+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Toszkána és Umbria kincsei

6 nap / 5 éjszaka
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Firenze környékén (3 éj): hotel****, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas fürdőszobás-WC-s szobákban, telefon, légkondicionálás, TV

Trasimeno-tó környékén (2 éj): hotel***, ízlésesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdő/WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, minibár, széf, úszómedence


Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlőd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

Toszkána és Umbria hamisíthatatlan hangulatba ringat minden utazót. Toszkánából indult hódító útjára a reneszánsz, az etruszkok egykori földjén született és alkotott Dante, Leonardo da Vinci, Michelangelo és Boticelli. Toszkána hullámzó dombjai, termékeny szõlõültetvényei, olajfaligetei és a Chianti szelid völgye a toszkán tartomány pazar látványosságai. Itália zöld szíveként becézett Umbria pedig a természetjárók paradicsoma, de kulturális kincsekbõl itt sincs hiány, vegyük akár a hegytetõre épült városok girbegurba ódon utcáit és mûemlékeit, vagy Szent Ferenc hagyatékát Assisiben.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás rövid pihenõkkel Ausztrián keresztül Olaszországba. Útközben rövid városnézés Padovában, a Szent Antal Bazilika megtekintése. Továbbutazás a Firenze környéki tranzitszállásunkra (1 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos városnézés Toszkána fõvárosában, Firenzében helyi magyar idegenvezetõnkkel. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Megtekintjük a Santa Croce templomot, az impozáns dómot (kívülről) és keresztelõkápolnát (kívülről), a Piazza della Signoria teret és a Ponte Vecchio-t. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik a város panorámájában gyönyörködni a harangtoronyból ill. a kupola tetejérõl, vagy megtekinteni a világhírû Uffizi képtárat. A késõ délutáni órákban továbbutazás szálláshelyünkre a Trasimeno-tó partjára (2 éj).

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

3. nap: Reggeli után utazás Umbria tartomány leghíresebb városaiba. Városnézésünket Szent Ferenc, a ferences rend megalapítójának városában, Assisiben kezdjük. A 400 m magasságban, a domboldalban fekvõ város leghíresebb látnivalója a Szent Ferenc-bazilika, ahol a szent sírja ill. csodálatos Giotto freskók láthatóak. Majd séta és szabadidõ az óváros zegzugos kis utcáin. Továbbutazás a tartomány fõvárosába, az etruszkok által alapított Perugiaba. A csodálatos fekvésû középkori város látnivalóinak (Szent Lõrinc-katedrális, Nagy Szökõkút, városháza, Pénzváltók Kollégiuma, egyetem, stb.) megtekintése, majd szabadidõ. Délután visszatérünk szálláshelyünkre, szabadprogram illetve fürdési lehetõség a tóparton vagy a szálloda medencéjében.

4. nap: Reggeli után utazás Toszkána legszebb és legérdekesebb városaiba. Városnézésünket Sienaban kezdjük, melyet Európa legnagyszerûbb gótikus városának tartanak. A történelmi belváros lenyûgözõ épületeinek (Piazza del Campo fõtér, Városháza, dóm, stb.) megtekintése majd szabadidõ. Kora délután látogatás San Gimignano-ba, ahol tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal, a 13-14. századi lakóházak, templomok és paloták tornyai. A középkorban minden gazdagabb családnak külön erõdített tornya volt, a közel 70-bõl ma még 13 megmaradt, ezért méltán hívják a „tornyok városának”. Tovább utazás Firenze környéki szállásunkra (2 éj). 

5. nap: Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Toszkána kiemelkedő városaiba. Utunk először Pisába vezet, mely hosszú ideig Itália tengeri köztársasága volt. Pisát leginkább a Dóm terével azonosítják, hiszen az itt fogadó látvány, a stílusok egysége mindenkit elkápráztat. A keresztelõkápolna és a dóm megtekintése, majd szabadprogram ill. lehetõség a világhírû Ferdetorony „megmászására“. Délután Puccini városába, Luccaba látogatunk. Az impozáns reneszánsz falak között rejtõzõ belváros látnivalóinak (Szt. Márton-székesegyház, óváros szûk sikátorai, Puccini-ház, stb.) megtekintése. A város különlegessége még a Piazza Anfiteatro, egy nagy ovális tér, melynek házait egy ókori amfiteátrum alapjaira emelték. Végül a híres toszkán bortermő vidékre utazunk, ahol vacsora és borkóstoló keretén belül megismerkedünk a jellegzetes toszkán borokkal és ételekkel.

Figyelem: fakultatív programot már a jelentkezéskor foglalni kell!

6. nap: Reggeli után hazautazás rövid pihenõkkel. Megérkezés Veszprémbe az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.09.24 - 29.
Betelt

Felárak
Félpanziós felár
70 EUR/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
170 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
20 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- az 5 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenforgalmi adót
- az idegenvezető és a helyi idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a belépődíjakat
- a fakultatív kirándulást Pisaba és Luccaba: 70 EUR/fő vacsorával
- Uffizi képtár regisztrációját: 5 EUR/fő (belépőjegy helyszínen fizetendő)
- a sienai dóm belépõjét 10 €/fõ
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 
Belépődíjak (az árak csak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak):
 
Program: Ár: EUR/fő
Firenze Uffizi képtár tárlatvezetéssel 45,00
18 év alatt 20,00
Assisi Bazilikák 5,00
Peruggia Minimetro (retúr) 3,00
San Gimignano Dóm 5,00
Pisa Dóm + keresztelő kápolna 7,00

Dóm + keresztelőkápolna +

Ferde-torony

27,00
Lucca Szt. Márton székesegyház  3,00

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város
Róma, az örök város
649 EUR (265 318 HUF)/fő - től
Foglaljon most!