+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Isztriai-félsziget, az Adria ékköve porec-i pihenéssel

6 nap/5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Porecben, közvetlen tengerparti hotel***, mediterrán parkkal és saját kiépített kavicsos-homokos és betonos stranddal, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, széf. A szállodához édesvízi úszómedence is tartozik.


Ellátás
Svédasztalos reggeli és fakultatív svédasztalos vacsora. 
A vacsoránál az italok (bor, sör, üdítő, ásványvíz) ingyenesek!

Utazás

Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Fel-és leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely, Körmend

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Miért is az Adria ékköve? E kérdésre a változatos kifejezések adhatják meg a választ: csipkézett partvonalak, egyedülálló természeti képzõdmények, változatos növény-, és állatvilág, a hangulatos városkák, elragadó mediterrán üdülõhelyek, a régmúlt és jelenkor emlékei és nem utolsó sorban a hamisítatlan gasztronómiai élmények. S e kifejezések, az utazás során a személyes tapasztalatokkal értelmet is nyernek és már nem csak szavak maradnak, hanem egyszerûen: az Isztria.

Program:

1. nap: Elutazás 5:45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Horvátországba. Legelõször Rijekába látogatunk, mely a Monarchia idején Fiume városaként volt ismert, és Magyarország legnagyobb kikötõje volt. Fénykorát is ekkor élte a város, ekkor épültek patinás villái, szállodái. Városnézésünk során megtekintjük az óváros legszebb és leghíresebb épületeit, majd sétálhatunk Rijeka híres fõutcáján és élvezhetjük a kikötõ fantasztikus hangulatát. Ezt követően felkeressük a Kvarner-öböl gyöngyszemét, Opatiját, mely a Monarchia egyik legnagyobb és legnyüzsgõbb üdülõhelye volt. A hegyoldalra felfutó gyönyörû villák és elegáns szállodák között csodálatos parkok és mediterrán növények találhatók. A város egyik híres látványossága a Lungomare, amit az Adria egyik legszebb parti sétányának neveznek ill. Opatija jelképnek tartott „Leány a sirállyal” c. szobor. Továbbutazás Porecbe, szállás (4 éj).

2. nap: Reggeli után megtekintjük az Isztria talán legszebb, legérdekesebb városát, Porecet. A város igazi kincse a világörökség részévé nyilvánított Szent Euphrasius-bazilika és a körülette álló épületegyüttes. Ezt követõen hajókirándulás a Lim-fjordon, mely egy rendkívül egyedülálló természeti képzõdmény, amely a norvég fjordokra hasonlít. A 10 km hosszú, 600 méter széles és 30 méter mély kanyon festõi környezete mindenkit elvarázsol. Végül a szirtfokra épült és a horvát tengerpart egyik legszebb és legromantikusabb városába, Rovinjba látogatunk. Zegzugos, macskaköves utcák, hangulatos házak, pálmafák, ódivatú kikötõ, és az óváros dombja, jellemzi a várost. Rovinj leghíresebb látnivalója, és jelképe az óváros tetején álló Szent Eufémia templom ill. a mûemlékekkel és elegáns öreg házakkal körülvett, tágas Tito tér. A tér elõtt található a kikötõ a mólókkal, ahol számos halászhajó, vitorlásjacht, motorcsónak és bárka látványában gyönyörködhetünk. A városnézést követõen szabadidõ a hangulatos tengerparti promenádon.

3. nap: Reggeli után pihenés a szállodában vagy fakultatív kirándulás Krk-szigetre, mely a horvát tengerpart legnagyobb szigete. A szigetre a Kvarner öböl felett húzódó, eredetileg Tito névre keresztelt impozáns Krk-hídon keresztül jutunk át. Felkeressük a sziget központját, Krk városát, mely mûemlékekben is gazdag. Megtekintjük a városfallal körülvett, szûk sikátoros óvárosában fekvõ székesegyházát, a Frangepán kastélyt, és a város fõterét az óratoronnyal. Majd Punatra látogatunk, mely szûk utcácskáival, a jellegzetes boltíves tengerparti házaival, erkélyeivel és kocsmáival egy elragadó üdülõhely. Innen lehetõség nyílik áthajózni Kosljun-szigetére, ahol megtekintjük a ferences rendi kolostort. Végül felkeressük a festõi halászfalut Vrbnik-et. Ez Krk-sziget legrégibb települése. A városka a glagolita íráskultúra elõdjének számít valamint a sziget központi borvidéke. A žzlahtina szõlõfajtából, amely kizárólag itt terem, állítják elõ az egyik legismertebb száraz fehérbort Horvátországban. Felkeresünk egy hamisíthatlan helyi konobát, ahol legelőször egy rövid filmbemutató keretén belül megismerhetjük a szőlőtermelés folyamatát, majd megkóstoljuk a helyi étel-és italkülönlegességeket.

4. nap: Reggeli után pihenés a szállodában ill. fakultatív programlehetõség Pulára és a Brioni-szigetekre. Pula az Isztriai-félsziget déli csücskében helyezkedik el, és több mint 3000 éves múltra tekint vissza. Látnivalói közül megtekintjük Sergius diadalívét, a híres római amfiteátrumot, a bazilikát, Pula fõterét, melyen egykor a római kori fórum állt Augustus templomával. Ezt követõen hajókirándulás a Brioni-szigetekre. A 14 szigetbõl álló szigetcsoport, melybõl csak a legnagyobb, de egyben a legérdekesebb, a Nagy-Brioni látogatható. Ma egész területe nemzeti park, egykor pedig Tito jugoszláv államelnök hivatalos nyári rezidenciája volt. A kisvonatos túra során elénk tárul Brioni változatos növény-és állatvilága a szafari parkkal, majd megtekintünk egy bizánci erõdítmény maradványait, a St. Germain templomot 1481-bõl, valamint egy fotókiállítást is Tito Brijuniban címmel.

5. nap:  Reggeli után szabadidő, pihenés, strandolás a tengerparton illetve a szállodában.

6. nap: Reggeli után búcsú az Isztriai-félszigettõl, majd továbbutazás Zágrábba, a horvát fõvárosba. Gyalogos séta az óvárosban, a Szent István székesegyház megtekintése. Ezt követõen hazautazás rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.09.14 - 19.
459 EUR  (180 561 HUF) /fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
100 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 5 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat

- az idegenvezető és a helyi idegenvezetők költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 700 Ft/fő/nap

- a 2,8%-os sztornóbiztosítást

- a belépődíjakat

- a fakultatív kirándulást a Krk-szigetre 50 EUR/fő + belépők

- a fakultatív kirándulást Pulára és a Brioni-szigetekre 60 EUR/fő + belépők

 

Belépődíjak (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): 

Lim-fjord Sétahajókázás 12,00 €
Porec St. Euphrasius-templom 10,00 €
Pula Amfiteátrum 10,00 €
Krk-sziget Kosulj-sziget+ ferencesrendi kolostor 11,00 €
Frangepán kastély 3,00 €
Vrbnik-Konoba kóstoló + filmbemutató 16,00 €

 Hasonló úticéljaink

Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel
Dalmácia kincsei tengerparti fürdőzéssel
599 EUR (235 635 HUF)/fő - től
Foglaljon most!