+36-88-422-912    +36-88-405-200    lovasitourist@lovasitourist.hu

Garda-tótól Milánóig

az észak-olasz tóvidék és történelmi városok

6 nap / 5 éjszaka
TELJES RÉSZVÉTELI DÍJAT ALKALMAZUNK!
  • Információk
  • Program
  • Időpontok - Részvételi díjak
Elhelyezés
Montichiari: hotel****, igényesen berendezett 2-3 ágyas szobákban, fürdõ-WC, hajszárító, Sat-TV, telefon, légkondiciónálás, minibár (térítés ellenében), széf

Ellátás
Svédasztalos reggeli ill. fakultatív 3- fogásos menüvacsora

Utazás
Nyugati típusú luxusautóbusszal (audio-, DVD-,
videorendszer, büfé, WC, légkondicionálás)

Ingyenes fel-leszállási lehetőség
Márkó, Bánd, Herend, Városlõd, Bakonygyepes, Devecser, Jánosháza, Sárvár, Szombathely

A mediterrán klímájú és páratlan szépségû növényzettel rendelkezõ Garda-tó méltán sorolható a turisták legkedveltebb úti céljai közé. A mediterrán hangulatot a tó körül elhelyezkedõ városok Malcesine, Arco, Limone, Sirmione is tükrözik. Ahogy a Pó-síkságon elterülõ lombard fõváros, Itália második legnagyobb városa, Milánó is elragadó a maga nemében, a rengeteg történelmi vonatkozású épületével, a dómmal és a világhírû operaházával együtt. A kultúrát sem hagyhatjuk ki a térség életébõl, hiszen számos mûvész mellett, Shakespeare-t is megihlette a varázslatos és titokzatos észak-olasz kisvárosok hangulata, legfõképpen a középkori város, Verona, Rómeó és Júlia történetének helyszíne.

Program:

1. nap: A csoport reggel 5.45-kor indul Veszprémbõl, az OMV-benzinkúttól. Utazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel Olaszországba. Délután megtekintjük a Garda-tó legnépszerûbb üdülõvárosának számító Sirmione-t. Séta, a tóba mélyen benyúló félszigeten épült város, középkori hangulatot árasztó sikátoraiban, ill. fakultatív hajókirándulás a tó körül.Továbbutazás a Garda-tó környéki szállásra (5 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Észak- Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó körül. A tó, akár egy fjord, úgy nyúlik be az Alpokba, fantasztikus mediterrán klímával és növényzettel rendelkezik. Utunk elõször a tó keleti partján fekvõ Malcesinébe vezet, mely egyike a környék legelegánsabb helyeinek. A kis kikötõ, a terek, boltokkal teli utcák, bárok és festõi éttermek varázslatos hangulatot kölcsönöznek az óvárosnak. A városból libegõvel juthatunk fel az 1780 m magas Monte Baldo hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tóra és az alpesi hegyekre. Malcesinébõl lehetõség nyílik áthajózni a Garda-tó túloldalán fekvõ Limone városába. E vadregényes partszakasz minden tenyérnyi területét megmûvelnek a helyiek, domboldala olajfáktól, ill. mediterrán növényektõl pompázik. Séta a szûk középkori sikátorok mentén, ill. fürdési lehetõség a Garda-tóban. Végül felkeressük Torre San Martino della Battaglia-t, melynek 74 méter magas tornyából csodálatos kilátás nyíilik a városra. A tornyot a 19. század közepén emelték megemlékezve az osztrák és olasz csapatok véres harcaira, melyben rengetegen életüket vesztették. Látogatás az Ossario-kápolnában, ahol pajzsokat és más, a harcokkal kapcsolatos emlékeket őrzik.

3. nap: Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Milánóba és Bergamóba. A lombard fõváros történelmi belvárosa Milánó legnagyobb látnivalóinak helyszíne. Városnézésünk során megtekintjük a dómot, mely Olaszország legnagyobb gótikus stílusú temploma, valamint megcsodálhatjuk az óriási méretû, elegáns bevásárló csarnokot, a Victor Emánuel Galériát, a világhírû operaházat, a Scalat, a Palazzo Marinot, melyben ma a városháza székel, a volt Királyi palotát és a Sforza várat. A látnivalók megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetõség. Kora délután utazás Bergamoba. Az Alpok lábánál fekvõ város régi központja a Felsõváros, melyet fogaskerekûvel közelítünk meg. A városfal csaknem érintetlenül megõrizte középkori jellegét. Fõbb látnivalóinak (Piazza Vecchia, Igazságügyi Palota, Várostorony, dóm, Santa Maria Maggiore-templom, Colleoni kápolna, keresztelõkápolna) megtekintése. 

4.nap: Reggeli után Veronába látogatunk. Az Adige folyó kanyarulatában épült csodálatos középkori várost elsõsorban Shakespeare, Rómeó és Júlia szerelmének története és a híres erkély teszi igazán ismertté. Városnézésünk során megtekintjük Verona híres tereit és nevezetességeit (Piazza Bra, Aréna, Júlia háza, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Szent Anasztázia-bazilika). A látnivalók megtekintése után szabadidõ, majd utazás az ezerarcú és festõien szép Iseo-tóhoz. Séta a hangulatos kisvárosban, Iseoban, ill. lehetõség részt venni egy fantasztikus sétahajókázáson, melynek során megcsodálhatjuk az Iseo-tó három gyöngyszemét, a Szent Pál, a Loretto és a Monte Isola szigeteket. Ez utóbbi Európa legnagyobb tavi szigete, mely hegyként emelkedik ki a tó vízébõl, látványa páratlan élménynyel ajándékozza meg az embert. 

5.nap: Reggeli után utazás Brescia-ba. Óvárosában Észak-Olaszország legjobban megőrzött római kori középületei és számos műemlék található. Felfedezését a város szívében kezdjük, méghozzá a lelkét jelentő három történelmi térrel: a középkori Piazza Paolo VI, a reneszánsz Piazza della Loggia és modern Piazza Vittoria. Sétánk során megcsodáljuk a római korból származó műemlékeket, a római fórum régészeti komplexumát és a San Salvatore-Santa Giulia kolostorkomplexumot, mely az UNESCO-világörökség részét képezi és a kora középkori építészet egyik legjobb példája.  Szabadprogram, majd délután Desenzano-ba utazunk. Közös séta a belvárosban, majd fürdési lehetőség a tóban.

6.nap: Reggeli után hazautazás. Útközben a festõi környezetben fekvõ Vicenza városát tekintjük meg. A város neve egyet jelent Palladio, a nagy reneszánsz építõmesterrel. Mûvészetét az utcákat járva fedezhetjük fel: Teatro Olimpico, Palazzo Chiericati, St. Corona-templom, Loggia dei Capitano és a mester fõmûve, a Basilica. A látnivalok megtekintése után hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenõkkel. Érkezés Veszprémbe, az OMV-benzinkúthoz az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélõdhet!

2023.06.25 - 30.
429 EUR  (171 686 HUF) /fő

Felárak
Félpanziós felár
150 EUR/fő/5 vacsora
Egyágyas felár (Részletek)
130 EUR/fő
Felnőtt pótágykedvezmény
20 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbusz költségeit
- az 5 éjszaka szállást, reggelivel
- a felsorolt programokat
- a sztornó biztosítást
- az idegenvezető költségeit

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- a BBP biztosítást: 650 Ft/fő/nap
- a fakultatív kirándulás árát Milánóba és Bergamóba: 50 EUR/fő + belépők
- a milánió dóm belépőjegyét: 10 EUR/fő
- Monte Baldo - libegő jegyét: 30 EUR/fő
- a belépődíjakat
 
 

Belépődíjak (az árak tájékoztató jellegűek, évközben változhatnak)
(EUR/fő)

Sirmione Sétahajókázás 10,00
Garda-tó Hajókázás Limonéba és vissza 10,00
Torre San Martino Torony+Ossario kápolna 7,00
Bergamo Fogaskerekű 3,50
Iseo-tó 3-sziget hajókirándulás 22,00
Verona Aréna 7,50
  Szt. Anasztázia Bazilika 3,00
Vicenza Teatro Olimpico 12,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hasonló úticéljaink

Róma, az örök város - Velence - Firenze
Róma, az örök város - Velence - Firenze
509 EUR (203 702 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Toszkána és Umbria kincsei
Toszkána és Umbria kincsei
489 EUR (195 698 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Cinque Terre és Elba-szigete
Cinque Terre és Elba-szigete
799 EUR (319 760 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Puglia - az olasz csizma féltve őrzött kincse
Puglia - az olasz csizma féltve őrzött kincse
599 EUR (239 720 HUF)/fő - től
Foglaljon most!
Róma, az örök város - Tivoli szőkőkútjaival
Róma, az örök város - Tivoli szőkőkútjaival
569 EUR (227 714 HUF)/fő - től
Foglaljon most!