+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Barangolás Észak-Magyarország lenyűgöző tájain - kitekintéssel a varázslatos hortobágyi pusztára

6 nap /5 éj
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Egerben (5 éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, TV, telefon, légkondicionálás, minibár, wellness részleg  (külső-belső medencék, jakuzzi, finn-és infra szauna, jég-gőz-aroma kabin, sókamra) ingyenes használata


Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora


Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio,- DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-és leszállási lehetőség

Szombathely - Sárvár -  8. sz. főút - Veszprém - Várpalota - Székesfehérvár - Budapest útvonalon

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Az Észak-magyarországi turisztikai régió hazánkban a „legek régiója” címet is viselhetné, hiszen itt megtaláljuk Magyarország színe-javát. E fantasztikus helyen egyszerre fedezhetjük fel az ország híres borvidékeit, köztük az Egri borvidéket, illetve Magyarország legnagyobb kiterjedésű és a világörökségi címmel is büszkélkedő Tokaj-hegyaljai borvidéket is. Számos kastély, várak látványában gyönyörködhetünk, melyek hazánk csodás történelmi múltját idézik fel. Itt található a régió legismertebb lovas turisztikai bázisa, a szilvásváradi Állami Lipicai Ménes is, valamint hazánk legismertebb és a világörökségi címmel rendelkező Aggteleki Cseppkőbarlang is. A magyar kultúrát, tradíciókat pedig méltón őrzi az élő falu, Hollókő. Lakói, a palócok, különleges nyelvjárásuk mellett ma is ápolják hagyományaikat, színes, gazdagon díszített népviseletüket. Innen pedig már csak karnyújtásnyira fekszik az Alföld és a híres magyar puszta. A Hortobágyi Nemzeti Parkot Magyarország esszenciájának is nevezik, ez országunk legrégibb és legnagyobb nemzeti parkja. Mindezek olyan kincsek, melyek felejthetetlenné varázsolják ezt a 6 napot! Jöjjön él éje át Ön is velünk!

Program:

1. nap: Elutazás reggel 8:00 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkútról. Első állomásunk Gödöllő, ahol megtekintjük a fényűző Grassalkovich kastélyt. Az 1867-ben koronázási ajándékként kapott kastély I. Ferenc József és Erzsébet királyné pihenő rezidenciája volt. Ezt követően Hollókőre látogatunk, az egyetlen magyar falu, mely az UNESCO világörökség része. Hollókő páratlan példája annak, hogy sikerült megőriznie eredeti állapotában múlt századi népi építészetét és falusi életmódját. Tovább utazás Eger környéki szállásunkra (5 éj).   

2. nap: Reggeli után Magyarország egyik legszebb természeti képződményéhez, az Aggteleki-cseppkőbarlanghoz látogatunk, mely 1995 óta az UNESCO világörökség része. Leghíresebb látványossága a Baradla-barlang. Üregméretei és páratlan gazdagságú színes cseppkővilága alapján a Föld egyik legnevezetesebb barlangjának számít. Annyi vörös színű, rózsaszín és narancssárga kristályos cseppkőképződmény, mint amennyi itt látható, egyetlen más barlangban sem ismert. Ezt követően Szilvásváradra utazunk, ahol felülünk az erdei kisvasútra és megcsodáljuk a Bükki Nemzeti Park területén fekvő Szalajka-völgyet. Lefelé sétálva megcsodálhatjuk az egyedülálló szépségű a természetes tufaképződményeken csordogáló Fátyol-vízesést, élvezhetjük a pisztrángos tavak látványát és a friss levegőt. Szilvásvárad ad otthont a világhírű Lipicai Ménesnek is. A törzsménistálló és a kocsimúzeum  megtekintése nagy élményt nyújt.

3. nap: Reggeli után pihenés a szállodában vagy fakultatív kirándulás utazásunk legészakibb pontjára, Sárospatakra. Látogatás a Rákóczi várhoz, Sárospatak legjelentősebb műemlékéhez. A vár a magyarországi késő reneszánsz építészet leghíresebb alkotása, a magyar nemzeti örökség része. Ezt követően a Tokaji borvidékre látogatunk. A vidék több évszázados borászati hagyomány és örökség. Ellátogatunk egy pincészetbe, ahol betekintést nyerünk a híres tokaji borpincébe, majd borkóstolás keretén belül megismerkedünk Tokaj-Hegyalja jellegzetes boraival, ízeivel. Délután visszatérés a szállásra. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után Lillafüredre utazunk. Lillafüred Magyarország egyik legszebb települése, mely számos látnivalót kínál. Megcsodáljuk kívül-belül a Hámori-tó partján épült neoreneszánsz stílusú kastélyt, a Palota Kastélyt, az alatta húzódó függőkertet, ahonnan szép rálátás nyílik hazánk legmagasabb szabad esésű vízesésére is. Folytatjuk tovább utunkat Miskolc egyik leglátogatottabb turistalátványosságához, Miskolctapolcára. A terület igazi kincse a barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet alkotta barlangjáratokban fürödni, élvezni a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatjuk a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatjuk az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit. A kikapcsolódás után visszatérés a szállásra. Utolsó állomásunk Egerszalók. Fotószünet a sódomboknál, melyek a falu szélén feltörő gyógyvíz lehűlésekor, kicsapódva jönnek létre, hasonlóan, mint a törökországi Pamukkaléban.

5. nap: Reggeli után Noszvajra látogatunk. Jelképe a 19. században kialakított barlanglakások, ahol megismerhetjük, hogy hogyan élt az elszegényedés során ide kényszerített paraszti nép. Ma már a barlanglakások zöme lakatlan, egy részükben pedig alkotótelepek dolgoznak. Napunk további részét Egerben töltjük, melynek neve össze fonódott a török veszedelemmel. A városnézés keretén belül látogatást teszünk a műemlékké nyilvánított várban is, ahol állandó kiállítás keretén belül megismerhetjük a vár történetét, föld alatti erődrendszerét. Délután visszatérés a szállásra, pihenés illetve lehetőség a szálloda wellness szolgáltatásait igénybe venni. Esténket a Szépasszony völgyben töltjük, az egri borvidék leghíresebb helyén. Búcsúvacsora egy tipikus egri borászatban, ahol borkóstoló keretén belül megkóstoljuk az egri borok kínálatát finom falatok kíséretében. 

6. nap: Reggeli után utazás a Hortobágyi Nemzeti Parkba. A Hortobágy sajátos földrajzi tájegység, Magyarország első nemzeti parkja, 1999-tól pedig az UNESCO világörökség része. Olyan jellegzetes építészeti emlékeket foglal magába, mint a Kilenclyukú Híd, a Hortobágyi Csárda és a pásztorvilág életét bemutató Pásztormúzeum épülete. Ellátogatunk a 300 éves múltra visszatekintő Mátai ménesbe, ahol lovas szekéren kocsikázva megismerjük régi magyar állatainkat rackanyájjal, szürke marha gulyával, ménessel, stb. A csikós bemutató közben rácsodálkozhatunk a csikósok és lovaik közti tökéletes összhangra, illetve bepillanthatunk az őseik mesterségét mind a mai napig eredeti formában folytató csikósaink tudományába. A bemutató után ebédelési lehetőség a Hortobágyi Csárdában. A látványban és élményben bővelkedő programok után hazautazás. Megérkezés Veszprémbe az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje felcserélődhet!

2023.09.06 - 11.
179 900 HUF  (179 900 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
39 900 Ft/fő/5 vacsora egri borkóstolóval együtt
Egyágyas felár (Részletek)
49 900 Ft/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
10 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- az 5 éjszaka szállást reggelivel

- a felsorolt programokat

- a csoportvezető költségeit

- az idegenforgalmi adót


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a fakultatív kirándulást Sárospatakra és Tokajra a borkóstolóval együtt: 15 900 Ft/fő + belépők

- a belépődíjakat

 

Belépődíjak (az árak tájékoztató jellegűek, kis mértékben változhatnak) : Ft/fő

Program: Felnőtt Nyugdíjas (62 év felett) / Diák (6-26 év)
Gödöllő Grassalkovich-kastély - tárlatvezetéssel 3 700 3 700
Hollókő Falumúzeum és Guzsalyas 800 500
Aggtelek Cseppkőbarlang 3 200 2 400
Szilvásvárad Lipicai ménesudvar 1 200 700
Erdei vasút a Szalajka-völgyben (oda) 1 500 700 (csak diák)
Sárospatak Rákóczi vár (Vörös-torony) tárlatvezetéssel 1 300 700 (62 év felett)
Miskolctapolca Barlangfürdő 4 000 3 400
Noszvaj Barlanglakások tárlatvezetéssel 1 200 1 200
Eger Dobó István vármúzeum 2 400 1 200
Hortobágy Mátai ménes csikós bemutató és fogatozás 3 700 3 700
Ebédvariációk a Hortobágyi Csárdában

 
Szürkemarha pörkölt házi tarhonyával vagy 3 500 3 500
Birkapörkölt sós burgonyával vagy 3 600 3 600
Hortobágyi palacsinta 2 200 2 200


Hasonló úticéljaink

Bor, mámor, Villány - magyar várak és történelmi borvidékek nyomában
Bor, mámor, Villány - magyar várak és történelmi borvidékek nyomában
159 900 HUF/fő - től
Foglaljon most!
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
Körösök szívében, legendák földjén - Hungarikumok a Dél-Alföld szívében
169 900 HUF/fő - től
Foglaljon most!
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
A Dunakanyar és Budapest csodái - Világörökségek nyomában...
129 900 HUF/fő - től
Foglaljon most!