+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Garda-tótól Milánóig

az észak-olasz tóvidék és történelmi városok

6 nap / 5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Montichiari: hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, Sat-TV, telefon, légkondicionálás, minibár (térítés ellenében), széf

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3- fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-, videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

A mediterrán klímájú és páratlan szépségû növényzettel rendelkezõ Garda-tó méltán sorolható a turisták legkedveltebb úti céljai közé. A mediterrán hangulatot a tó körül elhelyezkedõ városok Malcesine, Arco, Limone, Sirmione is tükrözik. Ahogy a Pó-síkságon elterülõ lombard fõváros, Itália második legnagyobb városa, Milánó is elragadó a maga nemében, a rengeteg történelmi vonatkozású épületével, a dómmal és a világhírû operaházával együtt. A kultúrát sem hagyhatjuk ki a térség életébõl, hiszen számos mûvész mellett, Shakespeare-t is megihlette a varázslatos és titokzatos észak-olasz kisvárosok hangulata, legfõképpen a középkori város, Verona, Rómeó és Júlia történetének helyszíne.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45-kor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Délután megtekintjük a Garda-tó legnépszerûbb üdülõvárosának számító Sirmione-t. Séta, a tóba mélyen benyúló félszigeten épült város, középkori hangulatot árasztó sikátoraiban, ill. fakultatív hajókirándulás a tó körül. Továbbutazás a Garda-tó környéki szállásra (5 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Észak- Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó körül. A tó, akár egy fjord, úgy nyúlik be az Alpokba, fantasztikus mediterrán klímával és növényzettel rendelkezik. Utunk elõször a tó keleti partján fekvõ Malcesinébe vezet, mely egyike a környék legelegánsabb helyeinek. A kis kikötõ, a terek, boltokkal teli utcák, bárok és festõi éttermek varázslatos hangulatot kölcsönöznek az óvárosnak. A városból libegõvel juthatunk fel az 1780 m magas Monte Baldo hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és az alpesi hegyekre. Malcesinébõl lehetõség nyílik áthajózni a Garda-tó túloldalán fekvõ Limone városába. E vadregényes partszakasz minden tenyérnyi területét megmûvelnek a helyiek, domboldala olajfáktól, ill. mediterrán növényektõl pompázik. Séta a szûk középkori sikátorok mentén, ill. fürdési lehetõség a Garda-tóban. Végül felkeressük Torre San Martino della Battaglia-t, melynek 74 méter magas tornyából csodálatos kilátás nyíilik a városra. A tornyot a 19. század közepén emelték megemlékezve az osztrák és olasz csapatok véres harcaira, melyben rengetegen életüket vesztették. Látogatás az Ossario-kápolnában, ahol pajzsokat és más, a harcokkal kapcsolatos emlékeket őrzik.

Figyelem: a Monte Baldo libegő jegyét már jelentkezéskor foglalni kell!

3. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Milánóba. A lombard fõváros történelmi belvárosa Milánó legnagyobb látnivalóinak helyszíne. Városnézésünk során megtekintjük a dómot, mely Olaszország legnagyobb gótikus stílusú temploma, valamint megcsodálhatjuk az óriási méretû, elegáns bevásárló csarnokot, a Victor Emánuel Galériát, a világhírû operaházat, a Scalat, a Palazzo Marinot, melyben ma a városháza székel, a volt Királyi palotát és a Sforza várat. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetõség. Délután ellátogatunk a montichiare-i Bonoris kastélyhoz. Az impozáns vár Montichiari grófjának romantikus álmaként áll ma is San Pancrazio dombon, melyet 1884-ben építettek. Megtekintjük gadagon díszített belső termeit és kertjét is.

Figyelem: A fakultatív programot és a milánoi dóm belépőjegyét már jelentkezéskor foglalni kell!

4. nap: Reggeli után Veronába látogatunk. Az Adige folyó kanyarulatában épült csodálatos középkori várost elsõsorban Shakespeare, Rómeó és Júlia szerelmének története és a híres erkély teszi igazán ismertté. Városnézésünk során megtekintjük Verona híres tereit és nevezetességeit (Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Szent Anasztázia-bazilika). A látnivalók megtekintése után szabadidõ, majd utazás az ezerarcú és festõien szép Iseo-tóhoz. Séta a hangulatos kisvárosban, Iseoban, ill. lehetõség részt venni egy fantasztikus sétahajókázáson, melynek során megcsodálhatjuk az Iseo-tó három gyöngyszemét, a Szent Pál, a Loretto és a Monte Isola szigeteket. Ez utóbbi Európa legnagyobb tavi szigete, mely hegyként emelkedik ki a tó vízébõl, látványa páratlan élménynyel ajándékozza meg az embert. 

5. nap: Reggeli után utazás Brescia-ba. Óvárosában Észak-Olaszország legjobban megőrzött római kori középületei és számos műemlék található. Felfedezését a város szívében kezdjük, méghozzá a lelkét jelentő három történelmi térrel: a középkori Piazza Paolo VI, a reneszánsz Piazza della Loggia és modern Piazza Vittoria. Sétánk során megcsodáljuk a római korból származó műemlékeket, a római fórum régészeti komplexumát és a Santa Giulia kolostorkomplexumot, mely az UNESCO-világörökség részét képezi és a kora középkori építészet egyik legjobb példája.  Szabadprogram, majd délután Desenzano-ba utazunk. Közös séta a belvárosban, majd fürdési lehetőség a tóban.

Figyelem: A brescai Santa Giulia kolostoregyüttes belépőjegyét már jelentkezéskor foglalni kell!

6. nap: Reggeli után hazautazás. Útközben a festõi környezetben fekvõ Vicenza városát tekintjük meg. A város neve egyet jelent Palladio, a nagy reneszánsz építõmesterrel. Mûvészetét az utcákat járva fedezhetjük fel: Teatro Olimpico, Palazzo Chiericati, St. Corona-templom, Loggia dei Capitano és a mester fõmûve, a Basilica. A látnivalok megtekintése után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2024.06.23 - 28.
Betelt
2024.09.05 - 10.
579 EUR  (236 701 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
160 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
160 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
20 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- az 5 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 730 Ft/fő/nap
- a fakultatív kirándulás árát Milánóba: 50 EUR/fő + belépők
- a milánói dóm belépőjegyét: 10 EUR/fő
- Monte Baldo - libegő jegyét: 30 EUR/fő
- Vicenzo - Teatro Olimpico belépőjegyét: 14 EUR/fő
- a bresciai Santa Giulia épületegyüttes belépőjét: 14 EUR
- a belépődíjakat
- a 3%-os sztornóbiztosítást
 
 

Helyszíni belépődíjak (az árak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak)
(EUR/fő)

Sirmione Sétahajókázás 11,00
Garda-tó Hajókázás Limonéba és vissza 10,00
Torre San Martino Torony+Ossario kápolna 7,00
Montichiari Bonoris-kastély 10,00
Iseo-tó 3-sziget hajókirándulás 25,00
Verona Aréna 8,50
  Szt. Anasztázia Bazilika 3,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város
Róma, az örök város
649 EUR (265 318 HUF)/fő - től
Foglaljon most!