+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke

6 nap / 5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Ruhpoldingban (5 éj): igényesen berendezett bajor stílusban épült alpesi panziókban, 2-3 ágyas, szobákban, fürdő/WC, Sat-TV, wifi

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Bajorország Németország legvonzóbb vidéke, ahol a történelem, a mesék és az álmok valóra válnak. A természet, az ember alkotta szépségek, a hegycsúcsok árnyékában megbújó festôi városok ill. kastélyok égbe törô tornyokkal teszik felejthetetlenné e meseszép országot, ékes keskeny utcáin sétálva pedig úgy érezzük: életre kel a múlt. Ruhpolding egy elbűvölő bajor község, 6 500 lakossal, mely Salzburgtól kb. 30 km-re fekszik. Mintegy 50 éve az egyik legkeresetetebb alpesi üdülőhely, mely számtalan kirándulási lehetőséggel várja az idelátogatókat. 

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.30 órakor indul Veszprémbôl, az OMV-benzinkúttól. Útközben séta Ausztria egyik legszebb kisvárosában Hallstattban. A város egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak soraiból áll. Továbbutazás Bad Ischl felé, ahol a híres császári nyári rezidenciaként szolgáló Kaiservillát tekintjük meg. Folytatva utunkat Ruhpolding felé, megcsodálhatják a salzkammerguti tórendszer egy másik gyöngyszemét, a Wolfgangseet. Érkezés Bajorországba, Ruhpoldingba, az esti órákban. Szállás elfoglalása (5 éj).  

2. nap: Reggeli után kirándulás Berchtesgadenbe, ahol Hitler egykori vendégházába tesz a csoport látogatást. Az épület 1837 m magas hegycsúcson található, melyet hegyi buszokkal és csak a hegy belsejében közlekedô lifttel lehet megközelíteni. Délután a festôk és fotósok Mekkájaként is számon tartott Königsseehez vezet utunk, ahol lehetôség nyílik egy felejthetetlen hajókirándulásra a tavon.

3. nap: Reggeli után szabadidõ, pihenés Ruhpoldingban, illetve egész napos fakultatív kirándulás a Bajor- Alpokba, a Wagner ihlette és II. Lajos bajor király által építtetett, a kastélyok kastélyának is nevezett csupa torony és bástya épületegyüttesbe, Neuschwansteinbe. A kastély egy festôi környezetben, egy magas sziklaormon épült, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az alatta elterülô alpesi tóra. Délután egy másik csodálatos kastélyt, a Trianon palota mintájára megépített Linderhof-kastélyt látogatjuk meg.

4. nap: Reggeli után kirándulás a „bajor tengernek” is nevezett Chiemseehez, ahol hajókirándulás keretében látogatást teszünk a Herreninselen, ahol a kalandos életû II. Lajos a versailles-i kastély hasonmásaként építtetett egy máig befejezetlen kastélyt, a Neues Schloss Herrenchiemseet. Délután szabadprogram Ruhpoldingban, lehetőség a grátisz Chiemgau-vendégkártyával a Vita Alpina élményfürdő illetve a rauschbergi felvonó ingyenes használatára. 

5. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Münchenben, a bajor fôvárosban. Ismerkedés a város mûemlékeivel, történelmi nevezetességeivel autóbusszal, majd gyalogosan (Nemzeti Színház és Operaház, Alter Hof, Hofbräuhaus – a híres bajor sörház, Isar-kapu, Altes Rathaus, Neues Rathaus, Miasszonyunk-templom). Rövid szabadprogram után látogatást teszünk az Ammer-See keleti partján található Andechs kolostornál. Meglátogatjuk a kolostortemplomot, mely a közelmúltban tett restaurálás után teljes szépségében bûvöli el látogatóit. A kolostorban ma is ugyanúgy fõzik a híres sört, mint az elmúlt két évszázadban (kóstolási lehetõség).

6. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben a hellbrunni vízijátékok megtekintése, majd városnézés Mozart, a „csodagyermek” városában, Salzburgban. Gyalogos séta a belvárosban (Kapitel tér, Mozart tér, Dóm tér látnivalói, Mozart-ház, városháza, Mirabell-kert). A különleges hangulatú város látnivalói után hazautazás az osztrák-Alpok legszebb tájain keresztül, érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2023.08.15 - 20.
559 EUR  (223 712 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
100 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
100 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- az 5 éjszakát reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- az idegenvezető és a helyi (salzburgi) idegenzevető költségeit
- a Chiemgau vendégkártyát (ingyenes szolgáltatások Ruhpoldingban)
 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegyek árát
- a fakultatív kirándulást Neuschwansteinba és Linderhofba: 50 €/fő + belépők
 
 
Belépők (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):
EUR/fő
Hallstatt Csontház 1,50
Bad Ischl Kaiservilla 15,00
Berchtesgaden Hitler vendégház + rezervációs hely 28,00
Chiemsee hajójegy + kastély + rezervációs díj 19,00
Königssee sétahajókászás + rezervációs díj 23,50
Neuschwanstein kastélybelépő+kisbusz fel 18,00
Linderhof kastély + rezervációs díj 10,00
Hellbrunn Vizijátékok  13,00

 

 

 

 

 

 

 

 

INGYENES FEL-ÉS LESZÁLLÁSI HELYEK

 Hasonló úticéljaink

Berlin  és Szászország
Berlin és Szászország
479 EUR (191 696 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Ausztria, az Alpok kincse
Ausztria, az Alpok kincse
409 EUR (163 682 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Nagy svájci körút
Nagy svájci körút
679 EUR (271 736 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Svájc plusz, a természet bűvöletében
Svájc plusz, a természet bűvöletében
699 EUR (279 740 HUF)/fő - től
Foglaljon most!