+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Izrael, körutazás a Szentföldön

7 nap/6 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! Végig magyar utaskísérővel
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Názáret környékén (3 éj) és Jeruzsálem környékén (3 éj): Hotel***/**** ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, légkondicionálás, telefon, SAT-TV 


Ellátás

Félpanzió (svédasztalos reggeli ill. vacsora)


Utazás

Az EL AL légitársaság menetrendszerinti gépével Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon. Izraelben a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.


Transzfer lehetőség

Szombathely - Sárvár - 8. sz. főút - Veszprém - Budapest útvonalon

Izrael az a darab kis föld, amely az Arab-félszigetbe kapaszkodik, számtalan csodás tájat és meglepő különbségeket tartogat. Kevés olyan pezsdítő látvány van, mint a naplementében vörösen izzó jeruzsálemi arany kupolás Szikladóm. Ott a lendületes Tel Aviv fényeivel és felhőkarcolóival, a Holt-tengerben úszó káprázatos sószigetek, melyek vibrálnak az állandó forró gőztől, vagy a Holt-tenger felett elhelyezkedő Masada tragikus története, Nazareth, ahol Jézus lábnyomain járhatunk illetve Akko, ahol felfedezhetjük a Keresztesek titokzatos, földalatti városát!

Program:

1. nap: Elutazás Budapestről az EL AL menetrendszerinti közvetlen járatával Tel Avivba. Megérkezés után autóbuszos transzfer Názáretbe. Szállás elfoglalása (3 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés Názáretben. Itt volt a Szent Család otthona. Templomok, bazilikák és kolostorok nőttek ki mindenhol megemlékezve minden itt történt kisebb és nagyobb eseményről.  Megtekintjük az Angyali Üdvözlet bazilikát és Mária kútját. Felkeressük a Tábor hegyet is, az Átváltozás helyszínét, ahonnan csodálatos kilátás nyílik. Tovább utazás Haifába, a gyönyörű város legnagyobb turista látnivalója a Bahái Világközpont a hihetetlen botanikus kertjével, mely az UNESCO Világörökség része is. Végül Akkoba utazunk, mely a Szentföldet védelmező keresztesek egyik legfontosabb fellegvára volt.

3. nap: Reggeli után utazás a Galileai-tó bibliai helyszíneire. Utunk először a Jordán folyóhoz vezet, Yardnitbe, a keresztelőhelyre. Ezt követően Tabgha-ba látogatunk, mely a kenyér- és halszaporítás csodájának helyszíne, illetve megtekintjük a csodás bizánci mozaikokat, megelevenítve a bibliai történetet, az 5000 ember megvendégelését. Következő állomásunk Capernaum, ahol Jézus oly sokat prédikált. Itt megtekintjük Szent Péter házát, a régi zsinagógát és az Úr Asztala kápolnát. Végül felkeressük a Nyolc Boldogság hegyét, majd a Ferences kápolnát – Hegyi Beszéd helyszínét.

4. nap: Reggeli után utazás Jerikóba, a világ legrégebb és legmélyebben fekvő városába. Ezt követően Massadába utazunk, megtekintjük az erődöt, amelyet nagy Heródes épített és a zsidóság egyik legjelentősebb emlékhelye és a leggazdagabb régészeti lelőhely Izraelben. Végül bolygónk legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez utazunk, melynek extrán sós vizében lebeghetünk. Tovább utazás a szállásra, Jeruzsálembe (3 éj).

5. nap: Reggeli után egész napos városnézés Jeruzsálemben. A három nagy világvallás otthona: a kereszténység, a zsidóság és az iszlám világ is szent városként tekint Jeruzsálemre. Az ősi falak által körbevett óváros, mindenki számára tartogat érdekességeket. Felkeressük az Olajfák-hegyét, a Gethsemane kertet, Szűz Mária sírját, a zsidó negyedet: Siratófal, Sziklamecset, majd a Via Dolorosat, a Golgota-hegyet, és a Szent Sír-templomot.

6. nap: Reggeli után utazás Betlehembe, Jézus születésének helyére. Megtekintjük a Születés templomot, majd folytatjuk a városnézést Jeruzsálemben: Jaffa és Sion kapu, óváros, Sion-hegy, Nagyboldogasszony bencés apátság, Dávid király sírja, Elszenderülés Bazilika.

7.nap: Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Tel Avivba. Séta az óvárosi részén, Jaffában: óratorony, bolhapiac, művész negyed, világítótorony. ezt követően rövid szabadprogram, vásárlási lehetőség a Karmel piacon. Délután hazautazás az EL AL menetrendszerinti járatával. Megérkezés Budapestre az esti órákban menetrend függvényében.

 

2023.10.16 - 22.
1 799 EUR  (719 960 HUF) /fő

Felárak
budapesti reptéri transzfer (retúr)
50 EUR/fő
Egyágyas felár (Részletek)
450 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- a repülőjegyet és a kinti autóbusz költségeit

- a repülőtéri illetéket

- 6 éjszaka szállást félpanzióval

- a felsorolt programokat belépőkkel

- a sztornó biztosítást

- az idegenvezető és helyi idegenvezető költségeit


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP (prémium) biztosítást: 850 Ft/fő/nap

- a budapesti reptéri transzfert: 50 EUR/főHasonló úticéljaink

Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
Dubai és az Egyesült Arab Emirátusok
1 399 EUR (559 880 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Marokkó - A királyi városok nyomában
Marokkó - A királyi városok nyomában
0 HUF/fő - től
Foglaljon most!
Újabb csodák Dubaiban és az Egyesült Arab Emirátusokban
Újabb csodák Dubaiban és az Egyesült Arab Emirátusokban
1 359 EUR (543 872 HUF)/fő - től
Foglaljon most!