+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Nagy Benelux-körút és a Rajna vidék

a keukenhofi tulipánparkkal

8 nap / 7 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Németországban, ízlésesen berendezett, 2 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Belgiumban (3 éj): ízlésesen berendezett, 2 ágyas szobákban, fürdô-WC, telefon, Sat–TV
Hollandiában (2 éj): ízlésesen berendezett, 2 ágyas szobákban, fürdô–WC, telefon, Sat–TV

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

„Három kis ország Nyugat-Európa szívében. Kicsik ugyan, de mégis HATALMASOK” – röviden így lehetne a Benelux-államokat jellemezni. Csatornákkal átszelt ódon kis városok és csupa üveg ipartelepek, forgalmas világkikötôk és kis halászfalvak, gótikus katedrálisok és kereskedôházak, nyüzsgô üzletutcák és álmodó grachtok, múzeumok, facipôk és szélmalmok, homokdûnék, moseli bort termô szôlôhegyek, flamandok és vallonok, szigetlakó frízek és sajátos németet beszélô luxemburgiak. Érdekes városok, tájak, emberek, szokások. Ennyi minden mást, újat, érdekeset nyújt az utazás a Benelux-országokban: Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbôl, az OMVbenzinkúttól. Utazás Ausztrián és Németországon keresztül rövid pihenôkkel. Tranzitszállás Németországban (1 éj).

2. nap: Reggeli után továbbutazás a festôi Közép- Rajna vidékén. Utunk elôször Rüdesheimbe vezet, ahol egy hajókirándulás során, meseszép tájba illeszkedô romantikus várakban, kastélyokban gyönyörködhetünk. Majd ismerkedés Luxembourggal, melyet Észak Gibraltárjának is neveznek. Délután átkelés az Ardennek erdô borította vidékén, Belgiumba.  Szállás Brüsszel környékén (3 éj).

3. nap: Reggeli után látogatás a Napóleon bukását jelentô waterlooi csata emlékhelyére. Ezt követően Brüsszel, az egyesült európai fôváros nevezetességeinek felfedezése (Királyi Palota, Parlament, Manneken Pis, Grand Palace, Mini Europa park, stb.), illetve kirándulás Laeken városrészbe, ahol a csoport a Heysel stadiont, az Atomiumot és a Kínai pagodát nézi meg. A látnivalók megtekintése után szabadidõ, vásárlási lehetõség.

4. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Flandria két gyöngyszemének, Gent és Brugge mûemlékeinek gazdag paradicsomába. Délelôtt barangolás az Észak Firenzéjének is nevezett Gent nevezetességei között. A középkor egykor leggazdagabb és legerősebb európai városa valaha az Alpoktól északra fekvő területek második legnagyobb városaként létezett, Párizs után. A gazdag történelmi múlt hatásai máig jól láthatóak, és megtekinthetőek az impozáns templomok és gazdag kereskedőházak felkeresésével. Az egész városközpont is ebben a hangulatban lett helyreállítva, így egész Gent egységesen, egy virágzó késő-középkori városként él és lélegzik. Délután látogatás a csatornákkal átszôtt, Velence lagúnáit idézô Brugge-be, mely egykor egész Flandria fôvárosa volt. Lehetôség nyílik egy hangulatos hajókirándulásra is a csatornák világában. Ezt követôen szabadprogram, vásárlási lehetőség. Figyelem! A fakultatív kirándulást már jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után séta Bramant tartomány székhelyén, Leuven hangulatos utcáin, majd látogatás Mercator és Rubens városában, Antwerpenben, Belgium második legnagyobb városában. Ma Európa egyik legnagyobb kikötôvárosa, gyémántmûvessége pedig világhírû. A 16. századi gazdag kereskedők és manufaktúrák házai ma is jól tükrözik gazdagságát. Délután a holland parlament székhelyének, Hága nevezetességeinek megtekintése (Plein, Ridderzaal, Binnenhof, Beatrix királynõ rezidenciája, régi városháza, Nemzetközi Bíróság). Szállás Amszterdam környékén (2 éj). 

6. nap: Reggeli után a különleges sloteni szélmalom megtekintése. Az 1847-ben épült szélmalom a mai napig működő malom. Vezetés keretén belül megismerhetjük történetét, működését, a víz elleni harcát a mélyföldön. Megtudhatjuk, hogy vízpumpának használják és nem őrlésre, továbbá múzeumként is funkcionál. Továbbutazás Hollandia második fôvárosába, Amszterdamba. A 60 csatornával és 90 szigeten épült város méltán érdemelte ki az Észak Velencéje nevet. (Dam tér, királyi palota, koronázótemplom, mérlegház, Rijksmúzeum, hajókázás a csatornákon, piroslámpás negyed stb.) Délután látogatás a keukenhofi tulipánparkba, melyet a világ legnagyobb virágoskertjének neveznek. A 32 hektárnyi területű parkban 7 millió virághagymát ültetnek el, a tavasz valamennyi hirnökeként megtaláljuk itt az illatozó jácintot, színpompás krókuszt, nárciszt, rhododentront  és természetesen a jácintot, melyből évente több mint 100 fajtát csodálhatunk meg. Figyelem: a Rijks múzeum belépőjegyét már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott helyek)!

7. nap: Reggeli után látogatás Delftbe, melyet Hollandia egyik gyöngyszemének neveznek. Igazi látványosságot a várost átszelő sok-sok csatorna jelenti, illetve innen származik a hagyományosan kézzel festett kék fajansz, mely Delfnek világhírt teremtett. Ezt követôen látogatás Goudába, Hollandia egyik legragyogóbb kisvárosába (városháza, fôtér, mázsaház). Továbbutazás Németország felé rövid pihenôkkel. Tranzitszállás Németországban (1 éj).

8. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián át rövid pihenôkkel, érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet! Figyelem!

 

2023.04.21 - 28.
599 EUR  (239 720 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
190 EUR/fő/7 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
170 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 7 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót
- a sztornóbiztosítást
- az idegenvezető költségeit
 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegy árát
- a fakultatív kirándulást Gent-Brugge-be: 50 EUR + belépők
- a Rijks-múzeum belépőjét: 25 EUR/fő
 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Rajna-völgy Sétahajókázás 20,00
Waterloo Oroszlános emlékmű (kombinált jegy) 17,00
Brüsszel Atomium + Mini Europa (kombinált jegy) 29,50
  Atomium 16,00
  Mini Europa  17,50
Gent Katedrális (Van Eyk-kápolna) 12,50
Brugge Sétahajózás a csatornákon 10,00
  Katedrális 6,00
Antwerpen Katedrális 8,00
Amszterdam Sétahajókázás 15,00
Gouda Katedrális 8,50
Keukenhof Tulipánpark 19,00

 Hasonló úticéljaink

Párizs - Versailles - Euro Disney
Párizs - Versailles - Euro Disney
599 EUR (239 720 HUF)/fő - től
Foglaljon most!