/fő/7 vacsora

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 7 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót: 3 000 Ft/fő
- a sztornó biztosítást
- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegyek árait

- a fakultatív kirándulás Leccé-be és Bariba 15 900 Ft/fő + belépők

Belépők (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): 

Program

Ár: EUR/fő
Urbino felvonó + belépők 10,00
Castel del Monte erőd + kisbusz 10,00
Ostuni olívafarm látogatás + kóstoló 8,50
Alberobello borkóstoló 10,00
Matera barlangváros 5,00

 

 

 

 

 

 

 Hasonló úticéljaink

Toszkána és Umbria kincsei
Toszkána és Umbria kincsei
135 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
199 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
235 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
193 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!