+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

A Hegyi doktornál vendégségben

Tirol legszebb tájain

6 nap / 5 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Innsbruck környékén (5 éj): csodálatos környezetben fekvõ alpesi hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, wi-fi
 

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüválasztásos vacsora helyi specialitásokkal és salátabárral
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser,Jánosháza, Sárvár, Szombathely
 

Tirol Ausztria harmadik legnagyobb tartománya és egyben a legtöbb látogatót Ausztriába vonzó térség. Lélegzetelállító természeti adottságai és sok programlehetõséget kináló fekvése miatt mind télen, mind a nyári szezonban ideális úti cél. A tiroli hegység egyedülálló festõi tája, amelyet zöldellõ rétek és nagy kiterjedésû legelõk váltanak fel, felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatónak. A havasi legelõk virágpompája éles ellenpontja a Dolomitok kopár sziklavilágának. A számos természeti szépség mellett Tirol nagy történelmi múlttal rendelkezõ városokkal, kellemes atmoszférával, rendkívüli vendégszeretetével is vonzza az idelátogatókat. Legyen ennek részese Ön is!

Program:
 

1. nap: Indulás 5.30-kor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás az osztrák Alpok legszebb tájain keresztül Ausztriába. Délután megérkezés Innsbruckba, Tirol fõvárosába. Séta az óvárosban. Ezt követõen utazás szálláshelyünkre, a Brenner-hágó tövében lévõ, csodálatos környezetben fekvõ alpesi szállodához (5 éj). 

2. nap: Reggeli után a Hegyi doktor forgatási helyszíneire látogatunk. Először Sill hangulatos ki falucskájából egy "traktorjárat" segítségével jutunk el a festői környezetben elhelyezkedő Gruber tanyára. Az idilli, virágos tiroli házacska híres reggeliző teraszáról pazar panoráma tárul elénk a Wilder Kaiser 2344m magas csúcsai felé. Ezt követően Ellmau falucskába igyekszünk, ahol Gruber doktor rendelőjét vesszük szemügyre, a csodás környezetben valóban kedvünk támad a rendelőben egy vizsgálatra. Majd Ellmau falucskából egy nagyon modern felvonó segítségével, az Ellmau Bergbahn-nal  820 m magasságról 9 perc alatt 1550m magasra jutunk fel a Hartskaiser kilátópontjára. A panoráma tiszta időben elbűvölő. A napunk utolsó részében a sárga templomáról és híres Wilder Kaiser fogadójáról ismert  Going településre látogatunk, melynek hangulata, tipikus tiroli muskátlis házacskái és a sorozatból is ismert templomkertje lenyűgöz minket. A fogadó előtti főtéren megpihenve igazán a sorozatban, a Gruber család vendégeként érezhetjük magunkat. A helyszínek után visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Reggeli után a napunkat a Kitzbühelben kezdjük. A környék egyik legcsodálatosabb hegyére indulunk egy felvonó segítségével. Az utazást egyszeri átszállással tesszük meg, így jutunk fel a Kitzbüheler Horn tetejére 1996 m magasságba. Jó időben fantasztikus panorámában lehet részünk, tirol tipikus hegyei, völgyei, apró falvacskái tárulnak elénk. A csúcs meghódítása utrán Kitzbühel település elragadóan hangulatos és egyben elegáns utcáin is sétáhatunk, mely számunkra még nyáron is világossá teszi, hogy egy síparadicsomban vagyunk. Délután az Inn völgyébe látogatunk, ahol legelõször a gyönyörû fekvésû Tratzberg várát tekintjük meg, mely Európa egyik legszebb reneszánsz kastélya. Császárok, lovagok és a Tratzberg kastély egykori tulajdonosai mutatják be az eredeti bútorokkal berendezett, több mint 500 éves kastélyt. A kastélylátogatás után visszatérünk a szállodába.

4. nap: A Brenner-hágón keresztül a Dolomitok csodálatos világába utazunk. Utunk elsõ állomása, a Pordói-hágó, ahol lehetõség nyílik kabinos felvonó segítségével feljutni a 2950 m magas Sasso Pordoira. Ezt követõen folytatjuk utunkat a Nagy Dolomitok országútján, 2000-3000 m magas hegyóriások között, a Karer-hágón keresztül Dél- Tirolba. Megérkezés Meranoba a kora délutáni órákban. A város a 19. században tett szert jelentõségre, amikor csodálatos klímája miatt igen kedvelt üdülõváros lett az   európai arisztokraták körében, többek között a Habsburg császárné, Sisi is sokat tartózkodott itt. Séta a megkapóan szép, mediterrán városban, majd ellátogatunk a közelében fekvõ Trauttmansdorff kastélyhoz. Séta a szemet gyönyörködtetõ, egzotikus szépségû kastélyparkban, melyet 2005-ben „Olaszország legszebb kertjének” választottak. Visszatérés a szállodába.

5. nap: Reggeli után szabadidõ, pihenés a festõi környezetben fekvõ szállodában, illetve fakultatív kirándulás az osztrák Alpok hegyóriásai, vízesései és tavai világába. Ausztria leghíresebb alpesi útját, a Grossglockner Alpenstrasset közelítjük meg. Elsõ állomásunk Heiligenblut, ahol megtekintjük a Szt. Vince-templomot, itt õrzik Krisztus vérét, ahonnan a település a nevét kapta. Ezt követõen a híres Ferenc József-kilátónál tartunk pihenõt, ahonnan megcsodálhatjuk az alattunk fekvõ gleccserfolyót és gyönyörködhetünk a változatos alpesi virágokban. Ismét szerpentinek és vízesések mentén érkezünk a hegy túloldalának lábánál fekvõ gyöngyszemhez, a Zell am See tó partjára. Továbbutazás Európa legmagasabb vízeséséhez, a Krimml-vízeséshez, rövid fotószünet, majd  a Gerloss-hágón keresztül visszatérés a szállodába.

6. nap: Reggeli után hazautazás, útközben Tirol egyik legérdekesebb városát, Kufsteint tekintjük meg, melyet a történelembõl is jól ismerünk, hiszen várában Kazinczy és Wesselényi mellett Rózsa Sándor is raboskodott. A kufsteini vártúra után hazaindulás az Inn völgyén át Salzburg-Graz útvonalon, rövid pihenõkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

2024.07.30 - 08.04.
599 EUR  (244 877 HUF) /fő
2024.08.08 - 13.
599 EUR  (244 877 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
100 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
100 EUR/fő/5 éj

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- 5 éjszakát alpesi szállodában, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulást a Grossglocknerre és Krimml-vízeséshez: 50 EUR/fő + belépők
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő 

Sill Traktorjárat 25,00
Kufstein Vár + foglalási ktg. 13,00
Ellmau felvonó szervezés alatt
  Gruber praxis 6.00
Kitzbühel felvonó szervezés alatt
Tratzberg  Vár + kiskocsi fel-le 15,00
Pordói-hágó Kabinos felvonó 21,00
Merano Trauttmannsdorf kastély 12,00

 Hasonló úticéljaink

Hallstattól a bajor kastélyokig
Hallstattól a bajor kastélyokig
659 EUR (269 406 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Nagy svájci körút
Nagy svájci körút
879 EUR (359 344 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Svájc plusz, a természet bűvöletében
Svájc plusz, a természet bűvöletében
839 EUR (342 992 HUF)/fő - től
Foglaljon most!