+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Montenegró, a fekete-hegyek országa

egy csipetnyi Dalmáciával fűszerezve

7 nap / 6 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszállásokon: Igalo és Neum környékén:  (1-1 éj), hotel***, izlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, Sat TV, légkondicionálás

Sutomare környékén (4 éj):  tengerparti hotel**** úszómedencével, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, telefon, Sat TV, széf, wifi, balkon

 


Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív svédasztalos vacsora


Utazás

Nyugati típusú autóbusszal (audio-, DVD-videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)


Ingyenes fel-leszállási lehetőség

Márkó, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Duka, Sárvár, Szombathely

MEGÁLLÓHELYEK IDŐPONTJAI

Montenegró természeti ékszerdoboz, ahol minden egy helyen megtalálható: égbekiáltó hegyek, a világ második legmélyebb kanyonja, érintetlen tájak, őserdő, égszínkék és türkiz tengervíz, ahol a delfinek hancúroznak. Montenegró kulturális szempontból is egy nagyon érdekes, sokszínű ország. Mivel történelme során számtalan hódító tette le a maga kézjegyét, Kelet és Nyugat kultúráinak emlékezete egyaránt gazdagítja örökségét. Montenegró talán az utolsó érintetlen gyöngyszem a XXI. század Európájában. Itt található a Kotori-öböl, amely Európa egyetlen mediterrán fjordja. A tengerparton kis barlangocskák és lakatlan szigetek várnak felfedezésre. A nemzeti parkok növény- és állatvilága pedig az itteni élővilág páratlan gazdagságát hivatott bemutatni. Fedezze fel Ön is a fekete hegyek országának eddig még rejtett titkait!

Program:

1. nap: Elutazás reggel 5:45 órakor Veszprémből, az OMV-benzinkúttól. Utazás Horvátországon keresztül rövid pihenőkkel Montenegróba. Szállás Herceg Novi környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után a Kotori-öböl gyöngyszemeit keressük fel, mely vitathatatlanul a montenegrói partvidék legcsodálatosabb része. Az Adria-tenger déli részének legnagyobb természetes öble, a legdélebben fekvő európai fjord, mely a UNESCO világörökség részét képezi. Lehetőség nyílik egy felejthetetlen sétahajókázásra a Kotori-öbölben, melynek során látogatást teszünk a festői Perast városában illetve az öböl egyik aprócska szigetén, a Szirti Madonnán. Sétahajókázásunk végállomása az öböl legbelső csücskében fekvő Kotor, Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa. Óvárosában igazi mediterrán idill vár ránk, zegzugos sikátorok, narancsfák, virágos erkélyek, középkori templomok, freskók, reneszánsz és barokk paloták.  Folytatjuk tovább utunkat autóbusszal Budvába. Falai több mint 2,5 évezredes történelmet rejtenek, hiszen a város a régió egyik legrégebbi települése. Séta az óvárosban, majd továbbutazás a szállásra. Szállás Sutomore környékén (4 éj).

3. nap: Reggeli után Cetinjébe látogatunk, mely nehéz megközelíthetősége miatt Montenegró fővárosa volt. Ma az ország vallási központja, fontos szerepet tölt be a helyiek nemzettudatában. Látogatás a Szent Péter kolostorban, majd séta a városban. Visszafelé a szállásra fotószünet a sziklaszirtre épült bájos Sveti Stefan apró szigeténél. Délután pihenés, fürdési lehetőség a szálloda tengerpartján. 

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a festői Tara folyó völgyébe és Montenegró egyik legfontosabb zarándokhelyére, a kősziklába épült Ostrog monostorhoz. Legelőször a festői Tara folyó völgyébe utazunk, mely a világon a második legmélyebb kanyon. A Tara folyó a róla elnevezett kanyonban mintegy százötven kilométeren keresztül kanyarog, a sziklafalak mélysége helyenként eléri az 1300 métert is.  Fotószünet a Durdevica Tara  lenyűgöző hídjánál. Ezt követően folytatjuk tovább utunkat az Ostrog monostorhoz. A kolostort a XVII. században Vasilije építette, itt is van eltemetve. A csodatévő szent Vasilij csontjaihoz legendás gyógyulások, csodák történetei kapcsolódnak.  A látnivalók megtekintése után visszatérés a szállásra.  Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás a hegyoldalban megbújó Stari Bar-ba . Lábainál még ma is látható az egykori török városrész megmaradt töredéke. Fölötte, mint egy kísértetváros, emelkednek a középkorban fényes prímási székhely romjai. Séta a rommező területén, ahol érdekes műemlékeket, régi középkori házakat és templomokat találunk. A legrégebbiek a 11. századból származnak. Ezt követően ellátogatunk Montenegró egyik legnagyobb kincséhez, a Skadari-tóhoz, mely a Balkán legnagyobb édesvizű tava. 1983-ban nyilvánították nemzeti parkká. A hajókázással és ebéddel egybekötött programon megcsodálhatjuk a tó rejtett természeti szépségeit, az itt honos vízi madarakat, a virágzó lótuszokat és az eldugott kis strandokat. Délután pihenés, fürdési lehetőség a szálloda tengerpartján. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell!

6. nap:  Reggeli után búcsú Montenegró tengerpartjától, utazás a költők által "földi  mennyországnak" nevezett Dubrovnikba. Gyalogos váronézésünk során megtekintjük híresen gyönyörű óvárosát (Pile kapu, Szent Balázs-templom, Mincenta-erőd, kolostorok). Továbbutazás, szállás Neum környékén (1 éj).

7. nap: Reggeli után hazautazás, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban. 

A programok sorrendje felcserélődhet!

 

2024.06.23 - 29.
Betelt
2024.08.22 - 28.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
100 EUR/fő/6 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
310 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 6 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az üdülőhelyi díjat
- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegyek árait

- a 3%-os sztornóbiztosítást

- a fakultatív kirándulás árát Tara-kanyonhoz és Ostrogba 50 EUR/fő + belépők

- a fakultatív programot a Skadari tavon (hajójeggyel és ebéddel együtt) 60 EUR/fő + belépők

 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):

Kotor Sétahajókázás a Kotori-öbölben belépőkkel együtt 42,00 EUR/fő
Budva Városi belépő 1,00 EUR/fő
Ostrog Kolostor + kisbusz 7,00 EUR/fő
Tara-kanyon Djurdjevica Tara híd 5,00 EUR/fő
Stari Bar Romváros 6,00 EUR/fő
  Stari Maslina -2000 éves olajfa 2,50 EUR/fő
Cetinje Városi belépő 1,00 EUR/fő
  Biliarde-miniatúra 3,00 EUR/fő
  György király múzeum és sír 8,00 EUR/fő
  kolostor 1,00 EUR/fő
Dubrovnik Ferences templom 6,00 EUR/fő
  Domonkos templom 5,00 EUR/fő
  Dóm+kincstár 4,00 EUR/fő
  Rektor-palota 15,00 EUR/fő

 Hasonló úticéljaink

Antik görög nagy körutazás
Antik görög nagy körutazás
899 EUR (367 520 HUF)/fő - től
Foglaljon most!