+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Róma, az örök város - Velence - Firenze

6 nap / 5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés

Tranzitszállásokon: oda:  Velence környékén (1 éj), vissza: Firenze környékén (1 éj):  hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, hûtõ, széf, wifi

Róma keleti részén (3 éj): hotel***, minibár, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ- WC, hajszárító, telefon, Sat-TV, légkondicionálás, minibár (térítés ellenében), wifi


Ellátás
Reggeli ill. fakultatív 3-fogásos menüvacsora. Odaútban a tranzitszálláson csak reggeli.

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

„Minden út Rómába vezet”– tartja a régi szólás, vélhetôen a Caput Mundinak (a világ fejének) nevezett város nagyságának és fontosságának magasztalásaképpen. Róma utcáin kószálva egyszerre elevenedik meg elôttünk a császárság és a pápaság kora, olyan remekmûveknek köszönhetôen, mint a Colosseum, Forum Romanum, Szent Péter-bazilika, vatikáni paloták. Utunk során megérinti Önöket a történelem szele, amely az örök város minden romjából, minden mûemlékébôl árad.

Program:

 

1. nap: A csoport reggel 5.45 órakor indul Veszprémbôl, az OVM-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Érkezés a Velence környéki szállásra a délutáni órákban. Este rövid városnézés Velencében (Szent Márk tér, Dózse palota, Sóhajok hídja, Canal Grande stb.) (1 éj). 

2. nap: Reggeli után továbbutazás az Appenninek csodálatos tájain keresztül Rómába. Megérkezés az olasz fővárosba a kora délutáni órákban.  Helyi magyar idegenvezetõnkkel legelőször a falakon kívüli Szt. Pál Bazilikát telintjük meg, majd a Lateráni Szt. János Bazilika illetve Szent Lépcsõ következik. Szállás elfoglalása Rómában (3 éj). 

3. nap: Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés  helyi magyar idegenvezetõnkkel az antik-reneszánsz Rómában Legelőször az ókori Róma leghíresebb terét, a Forum Romanum-ot tekintjük meg. Ezt követően a Császárfórumok mentén átsétálunk a Velence térre. Itt áll a híres Victor Emanuelle-emlékmû. A déli órákban felkeressük a híres Trevi-kutat, ahol szabadidő, vásárlási lehetőség, majd séta a Spanyol-lépcsôhöz iletve a Popolo-térre. Folytatjuk tovább utunkat Róma legszebb Mária templomához, a S. Maria Maggiore-templomhoz, majd a S. Pietro in Vincoli-bazilikához, ahol Michelangelo híres Mózes szobra áll. A napot  a világ legnagyobb amfiteátrumával, Colosseummal zárjuk, ahol egykor véres állathajszák és gladiátorküzdelmek folytak. 

Figyelem: a Colosseum+Forum Romanum kombinált jegyet már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

4. nap: Reggeli után helyi magyar idegenvezetõnkkel látogatást teszünk a Vatikán területén, ahol legelőször a világ legnagyobb székesegyházát, a Szent Péter Bazilikát tekintjük meg, mely több nagy remekmûvet tartalmaz. Ezt követően folytatjuk a barokk Róma megtekintését (Pantheon, Navona tér), szabadidő, majd délután a híres Vatikáni Múzeumokba látogatunk, mely olyan csodálatos remekmûveket tartalmaz, mint a Raffaelo-stanzák, a híres Laokoón-szoborcsoport, a belvederi Apolló-szobor és a világhírû Sixtusi- kápolna. 

5. nap: Reggeli után utazás Toszkána fõvárosába, Firenzébe. Az Arno folyó két partján elterülõ várost hosszú ideig a Medici család uralta. A várost a „reneszánsz bölcsõjeként” is emlegetik, melynek történelmi belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Séta a hangulatos középkori házak között, melyek minden szeglete csupa érdekességet rejt. Megtekintjük az impozáns dómot (kívülről) és keresztelõkápolnát (kívülről), a Piazza della Signoria teret, a Palazzo Vecchiot és megcsodáljuk az előtte álló Dávid szobrot, majd kisétálunk az Arno folyóhoz és a Ponte Vecchiohoz. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, illetve lehetõség nyílik a város panorámájában gyönyörködni a harangtoronyból ill. a kupola tetejérõl, vagy megtekinteni a világhírû Uffizi képtárat. Szállás Firenze környékén (1 éj). 

Figyelem: az Uffizi képtárat már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)! 

6. nap: Reggeli után  hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenôkkel. Megérkezés Veszprémbe, az OVM-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2022.09.30 - 10.05.
Betelt
2022.10.21 - 26.
145 900 Ft/fő

Felárak
Félpanziós felár
24 900 Ft/fő/4 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
39 900 Ft/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
3 000 Ft/fő
Deviza és üzemanyag felár
15 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

- az autóbusz költségeit

- a 5 éjszaka szállást, reggelivel

- a felsorolt programokat

- az idegenforgalmi adót

- a sztornóbiztosítást

- a csoportvezető és a helyi idegenvezetők költségeit Rómában (3 napra) és Firenzében

- Rómában, buszunk belvárosi közlekedésének engedélyét


A részvételi díj NEM tartalmazza:

- a BBP biztosítást: 570 Ft/fő/nap

- a belépődíjakat és a hajójegy árát

- Rómában, a Colosseum és a Forum Romanum (kombinált) belépőjegyét: 8 900 Ft/fő

- Rómában, a Vatikáni múzeum belépőjegyét: 12 900 Ft/fő

- Firenzében, az Uffizi képtár regisztrációját: 2 000 Ft/fő  (belépőjegy helyszínen fizetendő)

 

Belépőjegyek (az árak tájékoztató jellegűek és évközben változhatnak): EUR/fő

Program Felnőtt:
Velence hajóút (retúr) 17,00
Róma Szent Pál katedrális kerengője 3,00
Firenze Uffizi-képtár tárlatvezetéssel  40,00
  18 év alatt vezetéssel 20,00

 

 

 

 

 

 Hasonló úticéljaink

Toszkána és Umbria kincsei
Toszkána és Umbria kincsei
139 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
Dél-olaszországi emlékek a Sorrentói-félszigeten
199 900 Ft/fő - től
Folglaljon most!