+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Nagy svájci körút

kirándulással a Mont Blanc-ra

7 nap / 6 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): hotel **** Innsbruck környékén,  festői környezetben, kényelmes, 2-3 ágyas, fürdôszobás-WC-s szobákban
Svájcban
 - Vierwaldstädtersee környékén (2 éj) és Leysin környékén (2 éj) : festői környezetben fekvő hotelek*** ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdő/WC, telefon, kábel TV 

Ellátás

Svédasztalos reggeli és fakultatív 3 fogásos menüvacsora


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Svájcot sokan csak óráiról és csokoládéjáról ismerik, de nem tudják róla, hogy micsoda kulturális és természeti kincsekkel rendelkezik. Ezenkívül a pénzügyi világ és a bankok hazája. Csodás hegyei, sípályái, történelmi városai, mesebeli kis falvai, tavai és gazdag hagyományai vonzzák a turisták sokaságát. A sajátos kultúrával rendelkezô országban a magyar látogatónak azonnal feltûnik az utcák és a levegô tisztasága, a kitûnô infrastruktúra, valamint a turizmusból élôk elôzékenysége, udvariassága.

Program:

1. nap: Elutazás 5.30 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás a salzkammerguti tavakhoz, ahol egy csodálatos kisvárossal ismerkedünk meg, a Wolfgangsee gyöngyszemével, St. Wolfganggal. A festői kisváros megtekintése után továbbutazás az Innsbruck környéki szállásunkra (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás tovább az Arlberg hágón keresztül Liechtenstein érintésével Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a világhírű Via Malát, mely szurdok 3000 méter magas hegycsúcsok között helyezkedik el, majd rövid pihenő az észak-olaszországi tavaknál fekvő Luganóban, ahol lehetőség nyílik a közeli Svájc-miniatúra megtekintésére is. Luganóból az utunk a lélegzetelállító Gotthard-hágón keresztül vezet a Luzern-Vierwaldstattersee környéki szállásunkra (2 éj).

3. nap: Reggeli után Európa legbővizűbb vízeséséhez, a schaffhauseni Rajna-vízeséshez látogatunk el, majd utazás Zürichbe, Svájc legnagyobb városába. Séta a belvárosban (Grossmünster, Fraumünster, városháza, Bahnhofstrasse…). Délután Svájc egyik legszebb fekvésű taván, a Vierwaldstätterseen hajókázva Svájc leghangulatosabb városába, Luzernbe érkezünk, ahol a város legfőbb nevezetességeit tekintjük meg (Oroszlános emlékmű, fedett fahíd, városháza, Hofkirche).

4. nap: Reggeli után utunk a Berni-Alpok legcsodálatosabb hegycsoportjába (Jungfrau–Mönch–Eiger) vezet, mely Európa talán legkülönlegesebb gleccservölgye és a közel 4000 m magas hegyekkel körbevett lauterbrunneni völgyben helyezkedik el, melynek kilátóiból – amit egy fogaskerekű vasúttal közelítünk meg – csodálatos panoráma tárul az idelátogatók elé. Utunk a Trümmelbach-gleccservízeséshez vezet tovább. Délután Gstaadba látogatunk, a milliomosok közkedvelt üdülőparadicsomába, melynek szépsége többek között Roger Moore-t ill. Diana hercegnőt is megihlette. Folytatjuk tovább utunkat a Francia Svájc irányába, szállás a Coll de Moss hágón, Leysin környékén (2 éj).

5. nap: Reggeli után szabadprogram, pihenés a Dents du Midi-hegy lábánál fekvő hotel***-ban, illetve fakultatív kirándulás a „francia Svájcba”. Utunk a franciaországi Chamonix-ba, a Mont Blanc híres turistaparadicsomába vezet. A városkából drótkötélpálya segítségével közelítjük meg kontinensünk legmagasabb, turisták által is elérhető hegycsúcsát a 3842 m magas Aiguille du Midi-t, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk. Délután Nyugat-Európa legnagyobb tava, a Genfitó mentén haladva Genfbe érkezünk. Ismerkedés a város látnivalóival (Kálvinista katedrális, Reformáció emlékműve, városháza, Nemzetek Palotája, stb.), majd rövid szabadprogram a városban. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

6. nap: Reggeli után utazás Svájc fővárosába, Bernbe. A hangulatos belváros megtekintése (Óratorony, Medveárok, városháza, Münster, Parlament), mely az UNESCO-világörökség részét képezi. Tovább utazás a Zürichi-tó mentén Liechtensteinbe. Séta Vaduzban, a miniállam fővárosában, majd utazás az osztrák Alpokon át az Innsbruck környéki szállásra (1 éj).

7. nap: Reggeli után Innsbruckban, Tirol fővárosában teszünk látogatást. Séta az óvárosban, majd folytatjuk tovább utunkat hazafelé. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz a késő esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

Figyelem! A júniusi és júliusi csoport a francia Svájccal kezd és az olasz Svájccal fejez be! Abban az esetben, ha az útviszonyok nem teszik lehetővé a hágókon való átkelést, az utat az alagutakon (Arlberg, Gotthard) keresztül folytatjuk.

2023.06.01 - 07.
679 EUR  (271 736 HUF) /fő
2023.08.04 - 10.
679 EUR  (271 736 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
110 EUR/fő/6 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
185 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 6 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornó biztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat és a hajójegy árát
- a fakultatív kirándulást a Mont Blanc-ra és Genfbe: 50EUR/fő + belépők, felvonó költsége
 
Belépők (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): CHF/EUR/fő
Program Felnőtt
Via Mala Rajna szurdok 4,00 CHF
Melide Svájc miniatúra 17,50 CHF
Schaffhausen Rajna-vízesés 3,00 CHF
Zürich Fraumünster (Chagall-ablak) 3,00 CHF
Jungfrau fogaskerekű vasút 59,00 CHF
  vagy  
  fogaskerekű vasút + ebéd 69,00 CHF
Trümmelbach gleccservízesés 14,00 CHF
Mont Blanc Aiguille du Mindi csúcs libegővel (3 842 m) 66,00 EUR
Vierwaldstättersee hajójegy 23,00 CHF
Liechtenstein városnézés kisvonattal 9,00 CHF
St. Wolfgang Pacher oltár 1,00 EUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FEL-ÉS LESZÁLLÁSI LEHETŐSÉGEK

 

 

 Hasonló úticéljaink

Nagy svájci körút
Nagy svájci körút
679 EUR (271 736 HUF)/fő - től
Foglaljon most!