+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Krakkó és Dél-Lengyelország kincsei

5 nap / 4 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Zakopanéban (1 éj): csodálatos környezetben fekvõ hotel***, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV
Krakkóban (3 éj): hotel***, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ/WC, telefon, TV
(A szállásokon a 3. ágyon csak gyermek helyezhetõ el)

Ellátás

Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora


Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Lengyelország nagyon sok értéket tartogat a külföldi látogató számára- többet, mint azt általában hiszik, változatosabbat, mint amennyire ismerik. Mindenki megtalálhatja azt az ember alkotta vagy természeti szépséget, mely biztosítja, hogy az utazás igazi kulturális élményekben gazdag legyen. Az egyedi hangulatot árasztó városok és falvak, régi várak, csodálatos paloták, és kastélyok mutatják a viharos múlt harcait és örökségét és az elõdök tehetségét és életét. A csodás értékek mellett Lengyelország azért is figyelemre méltó, mert a rendszerváltás után igen gyorsan talpra állt és ma, földrajzi elhelyezkedését illetõen, mint egy összekötõkapocs mûködik Kelet- és Nyugat-Európa között.

Program:

1. nap: Elutazás 5.45 órakor Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Lengyelországba. Megérkezés Zakopanéba, mely a Tátra lábánál fekvõ egyik legismertebb üdülõváros, amit Lengyelország téli fõvárosának is szoktak nevezni. Séta a városban, majd kirándulás siklóval a Gubalowka hegycsúcsra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra és a környezõ 2 000 méter magas hegycsúcsokra. Szállás Zakopanéban (1 éj). 

2. nap: Reggeli után szabadprogram illetve vásárlási lehetõség a lengyel Tátra fõvárosában, Zakopanéban, majd a déli órákban utazás a festõi környezetben épült gótikus nedeci várhoz. A felsõvárból lenyûgözõen szép körpanoráma nyílik a Pieniny-hegység tájaira, a közeli, duzzasztásokkal keletkezett víztározókra és az egykori czorsztyni határvár romjaira. Ezt követõen tutajtúra a Dunajec folyó festõi kanyonjában, ahol alkalom nyílik megcsodálni a Pieninek két oldalt emelkedõ, több száz méterre a kanyon fölött magasodó varázslatos sziklaormait és megismerni a Pieniny Nemzeti Park legszebb tájait. Továbbutazás és szállás Krakkóban (3 éj). 

3. nap: Reggeli után városnézés Lengyelország egykori királyi fõvárosában, Krakkóban. A város a Visztula két partján fekszik, felbecsülhetetlen értékû kulturális és mûvészi alkotásairól híres. Fõtere Európa legnagyobb városi piactere, mely az Óváros legrégibb része. Közepén áll a Posztócsarnok, mely a 14. századtól a városi kereskedelem központja volt. Az óváros legértékesebb egyházi mûemléke a Mária-templom, mely ma is Európa legnagyobb gótikus faragott faoltárával rendelkezik. Megtekintjük a fõtértõl nem messze található 1364-ben alapított, és Európa egyik legrégibb felsõoktatási intézményét is, a Jagelló Egyetemet. Délután szabadprogram ill. fakultatív programlehetõség Auschwitz-ba. A legnagyobb német koncentrációs táborban több mint 1,5 millió fogoly, többségükben Lengyelországból és Közép-Európa más országaiból ide hurcolt zsidó halt meg. Figyelem: a fakultatív kirándulást már a jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

4. nap: Reggeli után folytatjuk városnézésünket Krakkóban, ellátogatunk a Wawel épületegyütteséhez, mely a lengyel királyok és püspökök székhelye volt. A mûkincsekben gazdag reneszánsz Királyi Palota és a székesegyház megtekintése, itt koronázták a lengyel királyokat, és itt van végsõ nyughelyük is, de a mai napig ide temetik a krakkói püspököket is. Délután kirándulás a világ egyik legrégibb, a 13. század óta megszakítás nélkül mûködõ sóbányájába, Wieliczkába, mely egyben az UNESCO-világörökség része is. A sóbánya mélyén 3,5 km hosszan ritka élményt nyújtó sóba vájt folyosók, egyedülálló, sóból faragott szobrok láthatók. A sóbánya legérdekesebb része a 101 méteres mélységben található Szent Kinga-kápolna a sótömbbõl kifaragott csillárral és szobrokkal. 

5. nap: Reggeli után hazautazás. Útközben látogatás Kalwaria Zebrzydovskába, mely évszázadok óta Dél-Lengyelország híres vallási központja és gyakran látogatott búcsújáróhely ezért évente több millióan keresik fel. Az itt található Bernátrendi kolostor és hozzá tartozó park az UNESCO világörökség része. Ezt követoen hazautazás rövid pihenõkkel, megérkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

 

2023.07.19 - 23.
319 EUR  (127 664 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
80 EUR/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
140 EUR/fő
Felnőtt pótágy felár
30 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- a 4 éjszaka szállodai elhelyezést reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornóbiztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulást Auschwitzba belépővel együtt: 50 €
- a nedeci vár belépőjét: 9 €/fő
 
Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): PLN/fő
Zakopane Gubalowka sikló (oda-vissza) 27,00
  nyugdíjas 60 év felett 21,00
Dunajec Tutajozás 82,00
Krakkó Wavel - székesegyház 15,00
  Wavel - fegyverterem + regisztrációs díj 30,00
  Zsidó negyed megtekintése városi
panorámbusszal
60,00
Wieliczka Sóbánya + rezervációs költség  120,00
  gyerek/diák 26 éves korig 110,00

 Hasonló úticéljaink

Prága és a dél-csehországi kastélyok
Prága és a dél-csehországi kastélyok
339 EUR (135 668 HUF)/fő - től
Foglaljon most!