+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Nagy szicíliai körút és a Sorrentói-félsziget

11 nap / 10 éj
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Tranzitszálláson (oda-vissza 1-1 éj): Firenze környékén igényesen berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, széf, mini hűtő
Sorrentóban (3 éj): hotel***, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, telefon, Sat-TV, mini hűtő, légkondicionálás
Szicíliában (4 éj): hotel***, ízlésesen berendezett, 2–3 ágyas fürdôszobás-WC-s szobákban, telefon, Sat-TV
Komphajón (1 éj): Palermo és Nápoly közötti útvonalon 2-3 ágyas belsõ kabinokban

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3 fogásos menüvacsora. A komphajón nincs a csoportnak ellátás (reggeli és vacsora), de van lehetőség fakultatív étkezésre a komp éttermében.

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Szicília....Középkori, keskeny és kacskaringós utcácskák magasában száradó ruhák, mélykék tenger, csábító teraszok, pálmák és kaktuszok, citromfák, napfényes tengerpart, füstölgô vulkánok, barátságos emberek. A történelem és a kultúrák keveréke, észak és dél, kelet és nyugat találkozása. Szicíliába menni nem a maffia miatt veszélyes, hanem azért, mert utána egész életünkben visszakívánkozunk.

Program:

1. nap: Elutazás Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól 5.45 órakor. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Szállás Firenze környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. A reneszánsz város legszebb mûemlékeinek (dóm -kívülről, harangtorony, Piazza della Signoria tér, Ponte Vecchio stb.) megtekintése, majd utazás a csodálatos Appenninek-hegyvonulat mentén dél-olaszországi szálláshelyünkre. (3 éj).

3. nap: Reggeli után hajókirándulás Capri szigetére, amit sokan a világ legszebb szigeteként emlegetnek. Megérkezésünkkor lehetõség van részt venni egy feledhetetlen sziget körüli sétahajókázáson, miközben a vízrõl megcsodálhatjuk Capri természetes szépségét, szebbnél szebb barlangjait és a Faraglioni sziklákat. Ezt követõen kisbuszokkal jutunk fel a sziget két városába, elõbb Capriba, ahol végigsétálunk a híres Corsón és megtekintjük az Augusztus kertet, majd Anacapriba látogatunk, ahol megnézzük a sasfészek kiképzésû és antik tárgyakkal teli Axel Munthe villát, majd szabadprogram, ill. lehetõség libegõvel feljutni a Monte Solarora, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik a szigetre és a Nápolyi öbölre.

4. nap: Reggeli után szabadprogram illetve egész napos fakultatív kirándulás a Világörökség helyszíneire,  Amalfiba és Pompejibe. Először a Sorrentói-félsziget elragadó kisvárosba, Amalfiba utazunk. Utunk a kék szalag útvonalon halad és a világ talán legfestõibb partszakaszának is mondható. Minden pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk. Útközben megcsodáljuk Positano páratlan fekvését. Utunk fénypontja, Amalfi, ahol megtekintjük a világhírű Szent András dómot. Ezt követően szabadprogram Amalfiban. Folytatva utunkat a világ legrégebbi romvárosába, Pompejibe látogatunk, melyet a Vezúv pusztított el i.sz. 79-ben és konzerválta az utókor számára. 

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

5. nap: Reggeli után utazás a festõi Campania és Calabria tartományokon keresztül Szicíliába. Kompátkelés a Messinai-szoroson. Megérkezve Szicíliába rövid városnézés Messinában, mely a sziget harmadik legnagyobb városa. Történelme során egyetlen város sem szenvedett annyit, mint Messina, számos természeti és ember okozta katasztrófa helyszíne volt, melyből csodálatos módon épült újjá. Ezt bizonyítja hatalmas dómja, mely egyben Messina jelképe. Megcsodáljuk továbbá a Leveles Madonna oszlopát, a fantasztikus harangtornyot és a Dóm téren található Orion szökőkutat is. Ezt követően  tovább utazás a Taormina környéki szállásunkra. (3 éj).

6. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás az Etnára és Taorminába. Az Etna Szicília jelképe, illetve Európa legjelentõsebb és legnagyobb mûködõ vulkánja. Utunk során 1900 méter magasságba kerülünk, ahonnan kabinos felvonóval illetve erős túrabuszokkal jutunk a tűzhányó legutóbbi kitöréseinek helyszínére. Itt túravezetőnkkel bejárjuk az elmúlt évek kitörésének nyomvonalát, melynek során számos érdekes jelenséggel találkozunk. Ezt követően rövid szabadprogram, majd ismerkedés Szicília egyik legelragadóbb kisvárosával, Taorminával. Ellátogatunk a híres görög-római színházhoz, mely Csontváryt is megihlette, majd séta a hangulatos óvárosban, melynek hangulatos teraszairól csodálatos kilátás nyílik a Jón-tenger partszakaszára és az Etnára.

Figyelem: A fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

7. nap: Reggeli után a keleti part legérdekesebb városába, Siracusába utazunk, az antik görög kultúra egyik legjelentõsebb városába, amit az utazók Mekkájaként is emlegetnek.  Megtekintjük az ókori múltjára méltón büszke és a Világörökség részévé nyilvánított régészeti parkot (görög-színház, II. Hieron áldozati oltára, Dionüszosz füle, amfiteátrum), majd végigsétálunk Siracusa legendás óvárosának, Ortügiának zegzúgos utcáin. Ez a kis félsziget a tengerpart mentén helyezkedik el és a város legvarázslatosabb helye. Itt áll a fenséges barokk dóm, mely az ősi Athéna szentély alapjain nyugszik. Megcsodáljuk a dóm tér további pazar barokk palotáit, majd a legendás Arethusa forrást. Délután visszatérés a szálláshelyre, szabadidõ.

8. nap: Reggeli után a sziget belseje felé tartunk. Megtekintjük Piazza Armerina legérdekesebb látnivalóját, a Világörökség részévé nyilvánított Villa Casale-t, ahol kb. 4000 m2-es csodaszép, színes, teljesen ép állapotban fennmaradt mozaikokban gyönyörködhetünk Ezt követően az antik templomok városába, Agrigentóba, a híres Templomok-völgyébe utazunk, mely szintén a Világörökség része. Megcsodáljuk az itt található görög templomromokat, ahol a görög civilizáció harmóniája és szépsége 2500 évvel ezelőtt elterjedt. Továbbutazás a Palermó környéki szálláshelyünkre (1 éj).

9. nap: Reggeli után a közeli Monreale városkát keressük fel, mely a normann kori Szicília legszebb székesegyházával és mozaikjaival büszkélkedik. Ezt követően napunkat Palermóban töltjük, melyet Szicília fôvárosának is neveznek. A sziget valamennyi városával együtt pazar emlékekkel büszkélkedhet, de velük ellentétben fénykorát nem a görög és római, hanem az arabok és a normanok ideje alatt élte. Megtekintjük a város leghíresebb épületeit és nevezetességeit (Normann Palota - Palatinus kápolna, Porta Nuova, dóm, óváros, Teatro Massimo, piac), majd szabadidő az óvárosban. Este behajózás Nápoly felé, éjszaka a komphajón.

10. nap: A reggeli megérkezést követôen városnézés Dél-Olaszország fôvárosában, Nápolyban. Legelőször autóbuszos városnézés Nápoly kertvárosában (Castel Nuovo, Santa Lucia negyed, Castel dell’ Ovo, Posilippo-kilátó), majd séta a belvárosban, ahol megtekintjük a Plebiscito teret, a királyi palotát, a csodálatosan elegáns bevásárló csarnokot, a Galeria Umbertot, a nápolyi operaházat és sétálunk a zegzúgos sikátorokban is, melynek hangulata sokáig emlékezetes marad a turistáknak. A látnivalók megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség. Továbbutazás a Firenze környékéki szállásra (1 éj).

11. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.09.22 - 10.02.
1 099 EUR  (449 282 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
150 EUR/fő/9 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
300 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
40 EUR/fő
Tengerre néző szoba felára (csak Sorrentóban)
30 EUR/fő/3 éj

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit (kompátkelésekkel)
- a 10 éjszaka szállást 9 reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót
- a csoportvezető és a helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a 3%-os sztornóbiztosítást
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulás árát Amalfiba és Pompeibe 60 EUR/fő + belépők
- a fakultatív kirándulás árát az Etnára és Taorminába 60 EUR/fő + belépők
 
Belépődíjak (az árak csak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak):
 
Program Felnőtt (EUR/fő)
Capri  Hajójegy a szigetre +kisbuszok 65,00
Capri szigettúra hajóval 21,00
Villa San Michele  10,00
Augusztus-kert 1,50
Monte Solaro libegő 14,00
Pompeji Romváros 19,00
18 év alatt ingyenes
Amalfi Dóm 4,00
Taormina Görög-római színház 13,50
Libegő (retúr) 10,00
Etna Libegő 2500 méterig 53,00
Libegő 2500 méterig + dzsip 2900 méterig 78,00
Siracusa Archeológiai terület 13,00
Dóm 2,00
Piazza Armerina Római villa 10,00
Agrigento Templomok völgye 12,00
Palermo Normann palota-Palotakápolna 19,00
Monreale Katedrális + kerengő 10,00


Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város
Róma, az örök város
649 EUR (265 318 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Antik görög nagy körutazás
Antik görög nagy körutazás
899 EUR (367 520 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
889 EUR (363 432 HUF)/fő - től
Foglaljon most!