+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Hallstattól a bajor kastélyokig

mesebeli tájak, kastélyok és a Sasfészek

6 nap / 5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Ruhpoldingban (5 éj): igényesen berendezett bajor stílusban épült alpesi panziókban, 2-3 ágyas, szobákban, fürdő/WC, Sat-TV, wifi

Ellátás
Gazdag svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Bajorország Németország legvonzóbb vidéke, ahol a történelem, a mesék és az álmok valóra válnak. A természet, az ember alkotta szépségek, a hegycsúcsok árnyékában megbújó festôi városok ill. kastélyok égbe törô tornyokkal teszik felejthetetlenné e meseszép országot, ékes keskeny utcáin sétálva pedig úgy érezzük: életre kel a múlt. Ruhpolding egy elbűvölő bajor község, 6 500 lakossal, mely Salzburgtól kb. 30 km-re fekszik. Mintegy 50 éve az egyik legkeresetetebb alpesi üdülőhely, mely számtalan kirándulási lehetőséggel várja az idelátogatókat. 

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Útközben séta Ausztria egyik legszebb kisvárosában Hallstattban. A város egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll. Jó idő esetén ellátogatunk a Hallstatt tó feletti 350 m magas Skywalk kilátóhoz siklóval és élvezzük a mesébe illő kilátást az Alpokra, az UNESCO világörökség emlékhelyeire és a 8 km hosszú tótükörre. Folytatjuk utunkat Ruhpolding felé, útközben megcsodálhatják a salzkammerguti tórendszer egy másik gyöngyszemét, a Wolfgangseet. Érkezés Bajorországba, Ruhpoldingba, az esti órákban. Szállás elfoglalása (5 éj). 

2. nap: Reggeli után kirándulás Berchtesgadenbe, ahol Hitler egykori vendégházába tesz a csoport látogatást. Az épület 1834 m magas hegycsúcson található, melyet hegyi buszokkal és csak a hegy belsejében közlekedô lifttel lehet megközelíteni. A Kehlsteinhaus, vagy ahogyan mi hívjuk, a Sasfészek, Berchtesgaden vidékének történelmi kilátóhelye, amely lenyűgöző panorámával várja az ide látogatókat. Délután a festôk és fotósok Mekkájaként is számon tartott Königsseehez vezet utunk, ahol lehetôség nyílik egy felejthetetlen hajókirándulásra a tavon. A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó, az egyik legimpozánsabb része Németországnak.

3. nap: Reggeli után szabadidõ, pihenés Ruhpoldingban, illetve egész napos fakultatív kirándulás a Bajor- Alpokba, a Wagner ihlette és II. Lajos bajor király által építtetett, a kastélyok kastélyának is nevezett csupa torony és bástya épületegyüttesbe, Neuschwansteinbe. A kastély egy festôi környezetben, egy sziklaormon épült, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az alatta elterülô alpesi tóra. Délután látogatás az Ettal-apátságba. Az Apátság az egyik legnagyobb bencés ház, és a látogatók fő vonzereje, több mint 50 szerzetesből álló közösséggel.  Ettal csodálatos környezetben fekszik, 877 méterrel a tengerszint felett, a bencés szerzetesek több mint 600 éve élnek, dolgoznak és imádkoznak az ettal-i apátságban. Értékrendjük nem csak a bencés szerzetesek életmódját határozza meg, hanem a sörfőzési stílusukra is hatással van, még ma is az egykori szerzetesek receptje szerint  főzik a sört illetve likőrkészítéssel is foglalkoznak. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

4. nap: Reggeli után városnézés Mozart, a „csodagyermek” városában, Salzburgban. Délelőtt séta a belvárosban (Mirabell-kert, Salzach, Makatsteg, Getreidegasse, Mozart-ház, Mozart tér, Dóm tér látnivalói). Ezt követően megtekintjük a város felett álló salzburgi várat. A barokk belváros háztetői fölé magasodó Festungsberg hegyén áll Hohensalzburg erődítménye. Közép-Európa legnagyobb, teljes épségében megőrzött vára, Salzburg nevezetessége, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a városra és környékére. Délután visszatérés Ruhpoldingba, lehetőség a grátisz Chiemgau-vendégkártyával a Vita Alpina élményfürdő ingyenes használatára vagy séta a különleges hangulatú alpesi faluban. 

5. nap: Reggeli után kirándulás a „bajor tengernek” is nevezett Chiemseehez, ahol hajókirándulás keretében látogatást teszünk a Herreninselen, ahol a kalandos életû II. Lajos a versailles-i kastély hasonmásaként építtetett egy máig befejezetlen kastélyt, a Neues Schloss Herrenchiemseet. Délután kirándulás Münchenbe, a bajor fôvárosba. Ismerkedés a város mûemlékeivel, történelmi nevezetességeivel autóbusszal, majd gyalogosan (Nemzeti Színház és Operaház, Alter Hof, Hofbräuhaus – a híres bajor sörház, Isar-kapu, Altes Rathaus, Neues Rathaus, Miasszonyunk-templom). 

6. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben látogatás a berchtesgadeni sóbányában, ahol 1517 óta megszakítás nélkül folyik a fehér arany kitermelése és 2007 óta itt működik óta a világ egyik legérdekesebb bányája. A sóbánya belsejébe egy kisvonattal jutunk be, mely összesen 1400 métert tesz meg.  A bányalátogatás legfőbb attrakciói között szerepel a 36 m hosszú bányász csúszda, a csónakázás a földalatti sós tavon és a sókatedrális. Összesen mintegy 6000 m² -nyi területen lenyűgöző multimédiás installációk kínálnak felejthetetlen élményt mindenkinek. Ezt követően hazautazás az osztrák-Alpok legszebb tájain keresztül, érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.08.06 - 11.
659 EUR  (269 406 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
120 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
200 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- az 5 éjszakát reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenvezető és a helyi (salzburgi) idegenzevető költségeit
- a Chiemgau vendégkártyát (ingyenes szolgáltatások Ruhpoldingban)
 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegyek árát
- a fakultatív kirándulást Neuschwansteinba és Linderhofba: 60 €/fő + belépők
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 
 
Belépők (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):
EUR/fő
Hallstatt Csontház 2,00
  Skywalk-kilátó siklóval (oda-vissza) 38,00
Berchtesgaden Hitler vendégház + rezervációs költség 31,00
  Sóbánya látogatás 20,00
Chiemsee-tó hajójegy + kastély + rezervációs költség 20,00
Königssee sétahajókázás + rezervációs költség 28,00
Neuschwanstein kastélybelépő+kisbusz fel 19,00
Ettal Apátság és serfőzde 16,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hasonló úticéljaink

Nagy svájci körút
Nagy svájci körút
879 EUR (359 344 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Svájc plusz, a természet bűvöletében
Svájc plusz, a természet bűvöletében
839 EUR (342 992 HUF)/fő - től
Foglaljon most!