+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Szlovákiai körutazás

a Tátra természeti szépségei és a Felvidék történelmi városai

5 nap / 4 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Csorba-tó környéke (3 éj):  szép környezetben elhelyezkedõ hotel***, ízlésesen berendezett, 2-3 ágyas szobák, fürdõ/WC, Sat-TV, hajszárító, WiFi
Kassán (1 éj): belvárosi, városközponthoz közeli hotel***, modernül berendezett, 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, Sat-TV, légkondicionálás
 

Ellátás

Félpanzió (svédasztalos reggeli és 3-fogásos menüvacsora)

 


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)
 

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Szombathely, Sárvár, Jánosháza, Devecser, Bakonygyepes, Városlõd, Herend, Márkó,  Herend, Veszprém, Komárom (csak felszállás)
 

Szlovákia méltán büszkélkedhet kulturális és természeti értékkel. Felvidéki városai, mint Körmöcbánya, Besztercebánya, Lõcse, Eperjes, Kassa páratlan szépséggel bírnak, ugyanakkor több régi, magyar vonatkozású várai is sok érdekességet rejtenek. Megcsodálhatjuk a rengeteg természeti csodával megáldott Magas-Tátrát, völgyeket, megbúvó patakokat, tavakat. Különösen megkapó a Csorba-tavat körülölelõ élõvilág, a hangulatos üdülõváros Ótátrafüred zegzugos utcái, a Tátralomnic kisvárosát körülvevõ hegycsúcsok, illetve felejthetetlen élményt nyújt a Dunajec folyó kanyarulataiban való tutajozás.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Szlovákiába. Utunk elõször az Alacsony-Tátrába, Körmöcbányába vezet, mely egykoron a Magyar Királyság egyik legjelentõsebb, aranybányászatáról nevezetes bányavárosa és pénzverõhelye volt. Séta a városban (fõtér, pénzverde, várnegyed, Szent Katalin-templom, stb.). Folytatjuk utunkat Besztercebányába. Az egykor szintén bányászváros ma Közép-Szlovákia központja, a város központját történelmi örökségként, míg a vár környékét nemzeti kulturális örökségként jegyzik. Séta a városban (Fõtér, Óratorony, Thurzó-ház, Városháza, Mátyás-király háza, püspöki székesegyház, stb.). Továbbutazás, szállás a Csorba-tónál (3 éj).

2. nap: Reggeli után pihenés a Csorba-tó környéki szállásunkon vagy fakultatív egész napos kirándulás Lõcsére, mely egyike a szép szepességi középkori szász, cipszer városoknak, óvárosa az UNESCO világörökség része. Híres látnivalói között szerepel a Szent- Jakab katedrális, a világ egyik legszebb és legnagyobb gótikus oltárával, a városháza, a Thurzó-ház, a szégyenketrec. Folytatjuk utunkat a szintén Világörökség részét képező, meghökkentően érdekes és egyedi Martonházi aragonitbarlanghoz. A színes, különféle formájú, korallokat idéző aragonitok csodálatos képeket hoznak létre. A barlang leszebb részeként tartják számon a Tejút-termet, ahol a mennyezet repedéseiből függő fehér aragonit-fürtök a lámpafényben galaxisokhoz hasonló látványt alkotnak. Ezt követõen látogatás a reneszánsz-barokk stílusú Betléri-kastélyhoz, mely az Andrássy család birtokában állt. Fényûzõen berendezett szalonjai mûkincsekben, festményekben gazdagok. Továbbutazás Krasznahorkaváralja-ra, ahol megtekintjük az Andrássy Mauzóleumot, Szlovákia egyik legértékesebb szecessziós mûemlékét. Az egyiptomi és bizánci jelképekkel díszített épület a krasznahorkai uradalom utolsó birtokosai – Andrássy Dénes és hitvese, Franciska – örök nyughelye.

3. nap: Reggeli után  egész napos kirándulás a Felvidék természeti látványosságaihoz, a Magas-Tátrába. Utunk elõször a legismertebb és leglátogatottabb tátrai tóhoz, Csorba-tóhoz vezet, séta a tó körül, majd továbbutazás a Magas-Tátra legnagyobb és legrégibb üdülõvárosába, Ótátrafüredre. Séta a hangulatos kisvárosban, ill. sikló segítségével lehetõség felmenni az 1263 méter magas Tarajkára, ahonnan elsétálunk a Tarpataki-vízesésekhez. Mindezek a Magas-Tátra legkönynyebben megközelíthetõ, leghíresebb látványosságai közé tartoznak, ahol a Tar-patak egy óriási terepküszöbön folyik le, és gyönyörû vízeséseket alkot. Végül Tátralomnicra utazunk, séta a városban ill. jó idõ esetén lehetõség kabinos felvonóval felmenni az 1751 méteres magasságban fekvõ Kõpataki tóhoz, ahol csodálatos panoráma tárul az ember elé.

4. nap: Reggeli után Késmárkra utazunk, ahol látogatást teszünk a Thököly várnál, majd sétánk során megtekintjük a városházát, a különleges szépségû, fából készült ill. a mellette fekvõ új evangélikus templomot, benne Thököly mauzóleumával. Ezt követõen tutajtúra a Dunajec folyó festõi kanyonjában, ahol megcsodálhatjuk a kanyon fölé magasló varázslatos sziklaormokat és megismerhetjük a Pieniny Nemzeti Park legszebb tájait. Továbbutazás Eperjesre, ahol megtekintjük a város legfõbb látnivalóit (Rákóczi-ház, városháza, Szent Miklós székesegyház, stb.). Továbbutazás Kassára, a szálláshely elfoglalása (1 éj).

5. nap: Reggeli után városnézés Kassán, mely Szlovákia második legnagyobb városa. A történelmi városközpont építészeti remekmûnek számít, mely egy lencse alakú tér köré épült. Megtekintjük a fõutcát, rajta Szent Erzsébet-székesegyházat, a Szent Mihály-kápolnát, az Orbán-tornyot, a régi városházát, az Andrássy Palotát, a Rodostói-házat, melyek maradandó emléket fognak nyújtani. A látnivalók megtekintése után szabadidõ, majd búcsú Szlovákiától és hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.08.15 - 19.
419 EUR  (171 291 HUF) /fő

Felárak
Egyágyas felár (Részletek)
90 EUR/fő
Felnőtt pótágy kedvezmény (3.személy)
50 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 4 éjszaka szállást félpanzióval
- a felsorolt programokat
- az idegenvezető  költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
-  a fakultatív kirándulás árát (Lőcse - Aragonitbarlang -  Betléri-kastély): 50 EUR/fő + belépők
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 
 
Helyszíni belépődíjak (az árak csak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő
Körmöcbánya Vár 3,00
  -  60 év felett 1,50
Martonháza Aragonitbarlang 10,00
  - 60 év felett 9,00
Ótátrafüred sikló a Tarajkára 13,00
Tátralomnic Libegő a Kőpataki-tóhoz + foglalási díj 30,00
Lőcse Szent Jakab katedrális 4,00
Betlér és Krasznahorkaváralja Kastély + Mauzóleum 12,00
  - 62 év felett 8,00
Késmárk Evangélikus templomok 5,00
Dunajec Tutajozás 19,00
Kassa Szent Erzsébet dóm + kripta 2,00

 

 


Hasonló úticéljaink

Prága és a dél-csehországi kastélyok
Prága és a dél-csehországi kastélyok
359 EUR (146 763 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Krakkó és Dél-Lengyelország kincsei
Krakkó és Dél-Lengyelország kincsei
399 EUR (163 115 HUF)/fő - től
Foglaljon most!