+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Antik görög nagy körutazás

a Meteóráktól a Peloponnészoszi-félszigetig

10 nap / 9 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Hotel***/****, ízlésesen berendezett kétágyas szállodai szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat-TV

 


Ellátás

Svédasztalos reggeli, illetve fakultatív 3-fogásos menüvacsora (helyenként svédasztalos)

 


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer , büfé, WC, légkondicionálás)
 
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Szombathely, Sárvár, Jánosháza, Devecser, Bakonygyepes, Városlõd, Herend, Márkó, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest-M0, Kecskemét, Szeged
 
 

Görögország istenáldotta föld. Olyan föld, melynek természeti szépségei állandóan élvezik az enyhe idõjárás elõnyeit, ahol a kultúra és hagyomány a legszínvonalasabb és legváltozatosabb programokat kínálja. A mélykék tenger, a fehérre meszelt házak, a mítoszok és az életöröm világa. A görögség mítosza a városállamok – Athén, Mükéne, Spárta, Théba és a többi polisz megszületésével kezdõdött. Az Akropoliszt vagy Mükéne romjait szemlélve ma sem nehéz elképzelni, hogy hogyan élhetett az a nép, amely hosszú évszázadokon át uralta a Földközi-tenger medencéjét. Jöjjön és fedezze fel velünk!

Program:

1. nap:  A csoport reggel 6:30 órakor indul Veszprémbõl az OMV -benzinkúttól. Utazás Budapest – Kecskemét – Belgrád útvonalon keresztül Szerbiába. Szállás Nisben (1 éj).

2. nap:  Reggeli után utazás Macedónia vadregényes tájain keresztül Görögországba. Kora délután érkezünk meg Thesszalonikibe. Gyalogos városnézés Görögország második legnagyobb városában, ahol megtekintjük a Szent Demeter-bazilikát, az Agia Sophia-székesegyházat, Galerius diadalívét és a Szent György rotundát. Tovább utazás Paráliára, az olimposzi Riviérára, szállás (1 éj).

3. nap: Reggeli után Görögország legmagasabb hegyvidékéhez, a 2 917 méter magas Olympos hegyhez látogatunk. A kirándulás során megismerhetjük a titokzatos olimposzi istenek lakóhelyét. Autóbuszunkkal kb. 1 100 méter magasra jutunk fel, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegycsúcsokra és az olimposzi riviérára. Ezt követõen ellátogatunk a hegy lábánál fekvõ  Litochoró városkába, ahol rövid gyalogos séta keretében felsétálunk a csodálatos Enipeas-vízeséshez, melyet Zeusz fürdõkádjának neveznek. Rövid szabadprogram a városban, majd továbbutazás Görögország déli tartományain keresztül Athénba. Útközben fotószünet a thermophülei csata helyszínén, ahol Leonidász spártai király, és mintegy 300 spártai katona halt mártírhalált a perzsa ütközetben. Ezt követõen Közép-Görögország csodálatos öbleivel tarkított vadregényes táján keresztül érkezünk meg Athénba. Szállás Athénban (4 éj).

4. nap: Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézés a görög fõvárosban, Athénban (Akropolisz, Parlament, õrségváltás, Márványstadion, Zeusztemplom, Hadriánus diadalív, stb.), majd szabadprogram és vásárlási lehetõség Athén óvárosában, a lenyûgözõ Plakán.  Figyelem: Az Akropolis és Akropolis múzeum belépőjegyét már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

5. nap: Reggeli után látogatás az Attikai-félsziget legdélibb pontjára, a híres Szunion-fokhoz. A tenger fölé magasodó sziklák peremére épült templomot Posszeidon tiszteletére építették Kr. e. az 5. században, ahonnan fenséges kilátás nyílik a tengerre. 

6. nap:  Reggeli után szabadidõ Athénban, vagy fakultatív hajókirándulás a Szaronikószi-öböl 3 csodálatos szigetére: AigináraPoroszra Hydrára. A festõi környezetben fekvõ szigetek hófehér házaival, szûk utcáival, színpompás virágaival és kék lagúnáival lenyûgözõ látványt nyújtanak. A program ebédet és hangulatos folklór mûsort is tartalmaz.

6. nap: Reggeli után utazás a Peloponnészoszi-félszigetre, mely Görögország mûemlékekben egyik leggazdagabb területe. Legelõször megcsodálhatjuk a Türr István ill. Gerstner Béla által tervezett ill. kivitelezett mérnöki remekmûvet, a Korinthoszi-csatornát, majd utazás Epidauroszba, ahol felkeressük a legjobb állapotban fennmaradt ókori görög színházat, melyet a világ legjobb akusztikájú szabadtéri színházaként tartanak számon. Következõ állomásunk Nafplion. A görög szárazföld legelegánsabb városaként számon tartott Nafplion a modern Görögország elsõ fõvárosa volt. Nemcsak szép, de történelmi emlékekben is gazdag, amit az erõdítmények, régi paloták és neoklasszicista épületek is tanúsítanak. A délutánt Mükénében töltjük. A város az akkori világ egyik leghatalmasabb politikai és mûvészeti központja volt, ma az UNESCO-világörökség része. Az ásatások (Oroszlános kapu, Atreusz kincse, Akropolisz, stb.) megtekintése után továbbutazás a szállásra, Olympiába (1 éj).

7. nap: Reggeli után ellátogatunk az ókori Olympiába, mely az akkori világ vallási és sportközpontja volt. Az ásatási terület (Zeusz-szentély, Héra-szentély, Pheidiász mûhelye, Stadion, stb.) bejárása után megtekintjük az Olimpiai Régészeti Múzeumot is, mely az ország egyik leggazdagabb múzeuma. Patras érintésével átkelünk a korinthoszi-öböl felett húzódó, a 2004-ben épült, a Peloponnészoszt és Közép-Görögországot összekötõ monumentális hídon és folytatjuk tovább utunkat Dephoi felé. Delphoi több mint ezer éven át volt a hellén világ vallási központja. Az archaikus idõkben a települést a világ közepének tartották és az Apollón tiszteletére emelt szentély-együttes az ókor legnépszerûbb jóshelye volt. Itt találjuk „a világ köldökét” és a marmariai tholoszt, Delphoi híressé vált kis kerek templomát. Szállás Delphoi-ben (1 éj).

8. nap: Reggeli után utazás a Meteorákhoz, a sziklák tetején épült kolostorvároshoz, ahol megcsodálhatjuk a 300–600 méteres magasságban fekvõ kolostorokat. A kolostorok közül egyet belülrõl is megtekintünk, majd látogatást teszünk egy ikonkészítõ mûhelyben. Rövid szabadidõ a szent sziklák lábánál fekvõ Kalambakában, majd továbbutazás az Olymposzi Riviérára. Szállás Paralián (1 éj).

 

10. nap: Reggeli után hazautazás Macedónián és Szerbián keresztül rövid pihenõkkel. Hazaérkezés, Veszprémbe, az OMV -benzinkúthoz, a késõ esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.10.07 - 16.
Betelt

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
250 EUR/fő
Félpanziós felár
120 EUR/fő/9 vacsora
Felnőtt pótágy kedvezmény
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 9 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót
- az idegenvezető és helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a 3%-os sztornóbiztosítást
- a belépődíjakat
- a fakultatív hajókirándulás árát Szaronikoszi-öbölbe (Aigina-Porosz-Hydra): 120 EUR/fő
- az Akropolisz és Akropolisz múzeum belépőjegyét: 40 EUR/fő (felnőtt), 20,00 EUR/fő (65+), ingyenes (25-)
 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Epidaurosz Görög színház 12,00
  -65 év felett 6,00
Nafplion Palamidi erőd 8,00
  - 65 év felett 4,00
Mükéne Régészeti Park + múzeum 12,00
  -65 év felett 6,00
Olympia Régészeti Park + múzeum 12,00
  -65 év felett 6,00
Delphói Régészeti Park 12,00
  -65 év felett 6,00
Meteorák Kolostor + vezetés 5,00

 Hasonló úticéljaink

Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget
1 099 EUR (438 215 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Törökországi nagy körutazás
Törökországi nagy körutazás
1 599 EUR (637 585 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Montenegró, a fekete-hegyek országa
Montenegró, a fekete-hegyek országa
679 EUR (270 744 HUF)/fő - től
Foglaljon most!