+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Ausztria, az Alpok kincse

Tirol és Dél-Tirol legszebb tájain

5 nap / 4 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Innsbruck környékén (4 éj): csodálatos környezetben fekvõ alpesi hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, wi-fi
 

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüválasztásos vacsora helyi specialitásokkal és salátabárral
 

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser,Jánosháza, Sárvár, Szombathely
 

Tirol Ausztria harmadik legnagyobb tartománya és egyben a legtöbb látogatót Ausztriába vonzó térség. Lélegzetelállító természeti adottságai és sok programlehetõséget kináló fekvése miatt mind télen, mind a nyári szezonban ideális úti cél. A tiroli hegység egyedülálló festõi tája, amelyet zöldellõ rétek és nagy kiterjedésû legelõk váltanak fel, felejthetetlen élményt nyújt az idelátogatónak. A havasi legelõk virágpompája éles ellenpontja a Dolomitok kopár sziklavilágának. A számos természeti szépség mellett Tirol nagy történelmi múlttal rendelkezõ városokkal, kellemes atmoszférával, rendkívüli vendégszeretetével is vonzza az idelátogatókat. Legyen ennek részese Ön is!

Program:
 

1. nap: Indulás 5.30-kor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás az osztrák Alpok legszebb tájain keresztül Ausztriába. Délután megérkezés Innsbruckba, Tirol fõvárosába. Séta és lovaskocsikázás az óvárosban. Ezt követõen utazás szálláshelyünkre, a Brenner-hágó tövében lévõ, csodálatos környezetben fekvõ alpesi szállodához (4 éj). 

2 nap: Reggeli után a Brenner-hágón keresztül a Dolomitok csodálatos világába utazunk. Utunk elsõ állomása, a Pordói-hágó, ahol lehetõség nyílik kabinos felvonó segítségével feljutni a 2950 m magas Sasso Pordoira. Ezt követõen folytatjuk utunkat a Nagy   Dolomitok országútján, 2000-3000 m magas hegyóriások között, a Karer-hágón keresztül Dél- Tirolba. Megérkezés Meranoba a kora délutáni órákban. A város a 19. században tett szert jelentõségre, amikor csodálatos klímája miatt igen kedvelt üdülõváros lett az   európai arisztokraták körében, többek között a Habsburg császárné, Sisi is sokat tartózkodott itt. Séta a megkapóan szép, mediterrán városban, majd ellátogatunk a közelében fekvõ Trauttmansdorff kastélyhoz. Séta a szemet gyönyörködtetõ, egzotikus szépségû     kastélyparkban, melyet 2005-ben „Olaszország legszebb kertjének” választottak. Visszatérés a szállodába.

3 nap: Reggeli után az Inn völgyébe látogatunk, ahol legelõször a gyönyörû fekvésû Tratzberg várát tekintjük meg, mely Európa egyik legszebb reneszánsz kastélya. Császárok, lovagok és a Tratzberg kastély egykori tulajdonosai mutatják be az eredeti bútorokkal berendezett, több mint 500 éves kastélyt. Ezt követõen Wattensbe látogatunk, ahol megtekintjük a csodálatos Swarovski kristály-kiállítást. Délután visszatérünk szállásunkra, szabadprogram, ill. fakultatív programlehetõség nyílik egy felejthetetlen alpesi kisvonatozásra a „Stolz Express”-en. Ennek során Wipptaal legvarázslatosabb és leglátványosabb pontjait keressük fel, ahonnan pazar kilátás nyílik a környezõ hegycsúcsokra. A kisvonatozás után visszatérünk a szállodába.

4 nap: Reggeli után szabadidõ, pihenés a festõi környezetben fekvõ szállodában, illetve fakultatív kirándulás az osztrák Alpok hegyóriásai, vízesései és tavai világába. Ausztria leghíresebb alpesi útját, a Grossglockner Alpenstrasset közelítjük meg. Elsõ állomásunk Heiligenblut, ahol megtekintjük a Szt. Vince-templomot, itt õrzik Krisztus vérét, ahonnan a település a nevét kapta. Ezt követõen a híres Ferenc József-kilátónál tartunk pihenõt, ahonnan megcsodálhatjuk az alattunk fekvõ gleccserfolyót és gyönyörködhetünk a változatos alpesi virágokban. Ismét szerpentinek és vízesések mentén érkezünk a hegy túloldalának lábánál fekvõ gyöngyszemhez, a Zell am See tó partjára. Továbbutazás Európa legmagasabb vízeséséhez, a Krimml-vízeséshez, rövid fotószünet, majd  a Gerloss-hágón keresztül visszatérés a szállodába.

5 nap: Reggeli után hazautazás, útközben Tirol egyik legérdekesebb városát, Kufsteint tekintjük meg, melyet a történelembõl is jól ismerünk, hiszen várában Kazinczy és Wesselényi mellett Rózsa Sándor is raboskodott. A kufsteini vártúra után hazaindulás az Inn völgyén át Salzburg-Graz útvonalon, rövid pihenõkkel. Hazaérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

2023.07.27 - 31.
409 EUR  (163 682 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
70 EUR/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
80 EUR/fő/4 éj

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- 4 éjszakát alpesi szállodában, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulást a Grossglocknerre és Krimml-vízeséshez: 50 EUR/fő + belépők
 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő 

Matrei Stolz Express kisvonat 12,00
Kufstein Vár + foglalási ktg. 13,00
Wattens Swarovski kristályvilág + foglalási ktg. 15,00
Tratzberg  Vár + kiskocsi fel-le 15,00
Pordói-hágó Kabinos felvonó 21,00
Merano Trauttmannsdorf kastély 12,00

 Hasonló úticéljaink

Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke
Bajor kastélyok és a salzkammerguti tavak vidéke
559 EUR (223 712 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Nagy svájci körút
Nagy svájci körút
679 EUR (271 736 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Svájc plusz, a természet bűvöletében
Svájc plusz, a természet bűvöletében
699 EUR (279 740 HUF)/fő - től
Foglaljon most!