+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Törökországi nagy körutazás

Anatólia csodái és a misztikus kelet világa Kis-Ázsiában

9 nap / 8 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Hotel****/***** szépen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat-TV, wifi 

 


Ellátás

Félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora a körút alatt illetve 3-fogásos menüvacsora Isztambulban) 

 


Utazás

Türkish Airlines menetrendszerinti, közvetlen repülő járatával Budapest - Isztambul - Budapest útvonalon. Isztambulban és a körút alatt  légkondícionált autóbusszal.

Tervezett menetrend: 

TK1036  28SEP  BUDIST  0905 1215

TK1037  06OCT  ISTBUD 1835 1930

 
 

Transzfer lehetőség
Transzfer lehetőség: Szombathely - Sárvár - 8. sz. főút - Veszprém - Székesfehérvár - Budapest és vissza útvonalon
 
 

Törökország különleges, európai-ázsiai fekvésének és történelmének köszönhetõen igen változatos, gyönyörû ország, amelyben egyszerre jelenik meg a modern nyugat és a misztikus kelet. Keleti tájai sokkal rejtettebb, titokzatosabb világot õriznek, mint a nyugati vidékek. Egykori királyságok, fejlett civilizációk földje, a Biblia világa elevenedik meg elõttünk, mely ezer szállal kötõdik a magyar történelemhez. Utazni Törökországban mesés, erre már Nagy Sándor is rájött. Számtalan római-, görög kulturális emlék és a temérdek szép természeti látnivalók kápráztatják el a Törökországba látogatót.

Program:

1. nap: Elutazás Budapestről a Turkish Airlines menetrend szerinti közvetlen járatával Isztambulba. Megérkezés a déli órákban, majd transzfer a városközpontba. Félnapos városnézés keretén belül ellátogatunk a Sultanahmet történelmi negyedbe, ahol felkeressük a Hippodrom teret, mely egykoron kocsiversenyeknek adott otthont, majd ellátogatunk a Világörökség részét képező gyönyörű Kék Mecsethez, melyet I. Ahmed oszmán szultán építtetett. Népszerű nevét azokról a csempékről kapta, melyek belső falait takarják.  Ezt követően kívülről megtekintjük a Hagia Szófia-templomot, a keresztény világ legfenségesebb székesegyházát, mely egykor Konstantinnápoly szellemi-lelki életének központja volt. Hatalmas méretével és különleges építészeti stílusával és megoldásaival a kor legnagyszerűbb épülete. Délután transzfer a szállodába, szállás (2 éj).

2. nap: Reggeli után folytatjuk tovább városnézésünket Isztambulban. Felkeressük a híres Topkapi Palotát, mely a 15. és 19. század között az Oszmán Birodalom szultánjainak palotája volt. Ezt követően fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon. A két kontinens határát képező 30 km hosszú tengerszoros a Fekete-tengert és a Márvány-tengert köti össze, s mind földrajzi fekvését, úgy történelmét tekintve stratégiailag igen fontos volt. Erről árulkodnak a két partján található erődrendszerek is, melyet később szebbnél szebb paloták és mecsetek váltottak fel.

Figyelem: A fakultatív hajókirándulást a Boszporuszon már a jelentkezéskor foglalni kell!

3. nap: Reggeli után átkelés a Boszporuszon keresztül Ázsiába, majd utazás a török fõvárosba, Ankarába. Panorámikus városnézés a török fõvárosban, melynek során meglátogatjuk a város legfontosabb nevezetességeit. Továbbutazás Kappadókiába, szállás (2 éj).

4. nap: Hajnalban, jó látási viszonyok mellett fakultatív programlehetőség hőlégballonozásra a meseszép kappadókiai táj felett. Reggeli után Kappadókia varázslatos helyeit keressük fel. Kappadókiában találhatóak a híres föld alatti városok, melyek az elsõ keresztények búvóhelyei voltak. Megtekintjük a népszerû és a világon egyedülálló látványosságok közé tartozó számtalan, furcsa alakú „Tündérkéményeket“, a Göreme Völgy holdbéli vidékét a sziklatemplomokkal, ill. az egyik legismertebb kappadókiai föld alatti várost, Derinkuyut. A nap folyamán látogatást teszünk egy szőnyegkészítő üzemnél is. Este fakultatív program lehetõség egy hamisítatlan török esten.

5. nap:  Reggeli után folytatjuk utunkat Konya irányába azon az úton, ahol egykor a híres karavánutak húzódtak és karavánszerájok épültek a teherhordók és állataik számára. Ezek a szerájok a szeldzsuk építészet legjellemzõbb épületei, ahol a fáradt utazók éjszakázhattak. Megállunk Sultanhaniban és megtekintjük az egykori déli selyemút egyik legimpozánsabb karavánszeráját. Folytatjuk tovább utunkat Konyába, mely valaha a szeldzsuk birodalom fõvárosa, ill. a mevlevi dervisrend központja volt. Ellátogatunk a dervisrend alapítójának, Mevlánának sírhelyéhez és múzeumához. Továbbutazás a szállásra, Pamukkaléba (1 éj).

6. nap: Reggeli után felkeressük, Hierapolisz romjait. Az õsi város még a római idõkben tett szert jelentõségre, amikor a közeli Pamukkale gyógyvízû forrásai révén sokan telepedtek le a városban. Ezt követõen a lenyûgözõ látványt nyújtó természeti jelenségben, Pamukkaléban gyönyörködhetünk, mely a világ egyik ritka természet alkotta geológiai csodája. A hófehér mészkõmedencéket a földfelszín alól feltörõ forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon. Továbbutazás Epheszosz-ba, ahol i.e. 5. században a görögök megépítették az ókori világ hét csodájának egyikét, az Artemisz-templomot. E görög kori emlék sajnos elpusztult, azonban Epheszosz római kori emlékei nagyon jó állapotban maradtak fenn, többek között Celsus könyvtára, a színház, Hadrianus temploma, és az Odeon. Ezt követõen ellátogatunk Epheszosz romjaitól nem messze fekvõ Szûz Mária házához, ahol Szûz Mária Jézus halálát követõen élt és ma fontos zarándokhelynek számít. A nap folyamán látogatást teszünk egy bőrtermékeket gyártó üzletben is. Továbbutazás Izmirbe, szállás (1 éj).

7. napReggeli után észak felé folytatjuk utunkat. Legelõször az Égei-partvidék egyik leglátványosabb ókori városának romjait, Pergamont keressük fel. A pergamoni fellegvárban felkeressük az egykori Zeusz oltárt, Pallasz Athéné szentélyét, Traianus templomát és a sziklás hegyoldalba vájt monumentális színházát is, ahonnan pazar kilátás nyílik a domb alatti völgyre.  Ellátogatunk az ősi világ egyik leghíresebb helyéhez is, a gyógyítás istenének szentelt komplexumhoz, Asclepion-hoz. Továbbutazás a szállásunkra, Canakkale-ba (1 éj).

8. nap: Reggeli után Trójába látogatunk. A görög mondákkal teli ókori város feltárását a 19. század végén kezdték meg, és az egymásra épített rétegek elárulták, hogy nem kevesebb, mint 9 korszakban épült újabb és újabb város az elpusztultak helyébe. Ezt követõen kompátkelés a Dardanellák-tengerszoroson, búcsút veszünk Ázsiától és visszatérünk Európába. Rövid pihenõ a Márvány-tenger partján fekvõ  Rodostóban, ahol felkeressük II. Rákóczi Ferenc fejedelem egykori lakóházát, melyet ma, emlékmúzeummá alakítottak. Továbbutazás, szállás Isztambulban (1 éj).

9. nap: Reggeli után utunk Isztambul második legnagyobb mecsetéhez vezet. A Szulejmán-mecset az egyik legpompásabb oszmán-török dzsámi, a környező négy medreszével, elemi iskolával, kórházzal, szegény konyhával, olvasószobával, orvosiskolával, könyvtárral, karavánszerájjal, fürdővel, kúttal szinte különálló kis város. Utána felkeressük a híres Egyiptomi Bazárt, vagy más néven Fűszer Bazárt, mely egész Isztambul legillatosabb épülete. Turisták kedvelt helye, ahol a török egzotikummal találkozhatnak. A Fűszer Bazár nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem a teáknak, szárított ropogtatni valóknak (magok és mogyorók), édességeknek (halva, lokum), de még a parfümöknek is. Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás. Megérkezés Budapestre várhatóan az esti órákban. 

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.09.28 - 10.06.
1 599 EUR  (653 687 HUF) /fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
280 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
50 EUR/fő
budapesti rptéri transzfer (retúr)
70 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- a repülőjegy és a kinti autóbusz költségeit

- a reptéri illetéket 

- a 8 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat belépőkkel

- az idegenvezető és a helyi idegenvezető költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást (Prémium): 950 Ft/fő/nap

- a fakultatív hajókirándulást a Boszporuszon: 35 €/fő

- a török estet Cappadocian: kb. 80 EUR/fő (helyszíni fizetés)

- a fakultatív hőlégballonozást Cappadocia felett: kb. 300 EUR/fő (helyszíni fizetés)

- a budapesti reptéri transzfert (retúr): 70 EUR/fő

- a 3%-os sztornóbiztosítástHasonló úticéljaink

Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
1 099 EUR (449 282 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Isztambul, Bizánc mesés kincse
Isztambul, Bizánc mesés kincse
898 EUR (367 111 HUF)/fő - től
Foglaljon most!