+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...

4 nap / 3 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Visegrádon (3 éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondicionálás, minibár, ingyenes fürdő- és wellness központ használata (fűtött külső és belső élményfürdő, finn szauna, infraszauna, gőzkabin, stb.)


Ellátás

Svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora


Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém - Budapest útvonalon

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Magyarország gyöngyszeme a Dunakanyar, az ország egyik legszebb, történelmi és kulturális emlékekben is a leggazdagabb vidékei közé tartozik. Csodálatos természeti szépségével, a Duna nyugalmával, az itteni települések történelmi múltjával rengeteg látogatót vonz. Egy tájegységen belül három rendkívül jelentős művészettörténeti korszak mesterművei vannak jelen. Míg Szentendrén és Vácott a barokk kor hagyott jelentős emlékeket, addig Visegrádon a reneszánsz (Fellegvár), az esztergomi királyi palota földszinti terme pedig a román kor egyik legjelentősebb magyar emléke. Innen karnyújtásnyira fekszik a Duna két partján, világörökségi környezetben Budapest, hazánk fővárosa. Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár a macskaköves utcákon sétálgatva, akár nosztalgiavillamoson, turistabuszon vagy siklón ülve, ugyanolyan remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. A „Budapest-élmény” egyszerre jelenti az intimitást és a lüktetést: a város fölé emelkedő Várnegyed méltóságteljes szépségét és polgári miliőjét, az impozáns történelmi fürdőkben megtapasztalható gyógyító energiákat, de az élénk múzeumi életet, a zsibongó bevásárlóutcákat, a folyamatosan megújuló Zsidónegyedet és a Michelin-csillagos éttermek kifinomultságát is egyszerre. Ez a kettő, így egyszerre pedig briliáns úticél!

Program:

1. nap: A csoport reggel 8:00 órakor indul Veszprémből, az OMV benzinkútról.  Budapestre érkezve elmerülünk a főváros varázsában. Legelőször a Dohány utcai Zsinagógához látogatunk, mely Európa legnagyobb zsinagógája. Folytatjuk városnézésünket a Szent István Bazilikához, mely Magyarország egyik legszebb és legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. Ezt követően  megtekintjük az Országházat. Az épületet 2011-ben a Világörökség részének választották, felbecsülhetetlen muzeális érték, a magyar nemzet büszkesége. Az Országház a törvényhozás otthona, itt őrzik a Szent Koronát. Folytatjuk utunkat az Andrássy úton, itt áll a lenyűgöző Magyar Állami Operaház, majd felkeressük a Városligetet, Vajdahunyad várát, a Széchenyi Fürdőt (kívülről) és Budapest két új építészeti nevezetességét a Magyar Zene Házat és az új Néprajzi Múzeumot (kívülről).  Végül mai napunkat a Hősök terén fejezzük be, mely a magyarok hódításának 1000. évfordulóját ünnepli – és azokat a vezetőket, vezéreket és fontos alakokat, akik a modern Magyarországot megalkották. Tovább utazás, szállás Visegrád környékén (3 éj).

2. nap: Reggeli után pihenés a szállodában, vagy fakultatív kirándulás Vácra és Szentendrére. Legelőször a Dunakanyar szíveként is becézett Vácra látogatunk. Megcsodáljuk Magyarország egyik legszebb barokk főterét és annak gyöngyszemét a Fehérek templomát, mely egykor Domonkos rendi templom volt. Kriptájában színes és díszes koporsókat fedeztek fel az úgynevezett „váci múmiákat”, amiket ma a Memento Mori kiállításon tekinthetünk meg. Sétánk során felkeressük a híres és díjnyertes Mihályi cukrászdát, illetve Vác jelképét, az impozáns székesegyházat, majd korzózunk a Dunaparton. Visszatérünk Tahitófaluba és folytatjuk utunkat autóbusszal Szentendrére. Séta a belvárosában. A település szűk, macskaköves sikátoraival, számos apró templomával, színes házaival, Duna-parti korzójával hazánk egyik legbájosabb és legromantikusabb városa, mindenkit elvarázsol. 

3. nap: Reggeli után hajókirándulás a festői Dunakanyarban, Magyarország egyik legszebb turisztikai térségében. Itt minden megtalálható, ami élményekben gazdaggá teszi napunkat: titkokat rejtő középkori királyi kastélyok, parányi templomok és csodálatos természet. A hajókirándulás után Visegrád látnivalóit keressük fel. A szemünk előtt kel életre a magyar királyság fénykora ahogy bebarangoljuk Mátyás király reneszánsz palotáját. Felkapaszkodunk a Fellegvárhoz is, ahonnan a legmaradandóbb élmény kétségkívül a kanyarodó Dunára nyíló lélegzetelállító panoráma. Délután Esztergomba utazunk, ahol megtekintjük az ország legnagyobb egyházi építményét, és az esztergomi érsekek nyughelyéül szolgáló altemplomát. Felsétálunk a Mária Valéria gyalogos hídra, innen nézve nyílik ugyanis a legszebb rálátás a bazilikára. 

4. nap: Reggeli után utazás Budapestre, ahol folytatjuk városnézésünket és tovább ismerkedünk a főváros legszebb nevezetességeivel. Séta a főváros különleges ékszerdobozának tartott Várkert Bazárban, ahol művészet és természet együtt, egymást kiegészítve él. Ezt követően megcsodáljuk a Budai Várnegyed részeként szolgáló Budavári Palotát, mely szintén a Világörökség része és a Duna-parti panorámát meghatározó látványosság. Itt található a világhírű Nemzeti Galéria, melynek leghíresebb gyűjteményeit is megtekintjük tárlatvezetéssel. Ezt követően séta a Világörökség részét képező budai Várnegyedet látványosságaihoz, többek között a lenyűgöző, több, mint 700 éves Mátyás templomhoz és a mesébe illő Halászbástyához, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Végül ellátogatunk a Budafoki pincerendszer egyik legismertebb pincéjéhez. A Budafoki pincerendszer a világ egyik legnagyobb ma is működő, összefüggő pincerendszere. Teljes hosszára különböző becslések készültek, a mai általánosan elfogadott terjedelme 120 km. Lehetőség a borászati múzeum megtekintésére borkóstolóval egybekötve. E föld alatti város különböző hangulatú pincéiben vagy tágas kóstolótereiben járva mindenhol érezhető, hogy ami körülvesz minket, az hamisítatlan. A pincelátogatást követően hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

2024.08.01 - 04.
179 900 HUF  (179 900 HUF) /fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
55 900 Ft/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
5 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 3 éjszaka szállást félpanziós ellátással

- a felsorolt programokat

- az idegenvezető költségeit

- az idegenforgalmi adót


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fakultatív kirándulást Vácra és Szentendrére: 14 900 Ft/fő + belépők

- a belépőt az Országház látogatáshoz regisztrációval: 6 200 Ft/fő

- a hajókirándulást a Dunakanyarban regisztrációval: 2 500 Ft/fő

- a belépődíjakat 

 

Belépődíjak (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak!) Ft/fő

Program Felnőtt Nyugdíjas
Budapest Mátyás-templom 2 500 1 900
Szent István Bazilika 2 000 1 500
Nemzeti Galéria + tárlatvezetés 5 500 5 500
Dohány utcai Zsinagóga 6 000 6 000
Záborszky pincelátogatás vezetéssel, borkóstolóval és sörkorcsolyával 4 800 4 800
Vác Memento Mori (Fehér múmiák) 1 800 900 (62 év felett)
Visegrád Királyi Palota + Fellegvár kombinált jegy 3 800 1 900 (62 év felett)
Esztergom Bazilika (templomtér, altemplom) 1 200 1 200

 Hasonló úticéljaink

Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára
209 900 HUF/fő - től
Foglaljon most!