+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Szlovén Alpok - tavak - tengerpart portoroz-i pihenéssel

6 nap /5 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Bled/Bohinj környékén (2 éj): csodálatos környezetben fekvő Hotel**** 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, légkondicionálás, telefon, SAT-TV
Portorozban (3 éj): tengerparti hotel***, közvetlenül a promenádon, saját stranddal, külsõ-belsõ medencével, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondiciónálás, széf

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora


Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely, Körmend

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Szlovénia egyre többször és méltán javasolt úti cél az európai országok listáján, hiszen a piciny ország tengerrel és Alpokkal, tavi szigetekkel, lenyûgözõ barlangrendszerekkel, vadvízi evezéssel és történelmi városokkal szolgál akár pár napos, akár több hetes látogatást tervezõknek. Mindaz, ami bájos és lenyûgözõ volt az Osztrák-Magyar Monarchiában, érintetlenül megmaradt itt, és a tisztaság, az ausztriai faluképekre emlékeztetõ ápoltság külön meglepetést jelent.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMVbenzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovéniába. Elsõ állomásunk a Dráva partján fekvõ Ptuj, mely középkori jellegét jól megõrzõ igen hangulatos kisváros. Séta az óvárosban, felkeressük a gótikus Szt. György-székesegyházat, a városházát, a minorita- kolostort, majd meglátogatjuk a város felé magasodó Ptuj várát, amely rövid ideig Mátyás király uralma alatt állt, és ahonnan remek kilátás nyílik a városra és a Drávára. Következõ állomásunk Skofja Loka. A legrégibb szlovén város szûk tereivel, kacskaringós utcáival, régi hídjaival, a város fölé magasodó püspöki várral és a környezõ hegyekkel meseszerû látványt nyújt. Továbbutazás a szálláshelyre, a Bledbe (2 éj).

2. nap: Reggeli után megcsodáljuk a Bohinji tavat, mely Szlovénia legnagyobb és legmélyebb tava, majd kabinos felvonóval az 1530 m magas Vogel-hegyre érkezünk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és Júlia-Alpok csúcsaira. Ezt követően utazás Bledbe. A város felett a Triglav, a Júlia- Alpok legmagasabb, szinte állandóan hófödte csúcsa emelkedik. Bled egyik legnagyobb turisztikai attrakciója, a gleccser vájta Bledi-tó. Pletnázás (20 fõs jellegzetes kis hajók) a tó közepén található kis szigetre, melynek érdekessége a Szûz Mária kegytemplom. Ezt követõen látogatás a tó fölé magasodó középkori várhoz. A tó vize fjordként nyúlik be a Triglav hegyei közé.  Mai napunk utolsó állomása a vadregényes Vintgar-szurdok, melyet Szlovénia legnépszerûbb természetes jellegzetességei között tartanak számon. 1600 méter hosszan folyik rajta keresztül a Radovna folyó, mely a 16 méter magas Sumvízeséssel hagyja el a szurdokot, ez Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Figyelem: Amennyiben a Vintgar-szurdokhoz vezető út karbantartása nem fejeződik be, úgy a szurdok helyett a Savica-vízeséssel helyettesítjük a programot!

3. nap: Reggeli után utazás Kranska Gorán és az 1156 méter magas Predel-hágón keresztül az Isonzo-völgyébe. A Soca folyó vadregényes tájain keresztül utazva nagy katonatemetõk maradtak fenn az 1. világháború alatt vívott nagy csaták során. Ebben a völgyben húzódott a front az Osztrák- Magyar Monarchia és Olaszország között. Látogatást teszünk a Kobaridi Múzeumnál, mely az Isonzó-front I. világháborús eseményeit idézi fel. Bemutatja a Felső-Isonzó menti két és fél évig tartó harcokat, különösen a caporettói  áttörés néven is ismert 12. isonzói csatát. A számos érdekes tárgy, az Isonzó menti terep makettje, a gazdag képanyag, a rekonstruált kaverna és a dokumentumfilm az emberiség történetének egyik legnagyobb hegyi csatáját jeleníti meg. Továbbutazás a szálláshelyünkre, a szlovén tengerpartra, Portorozba. Délután pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Szállás Portorozban (3 éj).

4. nap: Szabadprogram, pihenés a szlovén tengerparton, illetve fakultatív kirándulás a világ egyik legelragadóbb cseppkőbarlangjához, Postojnába. A barlang kisvasútján megtapasztaljuk a parányi vízcseppek által évmilliók által formált magával ragadó földalaltti paradicsomot. Ezt követően a meghökkentõen érdekes Predjamai várhoz látogatunk, mely egy 123 méteres függõ sziklafalba épített erõd.  Kora délután visszatérés Portoroz-ba a szállásra, pihenés, fürdési lehetõség a szállodában ill. a tengerparton. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap:   Reggeli után szabadprogram, pihenés, fürdés a portoroz-i tengerparton vagy félnapos fakultítív hajókirándulás a szlovén tengerpart mentén. A hajókirándulás részeként Izola városának megtekintésére is lesz lehetőség. 

6. nap: Reggeli után utazás Ljubjanaba. A szlovén fõváros sajátos hangulattal rendelkezik. Sétánk során felkeressük a Szent Miklós-katedrálist, a Püspöki Palotát, a városházát, a Hármas hidat és a Preseren teret. Folytatjuk utunkat Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. A város a Pohorje-hegy lábánál, a Dráva két partján terül el. Megtekintjük a városházát és a Keresztelõ Szent János-székesegyházat, majd séta az óváros ódon hangulatú, keskeny kövezett utcái között, melynek hangulata mindenkit elbûvöl. A látnivalók megtekintése után hazautazás. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

2023.08.02 - 07.
589 EUR  (235 718 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
90 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
280 EUR/fő/5éj
Felnőtt pótágy kedvezmény
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 5 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- az üdülőhelyi díjat

- a sztornóbiztosítást

- az idegenvezető költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegyek árait

- a fakultatív kirándulást Predjama-ba és Postojnába: 50 EUR/fő + belépők

- a fakultatív sétahajózást Piran/Izola szigetre: 30 EUR/fő

 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Ptuj Vár (belépő + helyi idegenvezető) 10,00
Bled Szűz Mária kegytemplom 10,50
  Vár 10,50
  Pletnázás a tavon 15,00
Bohinj Vogel-hegy felvonó 28,00
  - 60 év felett 25,00
  Ricev Laz-templom 3,00
Vintgar-szurdok Parkbelépő 10,00
Isonzó - völgye Kluze-erőd 3,00
Postojna + Predjama Cseppkőbarlang + vár 37,00
Ljubljana Katedrális 2,00

 Hasonló úticéljaink

Szlovén Alpok - tavak - tengerpart
Szlovén Alpok - tavak - tengerpart
449 EUR (179 690 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel
Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel
599 EUR (239 720 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Montenegró, a fekete-hegyek országa
Montenegró, a fekete-hegyek országa
559 EUR (223 712 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Isztriai-félsziget, az Adria ékköve porec-i pihenéssel
Isztriai-félsziget, az Adria ékköve porec-i pihenéssel
389 EUR (155 678 HUF)/fő - től
Foglaljon most!