+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Spanyolországi nagy körutazás

Madridtól Andalúziáig

9 nap /8 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! Végig magyar idegenvezetővel!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Hotel***/**** Ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szállodai szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat-TV
 

Ellátás
Félpanzió (svédasztalos reggeli illetve 3-fogásos vacsora, helyenként svédasztalos)
 

Utazás
Az Ibéria légitársaság menetrendszerinti járatával Bécs - Madrid - Granada - Bécs útvonalon. Spanyolországban a körutazás alatt légkondicionált busszal.
 

Transzfer lehetőség
Veszprém - 8. sz. főút -  Sárvár - Szombathely útvonalon
 

Spanyolországot a turisták eldorádójaként tartják számon. Legendás építészeti remekmûvek, híres múzeumok, csodálatos tengerpartok csak úgy vonzzák ide a turistákat. A célpontok is olyan sokszínûek, mint maga az ország. A két folyamatosan rivalizáló metropolisz, Madrid és Barcelona mellett felfedezhetjük Andalúzia csodálatos iszlám múlttal teli városait, hiszen, tudnunk kell, hogy ezen a földön találkozott Nyugat és Kelet, Európa és Afrika, a kereszténység és az iszlám kultúra. E vidék urai hét évszázadon át a mórok voltak. Örökségük ma is szembetûnõ: az óvárosok kusza hálózatát alkotó girbegurba utcái, a fehérre meszelt falvak házai és a mindenütt jelenlévõ színpompás virágok. Emellett nekik köszönhetõ a tartomány világhírû mûemlékeinek jelentõs része: a córdobai Mezquita, a granadai Alhambra, a sevillai Giralda és Alcázar - hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki közülük.

Program:

1. nap: Elutazás Bécsből az Iberia menetrendszerinti járatával Madridba. Megérkezést követően a szállás elfoglalása (3 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés a spanyol fõvárosban, Madridban: Puerto del Sol, Gran Via, Plaza Mayor, Városháza, Almudenai Miasszonyunk Katedrális, Királyi Palota, Plaza Oriente, Királyi Opera, Plaza d’Espana, Cervantes emlékmû. Délután szabadprogram, ill. lehetõség a Prado múzeum megtekintésére.

3. nap: Reggeli után szabadprogram Madridban, vagy fakultatív kirándulás az UNESCO világörökség gyöngyszemeihez. Elõször az El Escorial kolostor- és királyi palotához látogatunk, melyet II. Fülöp spanyol király építtetett királyi lakhelyül a 16. században. A gigantikus méretû együttes magába foglalja a bazilikát, a kolostort, a királyi sírokat (V. Károlyét és II. Fülöpét is) és a lakosztályokat. Ezt követõen Kasztíllia és Leon tartomány fõvárosába, Segoviába utazunk. A város jelképe a Traianus korában épült, 17 km hosszú vízvezeték. A 15. században Segovia volt az uralkodó tartozkodási helye, ezt paloták sora igazolja, melyek közül a leghíresebb az Alcazar.

4. nap: Reggeli után a Tajo folyó kanyarulatában és az 500 méter magas gránittömbre épült Toledoba utazunk, mely a spanyol királyok õsi székvárosa volt. Felkeressük a Toledo jelképének számító csodálatos katedrálist, a városházát, a zsidó negyedet és a Szt. Tamás-templomot, itt található el Greco mestermûve, az Orgaz gróf temetése. Továbbutazás Andalúzia tartományba, városnézés Córdobában. A város a 10. században a nyugati civilizáció egyik legjelentõsebb városa és az ibériai szlám világ vallási központja volt. Legnagyobb nevezetessége a 12. században épült nagymecsete, a Mezquida, mely az iszlám ibériai hatalmát jelképezte. A tetõt tartó több mint 850 márványból, jáspisból és gránitból készült oszlop pazar látványt nyújt. Szállás Córdoba környékén, (1 éj).

5. nap: Reggeli után utazás Sevillába. Megcsodálhatjuk az andalúz fõváros legfõbb látnivalóit: székesegyházát, mely a világ legnagyobb gótikus temploma; harangtornyát (La Giralda) és Narancs-udvarát – melyek a mór építészet örökségei, az egykori zsidónegyedet (Santa Cruz) és a Spanyol teret. Továbbutazás a csodálatos andalúz tengerpartra, Costa del Sol-ra. Szállás Torremolinos környékén (3 éj).

6. nap: Reggeli után pihenés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Gibraltárba, a brit koronagyarmathoz. Séta a fõtéren és a fõutcán, majd ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a Gibraltár sziklára, elõbb az Európa Point-hoz, mely Gibraltár legdélibb csücske (egyben a farkatlan majmok otthona) és ahonnan jó és tiszta idõben átlátunk Afrika partjaira, majd ellátogatunk a Szt. Mihály cseppkõbarlanghoz, ami kórházként mûködött a háborús idõkben, ma pedig számos hangversenynek ad otthont.

7. nap: Reggeli után Rondába utazunk. A meredek sziklahasadék tetején álló város környezete az egyik legszebb egész Spanyolországban. 100 méter mély Tajo-szurdokot átívelõ új híd a régi és az új városrészt köti össze. Séta az óváros megkapó hangulatú macskaköves sikátorai és szikrázóan fehér házi között. Továbbutazás a flamenco szülõhazájába, Granadába, ahol számos csodálatos szépségû mûemlék található. Megtekintjük az óváros nevezetességeit, ahol megcsodálhatjuk a katolikus királyok által építtetett reneszánsz katedrálist, királyi kápolnát és sétálhatunk a régi mór városnegyedben, mely 1984 óta az UNESCO-világörökség része. Szállás Granadában (2 éj).

8. nap: Reggeli után megtekintjük Granada fõ látványosságát, a lenyûgözõ Alhambrát, az ókori Mór Monarchia szenthelyét. Délután szabadidő Granadában. Figyelem! Az Alhambrában való jelentkezést már jelentkezéskor, de legkésõbb indulás eltõt 3 hónappal foglalni kell (korlátozott létszám)! 

9. nap: Búcsú Andalúziától, hazautazás menetrendtől függően az Iberia menetrendszerinti járatával madridi átszállással Bécsbe. 

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.10.07 - 15.
Betelt

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
290 EUR/fő
bécsi reptéri transzfer (retúr)
70 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- a repülőjegyet és a kinti autóbusz költségeit
- a repülőtéri illetéket
- a 8 éjszaka szállást, félpanzióval
- a felsorolt programokat
- az idegenvezető és helyi idegenvezető költségeit
- az idegenforgalmi adót a körút során
 

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP (prémium) biztosítást: 950 Ft/fő/nap
- a 3%-os útlemondási biztosítást
- a belépődíjakat
- a fakultatív programot az El Escorial-ba és Segoviaba belépőkkel együtt: 60 EUR/fő
- a fakultatív programot Gibraltárba belépővel (kisbuszokkal együtt): 60 EUR/fő
- az Alhambra belépőjegyét: 50 EUR/fő
- a sevillai katedrális belépőjegyét: 15 EUR/fő
- a cordobai mecset belépőjét: 18 EUR/fő
- a bécsi reptéri transzfert: 70 EUR/fő
 
 

Belépődíjak (az árak csak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Madrid Prado múzeum 15,00
- 65 év felett 7,50
Toledo Katedrális + kincstár 12,50
Szt. Tamás templom

4,00

Granada Királyi Kápolna 5,00

 Hasonló úticéljaink

Antik görög nagy körutazás
Antik görög nagy körutazás
899 EUR (358 467 HUF)/fő - től
Foglaljon most!