+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Madeira legszebb tájain

Az Atlanti-óceán virágoskertje

7 nap/6éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK! Végig magyar idegenvezetővel!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Funchalban (6 éj): Hotel **** igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, SAT-TV, minibár (térítés ellenében), széf, balkon. A szálloda Funchal szállodanegyedében, kb. 300 méterre fekszik az óceánparttól, mely rövid sétával elérhető. A szállodához úszómedence is tartozik.


Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora


Utazás

TAP menetrendszerinti repülőjáratával Funchalba lisszaboni átszállással. Madeirán légkondicionált autóbusszal.

Tervezett menetrend: 

TP1271 29MAY  VIELIS 1325 1605

TP1693 29MAY LISFNC 1910 2055   

TP1686 04JUN FNCLIS  0925 1105   

TP1272 04JUN LISVIE 1440 1905  

 


Transzfer lehetőség: Veszprém -  8. sz. főút - Sárvár - Szombathely  - Bécs  és vissza útvonalon

A Portugáliához tartozó Madeira szigete maga az édenkert, fantasztikus növényvilága miatt az Atlanti-óceán virágoskertjének is nevezik. Az egyenletes klímának köszönhetően örök tavasz uralkodik a szigeten. Varázsa tehát elsősorban lenyűgöző természeti szépségében, csodás sziklás óceánpartjában, egzotikus virágokkal és madarakkal tarkított botanikus kertjeiben, és nem utolsósorban, fővárosának, Funchal nyüzsgésében rejlik. De nem hagyhatjuk szó nélkül kézműiparát, fantasztikus borait és tradícióit sem. Mindezek együtt tették Madeirát a világ egyik legkedveltebb úti céljává, Ön sem fog benne csalódni!

1. nap:  Elutazás Bécsből a TAP menetrendszerinti járatával lisszaboni átszállással Madeirára. Megérkezés Funchalba, szállás elfoglalása (6 éj).

2. nap: Reggeli után félnapos városnézésünk során a sziget fővárosának, a páratlan fekvésű Funchalnak a szépségeit keressük fel. Legelőször pompás botanikus kertjét tekintjük meg, ahol Madeira csodálatos trópusi és szubtrópusi egzotikus növényeiben, illetve madaraiban gyönyörködhetünk, a kaktuszok, banánfák és ezerféle színben pompázó virágok között sétálva. Ezt követően ellátogatunk Funchal híres piacára, mely roskadozik a trópusi és egzotikus gyümölcsöktől, illetve zöldségektől, színpompás virágoktól, valamint változatos tengeri halaktól. Végül felkeressük a város kulturális emlékeit is: Sé katedrális, Egyházművészeti Múzeum, jezsuita templom, stb. 

3. nap: Reggeli után pihenés a szállodában, szabadidő, vagy fakultatív kirándulás Santana és „Madeira ízének”  felfedezésére. Madeira szigetének keleti fele példa nélküli módon változatos. Legelőször Camacha-ba látogatunk, mely a madeirai kosárfonó művészet központja, majd a sziget harmadik legmagasabb pontjára, az 1818 méter magas Pico do Arieiro-ra érkezünk, ahonnan jó idő esetén csodálatos kilátás nyílik. Ezt követően ellátogatunk Ribeiro Frioban egy pisztrángtenyésztő telepre, itt rövid, könnyű túrázási lehetőség a Balcoes kilátópontig. Folytatjuk tovább utunkat észak felé, útközben ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd ismerkedés Madeira szimbólumával, Santana jellegzetes szalmatetős történelmi kunyhóival. A Portela-hágón keresztül érjük el a sziget másik jelentős városát, Machico-t, mely csaknem ötszáz esztendőn keresztül Funchallal azonos jogú „fővárosa” volt a szigetnek. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után kabinos felvonó segítségével érjük el a Funchal felett húzódó Monte települést, mely már a 18. század óta a gazdag és elegáns európaiak egyik kitüntetett célpontja volt. Egyrészt már a libegőből, másrészt a Monte Palace trópusi kertjének kanyargós ösvényeit bejárva, hatalmas pálmák és virágzó domboldalak, trópusi madarak és óriási kaktuszok között sétálva élvezhetjük a páratlan kilátást Funchal-ra, és az Atlanti-óceánra. Ezt követően tiszteletünket tesszük az utolsó magyar király, Habsburg IV. Károly sírjánál a montei Miasszonyunk zarándoktemplomban, majd a hegyről lefelé menet kipróbálhatjuk a madeirai ősi közlekedési eszközt, a Toboggant, azaz kosárszánt. A program végén megkóstoljuk a tipikus madeirai bort is. Este részvétel egy tipikus, vacsorával egybekötött madeirai folklór esten (Espetada), ahol jellegzetes helyi ételeket: nyárson sült húsokat és egyéb finom ételeket kóstolunk meg. A vacsora alatt tipikus madeirai táncokat, és a portugál dalt, a „Fado”t ismerhetjük meg. 

5. nap: Reggeli után pihenés a szállodában, szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Porto Moniz-ba és Nyugat-Madeira természeti szépségeihez. Első állomásunk Camara de Lobos, a festői halászfalu, melynek tarka halászhajói Winston Churchillt is festésre ihlette. Ezt követően Cabo Girao-nál állunk meg, mely Európa legmagasabb, a világ második legmagasabb sziklazátonya, csaknem ötszáz méter magas függőleges sziklafal mered az égbe a tengerből. Utunkat Paul da Serra fennsíkján keresztül folytatjuk. A mintegy 1000 méter magas fennsík a skót felföldi lápvidékre emlékeztet. Megérkezve Porto Monizba, megcsodálhatjuk az északi part  vulkáni medencéiről híres tengerpartját. Ezeket a medencéket az évezredekkel ezelőtti kiömlő láva hozta létre, a szél és a hullámok ereje pedig mélyedéseket és barlangokat vájt magának. Ebéd a tengerparti városkában. Lehetőség nyílik az Aquarium megtekintésére is. Délután visszatérés Funchalba Ponta do Sol érintésével. A vissza felé vezető út folyamán csodálatos látvány nyílik a déli partszakaszra. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

6. nap: Reggeli után pihenés a szállodában, szabadprogram, vagy helyi fakultatív kirándulások közül választhatunk. 

A: Levada-túraA délelőtti félnapos program során utazás a sziget keleti részére, ahol Camacha és Rochao között kellemes, könnyű túrázási lehetőség (kb. 1,5 óra) Madeira egyik leghíresebb látnivalójánál, a levadáknál. A levadák egy nyitott csatornarendszer, az elsőket még a sziget felfedezése után rabszolgák hozták létre, hogy a távoli források vízét a cukornádültetvényekre vezessék, mára ezeket kibővítették és összefüggő hálózatot képeznek.

B: Santa Maria fedélzetén: A délutáni félnapos program keretén belül hajózhatunk Kolumbusz Kristóf Santa Maria hajójának másának fedélzetén. Az eredeti zászlóshajónak csodálatos mása tökéletes képet nyújt a 15. századi állapotokról, az akkori hajózás „szépségeiről”. Ha szerencsések vagyunk a hajókázás során delfineket és bálnákat is láthatunk természetes élőhelyükön.

7. nap: Szabadprogram, majd menetrend függvényében hazautazás a TAP menetrendszerinti járatával Bécsbe lisszaboni átszállással. 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

 

 

2024.05.29 - 06.04.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
160 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
260 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
80 EUR/fő
bécsi reptéri transzfer (retúr)
70 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- a repülőjegyet és a kinti autóbusz költségeit

- a 6 éjszaka szállást reggelivel

- a felsorolt programot

- a madeirai (Espetada) folklór estet vacsorával

- az idegenvezető és a helyi idegenvezető költségeit Madeirán


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP (prémium) biztosítást: 950 Ft/fő/nap

- Santana - "Madeira íze" fakultatív kirándulást : 50 EUR/fő

- Porto Moniz és Nyugat-Madeira fakultatív kirándulást: 50 EUR/fő

- a bécsi reptéri transzfert: kb. 70 EUR/fő (retúr)

- a belépődíjak és fakultatív kirándulások árait

- a 3%-os sztornóbiztosítást

Egyéb költségek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak! ): EUR/fő

Belépők ill. helyi fakultatív kirándulások:
Funchal Tobbogan kosárszánozás: 16,00
Cabo Girao Kilátó 1,00
Helyi fakultatív kirándulások:
Levada túra (fél nap):   22,00
Santa Maria hajókirándulás transzferrel (félnap):

 

40,00

 Hasonló úticéljaink

Ezerarcú Portugália repülővel
Ezerarcú Portugália repülővel
1 499 EUR (612 806 HUF)/fő - től
Foglaljon most!